|
Hiçlik nedir, ölümden sonra hayat var mı ? (7. sayfa)

-
-
Rüya anında dış dünyayla çok az da olsa etkileşim devam ediyor ama görmediğin anda her şey saf hiçlikir ve geriye hiç bir algısal kavram kalmaz. Bazı durumlarda bunu anlamak için sadece deneysel metodlar yetemez, yaşamak (rüya görmeden) deneyimlemek şart ancak yaşayarak anlar insan.
Gerçek şu ki, bir gerçeği sadece öğrenip anlamak yetmez, bir de bunu kabullenme durumu var.
Ayrıca ölümdem söz edecek olursak, biyolojik ölüm hiçbir şeyi ifade etmiyor çünkü temelde bizi biz yapan (ve tüm evreni) hep aynı "yapıtaşlarıdır" ve bilincimiz. Bunlar aynı (kuantum) HİÇLİĞİN "dalga" potansiyelleridir.
Evrendeki her şey ve her fiziksel ilişki atomaltı kuvvetlerin dengesidir. Tüm uzay "kumaşı"BİLGİ ve "VERİ" alanıdır.
Sizin şu anki sezgileriniz ve bilinciniz "maddenin" bir sabit alan ve zaman diliminde olduklarını varsayması, tüm bunların gerçek olduğu anlamına gelmiyor. Şu anda yersiz bir alandasınız (bknz. kuantum dolanıklık). Bu tıpkı uzayın büyük patlamadan önceki hali gibidir. Büyük patlama ve enerji-maddenin ortaya çıkışı bu sorunu çözmedi.
Yersizlik (ve şu anki kuantum dolanıklık) uzayın var oluşundan ve öncesinden beri hala gerçerlidir ve bu şu ana kadar bilim tarihindeki en büyük keşiflerden biri.
Yani gözlemlenen evren aslında boş, BÜYÜK bir HİÇLİKTİR. Biz SANAL bir evrende yaşıyoruz ve tüm enerjiler bilgi ve veriden ibarettir ve süperpozisyondadır. Evrendeki tüm bilinçli varlıkları ortadan kaldırırsak süperpozisyon ilkesine de gerek kalmaz ve evren tamamen dalga potansiyellerinden ibaret olur, ki zaten öyle.
Bizler öznel gerçekliği yaşamıyoruz ve gerçek olan sadece bilincimiz, duyularımızdır. Sistem, çevre demiyorum çünkü "gerçeklik"(gözlemleme hareketi) ve ELEKTRONUN; dalga formundaki ÇÖKÜŞÜ evrenin çok küçük bir bölümünde gerçekleşiyor o da beyninizden, bilincinizden gelen etkilerin sonucudur. Fakat dediğim gibi yine de her şey algıya dayalıdır ve algılarımız ÖZNEL gerçeklik sınırının çok dışında.
Maddenin temelinde (kökeninde) ölüm yoktur, entropi ve form değişikliği söz konusu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quantum Limit -- 15 Mart 2021; 11:59:46 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam şöyle söyleyeyim bitirelim sohbeti çünkü mantığınızı anladım azda olsa. Bilimle ilişkiliyim üniversite okuyorum evrenin ve biyolojinin işleyişi hakkında bilgim ve fikrim var, insan kusurlu bir varlıktır olmasaydı binlerce hastalık olmazdı, en basitinden diş çürümesi, göz bozulması, alzaymır, bel şekli kaynaklı ağrılar, fıtık bunlar örnek gösterilebilir ayrıca sayısal olarak evrimi ispatlamaya gerek yok zaten kanıt bulmuş bir olay ara formlar hali hazırda bulundu bulunmaya devam ediyor yani anlayacağınız üzere sayısal bir tarafı yoktur evrim sürecinin.
kaynak:evrim ağacı
Balina Evrimine Dair Yeni Tür Tanımlandı! - Evrim Ağacıhttps://evrimagaci.org/balina-evrimine-dair-yeni-tur-tanimlandi-7734
-
Ok -
Rüyaları gerçek zannetme. Bakınız:Kamyon devirme.... 😁😁 -
Anestezide derin yüksekten düşme rüyası gördüm ben dediğin gibi "hiçlik" olmadı. Nihilizmi biraz araştırmanı öneririm.
Bununla bir alakası yok.
-
Eski mesajları iyi oku, rüya herkese özgü değil.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Quantum Limit
Eski mesajları iyi oku, rüya herkese özgü değil.Bir kişi bile anestezi de rüya görmüşsse teorin çöp olur hocam kusura bakma ama öyle ki ben gördüm diyorum benim için bir anlam ifade etmiyor maalesef.
Öte yandan rüya görmediğimiz bir bakmışsın tek nefeste uyuyup uyandığımız zamanlar da olmuştur.
Olaya dini açıdan bakanlara lafım yok onlarla tartışmam bile ancak. Ölüm, ancak ölenlerin deneyimleyebildiği bir şey "kesinlikle" ve bir gün bizde deneyimleyeceğiz.
Obür tarafa gittim geldim hikayelerine inanmıyorum.
Bu arada nerdeyse her uykuda her insan rüya görür. Ancak bunu hatırlayamayan insanlar olabiliyor.
Ölüm dediğin şey de psişik hiçbir aktivlik gözlemlenmez. RÜya görmediğini iddia eden bir kimseyi fonksiyonel MR cihazına bağladığında maalesef zihinsel aktiflik gözlemleniyor. Uzun lafın kısası canlılık var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 15 Mart 2021; 20:45:26 >
-
Sizin aklınız mı ermiyor, biz ne diyoz siz ne diyorsunuz. Konuda bilinç kaybının etkisinden söz ediliyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Quantum Limit
Sizin aklınız mı ermiyor, biz ne diyoz siz ne diyorsunuz. Konuda bilinç kaybının etkisinden söz ediliyor.Anestezi; zaman, mekan, boyut, benlik ve sezgi kavramlarını tamamiyle yok eder. Saf hiçliktir. Ölüm her şeyin sonudur. Yakın zamanda anestezi olanolar yazsın.
Yazıyorum kızım; anestezide rüya gördüm ve rüyada zaman ve mekan kavramı gayet de oluyor.Yakın zamanda anestezi ile sünnet oldun sanırım.
Konuda yazan her şeyi okuyacak değilim. Ne dediğin belli değil. Önce düşüncelerini aktarabilecek konuşma dilini öğren.
-
Açıklamaya bak: gayet oluyor.. -
İnsanoğlunun ortalama ömrü az zaman çabuk geçiyor keşke daha fazla olsaydı -
Yalan söylemiyorum gördüm, bunun hakkında neden yalan söyleyim :D Ama muhtemelen ameliyat bittikten sonra anestezinin etkisi yavaş yavaş geçerken son demlerinde görmüşümdür.
-
Konu sahibi sonsuz anestezi almış, keşke oralardan gelebilse de var mı yok mu netliğe kavuştursa
-
Dini inancım yok ama ölümden sonra yaşam var gibi geliyor bana
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X