Şimdi Ara

HGS (Hızlı Geçiş Sistemi) [Ana Konu] (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.806
Cevap
49
Favori
418.491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Vay anasını ne sistemmiş doğrusu. PTT en uzak mesafe olarak kestiği ücreti göremiyorum diyormuş :) HGS den kaçak geçseniz hemen görürlerdi ama :)

    Tavisyem: OGS alın kredi kartınıza bağlatın , internet şubenizden geçişlerinizi takip edin , yükleme vs uğraşmayın.

    İş bankasının 400 tl aylık kredi kartına harcama sözünü veren kampanyasını biliyordum ama buna rağmen 40tl ücret karşılığında aldım. Bu her ay 400tl üstü esktre anlamında değil. 400tl üstü YENİ harcama sözü şeklinde yanlış anlaşılmasın diye uyarıyorum.

    Kartlı HGS yi sadece ticarilere vermeleri saçma.

    Kartlı HGS, KGS gibi bir kart olur. Onu da ehliyet yada istanbulkart kılıfı gibi birşeye koyup çift taraflı bantla cama yapıştırılırdı. Yükleme için kılıf camda sabit kalırken içinden kart çıkarılırdı vs çok basit.
  • Ben de cuma gunu aldim bu etiketten.
    FSM de hangi zihniyet bunun gisesini kgs yanina koyar anlamiyorum. Millet ogs den vizir vizir gecerken biz kgs lilerle birlikte sira bekledik. Nerede kaldi bunun hizli olmasi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir arkadaş daha önce yazmıştı, siz Hızlı Geçiş Sistemi değil, Hatalı Geçiş Sistemi almışsınız...

    acaba Ulaştırma Bakanı hangisini kullanıyor?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cirm

    Bir arkadaş daha önce yazmıştı, siz Hızlı Geçiş Sistemi değil, Hatalı Geçiş Sistemi almışsınız...

    acaba Ulaştırma Bakanı hangisini kullanıyor?


    http://www.beyazgazete.com/video/anahaber/atv-4/2012/09/05/iste-hgs-kartlari-319288.html

    haber bilgi amaçlı ama konuyu bilmeden izleyen komedi sanır, şaka gibi bir ülkedeyiz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: worms

    Ben de cuma gunu aldim bu etiketten.
    FSM de hangi zihniyet bunun gisesini kgs yanina koyar anlamiyorum. Millet ogs den vizir vizir gecerken biz kgs lilerle birlikte sira bekledik. Nerede kaldi bunun hizli olmasi?

    kgs gişeleri kalkmadan hgs sistemi oturmaz
  • kgs ile hgs nin arasında herhangi bir alakanın olmadığını düşünüyorum.

    siz hgs nin yazılımıydı-donanımıydı tam sistemini oturtamadıktan, ödeme veya ön ödeme noktalarını düzenlemedikten, yaygınlaştırmadıktan, kolaylaştırmadıktan sonra ogs yi de kaldırsanız bence aynı problemler devam eder.
  • Allah bunu çıkaranı bildiği gibi yapsın.

    Bize her gişe HGS olacak denildi mecbur HGS aldık. Mahmutbey den bizim orası normalde otobandan 1.8tl tutuyor. Pazar günü FSM köprüsü üzerinden Beykoz' a gidiyorduk. Trafik bir sıkıntı anlatamam. HGS gişesi arıyoruz OGS 4 gişe yanyana millet vızır vızır geçiyor. HGS gişesi KGS gişelerinin içinde yarım saat bekledik sadece 3 kişi HGS için sıra bekliyormuş. 1 gişe koymuşlar sistem yaptık diyorlar. Neyse çıktık oradan Mahmutbey gişelerden geçtik 20km hızla ışık bile yanmadı, bizim oranın gişelerinden geçtiğimde 1,80tl yerine 7,25tl ücret kesti. Haram zıkkım olsun.
  • mahmutbey giriş gişesi okumuyor, benden'de aynen 7,25 tl aldılar 2 defa. PTT hgs sayfasına form koymuşlar düzelme bildirimi için, kim bilir kaç kere oldu bu.

