Yaşlı olması genelde yetiyor . Anneannem 90 yaşında , yürümekte zorlanıyor , kulakları zor duyuyor . Eminim ki gitsek kesin engelli raporu verirler ama ailede kimsenin o taraklarda bezi yok . Evinde yaşlısı olan raporu çakıyor , devletin verdiği bir hak yapacak birşey yok. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Herkesin Engelli Raporuyla Araba Alması (12. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: Am I Evil ?Bildiğim kadarıyla aracın başkası tarafından kullanılabilmesi için %90 ve üstü engelli oranına sahip olunması gerekiyor. Benim yakınımda bu %90 engele yaklaşamayacak kadar sağlıklı kişilerin çocukları lüks araçlarla geziyor. Bu iş nasıl oluyor? Benim dedemin bir bacağında platin var. Bastonla zor yürüyor. Kalp ameliyatı, tansiyon, şeker vs. bir sürü hastalığı var. Biz hastanye gittiğimizde %60-65 gibi komik bir rakam veriliyor. Ne olması gerekiyor, Allah korusun da ölüm döşeğinde filan mı olması gerekiyor? Veya bu diğer sağlıklı olan adamların babaları-annelerinin bu engelli oranları nasıl yüksek çıkabiliyor? Kesinlikle kötü amaçla sormuyorum, merak ediyorum. İşin içinde olduğunuz için danışmak istedim sadece.
Herkese acil şifalar diliyorum öncelikle.
Kısmen haklısınız, yani birkere sadece ortopedik olması çok saçma! Kişinin ailesi zaten zor durumda, sürekli hastaneye gidip geliyor, bu kişide ortopedik hasar yok diye vergi indirimimi sağlamamak çok saçma!
Sözlerim yanlış anlaşılmasın, tekrar ediyorum, tabiki ortopedik engelliye bu hak verilmeli, bunda hemfikiriz!
ANCAK NEDEN ORTOPEDİK ŞARTI VAR SADECE?
Yani düşünün, kişinin hastalığı riskli ama ortopedik değil, sen bu kişiye daha düşük oran verip hak tanımıyorsun! Nerde bunun mantığı?
Herkese kolaylıklar diliyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ne kadar haysiyet yoksunu bir mesaj. Yazdıkların ne kadar basit ve adice.Senin ve senin gibilerden aynı havayı solumaktan utanıyorum. Öyle bir şerefsizlik yapsam burada neden yazıyım bunları.Allah seni ve senin gibileri bildiği gibi yapsın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi g-dncr -- 11 Nisan 2021; 10:17:54 > -
quote:
Orijinalden alıntı: g-dncr
Ne kadar haysiyet yoksunu bir mesaj. Yazdıkların ne kadar basit ve adice.Senin ve senin gibilerden aynı havayı solumaktan utanıyorum. Öyle bir şerefsizlik yapsam burada neden yazıyım bunları.Allah seni ve senin gibileri bildiği gibi yapsın.Öncelikle işiniz zor, kolaylıklar diliyorum.
Benim yukardaki başka bir arkadaşa verdiğim cevap için yorumunuzu merak ettim bir hekim olarak.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hah bu üslup belli etti zaten haklılığımı.Bide engellemiş hiç kullanmayı düşünmedim ne demek, istesem yakınlarımdan birine raporu verip bende alırım demek. Ki zaten çoktan almıştır bu zihniyette adam ama yazarken sanki süper erdemli gibi yazıyor, çaktırmıyor durumu. Böyle usulsüz rapor düzenleyebileceğini açıktan yazan biri kim bilir ne paralar yemiştir bunun üzerinden
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Öyle ortopedik engel diye bir şart yok. Ortopedik engeli olanların oran ve kullanacağı araçla ilgili farklı düzenlemeler mevcut. Mesela diyalize bağımlı olan bir kişi veya tip1 diabeti olan bir çocuk direkt %90 engel oranı alıyor. -
Olsa ne olur. Denetim yok ki. Hafta sonu sokağa çıkma yasağı var. Ortalık araba dolu. Sorsan hepsinin izin belgesi var. Polis zaten durdurmuyor artık.
Yaşlı olması yetmiyor. %40 engelli olması gerekiyor.
Yaşlılar Engelli statüsünde değil.
Bilmiyorsunuz.
Sadece 1. Derece yakını veya vasisi kullanabilir. Torun falan kullanırsa yakalandığında araç trafikten men bile edilebiliyor, ÖTV vs istenebiliyor o işler öyle kolay değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TulparHAN -- 11 Nisan 2021; 12:56:6 > -
Plaka olayı kesinlikle gelmeli. Bu büyük saçmalık son bulmalı. Engelli ise engelli olduğunun belirtilmesi engelliye daha büyük avantaj sağladığı gibi sosyal medya bağımlılarına da engel olacaktır.
Konu acayip suistimal kokuyor. Öffff hemde buram buram. Midem kalktı.
Neyse.
Ben de kardeşime alayım bari bi 5008
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Styricistiyor kardeşim istiyor.. artık öyle sürekli raporla bir ömür diye bir şey yok.
