Bildirim
herşey mahvoldu..geri dönüşü yok mu???
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

3 Misafir - 3 Masaüstü

Giriş
-
Orijinalden alıntı: nihat35nihat (15 Şubat 2010)
Windows 7 ve öncesinde Vista ile gelen yeni özelliklerden birisi de Windows üzerinden ek bir programa ihtiyaç duymadan harddisk bölme işlemi yapabilmemizdir. Eğer kurulum sırasında harddiskleriniz bölümlenmemişse veya olan bölümleri daha fazla bölüme ayırmak isterseniz aşağıdaki yöntemle yapabilirsiniz. Disk yönetiminden bakıyoruz. Başlat > Çalıştır > diskmgmt.msc (yazacaksın) enter veya Bigisayar Yönetiminden Disk yönetimine geçip bakıyoruz. Başlat > Çalıştır > compmgmt.msc (yazacaksın) enter...
İşletim Sisteminizin olduğu bölümden, bu şekilde veya farklı şekillerde bölüm ayrıldığında tekrar birleştirilemez. İşletim Sistemi çalışıyorken ve aktif durumda iken tekrar birleştiremezsiniz, farklı çözümler ise işletim sistemi hasarına neden olabilir. Bu nedenle bu işlemde yapacağınız hataların veya hataların geri dönüşü olmayabilir.
Not:Eski konularda sorunumuza ait çözümler aradıktan sonra, konu açıp yardım istiyelim.
-
arkadaşlar denileni yaptım ama birimi adlandırıp biçimlendiremiyorum..resimdeki hatayı veriyor. bunun bir yolu yok mu acaba?? format mı atmam gerekecek kayıp disk alanını geri getirmek için? lütfen yardım.
-
up -
Orijinalden alıntı: nihat35nihat
Tarih: 16 Eylül 2009
Bilgisayarınızda 4 adet temel bölüm bulunuyor, 5. temel bölüm'ü oluşturamazsınız. Bölümler arasında sürücüleri mantıksal veya genişletilmiş bölüm olarak dönüştürülebilmesi için 8 Gb.lık bir boş alan bırakılır, İşletim sistemi kurarken bu boş alan otomatik bırakılsada, diğer türlü bölümleme işlemlerinde bu bölüm bırakılmayabilir ve sizin 5. bölümü oluşturmanız inkanı olmayabilir.
Aşağıda size bilgi vermek için anlatılanlar alıntıdır.
Bölümler ve mantıksal sürücüler nelerdir?
Bazen birim olarak da adlandırılan bölüm, bir dosya sistemiyle biçimlendirilebilen ve alfabenin bir harfliyle tanımlanabilen sabit disk üzerindeki bir alandır. Örneğin çoğu Windows bilgisayarı üzerindeki C sürücüsü bir bölümdür.
Windows'un bu sürümünde temel bir diskte bölümler oluşturmak için bir Microsoft Yönetim Konsolu (MMC) ek bileşeni olan Disk Yönetimi'ni kullandığınızda, oluşturduğunuz ilk üç bölüm birincil bölümdür. Bunlar bir işletim sistemini başlatmak için kullanılabilir. Dörtten fazla bölüm oluşturmak istiyorsanız, beşinci bölüm bir genişletilmiş bölüm olarak oluşturulur.
Genişletilmiş bölüm, temel bir diskin sahip olabileceği birincil bölüm sayısı sınırını geçebilmeye yönelik bir yoludur. Genişletilmiş bölüm, bir veya daha fazla mantıksal sürücü içerebilen bir kapsayıcıdır. Mantıksal sürücüler birincil bölümler gibi çalışır, ancak bir işletim sistemini başlatmak için kullanılamaz.
Bir sabit disk üzerinde veri depolanmadan önce bölümlendirilmeli veya biçimlendirilmelidir. Birçok bilgisayar, sabit diskin boyutuna eşit olan tek bir bölüm şeklinde bölümlendirilir. Sabit diskin birkaç daha küçük bölüme ayrılması gerekli değildir, ancak bu işlem sabit diskiniz üzerindeki verileri düzenlemenize yardımcı olabilir. Bazı kullanıcılar, Windows işletim sistemi dosyaları, programları ve kişisel verileri için ayrı bölümlere sahip olmayı tercih edebilir.
