Araç motor suyu kaç binde değişmeli ?
s.a arkadaşlar bugün işyerinde konusu açıldı kafama takıldı araç antifiriz kaç yılda bir değişmeli acaba ? bende 2017 model 1.4 linea var km 85 binde bugüne kadar hiç antifiriz değişmedi. değişmediği zaman motor bloğunda paslanma yapıp motor bloğuna zarar veriyormuş galiba nasıl yapmak lazım ?
birde bu araçların şanzıman yağı kaç binde değişmeli ?
Aramızda muhasebeci var mı ?
s.a arkadaşlar ben evden nacizane kendi başıma elektronik eşya parça satışı zaman zaman pcb kart basımı v.s şeyler yapıp satıyorum. çoğu zaman şehir dışına sattığım için para direk ibana geliyor. ama şunu da belirteyim kazandığım para öyle aman aman göze batacak bir meblağ değil mesela aylık bin tl gibi hatta çoğu zaman o bile olmuyor.
neyse bugün vergi dairesinden bir abimizle sohbet ettik ibana yatan paraların dökümü vergi dairesine zaman zaman gidiyormuş hatta sistem kendi otomatik tarıyor dedi. çapraz sorgu v.s baya şeyler anlattı yani lafın kısası bu benim sattığım ürünlerin parası maliye sistemine takılırsa başın ağrır sağlam cezası var dedi . yani bu para nerden geldi kimden geldi kime sattın v.s olayları bende o kadar vergi ödeyecek kadar kazanmıyorum dedim ama devlet ona bakmaz dedi sisteme takılırsa başın ağrır dedi velhasıl bu tarz forumlarda çoğu zaman görüyoruz pcb kart basımı yapan satan kişileri acaba bu tarz durumlarda nasıl hareket etmek lazım ? yani bunun bir ölçüsü yok mu ? mesela aylık 100 bin tl üzeri ibana para gelenler sisteme takılır gibi bir kotası yok mu gerçi bu daha çok muhasebecilerin işi ama aramızda benzer sıkıntı yaşayan var mı acaba ? yani kazandığımız 3 kuruş para böyle birşey için maliye ile karşı karşıya gelmek istemem..
sık sık aklıma gelen ölüm düşüncesi
s.a arkadaşlar bu son birkaç aydır aklıma sürekli ölüm düşüncesi geliyor. annem ve babamla yaşıyorum. annem de babam da 60 yaş üstü annem yada babam ölürse ne yaparım nasıl yaşarım bu zorlukla nasıl başa çıkarım gibi düşünceler aklıma geliyor. işin sıkıntılı yanı amcamla halam la da aramız bozuk bende çok haz etmiyorum. yani Allah göstermesin bir cenaze olayı olsa hep bir arada herhalde birbirimize gireri diye düşünüyorum...
sizce çok mu paranoyağım yada kafamda çok mu kuruyorum ??
2.EL araba satarken neye dikkat etmek lazım ?
s.a arkadaşlar hayırlı bayramlar cahilliğimi mazur görün .. 2.el bir aracımız var satmayı düşünüyorum bugüne kadar satarken hep yanımızda birileri vardı bu sefer tek başımıza satacaz acaba satarken neye dikkat etmem lazım ?
mesela aracı satın alan kişi ile parayı yollayan kişi aynı olması lazım diye duydum ?
birde şu muhabbeti anlamıyorum expteriz de birşey çıkarsa masrafı sana ait
tecrübeli arkadaşlar yorum yazarsa sevinirim..
AÖF okumak istiyorum ama pürüz çıkıyor..
s.a arkadaşlar ben 2013 yılında sınavsız geçiş hakkı ile myo na kayıt oldum ama bazı özel sebeplerden dolayı bırakmak zorunda kaldım okulu. kaydimi sildirdim transkirptimi aldım. aynı benim durumumdak başka arkadaş ordaki hakkı ile sınavsız ön lisans okuyup bitirmiş. aynı şekilde bende yapmak istiyorum ama aöf yetkilileri olmayacağını söylüyor ya sınava girip tercih yapacaksınız yada bıraktığınıza okula afla gidip kayıt olup 2. üniversite olarak aöf okuyacaksınız diyor işin içinden çıkamadık bir türlü bu konularda bilgisi olan var mı acaba ? kaydımı sildirdiğim için neden böyle birşey mümkün olmuyor.. ???
