Arkadaşlar bir tanıdığın sistemi güncelliyorum adama ssd, ram, işlemci ekran lazım. Ssd diski Hepsiburada, ramleri n11'den aldım. En geç ertesi gün geldiler. Taktım çalıştırdım. İşlemci ve Ekran kartına gelince 10 gündür insanlarla yazışıyorum kimse işlemciyi bir cpuz'den görüntü alıp bench'e bile sokmamış. Yani adama soruyorum param güvende ile yollamıyor, test de etmiyor bir de bana elden vereyim diyor. Lan senin q9550 cpu'nu 400 lira vererek yolculuk edip gelicem ve elden mi alıcam? Cpu zaten 600 lira alık! Elinde donanım varken dahi test etmiyorsun ayranım dökülmesin bilmem ne... Ekran kartları da öyle, bir gpuz bir furmark bi kombustor falan koy bari.. Orantısız fiyatlar var Ekran kartında herkes baz fiyat belirlemiş arızalı kartlar bile 500 liradan başlıyor. Kafadan antika kartlar bile 800'den başlıyor bir kişi de inmiyor. Burada dahi kimsenin ilanına iki çift laf edilmez olmuş ve test şu bu hiçbir şey yok. Sanki donanım forumu bitmiş sahibinden ölücüleri ikinci ele doluşmuş boktan zihniyetleriyle bölümü aynı vasat sahibinden'e çevirmişler. Forumda örnek ilan olmalı gpuz, furmark ve artifakt için kombustor testi skoru falan zorunlu olmalı diye düşünüyorum. 10 günde İkinci el piyasasından çok tiksindim. Bir ihtiyacını alacaksın kimse parmağını oynatmak istemiyor yav. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 11 Aralık 2023; 14:9:48 > |
Hiç kimsenin elindeki ürünü testten geçirmeden satışa koyması sorunsalı

-
-
Bunu yönetim yapacak,yönetim tabi bulursan
Şu forum bir işletme gibi düzgün yonetilse yıllık kâr marjı fabrika gibi olur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yıllardır bir köşede yatan joystiği satışa koyayım dedim, çokta fazla kullanmamıştım, sorunsuz bir şekilde kenara kaldırmışdım. Güzelce fotolarını çektim ve tam ilan açacaktımki aklıma bir kurt düştü, dedim şunu bir pc ye bağlayıp deneyeyim ne olur ne olmaz. O da ne 4 tane tuş zar zor basıyor, hemen ilan vermekten vazgeçtim. Şimdi ben bunu kontrol etmeden satsaydım, alıcıyla sen bozdun ben sağlam sattım kavgası olacaktı. 3 kuruş için ne kimsenin zamanını çalmaya hakkım var ne de itibarımı zedelemeye niyetim var. Dediğiniz gibi test edip emin olup varsa kusurlarını belirtip satmak en güzeli, kul hakkı bir şekilde çıkar, aranmaya gerek yok.
Satıcı her türlü testi yapmış olsa bile bu bir garanti sağlamaz. Bozuk donanıma bile sağlam test sonucu ekleyip satışa koyarlar 2. el piyasasında, hiç güven olmaz. O nedenle güvenli alışveriş vb ile ürün almak, alıcının kendisinin yaptığı test sonuçlarına göre ürüne onay vermesi en doğru olandır.
-
Malesef 2. el kısmı tok satıcılarla dolmuş. Eskiden bir test yapmam istenmişti. 4-5 saat sürdü. En son alıcıya 5 saat bekledim daha beklemem dedim. Tamam dedi. Zaten ilanların pek azı satılıyor. Gerisi haftalarca güncelleyip duruyor. Kıymetli malları evlerinden çıkmasın sakın.
-
Bir de şimdi elden satış şizofrenisi çıktı, 500 liralık ekran kartını gidip elden alıcakmışız.
Burada da ikinci el'de kimse s.lemiyor. yazıp duruyorum ram ilanına ekran kartına falan dönen yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 11 Aralık 2023; 23:15:44 > -
Elden satış büyük sıkıntı, yani düzgün insan malesef kalmadı. Bundan 10 sene öncesi çekinmeden satardık ama ya başımıza neler geldi neler. Anlatayım hatta yazı uzun olabilir.