Koyu ile belirtilen açıklamalar genişletilmiş bölümün ne olduğunu açıklıyor galiba..
Şimdi biz "birincil bölüm" yöntemi ile diskimizi en fazla 4'e bölebiliyoruz. 5.'ye izin vermiyor.. 5'e bölmek istiyorsunuz bunun için ne yapacaksınız?
O zaman "genişletilmiş bölüm"ü seçeceksiniz. Genişletilmiş bölümü seçtikten sonra yine ayıracağınız alan kısmı çıkıyor. İsterseniz diskinizin tamamını genişletilmiş bölüm olarak seçebilrsiniz. (eğer diskiniz 40gb ise 40 gb yi de genişletilmiş bölüm olarak seçebilirsiniz.)
Genişletilmiş bölüm olarak seçtikten sonra kapasiteyi seçiyorsunuz tamam diyorsunuz (biçimlendirme ilemi bu aşamada yapılmıyor)
Şimdi genişletilmiş bir bölüme sahipsiniz.. Genişletilmiş bölüme sağ tıklayarak, istediğiniz sayıda mantıksal sürücü oluşturabilirsiniz.. Mantıksal sürücülerin dezavantajı ise: Mantıksal sürücüler birincil bölümler gibi çalışır, ancak bir işletim sistemini başlatmak için kullanılamaz.
Olay bundan ibaret.. Genişletilmiş bölüm ile birincil bölüm arasındaki fark sadece bölüm oluşturma sayısı. Genişletilmiş bölümde HDD'nizi istediğiniz sayıya bölebiliyorsunuz ama işletim sistemi başlatamıyorsunuz. Birincil bölümde ise sadece en fazla 4'e bölebiliyorsunuz..
-
Bir sabit diskte en fazla 4 tane birincil bölüm olabilir. 5. birincil bölüm oluşturulamaz. İşletim sistemleri Birincil bölüme kurulurlar (Pardus, Linux vs.. hariç). Kısacası 1 diske en fazla 4 işletim sistemi kurulabilir. Birden fazla diskiniz varsa ona göre de hesabınızı yaparsınız. Fakat, ne kadar fazla olursa o kadar da sorununuz fazla olur diye düşünebiliriz. Sorunun buna benzer bişey olması lazım, araştırarak sorunu çözebilirsin. Aşağıdaki konularda "birincil bölüm ile genişletilmiş bölüm arasında ne fark var? ve Bölümler ve mantıksal sürücüler nelerdir? gibi sorularınıza cevap bulabilirsiniz.
HARİCİ ve DAHİLİ HDD BÖLÜM OLUŞTURMA (Fotolu Anlatım)
http://forum.donanimhaber.com/m_17650885/tm.htm
HARD DISK ile İLGİLİ BİLİNMESİ GEREKEN NOTLAR
http://forum.donanimhaber.com/m_4872162/tm.htm
-
ben bunu geri çeviremem mi? çok araştırdım yapamadım hiç birşey.......um:pof...... win 7 cd si yok bende. 20 gb lık bir kurtarma bölümü var. bunu kullanıp ta nasıl format atıcam bilmiyorm. ben xp ye alışığım hiç anlamadım bu win 7 den. laptop : " samsung r580" -
Sayfa:
1
Benzer içerikler
- windows gereken dosyaları yükleyemiyor yükleme için gereken tüm dosyaların kullanılabilir
- bu eylemi gerçekleştirmek için izne gereksiniminiz var
- ortak klasör oluşturma
- bu dosyanın bu eylemi gerçekleştirmek için ilişkilendirildiği bir uygulama yok
- hp bilgisayar açılmıyor
- bağlantı sıfırlandı hatası
- bilgisayar internete bağlanmıyor
- amd freesync nedir
- bin dosyası açma
- windows lisansınızın süresi yakında dolacak
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X