Şimdi Ara

Hiçbir şekilde çıkmayan kurumuş reçine

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Edit: Zımpara + pasta cila yapmak zorunda kaldık.

Herkese merhaba, aracımın tavanında 1 1.5 haftalık kurumuş reçine var. Minik bir zar boyutunda yani öyle ufak bir şey değil. Bunu çıkarmak için kolonya, %10 izopropil alkollu dezenfektan, aseton, kaynar su gibi şeylerin hiçbiri bunu yumuşatmadı taş gibi duruyor. Tırnakla vs çıkmıyor hicbir şekilde. Resmen taş olmuş. Buna ne yapılabilir? Artık denemediğim bir gazyagi ve mazot kaldı. Bu seviye recineye bunlar çözüm olur mu yoksa direk bir detailinge mi götürmek gerekiyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi double or nothing -- 17 Temmuz 2024; 19:0:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• O şeyin reçine olduğundan emin misiniz

• Moueson kullanıcısına yanıt

Reçine cam sakızı gibi bir şey. Araba sürekli ağaç altında kalıyor başka ne olabilir ki? Yapıştırıcı tarzı bir şey olsa yazdığım maddelerin yine de yumuşatması gerekmez mi?

• double or nothing kullanıcısına yanıt

Bence tam tersi , reçine yada cam sakızı gibi bir şey olsa çıkmasının bu kadar zor olmaması lazım . Bana yapışkan gibi geldi .Güçlü bir yapışkansa çıkması çok zor zaten . Bence profesyonel yerlerden yardım alın .

• Hiçbir şekilde çıkmayan kurumuş reçine
    Hiçbir şekilde çıkmayan kurumuş reçinetrendyol.com
    Akfix A104 Etiket Sökücü Sprey 200 ml Fiyatı, Yorumları - Trendyol
    https://www.trendyol.com/akfix/a104-etiket-sokucu-sprey-200-ml-p-44446704

Bu ürünü alıp dener misin?

Ben kullanmıştım camda ve kaportada çıkmayan inatçı şeyleri söküyor üstelik kaportayada zarar vermiyor.

• ben benzerlerini benzin ile cikariyorum

• OzzY® O kullanıcısına yanıt

çok sert ve büyük olan bu tarz bir şeyi benzin ile çıkarabildiniz mi?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Koltuk üzerinde olan benzer hatta daha kötü boya lekesini tek seferde çözdü attı benzin.

Dehşet bir çözücüdür benzin, mazot kullanmak yerine benzini deneyin.

evet.

• zımpara pasta çıkartabilir en kötü

Benzin Boyaya zarar verir, Mazota benzemez bence denemeyin.

• tefennili kullanıcısına yanıt

kaynak?

15-20 senedir kullaniyorum bir zararini gormedim.

Kaynağa gerek yok çok basit bir deneyi kendiniz de yapabilirsiniz. Su içmek için genelde, su sebillerinin yanına koyulan tek kullanımlık ince plastik bardaklardan bir kaç tane alın, birinin içine benzin diğerine Mazot, diğerine örneğin gazyağı koyu bekleyin bakın bakalım ne oluyor? Çok kısa zaman içinde Benzinin olduğu plastik bardağın eridiğini göreceksiniz. İnce plastiği eritecek kadar çözücü olan Benzinin, boyaya neler yapacağını siz düşünün.

sizin arabaniz ya da arabanizin boyasi plastikse bilemem. benimki degil demekki bir sey olmadi. ben o deneyi bardakla vs degil direkt araba uzerinde yaptim zaten. gerek metalik boyada gerek opak boyada. tek sikinti benzine ulasmak.

"sizin arabaniz ya da arabanizin boyasi plastikse bilemem" Bu mu yani cevabınız, demogoji yapmak mı? "Benzinin çözücü özelliği var mıdır" diye internete yazdığınız an karşınıza gelen "Dizelde yakıt olarak kullanılan motorin yağlayıcı, benzin ise aynen tiner gibi çözücü özelliğe sahiptir." diye karşınıza gelir. Siz Benzinle aracınızı silmeye devam edin.

• gaz yağı kullanın cok yumuşatıyor.

demagoji yapan sizsiniz. plastik bardak ornegi verip boya uzerinde fikir beyan etmek demagoji oluyor.

su da tuz icin cozucudur ancak arabanizi suyla yikiyorsunuzdur sanirim.

alkol de yag icin cozucudur ancak pasta sonrasi araba silinir.

benzinde recine icin cozucudur ancak ben vernik ya da boya uzerinde bir cozucu ozelligini gormedim.

dedigim gibi bir kaynak varsa paylasin bizde ogrenelim.

ayrica yeterli sureyi gecirip kimyasal surecini tamamlamis boyaya kendi cozucusu bile etki etmez. aksi halde su bazli boya ile boyanan arabalar yagmurda boyasiz kalirdi.

su an hangisi hangisini cozuyordu hatirlamiyorum ancak vernik uzerine deneme amacli surulen boyayi selulozik tinerle silmek bile bir zarar vermiyor vernige. cunklu selulozik tiner boya icin cozucu iken vernik icin degil (veya tam tersi iste)

aksi yonde makul bir bilgi edinene kadar silmeye devam edecegim tabii ki. benzin alirken tasirdigim benzinleri de umursamadan yola devam edecegim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzzY® -- 24 Temmuz 2024; 9:28:39 >
  • koctasta sonaxın reçine temizleyici spreyi vardı.

• izopropil alkol ile çıkartabilirdiniz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.