Sene işte 2010 lar falan birtane ürün satıyorum izmirden birisi gelip alacak elden vs. 100 liralık ürün, herif tamam abi şöyle abi böyle abi geldi parayı verdi malı aldı tokalaştık gitti. Oh ya ne güzel dedim hepsi keşke böyle olsa. Dedim atm'e gideyim yatırayım ? atm almıyor haydaaa dedim her halde atm bozuk vs paraya bakıyorum atatürk gibi silüet var işte şerit var parlıyor marlıyor, ama kağıt bir garip gibi neyse dedim esnafa sorayım abi bu para sahte dedi. Tabi .... çocuğunu arıyorum açar mı ? açmaz engellemiş birde. Polise gittim şikayetçi olduk ama sonuç ? sonuç yok. Malda gitti ortada kaldık. Şimdi 100 lira 2010 yılı için paraydı, örnek vereyim 1 dolar 1.4 müydü neydi 70 dolar para yapar.
Gene elden satıyorum mal sıfır notebook, sene 2015 miydi neydi. Sıfır mal bandrolü üreticinin üstünde kutusu açılmamış. Adamın birisi alıyorum dedi buluştuk bir yerde ya dedim benim mekan yakında kafe gel gidelim orada deneyelim dedi, ya tamam da parası ? para okey deyip geçiştirdi hadi dedik neyse yakınmış mekanı gittik herif malı cart diye açıyor bakıyor deniyor tamam da kardeşim parası ? ver parayı aç dene yani bekleriz vs. ya işte ekranı pek umduğum gibi değilmiş ama işte sıfır mal bilemezdik vs tepem attı ya kardeşim sen dalga mı geçiyorsun ya ? beğenmedin almadın diyelim ben bunu nasıl sıfır bandrollü diye satıcam ? yok 200 lira eksik vereyim yok 100 lira oturdu benle kurban pazarlığı yapıyor a... s... evladı. bak dedim yazışmalar belli polisi bana çağırtma istersen neyse anlaşılan fiyat o, malda sorun var mı ? yok bitti. Ver paramı gideyim beni ne bağlıyorsun burada ? kasadan çocuğa diyor getir parayı yok eksik çıkıyor üstünü eft yapayım banka hesap noyu ver vs rezilliğin bini bin para. Ha tam parayı aldık mı ? aldık, şükür aldık.
Yani böyle belki yüzlerce sorunlu adamla iş yaptık o yüzden yani artık elden alışverişe ben tövbe etme noktasındayım. DH'in iyiliği şu adamın profile bakıyorsun, haa diyorsun bu 10 yıllık üye referansları var okey net adam belli o zaman diyorum ki tamam bu elden sorun çıkartmaz öyle satıyorum. Ama öbür türlü zor.
Geçen ssd satıyorum, birisi şu anakarta olur mu diyor, araştırıyorum diyorum combo m2 port uyuyor sıkıntı değil. İşte hızı ne olur diyor diyorum ki böyle böyle pciexpress 3.0 destekliyor bu hızı tam alırsın yani eski m2 lerden değil. Abi şu programda test etsene vs. bak diyorum testleri ekledim yani ilanda hepsi var. Tamam abi bana ayır yarın alıcam diyor, diyorum ayırmam için bana 50 100 lira kapora vermen lazım o arada müşteri çıkarsa ben karışmam yani alırsan al ya da kaporayı ver o arada müşteri çıkarsa vermem diyorum. Yok abi veremem edemem vs sen gene bana ayırsana diyor. Yani çocuk mudur ergenliğini tamamlayamamış mıdır bilmiyorum. O arada şansa birisi çıktı dedi alıyorum işte şu kodla gönder vs hesap numarasını attım parayı yolladı kargoladım bitti gitti. Hiç oturdu adam test yap şu testi dene bu testi dene şunu yap bunu yap demedi aldı gitti. En sevdiğim alıcı tipi hiç bunlardan yana da sorun yaşamadım. Ne zamanki böyle 800 bin tane soru soran adamlar var onlardan yana hep sorun yaşadım. Abi kutu içeriği tam dedin ama bunun yanında kablosu yok, ya kardeşim o kabloyu firma vermiyor ben niye vereyim ? ekran kartı satıyorum adam bana hdmi kablosu yok diye küfrediyor, ya kardeşim üreticisi koymamış ben niye koyayım ? e kutusu tam dedin diyor bilmemne söver misin döver misin ? sabaha mı bırakırsın çeşit çeşit insan var.
-
taze taze g.tüme girdi.
https://forum.donanimhaber.com/dolandirici-furkan-ozyildirim--157552660
-
Of of of geçmiş olsun. İlanın ssleri mesajlaşma ssleri ve dekontu alıp direkt savcılığa gidip şikayetçi olabilirsin. Dekontta inşallah bu ücret ... ekran kartı ücretidir diye yazdın umarım ? yoksa bunlar polise savcıya ya bu adamın bana borcu vardı kardeşim deyip salınıyorlar. Açıklama o yüzden önemli. 4 tane falan bende takipsizlik verildi 1 tanesi ise 4 sene hapis yattı çıktı falan ama yok yani çözüm malesef yok bu işlere. Sahibinden.com üstünden alıyorsan param güvende ile al derim, onda pek yamuk yapılamıyor. Ha hizmet bedeli alıyor ama kargo bedava oluyor. En azından yani kargodan tasarruf edersin mal gelir video kayıt ile açar bakar denersin test edersin bozuksa da iade edersin sistemden paranı geri alırsın.
-
Üstadım herkes çok nazlanıyor kaç kişiyle konuştum afedersin .. şeyinden gına geldi valla.
En sonunda bunu buldum yok kardeşim anlamıyor yok elden teslim yok şu mu lazım, yok şöyle alışveriş olsun, yok bilmem ne..
kimse zaten param güvende yanaşmıyordu adamın birinden öyle aldım cpu'da eksik komponent vardı geri yolladım.
Burada işte öyledir böyledir, dedim çalışan sistemden furmark görüntü geldi bari alayım zaten 550 lira onda bile dolandırıldım.
Burada da soruyorsun kimse ..lemiyor kaç hafta oldu kimse bakmıyor, bazıları da cart diye ilan kapatıyor yazmışız bi satıldı diyen yok.
Kendim sanki Almanya'dayım da o halka yabancı gibiyim, Türkiye içinde Türklerden bıktım, Türk insanından tiksindim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 13 Aralık 2023; 17:4:48 > -
Geçmiş olsun. İmkanınız varsa uğraşın arkadaşla ama kılıfı minareye uydurmuş gibi duruyor.
Valla çok uzun zaman oldu forumdan alış-veriş yapmıyorum. Bir ara eski r9 380x kartımı satayım dedim. Yıllardır kendi kullandığım kart. Muadili diye koydukları 1060-1050 bile 1.5k fiyat üstüne satılıyordu. En son ilandan kaldırdım 800-900 ciavarıydı hatırlamıyorum bile. Ki ilan içinde tüm testler vardı. Ama testsiz olan 1050-980'ler 1-1,5k üzerinde çerez gibi gitti.
Ha iyi ki de satılmamış. Daha sonra bir arkadaşıma, ihtiyacı olan birine ver gitsin para istemez dedim. Bence o ekran kartının maks ederi bile 500-800 arası filan olmalıydı zaten. Arkadaşta sağolsun birini bulmuş vermiş ama kart bozuk çıktı. Kartı ilana koymadan önce 20 dk dan 2 kere furmark ile test etmiştim ve güncel kullandığım kartdı. Ama nasıl olduysa sonradan bozulacağı tuttu ya da bozuktu.
Zaten artık forumun 2.el kısmında absürt fiyatlar isteniyor. Eskiden gerçekten mobo-cpu-ram üçlüsünü uygun fiyatlara alırdık. Hepsi de tıkır tıkır çalışırdı. Bir sorun olsa bile satan kişi ilgileniyordu. Şimdi ****oll ve çakal doldu. Yönetim de ses etmiyor zaten.
-
Müdür daha 550 liralık kart için uğraşmam, sağol yinede.
Bir noktada mesele para değil insanları adam etmeye çalışıyoruz.
-
Öncelikle geçmiş olsun.
Maalesef baştan sona haklısın.
Ben alışveriş yaparken artık kriterim şu oluyor , karşımdaki adam minimum 10 yıllık üye olmalı , minimum 20 referansı olmalı.
Diğer türlü bedava ürün verse dahi almam.
