Şimdi Ara

HERKESİN BÖYLE BIR ARKADAŞI VARDIR :D [SSLİ] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
0
Favori
6.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
52 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dünyanın en haklı arkadaşıdır, daha önce laptop alma salaklığına düşmüş kişidir, arkadaşının iyiliğini düşünür ama laptop alacam diyen kişi kafaya koymuştur, kakavandır sonra dh de konu açar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Volkan1x -- 4 Mayıs 2020; 17:22:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cosmic Love kullanıcısına yanıt
    Kullanmıyorum ama fırsatını bulsam reddetmezdim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Adam haklı valla. 5K tl ye alacağın laptopla hiçbir oyunu ultrada oynayamazsın. Mediumda dahi deli gibi ısınır. Aynı paraya bir masaüstü topla bakalım. Canavar olur canavar.
    Açıkçası bilgisayar meslek olarak kullanan ve oyun oynayan kişiler hariç zaten lüzumsuz bir alet. Geriye kalan hemen hemen her şeyi telefon ve tabletlerle yapabiliyorsun. Ee oyun oynayan ve yazılımla, çizim programlarıyla ugraşanların işini de ancak masaüstü görür. Ha sağlam laptoplar da var elbette ama 10k-15k para vermek zor bu devirde.

• lutufi123 kullanıcısına yanıt
    Çok oynuyorsunuz

• quote:

Orijinalden alıntı: theVerge

Laptop alıp diledigimizde masaüstü gibi kullanabiliyoruz, tersi mümkün değil.

Edit: Buna neden alındınız bu kadar anlamadım. "masaüstü gibi" kullanmak ile kast edilen önemli. Masaüstü performansında değil tabiki.. Dilediğiniz ekranla minimum yer kaplayarak sabit bir yerde demek istiyorum..

Alıntıları Göster
    Öyle bir şey yok kim uyduruyor onu.Masaüstü gibi kullanırlarmış

• quote:

Orijinalden alıntı: Silenforce

Öyle bir şey yok kim uyduruyor onu.Masaüstü gibi kullanırlarmış

Alıntıları Göster
    Yılmaz1907 :)

• Masaüstü ve laptop var. Masaüstü render vb . çok güzel iş yapıyor. Laptop da ortalama GTX 1650 olan bir laptop bir yere götüreceğimde ya da balkon vb çıkıp oyun oynamamda gayet iyi. Kafam rahat ikisi de var.

• Arkadaşın haklı. İlk dizustumu aldigimda dere tepe gezerim diye aldım 5 sene evden cikarmadim.

• theVerge T kullanıcısına yanıt
    laptopa sıkışıp kalmamak için 2006 da 1500 liraya gayet de laptop alabilecekken masaüstü pc aldım. çok da memnunum.

sürekli güncellerim, ilk aldığım pc den hiç bir parça kalmadı tabi ama laptop alsam çöp olacaktı benim için.

27" monitöre geçtim ki o zaman da alacağım laptop 15" olacaktı ben 17 inç monitör aldım. şu an 27 inç laptop alamazsın o ayrı konu.

asıl konu ise ben masaüstü pc yi laptop gibi kullandım, okula yurda götürdüm eve taşıdım, işe girdim iş yerine götürdüm lojmana. taşıdım hep kutusuna koyup.
    yurtta laptop alan arkadaşlar filmi gelip benim monitörden izlerdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ToggT12x -- 5 Mayıs 2020; 11:15:25 >

• 3 senedir içinde 920mx ekran karti olan 8gb ramli laptop kullanırım. Açıkçası oyun oynama isteğimin çoğunu bu laptopta harcadim. Karantina zamani da fifa 20 oynuyorum zaten. Fps düşkünü bir insan olmadığım için 20-30 fps ile saatlerimi geçirdiğim bir sürü oyun oldu. Onun dışında üniversite için bir sürü çizim programi kullandım. Biraz geç açılması dışında çok da eksisini görmedim. Her tatil zamanı memlekete gidip geldiğim için pişman değilim.
    Kendi maddi kazancımı sağlayıp özgürleştigim bir zaman masaüstü bilgisayar almayı planlıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pankreasına Talibim -- 5 Mayıs 2020; 12:16:57 >
  • Benim böyle bir arkadaşım yok. Hepimiz geziyoz.

Teknoloji konusunda tavsiye veren genelde ben oluyorum. Ben de insanların ihtiyaçlarını dinlerim. Eğer masaüstü bu ihtiyaçlara hitap edebilecekse, Laptop pişmanlıktır. Etmeyecekse, o zaman Laptop.

Genelde, çoğu kullanıcı için, güçlü bir desktop, süper vasat ucuz, ikinci el bir laptop ilaç gibi oluyor.

Sorularım belli:

Gezerken güce ihtiyacın var mı? Yazlığa gidip oyun oynayacak mısın? Veya alakasız bir yerde render alacak mısın? Yoksa gezer haldeyken internete girmek, word-excel yetiyor mu? Yetiyorsa dandik bir laptop al geç. Ben bu amaç için klavyeli, i5 işlemcili, 8gb ramli, 128gb ssd'li bir windows tablet kullanıyorum mesela. Leş fiyatına aldım ikinci el. Alet aynı zamanda tren dioramamın kontrol ünitesi. Aynı zamanda Drone'umun kontrol ünitesi. Aynı zamanda arabamın media center'ı (idi). İkinci el almıştım. 1000TL'ye. Şimdi de o fiyatlardadır. Eskidi çünkü.

