< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quantum Limit -- 15 Mart 2021; 3:9:22 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Hiçlik nedir, ölümden sonra hayat var mı ? (6. sayfa)

-
-
öldükten sonra da anestezideymiş gibi olacağız
6 ay önce anestezi oldum. kesinlikle uykudan farklı ama anestezi olmayan birisine nasıl anlatılır bu fark bilmiyorum kelimelere dökmek çok zor
uyurken karanlık görüyorsunuz, anestezide hiçbir görüntü yok. karanlık rengi diye bir kavram yok, bilincin kapalı
uyurken dış dünyayla %0.00001'de olsa etkileşimin devam ediyor ve bilincin açık (bunu anlayamaz anestezi olmayan) ama anestezi esnasında hiçbir bilinç aktivitesi yok
uyanınca rüya görmemiş de olsanız bir şeyler hatırlıyorsunuz (full karanlığı izlemiş olmak gibi) ama anestezide o da yok çünkü karanlık kavramı yok
ölüme en yakın tecrübe anestezidir. bilinciniz hiçbir şekilde olmuyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olishernandez -- 15 Mart 2021; 3:10:3 > -
Aynen, hiç ama HİÇ bir kavram kalmıyor. Bunu dile dökmek bile olanaksız ancak yaşayarak anlar insan. Korkunç bir şey. Bunu tarif etmenin en basit yolu şu: Bilinçte (ve tümleşik benlik egoda) ölüp dirilmişlik etkisi yaratıyor. Aynen şöyle bir etki, varlıktan önceki hiçlik etkisi ve hiçlikten yine varlığa dönüş ama anlamak için yaşamak şart.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
20 den fazla anestezi aldım. En fazlası 5 sene önce 10 saatlik bir ameliyattı. Laparoskopik üreteroüreterostomi. Ama uykusuz kalıp uzun bir uykudan uyanmış gibiydim. Belki de anesteziye alıştığım için olabilir. Ama 15 ay önce de kalp krizi geçirip sonrasında bypass ameliyatı oldum. 2.5 saat sürdü o ameliyatta. Ameliyattan sonra, uyanmam gereken saatten erken uyanınca ağzımda bir boruyla uyandım. Matrixte neonun makinalar şehrinde uyanışı gibiydi. Sanki başka alemden gelmiş ve orda uyanmış gibiydim. Nefes almaya çalışırken boğuluyor gibi hissediyordum kendimi. Benim yerime başka biri nefes alıyor gibiydi. Bilincim yarı açık, hemşire "nefes almak için zorlama kendini, senin yerine makina nefes alıyor, zorlamaa" diye bağırıyordu. Yandaki bir hastanın ellerini bağlamışlar, entübasyon borusunu ağzından zorla çıkarmaya çalıştığı için. Çok değişik bir tecrübeydi...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bi laf vardır hacı
Sen ölmeyi bayılmak sandın herhalde diye
Tam o hesap olmus bu konu
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Anestezi ve ölümün birbiri ile alakası olmadığını ben biliyorum çünkü genel anestezi ile 9 saatlik bir kayıp zaman yaşadım. Çok güzel rüyalar gördüm, ölmüşlerimle bile konuştum, dan bilzerian gibi deneyimler yaşadım hurilerle. Keşke o kafayı bi daha yakalayabilsem.
Bu arada anestezi herkeste aynı etkiyi göstermeyebilir. Herkesin beyin aktivitesi kendine özeldir. Ben gördüğüm bütün rüyaları uyandıktan sonra hatırladım mesela. Bunun anestezi altında olduğuna nasıl emin oluyorsun diye sorarsanız ilginç gelebilir normalde gördüğüm rüya varsa bile hatırlamıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 15 Mart 2021; 3:56:53 >
quote:
Orijinalden alıntı: Quantum Limit
Hiç bile değil. Anestezi oldun mu ?Oldum kanka. Böyle nasıl desem. Hani aniden uykuya dalmak gibi. Fakat şöyle bir sıkıntı var yani ben 1den 10a kadar sayıyordum 3 dediğim an bilinç aniden kapandı yani yavaş yavaş falan olmadı. Anestezi halindeyken taa mideme kadar kalın boru soktular ona rağmen hissetmedim. Hiçlik çok güzeldi.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Quantum Limit
Konumuz meta değil bilimsel.Ölümden sonrası bilimsel olamaz imkanı yok.
-
Bir de kanıt burada yazmış te allam ya. İlkokul çocuğu argümanı gibi.
Bu kadar kolay oylemi vay canina.İnanci olmayana ne desem bos.