Bir de geçen 2-3 ay önce ram alacaktım. Foruma bakayım dedim, kimse alınmasın gücenmesin ram ilanlarındakilerin %90'ı katıksız dangalak. Sattığın ram'in sıfırı kargo ücretsiz 1.000 lira sen 950 lira istiyorsun pazarlık yok demişsin. Garantisi yok bir şeyi yok bir de kargo parası vereceğiz 100 lira. Oğlum siz aptal mısınız, internete girip baksanıza sattığınız ürünün sıfırı kaç para diye.
-
Hacı ben burada Shruikan'a gözüm kapalı güvendim güya 17 yıllık üye, tek eli şeyinde iş yapıyor.
Ram alıcam, diyorum toplamda 10 tane modül alıcam 3600 mhz lazım diye yazıyorum, gidiyor bana 3200 mhz bellek satıyor.
Benim aptallığım kod istedim çok incelemeden onayladım sonra sert çıktım sonunda bloklaştık.
Ekliyim öncesinde specleri görmek için memtest istedim çok iş uğraşamam dedi. İlan varmış onu atmadı.
Ne bi foto gördük ne başka bir şey sadece senelerin üyesi olmasından ötürü güvendim sıçtık, en azından iade aldı o da zorla.
İnsan kaç sene kullandığı belleği bilmez mi? Bir de Salvatore Volkan'dan 3600 almışım, konu başlığında belirtmişim, başkası demiş 3200 var, yok demişim!!
Ram satanlar bellekleri memtest pro'dan geçirmiyor herkes sıçmıklama satış yapıyor kimse kusura bakmasın bakana da yallah.
Şakaya gelmez bu işler kimsenin şeyinde değil çok laçka bir topluluk olmuşuz.
Bir şey satacaksam üç kuruş değerinden öte en başta laf yememek için adam akıllı test etmek lazım. Kargolar olmuş kol gibi çünkü.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 17 Aralık 2023; 0:49:24 >
-
O konuyu okudum şimdi , %95 karşı taraf %5 sen hatalısın kendi yorumum. Senin tek hatan (hata da demek istemiyorum aslında) satıcıyla birebir özel mesajdaki olan üslubun, biraz daha sakin konuşabilirdin.
Bak bir önceki mesajımda bahsettiğim 10 yıllık üye + 20 küsür referans kriteri aslında buradan bağlanıyor. Demişsin ya "en azından iade aldı o da zorla." , en azından alışveriş yaptığın adamı foruma bağlayacak ve itibarını kaybetmek istemeyecek sebebi oluyor bu kriter.
Velev ki bu sorunu 50 mesajı olan 1 yıllık bir üye ile yaşasaydın , iade senaryosu sence ne yönde ilerleyecekti.. Daha da pahalı bir şey aldığını düşün 20-30k'lık.
Ben satış yaparken hep titiz olmuşumdur. Yediğin nane döner dolaşır seni bulur , çoluğunun çocuğunun rızkından çıkar düşüncesindeyim. O yüzden bir şey satarken inciğini cinciğini yazarım. 2014 ya da 2015 olması lazım bir tane deepcool marka kasa + powersupply satmıştım , alan arkadaş powersupply arızalı demişti (ki şahsi kullandığım üründü sorun yoktu) , adamdan açıklama dahi istemedim direkt powersupply parasını iade ettim,dedim abi kalsın sende bana gönderip napacaksın zaten arızalı ürün. Aradan 7-8 ay geçti , tekrar mesaj attı arızalı değilmiş afedersin diye. Geri iade etti parayı. Sen iyi niyetli ol , ama kurt kadar da dikkatli ol. Ne seni dolandırsınlar ne sen dolandır kimseyi. Ama işte böyle ufak tefek şeylerinde lafını yapma, o ram problemini benimle yaşasaydın ben senin ödediğin kargo parasını da sana iade ederdim. Olması gereken bu. Sen dikkat etmemişsin kusurun bu olabilir ancak karşı taraf doğrudan hatalı.
Neyse gece gece kafa şişirdim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The VIII -- 17 Aralık 2023; 3:47:29 >
-
Valla hiç sorun değil vakit ayırdığın için sağol.
Taktiri okuyucuya bırakıyorum artık.
