Şimdi Ara

HGS YARDIM !!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar hgs kart çıkarttım. Geçişlerde kartı okutmam lazım mı? Yoksa plakadan düşer mi?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• plakadan düşer yapıştırmanıza gerek yok sadece bakiye olduğuna dikkat edin çekemezse güzel faiz biniyor.

• Ara ara aşağıdaki siteden kontrol etmekte yarar var, bazı gişelerde plakadan düşmediği oluyor;

https://webihlaltakip.kgm.gov.tr/WebIhlalSorgulama/Sayfalar/Sorgulama

• Site kapalı galiba

• Plakadan duser, ben 2 senedir oyle kullaniyorum. Hgsyi yapistirmadim bile. Ama hgs pttden alinmaysa bakiyenize dikkat edin mutlaka, sonra cezali duruma dusmeyin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu hgs kartı hiçbir ptt’de bulamıyorum izmirde. bankalarda da çok pahalı..

• ogs gibi yerli ve milli sorunsuz bir sistem varken neden hgs kullanır bu millet akıl işi değil..

- ogs’yi aselsan üretmektedir. türk teknolojisidir. bakımını istabul’dan gelen türk mühendisler yapmaktadır. hgs’nin sistemi amerikan teknolojisidir. bir arıza olduğunda amerika’dan makul(!) bir ücret karşılığında gelen mühendisler sorunu anında çözmektedirler.

2- ogs’nin kart okuma yüzdesi hgs’ninkinden yüksektir.

3- ogs kart okuyamadığında hem ön hem arka plakanızı okuyarak sizi kontrol eder eder. hgs sadece ön plakayı okuduğu için motosikletler bedava geçiş yapabilme şansı tanınmıştır. motorcunun dostudur.

4- ogs ile geçerken bip sesi gelir, kartınızın okunup okunmadığını anlarsınız. hgs’de ise ses gelmediği için geçiş ücretinin 10 katı tutarındaki cezanızı ancak cezayı yedikten sonra öğrenirsiniz. surpriz etkisi yaratır. :)

5- ogs kartı elektronik olarak aktif bir karttır. bu nedenle daha pahalı ve daha büyüktür. hgs kartı ise pasif bir karttır. bu kartı okumak için hgs sisteminde köprülere çok güçlü antenler yerleştirilmiştir. bu anten dalgaları sağlığa zararlı ve ab standartlarının dışındadır. bu sorunu çözmek için hgs ‘ye özel kanun çıkarılmış ve ab standarlarına uyulmamıştır. bu nedenle kokoreç kadar bizdendir. üstelik hgs anteni köprüden geçen herkesin beynine beynine çalıştığı için, ab gibi ayrımcı da değildir.

6- hgs ihalesi çok ucuza mal olduktan sonra, yapılan ilavelerle maliyeti artmış ve rakip tekliflerin üstüne çıkmıştır. böylece ciddi ve kolay olmayan bir proje olduğunu herkese ispatlamıştır.

7- ogs sistemi ogs kartı üreten tüm firmaların sistemlerini desteklemekte ve rekabete izin vermektedir. hgs etiketi tekeldir. yarın hgs kartının fiyatı artılırsa buna kimse engel olabilir mi bilinmemektedir. ilerde ucuz olduğu algısını kıracak gücü tek-elinde tutmaktadır.

8- ogs 120km/saat hızla ile geçseniz bile kartınızı okumaktıdır. hgs geldikten sonra köprüde 30 km/saat hız sınırı getirilmiş, köprü yoğunluğuna rağmen köprünün daha hızlı eskimesi göze alınmış ve halkımızın can güvenliği temin edilmiştir. aslında ogs daha hızlıdır, hızlı gs ise ironi sanatının önemli bir temsilcisidir.

Alıntıdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi facepunchS -- 23 Ağustos 2021; 14:13:35 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    plaka sorgulama yardım
    14 yıl önce açıldı
    Hgs yi başka plakaya aktarma
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: facepunchS

ogs gibi yerli ve milli sorunsuz bir sistem varken neden hgs kullanır bu millet akıl işi değil..

- ogs’yi aselsan üretmektedir. türk teknolojisidir. bakımını istabul’dan gelen türk mühendisler yapmaktadır. hgs’nin sistemi amerikan teknolojisidir. bir arıza olduğunda amerika’dan makul(!) bir ücret karşılığında gelen mühendisler sorunu anında çözmektedirler.

2- ogs’nin kart okuma yüzdesi hgs’ninkinden yüksektir.

3- ogs kart okuyamadığında hem ön hem arka plakanızı okuyarak sizi kontrol eder eder. hgs sadece ön plakayı okuduğu için motosikletler bedava geçiş yapabilme şansı tanınmıştır. motorcunun dostudur.

4- ogs ile geçerken bip sesi gelir, kartınızın okunup okunmadığını anlarsınız. hgs’de ise ses gelmediği için geçiş ücretinin 10 katı tutarındaki cezanızı ancak cezayı yedikten sonra öğrenirsiniz. surpriz etkisi yaratır. :)

5- ogs kartı elektronik olarak aktif bir karttır. bu nedenle daha pahalı ve daha büyüktür. hgs kartı ise pasif bir karttır. bu kartı okumak için hgs sisteminde köprülere çok güçlü antenler yerleştirilmiştir. bu anten dalgaları sağlığa zararlı ve ab standartlarının dışındadır. bu sorunu çözmek için hgs ‘ye özel kanun çıkarılmış ve ab standarlarına uyulmamıştır. bu nedenle kokoreç kadar bizdendir. üstelik hgs anteni köprüden geçen herkesin beynine beynine çalıştığı için, ab gibi ayrımcı da değildir.

6- hgs ihalesi çok ucuza mal olduktan sonra, yapılan ilavelerle maliyeti artmış ve rakip tekliflerin üstüne çıkmıştır. böylece ciddi ve kolay olmayan bir proje olduğunu herkese ispatlamıştır.

7- ogs sistemi ogs kartı üreten tüm firmaların sistemlerini desteklemekte ve rekabete izin vermektedir. hgs etiketi tekeldir. yarın hgs kartının fiyatı artılırsa buna kimse engel olabilir mi bilinmemektedir. ilerde ucuz olduğu algısını kıracak gücü tek-elinde tutmaktadır.

8- ogs 120km/saat hızla ile geçseniz bile kartınızı okumaktıdır. hgs geldikten sonra köprüde 30 km/saat hız sınırı getirilmiş, köprü yoğunluğuna rağmen köprünün daha hızlı eskimesi göze alınmış ve halkımızın can güvenliği temin edilmiştir. aslında ogs daha hızlıdır, hızlı gs ise ironi sanatının önemli bir temsilcisidir.

Alıntıdır

ne güzel yazmışsınız erinmeden . tek tek okudum hepsini.

• facepunchS F kullanıcısına yanıt
    Tamam sen ogs kullan ben hgs seviyorum

• Agonize kullanıcısına yanıt

Bir kere ceza yerseniz o etiket parasinin en az 5/6kati cikar sizden. O yuzden bankadan alip kredi kartiyla bakiye talimati vermenizi oneririm.

İşin içinde biri olarak bazı konularda yanlışınız var.
    Ücret toplama sistemlerinin bakımını ASELSAN yapmaktadır. Hgs ninde kendi mühendisleri ve bakım ekipleri vardır. Amerika’dan kimse gelmez bunun için. OGS’nin ASELSAN üretimi olduğunu söyleyemeyiz. Ancak yakında ASELSAN bir ödeme sistemi çıkaracak acüzdan adı altında.
    Hgs nin okuma oranı %53 dür. OGS nin ise 88 civarındadır. Gişelerde ister OGS ister hgs niz olsun ikisininde anteni yanyanadır. Ve ikisi de aktiftir.
    Hem hgs hemde OGS ön arka plakayı okur. Eğer plaka okuma oranı %95 altında ise sistem plaka doğrulama ister sorumlu operatörden.
    Motorlarda okuma oranı düşüktür çünkü sadece arka plaka var ve çoğu da standartlarda değildir. Bundan dolayı tam okunamaz ve gişeli otoyollarda motorlulara genelde bariyer açmaz. Bazı uyanıklarda aradan kaçarlar fakat cctv den izlenerek arkasından igb basılır.

• tsmsk kullanıcısına yanıt

Doğrudur hocam bu yazının yazıldığı tarih 2013 müş o zamandan bu zamana bazı şeyler değişmiş olabilir

Teşekkür ederim bilgilendirmeniz için

Bu arada acüzdan kullanıma açılmış sanırım sitesine girip baktınız mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi facepunchS -- 24 Ağustos 2021; 10:17:57 >
    Evet site açılmış ama hala devreye alınmadı daha. Linklere bakarsanız yönlendirme yok. Devreye almak için zamanı var

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hgs kesinlikle para çarpıyor. Birkaç kez yakalım şöyle oluyor:

Bir gişeden geçiyorsunuz ve sisteme bu geçiş geç düşüyor. Ayrıca girişi belirsiz gösteriyor yani o an en uzun tarifeden para yazıyorlar.

Çok zaman geçince girişide sisteme giriyorlar normal paraya dönüyor ama cezasız ödeme süresi geçtiği için cezalı para çekiyorlar, itiraz etmezseniz paranız gidiyor. Başıma geldiği için biliyorum.

• Havya Makinesi kullanıcısına yanıt
    Aslında olay şöyle: karayollarinin işletmesinde olan bir yoldan geçiyorsaniz girisiniz okunmamamissa özellikle, operatörün önüne düşüyor. O düzeltene kadar da sisteme düşmüyor. Düzelten kişi memur olduğu içinde özel otoyollar gibi çok acele etmiyor. Genelde 1 ay sonradan geliyor düzeltmeler. Bu nedenle geç düşer. Eğer girdiğiniz lokasyonda aracınızın geçişi yoksa da en uzun mesafe yazar geçer.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tsmsk

Aslında olay şöyle: karayollarinin işletmesinde olan bir yoldan geçiyorsaniz girisiniz okunmamamissa özellikle, operatörün önüne düşüyor. O düzeltene kadar da sisteme düşmüyor. Düzelten kişi memur olduğu içinde özel otoyollar gibi çok acele etmiyor. Genelde 1 ay sonradan geliyor düzeltmeler. Bu nedenle geç düşer. Eğer girdiğiniz lokasyonda aracınızın geçişi yoksa da en uzun mesafe yazar geçer.

Hocam samandıradan girişimi okuyor çamlıcadan çıkışımı okumuyor. Bu kadar işlek bir yerde problem olacağını sanmıyorum.

• Geçemediğim tarihte hgs geçişi için ücret kesmişler.
    Eposta attım 3 haftadır cevap verilmefi
    Nasıl düzellttirebilirim?

• hgsden dolayı çok şikayet okuyorum forumda acaba ogs daha mı iyi kullanan var mı ogs ?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.