Şimdi Ara

Her şey Tamam da s400'le kimi vuracağız ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.963
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Biz bu S400'ü kimi düşman tehdit olarak gördük de aldık?

Yani bu sistemle Rusları ve Rusların yanında duran Suriyelileri vurabileceğimizi düşünecek kadar saf değildir kimse.

Pkk desen onların uçakları mı var da bizim haberimiz yok?

Aslında söylenmek istenen cevapta ise dünyanın en saçma işi Amerika'yı mı vurucaz? Gerçekten buna mı inanlar var. Bir tweet ile rahibi salmak zorunda olduğumuz Abd'yi mi vurucaz. Hani şu İncirlikte üssü olan Amerika'dan savunmak için mi aldık.

Yok Amerika şunu yaptı yok S400 daha iyi muhabettlerine girmiyorum. Net olarak soruyorum S400'ü alarak biz kimi tehdit olarak gördük yarın kimi vuracağız gerekirse?

Şu yaygara SU35 için çıkartılsaydı daha çok anlardım derdim ki biz pkk ile savaşıyoruz bize son model uçak lazım ama S400'ün alınması ve bazı sivri zekaların da bunun Amerika'ya tehdit unsuru olarak görmesi çok komik. Adamın senin ülkende üssü var üssü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0985F6AB6 -- 20 Temmuz 2019; 12:7:26 >

• O soruyu sana soruyorum çünkü 18 adayı veren yöneticilerin başında olduğu bir ülkede s400'ün caydırıcı olacağını söyleyen sensin.

Askere gerek var fantezi uğruna kriz yaratmaya gerek yok. Senin tüm sistemin Nato sistemine göre düzenlenmiş. Ordunun envanterinin %99'u Avrupa ve Amerikan yapımı. Yarın yedek parça almak isteyeceksin alamayacaksın. Bu şeye benziyor. Senin çok güzel bir takım elbisen var. Kol düğmen ona uymuyor. diye komple takım elbise almazsın.

Ayrıca Cumhurbaşkanının ben yaşadığım sürece o papazı alamazsın dediğini ve 1-2 ay sonra gittiğini ve bahsettiğin çıkartmalar sonrasında oluşan tüp kuyruklarını yine Aynı Cumhurbaşkanının her mitinginde kullandığını hatırlatırım.
    Caydırıcılık istiyor iseniz 100 adet F35 alacaktınız. 100 adet F35 ile Yunanistan örneği verdiniz oradan gidiyorum. yunan radarları görmeden SomJ mühimmatı yüklü 100 adet F35 ile Yunanistanı bir gecede gömçürürdünüz. Bu güce sahip olduğunuzu bilen Yunanistan ve diğer bölge ülkeleri size karşı dikkatli olmak zorunda kalırlardı. Oysa böyle bir güç çarpanını sıcak savaşta hedef tahtası olmaktan öteye gidemeyecek bir sisteme feda ettiniz. Emeği olan herkesin gözlerinden öperim.
  • Doğu Akdeniz ve Ege desem senin için bir şey ifade eder mi ? Savunma sistemlerinin yunan uçakları henüz daha havalanmadan uçaklara kitlendiğini düşün. İlla birisini vurmana gerek yok, caydırıcılığı da yeter.
  • MağaraAdam kullanıcısına yanıt
    Adamlar 18 tane adanı alırken tutan kimdi? Caydırıcılıkmış neyin Caydırıcılığı o? Yunanistan'ı vurduk diyelim ne sanıyorsunuz İngiltere Abd müdahil olmayacak mı? Aaa vur kardeşim mi diyecek.
  • Ben 18 tane adayı gidin bırakın demedim, o soruyu yöneticilere soracaksın, senin gibi düşüneceksek tskyı lağvedelim, askere de gerek yok, gelsinler istediklerini yapsınlar. 1974 Kıbrıs Barış Harekatı ABD'ye İngiltere'ye ve Avrupaya rağmen yapıldı, hatırlatırım.
  • MağaraAdam kullanıcısına yanıt
    O soruyu sana soruyorum çünkü 18 adayı veren yöneticilerin başında olduğu bir ülkede s400'ün caydırıcı olacağını söyleyen sensin.