    Yarın postaneye formu vericem düzeltme için, paramı iade ettikleri gün gidip kaydımı sildircem bu lanet sistemden.
  • Ben de kısa bir süre önce almıştım etiketimi. Ancak cama yapıştırmak evvelki gün nasip oldu ve dün bir arkadaşımı otogara götürürken tam hangi girişten girdim emin değilim ama (İstanbul'u iyi bilmiyorum) HGS evet KGS ile yanyanaydı. Şansıma trafik yoğun değildi ve HGS de ise kimse yoktu. Biraz yavaşladım ve geçerken sönük olan ışık yeşile döndü ve ekranda 1.80 mi 1.85 mi ne yazdı. Kısacası ilk denemede sorun yaşamadım.
  • hgs ile ilgili problem yaşıyorum..2 hafta önce almış olduğum hgs.yi peugeot 307 marka aracıma taktım..gişelerden geçerken alarm çaldı ve kaçış yazdı..problem yanlış yere mi yapıştırdım yoksa ön cam metalik siyah kalın cam olduğundan dolayımı görmedi...hgs sorgulatmaya bakıyorum internetten geçiş ihlali de görünmüyor normal geçiş yapmışım fakat neden alarm çalıştı bir anlam veremedim .. sizinde başınıza böle bir olay geldimi ?
  • konudaki yazıları okursanız birçok kişinin mağduriyet yaşadığını görebilirsiniz. ancak adam akıllı çözüm bulan yok malesef.
  • Benimde her geçişimde kaçak geçiş uyarısı veriyor. Sirenler ötmeye başlıyor

    Web sitesinden baktım.

    HGS Aldığımdan bu yana 7 geçiş yapılmış. 4 ü cezalı, 3 ü normal geçiş gözüküyor.

    2,40 tl lik geçişe 5,50 kesmişler. Toplamda 13 TL kadar bir hata söz konusu.

    Bugün PTT ye gittim. Otoyol Plazası Giriş Düzeltme formu verdim.
    Ankara ya faxlayacağız ordan düzeltme yapılacak vs vs.
    15 gün içinde hesaba ilave olur dediler..

    Neyse HGS alırken içine 50 TL yükletmiştim. Bitsin İlk iş OGS alacağım inşallah.


    Link i de vereyim. Yanlışlık varsa siz de İtiraz edin paranızı bırakmayın arkadaşlar.

    http://hgsmusteri.ptt.gov.tr/bosCSC/document/giris_duzeltme.pdf




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cirm

    konudaki yazıları okursanız birçok kişinin mağduriyet yaşadığını görebilirsiniz. ancak adam akıllı çözüm bulan yok malesef.

    Bunu yapan akıllımı başka birşeymi bilemiyorum artık, fakat herkesi sinir küpüne çok güzel çevirdiği ortada. 30 TL bakiyeden 6 geçişte 3 kaçak görünüyor ve kara liste yazıyor, düzeltme evrakını verip paramızla rezil olmaya devam ediyoruz. Bir sonraki ilk işim iptal ettirmek olacak.

