Şimdi Ara

Her kırmızı antifriz organik midir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
7.909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aracıma iki yıl önce çbs kırmızı antifriz aldım hb den.

http://www.hepsiburada.com/liste/cbs-kirmizi-anti-freeze-55-derece-3-litre-09h003/productDetails.aspx?productId=otm09h003&categoryId=20024786#Gorseller

resmin altında organik antifriz yazsa da ürünün üzerinde hiç organik yazısı görmedim. sadece kırmızı antifriz yazıyordu.

Bu antifrizi standandart antifriz gibi 2. yılında değiştirmeli miyim yoksa organik gibi 4 yıl mı kullanmalıyım.

Not: piyasadaki antifrizleri inceledim.

castrol sf : organik olduğu açıkça yazılmış

po kirmizi : üzerinde açıkça extended life antifreeze yazmişlar.

diğer markalarda kırmızı olsa dahi organik olduğunu gösteren bir ifade yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Altta organik asit teknolojisi kullanılmıştır diye yazıyo linkin altında. Uzun ömürlü kullanılabilir ancak bu antifiriz saf antifiriz değil başka bir marka alabilirseniz daha iyi olur bu konsantiredir.

Şaka maka içeriği ne bu maddenin ki , organik falan oluyor ?

M. K. ATATÜRK
  • Araçlarınıza kalitesinden emin olmadığınız antifriz koymayın.Bazı insanlar antifriz değil mi hepsi aynı görevi görür diyor ama sonradan aracım durup dururken conta yakmış diyorlar.Ucuz antifrizler silindir kapak contasına,radyatöre ve soğutma suyunun geçtiği birçok parçaya zarar verir

Karbon 12 üstada sormak lazım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: efsanea_06

Araçlarınıza kalitesinden emin olmadığınız antifriz koymayın.Bazı insanlar antifriz değil mi hepsi aynı görevi görür diyor ama sonradan aracım durup dururken conta yakmış diyorlar.Ucuz antifrizler silindir kapak contasına,radyatöre ve soğutma suyunun geçtiği birçok parçaya zarar verir

Çbs türkiyenin köklü markalarindan diye güvendim. piyasada kırmızı renk olup üzerinde organik asit ten bahsetmeyen ve bayilerde organik diye satılan çok marka var. Acaba yalan çok mu büyük.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Organik Asit Teknolojisi yeniyken daha da karışıktı bu iş, şimdi biraz oturdu. En azından mavi yeşil etilen veya propilen esaslı, sıcak renkli olanlar ise "organik asit teknolojili" oluyor genelde. Yine de araba firmaları farklı standartlar çıkardılar, bunlar için pembe ve turuncu antifirizler çıktı. Bunlar da eskiyince ne oldukları karışabiliyor.

OAT, kimyasalı üretene hiç bir sorumluluk yüklemeyen bir tanım, antifiriz diye ayran paketlese başı ağrımaz. Bu nedenle en iyisi mutlaka üreticinin istediği bir standart vardır. Castrol, Mobil, Elf, Shell gibi ciddi petro-kimya firmalrı bu standardı yazar. Standartları numarasıyla takip etmek doğrudur.

Aynı şey etilen glikol esaslı klasik mavi veya yeşil antifirizler için de geçerli. Piyasada bilindik isimli ama standart-altı yerli üretimler malesef var. Klasik antifriz için BS 6580 veya TS 3582 standardını açıkça yazanları tavsiye ederim. OAT için ise kullanma kılavuzuna bakmak gerekir. Burada farklılıklar çok çünkü.

Yeni motorlarda elektrikli termostatlar, devri-daim motorları olabliyor. Valflerin kenarlarında çabuk ısnması için ek kanallar olabiliyor. Montaj yapıları karışık, işçilikleri zor, tamir başarısı düşük. Orjinal antiifiriz aslında pek pahalı değil, sadece biraz dikkat lazım ki bence değer.

• Organik antifiriz ne ola
  • Aracin kılavuzunda aleminyum radyatorlere uygun yazıyor sadece. Aracın radyatorunde olan da kırmızı renkliydi. Mavi antifrizlerde de aynisi yazıyor. LPG montajı olunca seviye azaldı ve ben üzerine bilmeden mavi antifriz koydum. Bu da garip bir renge dönüştü. İnternetten araştırınca antifriz çeşitlerini öğrendim ve hemen antifirzi tamamen boşaltım ve yerine ro ile arıtılmış su koydum. İki gün sonra da kırmızı olduğu ve sitede oat yazdigi için çbs yi aldim fakat ürunun üzerinde oat yazisi veya organik hicbirsey goremedim. Radyatorde antifriz kalıp birbirini bozmasin diye Radyatoru tekrar yikayip çbs yi doldurdum. Şimdi iki yıl geçti ve sizlerin de yardımıyla bu antifrize iki yıl fazla bile güvendiğimi öğrendim. Farklı markalar farklı kimyasallar kullandığından ayni markayı sürekli kullanmak gerek diye düşünmeye başladım. Piyasada en kolay bulunan ve oat içeren antifriz castrol radicool sf olduğunu düşünmeye başladım. Çünkü birdahaki sefer de ayni markayı kullanacağım.

Araç 5 yaşına geldiğinden ve kullandığım antifrizlere guvenmediğimden v kayışla birlikte termostat ve devirdaimi de değiştireceğim. Devirdaim ve termostatin Fotolarini da sizlerle burada paylasirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetyilmaz77 -- 6 Mart 2015; 10:13:30 >

• Organik antifriz nedir diyenler için yukarıdaki cahilliklerime rağmen bildiğim kadarıyla yaziyim.

Soğutma elemanların üzerinde bir koruma tabakası oluşturup kendisinin ve diğer soğutma elemanlarının ömrünü arttıran görece yeni bir antifriz türü. Normal antifrizler 1-2 yıl kullanılırken bu antifriz 4-5 yıl kullanılabiliyor. Ürün kutularında oat veya extended life antifreeze yazıyor genelde. Genelde rengi kırmızı fakat her kırmızı oat mi ben de bilemedim ve riske atmamak için oat ( organic acid technology) yazısını mutlaka arayacağim.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.