Askere gerek var fantezi uğruna kriz yaratmaya gerek yok. Senin tüm sistemin Nato sistemine göre düzenlenmiş. Ordunun envanterinin %99'u Avrupa ve Amerikan yapımı. Yarın yedek parça almak isteyeceksin alamayacaksın. Bu şeye benziyor. Senin çok güzel bir takım elbisen var. Kol düğmen ona uymuyor. diye komple takım elbise almazsın.

Ayrıca Cumhurbaşkanının ben yaşadığım sürece o papazı alamazsın dediğini ve 1-2 ay sonra gittiğini ve bahsettiğin çıkartmalar sonrasında oluşan tüp kuyruklarını yine Aynı Cumhurbaşkanının her mitinginde kullandığını hatırlatırım.
  • Hükümetler gelip geçici, elbette baştakilerde bir gün gidecek, bu konuda hükümetin kararlı olduğuna inanmaktan başka elimden bir şey gelmez, hava savunma sistemi şarttı, patriot olsaydı nato uyumu açısından iyi olacaktı ama olmadı, vermediler, tek çözüm S-400'lerin alınmasıydı.

En az senin kadar bende hükümeti eleştiriyorum ama bu konuda hükümeti destekliyorum, söylemlerine inanıyorum, inanmak istiyorum zira artık vatanın güvenliğini, bütünlüğünü ilgilendiren bir konu oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MağaraAdam

Doğu Akdeniz ve Ege desem senin için bir şey ifade eder mi ? Savunma sistemlerinin yunan uçakları henüz daha havalanmadan uçaklara kitlendiğini düşün. İlla birisini vurmana gerek yok, caydırıcılığı da yeter.
    Yeryüzünün eğimi dolayısı ile s400 radarının bir Yunan uçağına havalanmadan kilit atabilmesi için s400 ün dibinde hareket etmelidir o uçak.
    Kaldı ki egeye koyacağımız s400 ile barış zamanında havada uçan yunan uçaklarına radar kilidi atabiliriz rahatlıkla Yanlız sıcak çatışmada Yunanistanın ilk hedefi s400 sistemi olacaktır.
    Bunu da sead dead filosu ile rahatlıkla gerçekleştirebilir.
    Örneğin mirage 2000 uçaklarına sertifiye li yaklaşık 300 km menzilli scalp eg seyir füzeleri ile kolayca s400 leri Saf dışı bırakacaktır.
    S400 ler modern bir hava filosuna ve modern mühimmatlara sahip ülkeye karşı oyun değiştirici rolde değiller.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İşte ismailin bir rakibi daha :D
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Caydırıcılık istiyor iseniz 100 adet F35 alacaktınız. 100 adet F35 ile Yunanistan örneği verdiniz oradan gidiyorum. yunan radarları görmeden SomJ mühimmatı yüklü 100 adet F35 ile Yunanistanı bir gecede gömçürürdünüz. Bu güce sahip olduğunuzu bilen Yunanistan ve diğer bölge ülkeleri size karşı dikkatli olmak zorunda kalırlardı. Oysa böyle bir güç çarpanını sıcak savaşta hedef tahtası olmaktan öteye gidemeyecek bir sisteme feda ettiniz. Emeği olan herkesin gözlerinden öperim.

• Parsbey P kullanıcısına yanıt
    Anlamadım ama inandım hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: Parsbey

Yeryüzünün eğimi dolayısı ile s400 radarının bir Yunan uçağına havalanmadan kilit atabilmesi için s400 ün dibinde hareket etmelidir o uçak.
    Kaldı ki egeye koyacağımız s400 ile barış zamanında havada uçan yunan uçaklarına radar kilidi atabiliriz rahatlıkla Yanlız sıcak çatışmada Yunanistanın ilk hedefi s400 sistemi olacaktır.
    Örneğin mirage 2000 uçaklarına sertifiye li yaklaşık 300 km menzilli scalp eg seyir füzeleri ile kolayca s400 leri Saf dışı bırakacaktır.
    S400 ler modern bir hava filosuna ve modern mühimmatlara sahip ülkeye karşı oyun değiştirici rolde değiller.

