< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 20 Ağustos 2025; 22:46:0 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Herhangi bir şekilde donanım üreten şirketler hakkında
-
-
Forum bitmiş ya da kimse otomotiv sektörü konuşmak istemediği için forum yine bitmiş
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Hocam donanım alanında, özellikle otomotiv, ne gibi artılar var? Mesleki tatmin, maddiyat, prestij, iş bulma gibi konularda bildiklerin neler?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yani iş bulma muhtemelen daha kısıtlıdır çünkü onlarca yazılım şirketi bir yanda bunları sadece büyük şirketler yapıyor, bir de savunma gibi yerlerde donanım da olsa ai da olsa maaş remote olanağı yok, mesleki tatmini ise doğrudan karşılıyor çünkü bölümde gördüğümüz birçok dersin uygulamasını barındırıyor.
Onun dışında otomotiv hakkında ben de teknik bir şey bilemiyorum, gördüğüm kadarıyla toggda vs otomasyon veya araç uygulamaları yazılımlarında çalışan CSciler var ama diğer otomotivlerde çoğu zaman data analist ya da iş analisti gibi unvanlar görüyorum
Savunmada ise daha geniş yelpazede çalışıyorlar gördüğüm kadarıyla
Donanımdan kastım hardware design pcb vs değil bu arada onlar zaten eecilerin işi, ben yaptığım işin bir donanım üzerinde çalıştırılabilir olmasını istiyorum genel olarak, tabi bunun simülasyon gibi upuzun süreçleri de var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 21 Ağustos 2025; 1:21:14 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Up
Makine mühendisliği seçmek için tek bir sebebim olsaydı o da teknofestte roket ve elektrikli araba yapan takımlar olurdu xd
Bilgisayarcı olarak ben de sensör kodu yazarım xd
Karar verdim seneye inşallah sıkıntı çıkmazsa otonom araç yarışmalarına katılacam
en başta sevmedim dediğim alana geri dönüyorum hadi bakalım xd
_____________________________ -
boşver bu işleri. en büyük mesele para. para getirecek alanları yazayım sana:
java
javascript + html5 + css ve popüler bir framework
abap
x++
bu yazdıklarımdan birini seçersen tr'de de dışarda da iyi para kazanırsın. başka iyi yazılım alanları da vardır illa ki ama benim yaşadığım, tecrübe ettiğim veya etrafımda tecrübe edenlerden gördüklerim bunlar. 2. si hariç hepsi niş alan. 2. niş değil ama milyon tane iş var onda da, onun da parası iyi.
Javada Spring ve Flutterda da baya uzun süre uğraştım ama gömülü yazılım ya da robotik kendisi de niş bir alan değil mi ki, hatta rekabet çok daha azdır diye düşündüm
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 10 Eylül 2025; 18:57:3 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
gömülü yazılım ve robotikte çalışan hiç arkadaşım yok, yani o alanlarla ilgili bilgim yok. java çok iyi ama öğrenmen gereken çok fazla şey var. ben 2 senelik mezunuyum. x++ ile çok iyi kazanıyorum. yine iki senelik mezunu bir kaç arkadaş; biri oracle işine zıpladı. manyak kazanıyor. diğeri javacı oldu. o da çok iyi kazanıyor. ama öğrenmek zorunda kaldığı teknolojileri bana bir saydı, abartmıyorum bir sayfalık liste çıkar. yine bir başka iki senelikçi arkadaşım backend işine zıpladı, o da çok iyi kazanıyor.
bilinçli seçimler çok önemli. bir de ingilizce çok çok önemli. okuma-yazmadan bahsetmiyorum. onu herkes yapıyor zaten. çok iyi konuşmak çok önemli. yoksa tr işlerine kalırsın, elin daralır. ben yıllardır tr işlerine bakmıyorum. freelance olarak yurtdışına fatura kesiyorum.
Artık o zaman nasıl istediysem şu an içim dışım gömülü yazılım oldu kesinlikle memnunum
yarı iletken niye düşünmüyorsun
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Orası bilgisayar müh kapsamı dışında kalıyor gibi gördüm, ben daha çok computer systems, real time os ve sonrasında da iot tarafta projelerle ilgileniyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 9 Ocak 2026; 22:49:51 >_____________________________
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt