Şimdi Ara

hiç temeli olmayan nasıl çalışmalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamün aleyküm,temelim çok az o yüzden ''hiç'' gibi görün.Ben yıllardır ders çalışmayan birisiyim ve sınava 3-4 ay kaldı.Bu sene çok ütopik şeyler yapabileceğimi sanmıyorum fakat en azından bazı şeyleri bu zaman zarfında yapmalıyım diye düşünüyorum.İnşaAllah seneye tekrar deneyeceğim,ilk süreçte ne yapmalıyım? ilk sınavda 460k civarı yaptım o kadar kötü

alanım sayısal, bu 3 aylık süreçte, matematik,fizik ve Türkçe derslerini mi geliştireyim yoksa tüm derslerden temel mi atayım? temel 3 ayda atmak yeterli bir süre bence siz ne düşünüyorsunuz? tavsiyeleriniz nelerdir?

edit : hedef şimdilik 100k sonrası için 50k altı.(obp kırık değil)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi patinajcekenaraba -- 10 Mart 2021; 14:39:52 >

• açıkçası sıfırsanız bence bu sene sadece tytye çalışmak daha mantıklı.

• huseyinadukeeee kullanıcısına yanıt
    anladım,teşekkür ederim tavsiyeniz için
  • Madem sıfırsınız, madem bu sene tercih yapmak gibi bir zorunluluğunuz yok, bence sürenizi 12 ay + 4 ay gibi sayın, aradaki yksyi çok da sorun etmeyin ama 2. Denemeniz oluşu ortama alışkınlık açısından güzel. Ben olsam tyt için Türkçede 4 ay ve hatta seneye de kalacak şekilde her gün 20 paragraf çözerim. Paragrafta üst üste çok soru değil süreklilik lazım. Ayrıca dilbilgisi bitirin, yazım yanlışı vs halledin. Yeni sezona geçene kadar türkçeniz mutlaka adam olsun. Tyt mat adına problemler için güzel bir giriş yapın, onun dışında bence tyt matı 1 kez bitirin ve üstüne çıkın yeni sezon gelene kadar. Geometri için de 4 ay, bu dediklerimin yanında güzel bir girişi ve hatta ilerleyişi hak ediyor mutlaka. Ayrıca fenden 1-2 ders ve sosyalden 2-3 ders bitirirseniz, çok yol kat etmiş olursunuz, yaz sonuna gelince düzenli ve çok çalışma sayesinde hiçbir tyt eksiğiniz kalmaz. Sonra da ayt başlarsınız, her şey yolunu bulur. Ama lütfen yaz sonu gelene kadar tyt için çok çok güzel bir tempoda çalışın, böylece sene boyu olacak çalışma temponuz oturur. Başarılar.

• Bence en önemli şey zaten mezuna kalicam diyip bu sene çalışmamazlik etmeyin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah razı olsun inşaAllah teşekkür ederim, çok güzel açıklamışsınız.12+4 ay değil de 10+4 ay var hocam,yazın işte çalışmam gerekiyor ama bu süre zarfında bile iş görür bir fikir.Hakkımızda hayırlısı olsun inşaAllah.
  • Dogannbulbill kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle katılıyorum,teşekkür ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sınava kadar günlerin boşsa günlük 10 saat çalışsan ortalama 1000 saat eder. Yani hedefin nedir bilmiyorum ama bir şeyler yapılabilir. Ha ben apartman üniversitelerinde, köy üniversitelerinde okumam diyorsan ki böyle demen lazım bir sene daha hazırlan. Yok ben kendimi 200 bin ile bir yerlere atarım gibi planların varsa kalan zamanda halledilir. Bu süreçteki en zor nokta millete kulak tıkamak. Herkes konularını bitirmiş denemelerini çözüyorken sen daha sıfırdan başlayacaksın yani herkesi bir kenara bırakıp sadece sınava kitlenmiş şekilde 100 gün geçirmen gerekiyor. Psikolojik olarak en zor tarafı budur. Daha ders çalışmayı da bilmediğini düşünürsek işin biraz zor. Moral bozmak için söylemiyorum yanlış anlama. Hedefi somut şekilde yazsaydın ona göre daha açık yorum yapardık.
  • Youtube da orhan kırcı vardı o da sıfırmış sınava hazırlanırken onun videolarına bakabilirsin. Kendi açtığı kanala bak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fridabaci -- 10 Mart 2021; 14:19:4 >
  • Matematik ve Türkçe ön planda olması gerekmez mi?
  • Allah razı olsun inşaAllah teşekkür ederim,çok güzel açıklamışsınız,hedefimi editledim
  • fridabaci kullanıcısına yanıt
    Allah razı olsun inşaAllah teşekkür ederim
  • OBP’nin kırık olmadığını düşünerek başlıyorum. İlk önce TYT’den Türkçe=25, matematik=25, fen=12 netlerini yakalamaya bak. Biraz temelin olsa bir yandan da ayt götür derdim ama temel konularda eksiğin olduğu için ayt şimdilik rafta kalsın. En geç bir ayda tyt konularının hepsini görmüş ve konuları temel olarak öğrenmiş olman gerek. Nisan ayının ilk haftası ya da ikinci haftası gibi ayt konularına girişirsin. Son ay da sürekli deneme çözüp tekrar yaparsın. Artık sonuç ne olur bilmem 50 bin de olur 200 bin de ne kadar doğru çalışacağına kalmış.
  • kardeş iyimisin sen 4 ay kala mezunamı kalınır türkçede ne var yazım noktlama çalış paragraf çöz +30 yaparsın temel matda problem calıs deneme çöz 25 de ordan yaparsın sonra ayt saldır mezuna kalmayı kafadan cıkar iyi bişey degil

• matrix066 M kullanıcısına yanıt
    Allah razı olsun inşaAllah teşekkür ederim,

mezuna kalmam gerekiyor hocam,kaçarı yok gibi görünüyor sadece iyi bir ilerleme kaydetsem yeterli,ders konularındaki tavsiyeleriniz için teşekkür ederim
  • dostum kesinlikle geometrini oturt bu süre zarfında seneye yapacağın tyt denemelerinde emin ol 30 matematiği göreceksin. geometri geometri geometri. başka da bir şey demiyorum

• Northrop Grumman kullanıcısına yanıt
    Allah razı olsun inşaAllah teşekkür ederim,

matematik yerine neden geometri ön planda olmalı?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.