-
Açıkçası bazı kişilerin o zamanı olmuyor. Mesela eski ekran kartımı satılığa koydum. Çalışan sistemden söktüm zaten. Adam test istiyor. Ama benim bu testi yapmam için günlük işlerimi hallettiğim bilgisayarın içindeki yeni ekran kartını sökücem, testler yapıp yeniden toplayacağım. Açıkçası böyle bir vaktim yok. Neredeyse 12 saat çalışıyorum o bilgisayarda aktif olarak. Hazırında kasan varsa al tak kendin test et diyorum soranlara. Yani zaten uyguna koyduğum elden çıksın dediğim kart için o kadar uğraşasım gelmiyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben daha yeni satış yaptım. Toplama bilgisayar sattım. Müşteri geldi direkt tüm testleri, belgeleri, kutulara her şeyi hazır ettim. Ekran kartı testini yaptım. M2 lerin 2 sininde sağlık testini, anakartin ısı vb tüm değerlerini gösterdim. Format atıp duzgunce kutuları her şeyi teslim ettim. Alan kişi baya memnun oldu üstüne birde klavye hediye ettim arkadaşa. Olması gereken kesinlikle sizin dediginiz gibi herşeyi test edilip verilmeli para kolay kazanılmıyor çünkü
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derlemeler -- 20 Aralık 2023; 23:45:43 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ben aliexpres yada daha önceden Almanya'dan bir siteden alıyordum parçaları , garantisi yok ama ucuzdular ve şimdiye kadar bir sıkıntım olmadı
Yurtdışı Mo-ra3 radyatör ile sistem kurmuştum Nvidia Sli vs o paraya Türkiye'nin çöp ikinci eli ile düzgün sistem bile alınmıyordu
Millet ya kâr peşinde gizli esnaf yada rahatsız çünkü araba ikinci elinde bile bu var herkesin çöpü kendine altın
Araba vs neysede PC parçaları sıfır alın hiç milletin nazını çekmeyin
galiba 1 kereürün satarken birini eve soktum, o da ilk ve sondur, ekran kartı o zaman için iyi para ediyordu şu bitcoin olayları yüzünden ve gelsin kendi söksün istedim,hani bir durum olduğundan değil, gerek yok. ne giderim ne gelsin derim, video çekin tüm ürünü her yönüyle çekip çalışırken, alıyorsa alsın almıyorsa bb
En Beğenilen Yanıtlar

Yıllardır bir köşede yatan joystiği satışa koyayım dedim, çokta fazla kullanmamıştım, sorunsuz bir şekilde kenara kaldırmışdım. Güzelce fotolarını çektim ve tam ilan açacaktımki aklıma bir kurt düştü, dedim şunu bir pc ye bağlayıp deneyeyim ne olur ne olmaz. O da ne 4 tane tuş zar zor basıyor, hemen ilan vermekten vazgeçtim. Şimdi ben bunu kontrol etmeden satsaydım, alıcıyla sen bozdun ben sağlam sattım kavgası olacaktı. 3 kuruş için ne kimsenin zamanını çalmaya hakkım var ne de itibarımı zedelemeye niyetim var. Dediğiniz gibi test edip emin olup varsa kusurlarını belirtip satmak en güzeli, kul hakkı bir şekilde çıkar, aranmaya gerek yok.
|
Öncelikle geçmiş olsun. Maalesef baştan sona haklısın. Ben alışveriş yaparken artık kriterim şu oluyor , karşımdaki adam minimum 10 yıllık üye olmalı , minimum 20 referansı olmalı. Diğer türlü bedava ürün verse dahi almam. Bir de geçen 2-3 ay önce ram alacaktım. Foruma bakayım dedim, kimse alınmasın gücenmesin ram ilanlarındakilerin %90'ı katıksız dangalak. Sattığın ram'in sıfırı kargo ücretsiz 1.000 lira sen 950 lira istiyorsun pazarlık yok demişsin. Garantisi yok bir şeyi yok bir de kargo parası vereceğiz 100 lira. Oğlum siz aptal mısınız, internete girip baksanıza sattığınız ürünün sıfırı kaç para diye. |
Benzer içerikler
- mini itx kasa
- 5070 sistem
- sinerji güvenilir mi
- rx 7600 alınır mı
- 14400f vs 7500f
- amd ryzen 9950x3d
- ultra 7 155h
- nvidia geforce 8800gt
- mediatek dimensity 8400
- elon musk
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X