Alıntıları GösterBir tanidigim aldı.Hem de yeni.Ustelik nakilden sonra 2.araba...
quote:
Orijinalden alıntı: İmanPower
Ya şunu anlayamıyorum " amacına uygun araba almak . Nedir? İlla vito mu almalı bi engelli? İlla tekerlekli sandalye mi kullanmalı bir engelli? Öncelikle engelli aracı almak için iki şart var. 1. Si ya %90 ve üzeri engelli rapororunuz olacak, ya da ( bildiğim kadarıyla) orana bakılmaksınız aracı özel donanım ile kullanabilir raporunuz olacak. ( Bu seçenek de ortopedik engelli bireyler için oluyor.) benim de engelli raporum ve engelli raporu ile aldığım araç var. Yaşım 27 ve honda civic aldım kendime çünkü sevdim, hoşuma gitti aldım. Şimdi bu aracı ben Doblo falan mı almalıydım ki insanlar " aa helal ihtiyacı olanı aldı" falan desin? Engelli olmak hiç güzel bir şey değil lütfen 50-60 bin tl için yorumlarınızda bu insanları üzmeyin. Ayrıca engelli raporu almak kolay falan da değil yani Size kim nasıl aktardı bilmiyorum ama o sağlık kurulunda günlerce geçen koşuşturmayı Allah kimseye yaşatmasın.Konu ile ilgili olarak Doblo örneği şu şekilde verildi.
Engelli raporu ile indirimli 5008 alan bir üye , bu aracı almalarının sebebinin engelli yeğenlerini araca rahat indirip bindirmek ve engelli sandalyesini koyabilecekleri geniş bir araç olması sebebi ile tercih ettiklerini iletti.
Sonrasında Fiat ın engelli sandalyeleri için özel lift sistemi olan Doblo ya da ön yan koltuğu araç dışına çıkıp engelli kişiyi sarsmadan incitmeden alıp araca geri giren bir sistemi olan Fiat 500XL araç modellerini niye seçmediniz tam bu iş için bu araçlar dediğimizde...
Aile bireylerinin de konforlu bir şekilde kullanacağı bir araç da istedik onun için 5008 aldık demesiyle bir anlamda işin aslı ortaya çıktı...
Sağlık kurulunda bekleme vs de bu işin zahmeti olacak o kadar , 1/3 fiyatına araç almak için biraz sıra beklemek normal...
Sonuçta devletin verdiği bu hakkı suistimal eden binlerce kişi var ve doğru düzgün bir kontrol mekanizması olmadığı için de suistimaller devam ediyor.
En basit ve masrafsız çözüm eski plaka sistemine geri dönülmesi. Araç engelli aracıysa plakasında işaret olacak. Yolda giderken biliriz hiç değilse , yol veririz , ya da park sırasında önceliği olur vs vs.....
-
benim bu konudan anladığım devlet bizi düdüklüyor engelliyi de düdüklesin o kadar kolaysa sende bul bir ihtiyar al engelli raporu ile araç tutan mı var? suistimal ediliyor denmiş bu ülkede suistimal edilmeyen birşey göster kellemi veririm. adam itfaiye öncü aracı diye milletin parası ile dikkat edin bu noktaya kendi parası bile değil senin benim paramla lüx araç alıp makam arabası yani bir nevi pazar arabası yapıyor sen gelmişin hasta insanların haklarına takmışsın bu kadar delikanlıysanız hak hukuk adalet diyorsanınz gidin belediye başkanına sorun yaptığın suiistimal diye :))
-
quote:
Orijinalden alıntı: TulparHANYaşlı olması yetmiyor. %40 engelli olması gerekiyor.
Yaşlılar Engelli statüsünde değil.
Bilmiyorsunuz.
Sadece 1. Derece yakını veya vasisi kullanabilir. Torun falan kullanırsa yakalandığında araç trafikten men bile edilebiliyor, ÖTV vs istenebiliyor o işler öyle kolay değil.
Sizde yanlış biliyorsunuz. Artık sadece yakınları değil herkes kullanabiliyor.
İlgili mevzuatı gönderebilir misiniz ?
-
quote:
Orijinalden alıntı: TulparHANİlgili mevzuatı gönderebilir misiniz ?
Yurtiçinden alınan diye bir ibare var. Bunun resmi yazı olarak bulamadım. Daha önce okumuştum ama şuan o sayfaya ulaşılamıyor.
-
- Derece yakın akrabası veya vasisi aracı kullanabilir. Herkes aracı kullanamaz.
-
www.resmigazete.gov.trBaşbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğühttps://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2015/04/20150417-3.htm
Madde 7 nin e bendini okuyun, orada yazan dışında başka kısıtlama yok.
https://vergidosyasi.com/2020/01/09/otv-istisnasindan-yararlanilarak-engelli-kisi-adina-alinan-araclari-kimler-kullanabilir/
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Keşke birileri olsa hocam. Yüzbinler, yüzbinler.
Bıktık kardeşim bıktık, bıktık, bıktık. Yeter bu eşitsizlik, adaletsizlik.
Doğuda herkeste VW grup araçları var, neden neden neden? Çünkü engelli raporu her gelene veriliyor. Hiçbiri amacına uygun kullanılmıyor.
Bizlere gelince sıfır, ikinci el araba ithalatı yaptırmayan, bir tane arabadan %80-300 vergi isteyen, fahiş mtv-muayene-yakıt ücretleri ile bezdiren devlet başkalarına kocaman bir kıyak geçiyor.
Bu adaletsizliği yapanlar Müslüman ölmesin İNŞALLAH.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X