Bu tarz bir alet olur veya bildiğin laptop olur. Ucuza al geç. Asıl iş için Desktop'a abanırsın. Vasat bir desktop, baba bir laptopun içinden geçer. Ek olarak da her zaman upgrade'e açıktır. Laptop eskiyince yenisini alırsın. Desktop eskiyince en kötü anakart-işlemci-ram değiştirir hayatına devam edersin. Ekran kartı kasınca onu değiştirirsin. Ben 10 yıldır bir desktop toplamadım mesela. Benim desktop bitmeyen proje. Bu yıl SSD yeniledim. Çıkan SSD'leri ofisteki bilgisayarlara dağıttım. Önceki yıl ekran kartını yeniledim. İki yıl sonra anakar-işlemci-ram değişir. İki yıl sonra bir ekran kartı daha... Öyle öyle gidiyor. Kasa 15 yaşında dana gibi kasa. İçine sovyet füze rampası kurabilirsin. Ben o kasayı daha bir 15 yıl daha kullanırım.

------------------------

İhtiyaçlar buna uygun değilse, gezer halde güç ihtiyacı varsa, o zaman laptop bakılır. Mesela, mimarlık öğrencisisin, grup projesi yaparken kütüphanedesin. Derste de kullanıyorsun. Cafe'de de kullanıyorsun. O zaman o baba laptopu alacaksın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 5 Mayıs 2020; 14:26:27 >

• flean kullanıcısına yanıt
    GeForce Now'da da her oyun yok ki

• saatlerce o koltuklarta nasıl oturuyorsunuz ya? Çok çok konforlu bir koltuğum olmasına rağmen (şu saçma kırmızı gamer koltuklarından kesinlikle değil.) yok yani 1 saat sonra totom, ağam gidelim buralardan diyor.En azından laptopda uzanabiliyorum kablosuz mouse ile rahat rahat yatakta bile takılabiliyorum.

• 6500tl'ye aldım. Ekranı 144hz, arkadaşımda masaüstü 1070 var aman aman bir fark yok. Kendisi odasından başka hiçbir yerde oynayamıyor ben istediğim yere götürebiliyorum hafif de laptop. 2080'li masaüstüm olsa daha az kullanırım laptop'dan Şu an kucağımda yatakta Horizon 4 oynuyorum extra+++ full ultra hardcore ayarlarda sabit 72 fps :) O da oyun 144 yada 72 seçtiriyor, 144 yakalayamıyor 1070 her şey full açık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lutufi123

6500tl'ye aldım. Ekranı 144hz, arkadaşımda masaüstü 1070 var aman aman bir fark yok. Kendisi odasından başka hiçbir yerde oynayamıyor ben istediğim yere götürebiliyorum hafif de laptop. 2080'li masaüstüm olsa daha az kullanırım laptop'dan Şu an kucağımda yatakta Horizon 4 oynuyorum extra+++ full ultra hardcore ayarlarda sabit 72 fps :) O da oyun 144 yada 72 seçtiriyor, 144 yakalayamıyor 1070 her şey full açık.
    Gayette fark var. Arkadaşın max kaç görüyor onu da söyleseydin keşke. Ben rx 580 ile en yüksekte 80-90 falan görüyorum o oyunda. Masaüstü rahatlığı hiçbir şeyde yok performansı da fazla parça değiştirme imkanın da var durmadan yeni pc alma derdi yok eskiyen parçayı değiştir gitsin. Sen rahatlığı sevdiğin için savunuyorsun onun performans ile bir alakası yok.

• Şöyle 24 ekran dörde katlanan rtxli, sıvı soğutmalı sağlam ürünler çıkarsınlar bakayım millet masaüstü alıyormu. 17 ekran laptop da kesmiyor bir kere 24 de oyun oynadıktan sonra :D

Bu arada fikrim gerçekten güzelmiş ileride birgün çıkarsa böyle birşey beni alıntılayın anne karnında ya da 1-10 yaş çocuklar

• neden laptop almayacakmışız onu anlamadım. son 4 bilgisayarın laptop (casper-monster-asus-msi). hepsi de üst model ekran kartlı. genel olarak masaüstü gibi kullanıyorum. 27" 4k monitörde oyunların 1-2 tanesi kariç 4k ultra grafiklerde oynayabiliyorum.

işin daha iyisi toplamakla vs uğraşmıyorum. masaüstü gibi kullandığım için notebook lar çok temiz oluyor. casper i bi tanıdığa vermiştim. monster ile asusu 2-3 sene kullandıktan sonra aldığım fiyata sattım. elden çıkartması da kolay.
  • Size ne lan size ne Adamlar bu cihazı üretmişler mi üretmişler bu defolun gidin ya biz bilmiyor muyuz farklı cihaz olduklarını. Bilgisayarı oyun oynamaktan ibaret sanmaktan ne zaman vazgececeksiniz? Gerektiğinde setupima bağlar devam ederim arkadaş size fikrinizi soran mi oldu cihaz önerin kirbaclatmayin adamı

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.