Alıntıları Göster
    Haklısınız, mübalağa yaptım diyelim, pratikte mümkün değil. S-400 diğer hava savunma sistemleriyle desteklenmezse zaten tek başına bir şey yapamaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: FBNB

Anlamadım ama inandım hocam
    Google da sead dead filoları ne işe yarar görevleri nelerdir. Diye araştırırsanız ne anlatmak istediğimi anlarsınız.
    S400 gibi yerde sabit duran radarlarının yeryüzü eğimi sebebi ile etkili kaplama alanlarının alçaktan uçan uçaklara karşı hiçbir işe yaramayacağını göreceksiniz. O eksikliği giderebilmek için awacs uçakları var. Bizde de erken uyarı uçaklarımız var. Ama be yazıkki s400 sistemi ile veri alışverişi yapamayacağı için yapılacak olan saldırıyı sadece seyredebilecek.
    Eğer daha açıklayıcı olmamı isterseniz gerçekçi bir senaryo üzerinden anlatabilirim.

• Parsbey P kullanıcısına yanıt
    Yorulmayın hocam ben araştırırım şimdi googledan teşekkürler

• Evet ya nasıl olsa kimseyi vuramayız tskyı komple kapatmalı

• quote:

Orijinalden alıntı: Parsbey

Alıntıları Göster
    Seyir füzeleri hava savunma sistemlerini KOLAYCA vuramazlar. Seyir füzelerine karşı da tedbirler vardır. Dediğiniz gibi olsa SOM'la tüm Ortadoğu'yu işgal edebiliriz. ABD'nin Irak hava savunmasını etkisiz hale getirmek için kullandığı füzelerin maliyetini Yunanistan'a yüklesek ülke kendiliğinden çöker zaten. Hava savunması her zaman caydırıcıdır. Ayrıca savaş zamanı da gayet etkilidirler. Hiçbir zaman tek etken değildirler o ayrı.

• quote:

Orijinalden alıntı: anakata

Evet ya nasıl olsa kimseyi vuramayız tskyı komple kapatmalı
    Ben teknik detaylar vererek modern bir sead dead filosuna karşı s400 lerin nasıl hiçbir işe yarayamayacaklarını anlatırken eğer buna karşı iseniz sizinde nasıl vurabileceklerini anlatan bir yazınızı bekliyorum. Aksi taktirde söyleminiz tutarsız kalacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0985F6AB6

Adamlar 18 tane adanı alırken tutan kimdi? Caydırıcılıkmış neyin Caydırıcılığı o? Yunanistan'ı vurduk diyelim ne sanıyorsunuz İngiltere Abd müdahil olmayacak mı? Aaa vur kardeşim mi diyecek.
    kimse adalari zorla almadi. osmanli kendi istegiyle italyaya verdi. italya da yunanistana

• Tsk daki saygi deger generallerimiz komutanlarimiz ona gore bir cozum dusunmuslerdir. Zaten bu cozumu biz bilseydik, siradan vatandas olarak dusmanlar zaten biliyor olurdu. O zaman da dusmanlar ona uygun bir strateji yaparlardi. Cozumun anlami kalmazdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: IslakBanyoTerliği

Seyir füzeleri hava savunma sistemlerini KOLAYCA vuramazlar. Seyir füzelerine karşı da tedbirler vardır. Dediğiniz gibi olsa SOM'la tüm Ortadoğu'yu işgal edebiliriz. ABD'nin Irak hava savunmasını etkisiz hale getirmek için kullandığı füzelerin maliyetini Yunanistan'a yüklesek ülke kendiliğinden çöker zaten. Hava savunması her zaman caydırıcıdır. Ayrıca savaş zamanı da gayet etkilidirler. Hiçbir zaman tek etken değildirler o ayrı.

Alıntıları Göster
    Peki neyle durduracaksınız? Yunanistanın şuan elinde scalp füzeleri var. Bizim elimizde ise bu füzeleri durdurabilecek oerlikon namlulu sistemler ve korkut sistemimiz var. Hisar sistemlerimiz daha deneme aşamasında.
    Rusya'nın pantsir sistemi bile artık yetersiz kalıyor hss sistemlerini korumada. Çünkü hss sistemlerine aynı anda çoklu saldırı geliyor.
    Yunanistan saldırıda bir iki füzemi kullanacak? Tabiki İsrailden ders alarak üzerimize gelecek.

• ABD den korunmak için aldık açık ve net. ABD nin İncirlik te üssü olabilir.
    BİZ NATO DAN ÇIKMA KARARINI ÇOKTAN ALDIK AMA BİR ANDA HA DİYİNCE ÇIKMAK OLMAZ. YAVAŞ YAVAŞ OLACAK BU İŞ. BU SÜREÇ 2030 A KADAR SÜRECEK. O TARİHTE TAMAMEN VE RESMİ OLARAK ÇIKACAĞIZ.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.