    Anlamadığım nokta İzmir Aydın otoyolunda aylardır deniyorlarmış bu sistemi, bozuk olduğundan emin olup istanbula takalım dediler paraları toplamak için.
  • 2 hafta sonuda Mersin-Adana , Adana Mersin yaptım. yani 4 geçiş. 2. de farkettim baktım geçişte 1,80 alması gerekirken en uzun geçiş olan 7 küsür yazıyor. Bende sistem otomatik düşüyor diye oralı değildim. 80 Tl bakiyem vardı. 1.80x4=5,32 TL düşmesi gerekirken 1,80x2 + 7,5x2 = 18,60 Tl düşmüş. ve ben bunu tesadüfen gördüm. Bunun farkında olmayan binlerce- onbinlerce sürücü var. Bunun hakkı ödenmez. gece geç saat idi gişelerden sonra aracı sağa çektim hanım ve çocuk o ıssız yerde 20 dakiaka araç ta kaldı. sormaya gittiğimde adamın dediğine bakın pişkin pişkin "adana gişelerinde hata var". 2-3 hafta boyunca aynı hata nasıl düzeltilmez akıl almıyor. neyse form doldurduk. adam ankaraya göndereceğiz dedi, Benim moral sıfır. Araca bindiğimde nitelikli dolandırıcılıkdan dava açma niyetim vardı. hala da sinirim geçmedi. Birde sizin dediğiniz gibi KGS ile HGS yi aynı geçişe koymuşlar. Millet OGS den vızır vızır geçerken biz önümüzdeki aracın KGS kartı okutmasını bekliyoruz. ben kolay kolay eleştirmem, Her işte bir mantık ararım. Yani genel anlamda iyimserimdir. Bu işte hiç mi hiç mantık yok . BU olmamış olmamış olmamış. Kesinlikle iptal ettireceğim ve OGS alacağım. 5 TL kart ücretini ve verdiğim fazla geçiş ücretlerinide istemiyorum(form doldurduk gelirse gelir, gelmezse ...) . Allah ilgililerden(ilgisizlerden) fazlasıyla tahsil eder nasılsa. Kesinlikle kesinlikle tavsiye etmiyorum Bu HGS yi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aadnan -- 9 Ekim 2012; 2:22:09 >




  • Kgs'nin nesi vardı da kaldırıyorlar?İstanbul dışındaki şehirlerde kgs iş görür bir sistem.Biz izmirde ayda yılda bir otobana gireriz hgs bize gerekmez.Burada köprü yok birşey yok gişe kuyruğu olmuyor ki.
  • gerçekten hgs 'ye ihtiyaç var mıydı? sorun kgs kuyruğu ise bunun çözümü hgs'de mi? o kadar çok soru varki... ama farkındaysanız medyada şu annattıklarınız falan hiç çıkmıyor?

    bu sistemin kurulum maliyeti ile her araca bedava ogs cihazı verselerdi daha iyi olacaktı sanki :)

    maksat muhabbet olsun...
  • Geçen hafta İstanbul'a araba almaya geldim bir arkadaşla.Araçta ne KGS ne OGS olduğu için bu yeni HGS dalgasıyla tanıştık.Geçişlerde herhangi bir sorun yaşamadım gayette hoşuma gitti.Tek problem; köprüdeki gişelerden etiket alıp yapıştırdık, sol taraf OGS gişeleri sağ taraf KGS gişeleri sadece 1 tane olan HGS gişesini koymuşlar en ortaya.Vızır vızır olan köprünün gişe geçişlerinde 50 metre içinde yol kenarından 4-5 şerit birden değiştirip en ortaya gelmek cidden zor bir işti.En sağda HGS gişesi varsa da ben görmedim...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Indigo

    Kgs'nin nesi vardı da kaldırıyorlar?İstanbul dışındaki şehirlerde kgs iş görür bir sistem.Biz izmirde ayda yılda bir otobana gireriz hgs bize gerekmez.Burada köprü yok birşey yok gişe kuyruğu olmuyor ki.



    aynen..hgs de olsun, kgs köprü de tek gişede olsun, köprüdeki diğer tüm kgs lerde hgs ye çevrilsin ama bütün ülkedeki kgsler kalkmasın bu saçmalık! şu yaptık oldu zihniyetinden nefret ediyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cnrps -- 9 Ekim 2012; 11:29:43 >
  • kredi kartım kgs özellikli idi bugün köprüden geçmem gerekti cüzdana bi baktım yok:D

    hgs'den cezalı geçip 7 gün içinde alırsanız ceza silinir diye bişeyler duymuştum baktım gişede boş bastım geçtim 42.5 tl mi ne yazdı kaçak geçiş:D

    yarın ptt ye gidip hgs alıcam umarım geçmiş olsun bu cezayı ödüyceksiniz durumu oluşmaz..
    hayırlısı bakalım yarın göriciz:)
  • buarada arkadaşlar bakan bey tv de açıklama yapmıştı 30 tl olan ilk ücreti 15 tl yaptık hayırlı olsun diye..

    ama ben bugün ptt yi aradığımda 5tl+en az 30 tl dediler..

    hangisi doğru bilen varmı?hoş aldımı 30 tl yükleriz sonuçta ama merak işte..
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.