Egea 1.4 almayı düşünüyorum
s.a arkadaşlar hayırlı ramazanlar ..
kısmet olursa eğer ramazandan sonra egea 1.4 almak istiyorum aramızda kullanan var mı tecrübe edeler özellikle yazarsa memnun olurum.
normalde çıtayı biraz yükseltip megan 1.3 tce yada honda city istiyorum ama fiyatlara baktım 2.eli 1 milyonun üzerinde yani bütçe anca egea araca yetiyor tavisyeleriniz nedir özellike 2020 model üstü düşnüyorum..
1 sene sonra mülakattan ses çıktı ?
s.a arkadaşlar bugün başıma bir olay geldi yani gülermisin ağlarmısın denilecek türden. yaşadığım ilde şimdi aselsan var şimdi bende elekrik-elektronik teknisyeniyim oraya birçok kez müracat ettim neyse geçen sene çağırdılar gittim konuştum ön tanışma mülakat gibi dediler neyse klasik işte biz sizi ararız vs den sonra konu kapandı kimse aramadı. tabi o arada bizde boş durmadık kyk ya mevsimlik işçi olarak işe girdim. neyse bugün sabah bayan aradı tekrar görüşmeye çağırdı beni dedim ben çalışıyorum burda izin v.s şeyler sıkıntı cumartesi uygunsa geleyim dedim. cumartesi biz çalışmıyoruz dedi. neyse konuştuk ettik biraz dedim ki bizim bu işimiz nisan da bitiyor isterseniz oraya not düşün sonra tekrar görüşelim dedim tmm dedi..
şimdi bizim bu iş biraz ne umduk ne bulduk gibi birşey oldu ben oraya teknisyen olarak müracat ettim ama ordakiler beni daha farklı bir alanda çalıştırmak istediler. tabi ben evet yada hayır diye birşey diyemedim. neyse dışarıdan araştırdım hatta instegram da bir tane elektronik mühendisi ile konuştum oraya bir giren bir girmeyen bin pişman dedi neden dedim orda mobbing çok fazla olduğunu ve herkesin çalışabileceği bir ortam olmadığını söyledi. gene bunu gibi birçok bener şey duydum işittim yani 35 yaşındayım birçok farklı firma sektör de çalıştım ilk defa böyle şey başıma geldi sizlerin düşüncesi nedir acaba ??
Çalıntı mal alıp satmanın cezası nedir ?
s.a arkadaşlar ; ben 2.el elektronik eşya alım satımı yapıyorum ürünleri genelde ya sarı ilan sitesinden yada bit pazarı olarak tabir edilen yerlerden temin ediyorum. şimdi bu gün bir arkadaşla muhabbeti oldu aramızda diyelim elimize çalıntı mal geçti satılığa koyduk başkasıda malın kendisine ait olduğunu idda etti bu tarz durumlarda süreç nasıl işler yada ne yapmak lazım ? veya malın çalıntı olmadığı nasıl ispat edilir ??
Erken yaşta evlenmek sizce marifet mi ?
evet arkadaşlar 18 -19 yaşında evlenmiş olmak sizce bir başarı mıdır ? çalıştığım işyerinde benden 2 yaş büyük birisi var 18 yaşında evlenmiş bazı sıkıntılar yaşamış eşinin ailesiyle ne zaman evlilik ile ilgili laf açılsa işte sen benim neler yaşadığımı biliyon mu ? işte baban seni bu yüzden evlendirmiyor bilmem ne ileri geri konuşup sinirimi bozuyor . ben 35 yaşındayım bekarım haa bu ben istediğim için değil uygun bir kız bulamadığımız için böyle..
yani adam bunu öyle bir diyor ki sanki kendisi erken evlendiği için plaket ödül almış en sonunda bir gün sen 18 inde evlendin de ne oldu başın göğe mi erdi diyecem o olacak bu ne salakık abi ??
sizlerin düşüncesi nedir bu konuda ??
Arabadaki bu anormalliğin sebebi nedir ?
s.a arkadaşlar 1.4 lpg benzinli linea aracım var. bugün aracımla baya bir dolaştım ve şöyle birşey başıma geldi kırmızı ışıkta vitesi boşa alıp beklerken ayağım frende motor kendi kendine gaz verdi durdu hani ara gazı verirler ya arabada aynı öyle birşey oldu hararet ibresi kendiliğinden oynadı oysaki ayağım frende idi. genelde kış aylarında arabalar sapıtıyor arızalar veriyor ondan mı oldu yoksa bşka bir sebebi var mı başına gelen var mı acaba ??
Son Giriş: 3 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 4 sa.
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.033
İkinci El Bölümü Mesajları: 1
Konularının görüntülenme sayısı: 123.280 (Bu ay: 7.454)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 226 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic