Şimdi Ara

Herkes ölümden sonrayı merak ediyor fakat

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
1
Favori
3.297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkes ölümden sonraki hayatı merak ediyor ama neden kimse doğumdan öncekini merak etmiyor ? Hadi ettik diyelim işte spermdik falan e nasıl ruh bulduk veya gerçekten ruh diye bir şey var mı ? Neden dejavu yaşıyoruz ? Yaşadığımız dejavuları gerçekten önceden görüyor muyuz yoksa bize mi öyle geliyor ? Doğmadan önce varsak neden 195.000 küsür yıldır ilk defa dünya ya geliyoruz ya da daha önce de geldik mi ?

Şuan bir uykuda mıyız yoksa değil miyiz ?

Bu sorulara mantıklı cevap arıyorum gelip buraya " Allah öyle yaratmış " demeyin tamam ben de inanıyorum ama farklı cevaplar bekliyorum. Adminler siz de ban atmayın normal bir tartışma konusu kimseye hakaret ya da düşmanlık yok.

• ruh diye birşey yok
  • Dejavunun sebebi beynimiz 2 loplu ya hani (sag lop sol lop) bu loplardan biri anlik bir gecikme ile calisinca diger lop olayi bildigi icin sanki ben bu ani yasamamistim diyorsun. (Hatta bir dejavu olunca ard arda geliyor, bu yuzden mantikli geldi)

Ama su da olabilir bir lobumuz daha hizli calisiyor ne diyecegini ne olacagini onceden kestiriyor ve diger lop bilmedigi icin sanki eskiden yasamisti gibi oluyordur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: T A R I K

ruh diye birşey yok

Bana yobazlığı tanımlar mısın?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adımdan utandım :(

• Guzel konu

• quote:

Orijinalden alıntı: 11 52 7

Dejavunun sebebi beynimiz 2 loplu ya hani (sag lop sol lop) bu loplardan biri anlik bir gecikme ile calisinca diger lop olayi bildigi icin sanki ben bu ani yasamamistim diyorsun. (Hatta bir dejavu olunca ard arda geliyor, bu yuzden mantikli geldi)

Ama su da olabilir bir lobumuz daha hizli calisiyor ne diyecegini ne olacagini onceden kestiriyor ve diger lop bilmedigi icin sanki eskiden yasamisti gibi oluyordur.

Mantıklı geldi ama beyin lopları eşit hızda değil mi ? Omurilik soğanında çaprazlanıyor diye biliyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    şimdi de bunu merak ediyorum
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Desici09

Guzel konu

Eyvallah hocam.
  • daha önce bir hayat yaşamış olma ihtimalimiz oldukça yüksek. bunu destekleyen bilimsel veri ise bazı bilim adamlarının büyük patlama öncesinden sinyal aldıklarına dair paylaştıkları verilerdir. daha detaylı bilgim var ama şimdi bilim ötesi konuşmak istemiyorum. sadece sorunun bilimsel cevabını vermekle yetiniyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • sence hiç olma gibi bi ihtimal var mi kardeşim ?

• caner taslamani siddetle oneririm bu konuyla ilgili de aciklama yapmıştır sanırım dinimizi gayet mantıklı şekilde açıklıyor kurani baz alarak tabi

• quote:

Orijinalden alıntı: mr.polis

daha önce bir hayat yaşamış olma ihtimalimiz oldukça yüksek. bunu destekleyen bilimsel veri ise bazı bilim adamlarının büyük patlama öncesinden sinyal aldıklarına dair paylaştıkları verilerdir. daha detaylı bilgim var ama şimdi bilim ötesi konuşmak istemiyorum. sadece sorunun bilimsel cevabını vermekle yetiniyorum.

İşte hocam madem öldüysek ve tekrar canlandıysak nasıl tekrar canlandık atıyorum mesela işte öldük bizi bir yılan yedi sonra o yılanı yakalayıp bir atamız yedi oradan aktarıla aktarıla bu zamana geldik dicem de ölümüzü yılan yese bizden ona en fazla et parçaları geçer bir gen vs geçmez ki
  • quote:

Orijinalden alıntı: belalı13

caner taslamani siddetle oneririm bu konuyla ilgili de aciklama yapmıştır sanırım dinimizi gayet mantıklı şekilde açıklıyor kurani baz alarak tabi

Hocam bakarım ama Caner Taslaman bana biraz nasıl desem yetersiz geliyor tabi bu benim görüşüm.
  • ya ben senin tam olarak neye takıldığıni anlamadim dejavu diyorsan dejavu islamda yoktur

• quote:

Orijinalden alıntı: belalı13

ya ben senin tam olarak neye takıldığıni anlamadim dejavu diyorsan dejavu islamda yoktur

Hocam dejavu islamda yoksa biz dejavu dediğimiz şeyi yaşıyoruz hani " oha lan ben bu anı yaşadım " dediğimiz şey var ya o yani.

Benim asıl sorum neden buradayız yani ilk defa mı buraya geliyoruz geldiysek neden geldik ölümden sonra ne var ?

Madem ilk defa dünyaya geldik neden bu tarih neden bu ülke veya işte neden bu fiziksel özellikler ? Burada bir görevimiz mi var yoksa sıradan birileri miyiz
  • Açlık oyunları Türkiye’de yarışıyoruz:)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RemyDeGourmont

quote:

Dejavunun sebebi beynimiz 2 loplu ya hani (sag lop sol lop) bu loplardan biri anlik bir gecikme ile calisinca diger lop olayi bildigi icin sanki ben bu ani yasamamistim diyorsun. (Hatta bir dejavu olunca ard arda geliyor, bu yuzden mantikli geldi)

Mantıklı geldi ama beyin lopları eşit hızda değil mi ? Omurilik soğanında çaprazlanıyor diye biliyorum

Hocam zaten hipotezbu kesin degil. Normalde esit calismasi lazim sikintidan dolayi esit calisamiyor ve bu ani yasadim diyorsun.

• quote:

quote:

quote:

Hocam zaten hipotezbu kesin degil. Normalde esit calismasi lazim sikintidan dolayi esit calisamiyor ve bu ani yasadim diyorsun.

Anladım hocam bu olay ilk duyulduğu zamanlarda da rüyada gördüğümüz ama hatırlamadığımız kısımları günlük hayatta yaşayınca önceden görmüş gibi hissediyoruz vs. denmişti teşekkürler.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Anladım hocam bu olay ilk duyulduğu zamanlarda da rüyada gördüğümüz ama hatırlamadığımız kısımları günlük hayatta yaşayınca önceden görmüş gibi hissediyoruz vs. denmişti teşekkürler.

O da olabilir hatta bazilari dunyaya gelmefen hayatiniz izletildi kabul ediyor musun diye soruldu kabul ettin bu hayati sen sectin bazi kisimlari hatirliyorsunuz diye de bir tez var

• Doğmadan evvel yoktuk. Öldükden sonra da gene yok olacağız. Ve son.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.