Ölümle herseyin bittigine inanmak cok ucuz yollu bi kurtulus olurdu.Dunyadaki yasantinin bi nedeni var.Ölümle aslina bakarsan Ölümsüz lügün kapisini aciyorsun.Bende isterdim hersey olumle bitsin ama hayir tasarlayan Yuce Allah burasi deneme sinavi okul ölümden sonra basliyor tabi sinavda neler yaptigina gore.
-
Anestezi ile ölümden sonra hayat falan ne alaka. Her bünyenin anesteziye verdiği tepki de farklı olabiliyor. Sizin ki biraz travmatik olmuş sanırım. 2 kere genel anestezi oldum. Öyle çok abartacak birşey yok. Ben deistim, buna rağmen ölüm saf hiçlik değildir diyorum. Ateist Stephen Hawking bile Karadeliklerde dahi her şeyin yok olamadığını hawking radyasyonunda bilginin saklı kaldığını ortaya çıkarttı. Ha ölümden sonra hayat olayı başka bir şey. Bir anda tüm hafızanızla başka boyutta sahile, hurilere falan ışınlanmayı düşünüyorsanız onu bilemeyeceğim. Ya da anestezi sırasında sırat bekleme odasında falan kendinizi bulmayı, anestezi bitincede bunu hatırlamayı umuyorsanız tabi biraz zor. Diğer yandan bilimsel olarak hiç bir bilgi kaybolamıyor. Yani teknik olarak ölümden sonra hiçlik yok.
-
Saçmalıyorsun. -
Diğer yandan konuyla ilgili duygusal ya da paranormalik bakmak yerine bilimsel bakmayı tercih eden arkadaşlar için kısa 2 link vereyim. Yani teknoloji çağında yaşıyoruz. İngilizce'de hemen hemen herkes biliyordur artık bu bilgi çağında diye varsayıyorum. Sürekli üniversitelerde doktorlar araştırmalar yapıp, bu araştırma sonuçlarının makalelerini yayınlarlar. Çok kısa bir aratma ile yabancı üniversitelerdeki konuyla ilgili bilimsel araştırma sonuçlarına ulaşabiliyorsunuz. Mabaddan sallamaya gerek yok yani.
https://www.sciencedaily.com/releases/2018/07/180703105631.htm
Genel anestezi altında insanlara eeg de yapılıyor. Beyin aktiviteleri takip ediliyor. Yani genel anestezi bir gizem ya da sır değil. Yeni keşfedilmiş bir olay da değil.
"Nearly all participants recalled dreaming during unresponsiveness and, somewhat surprisingly, words presented during anesthesia were still processed in the brain even though the participants were unable to recall them later."
Neredeyse katılımcıların hepsi, rüya görmüş, hatta bazıları anestezi altında işlem devam ederken sayıklamış. Ama daha sonra hatırlayamamışlar. Rüyaları da kimi hatılıyor kimi hatırlayamıyor. Ha kimi görmeyedebilir. Rem - Non Rem diye bir olay var. Kimi 5. dk da bile rem e girebiliyor, kimi 3 saatte.
Hemen bununla ilgili genel anestezi altındaki eeg çalışmalarının linkine geçelim.
Beyin rem halindeyken yaydığı hz farklı, non rem de farklı. Bunlar takip edilebiliyor zaten.
Yani hepsinin bilimsel daha önce yapılmış araştırma sonuçları var. Hani bir çıkarımlar yapmak istiyorsunuz ama önce araştırın. Ya da daha ileri götürmek isterseniz ne bileyim eeg cihazı kullanmayı öğrenin. Beyin frekansları. Epilepsideki frekans değişimleri. Çalışılabilecek çok şey var yani.
-
bir zamanlar tatlı rüyalar diye bi kitap okumuştum ve orada bir adamın uykusuna dalip paralel evrene geçip tıpkı kendisinin daha zengin daha farklı bir yaşam sürüyodu o zamandan beri farklı dünyaların farklı gezegenlerin olduğuna inanmışımdır ölümden sonra bir hayat var mı bilemem ama şuan kesin bizim aynımız başka bir hayat başka bir zaman diliminde yaşıyor olabilir dark gibi
-anestesi olmadım.
-
Kardeş boş yapma da namaza başla -
İyi de hocam mükemmel değil ki evren varlıkların çoğu da kusurlu ki bu normal bir şey hala evrim sürecindeyiz milyarlarca yıl bizi bugüne getirdi .Rastlantısal olduğunu da söylemiyorum çünkü milyarlarca yıl evrim sayesinde evren bugünde, çayın demlenmesi gibi düşünün milyarlarca yıl demlendik evrence milyarlarca yıl daha demleneceğiz.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X