Şimdi Ara

Her İle Üniversite Açmak Kötü...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 20 yıl önceki gibi 10 tane üniversite olsaydı heralde koca ülkenin bütün ihtiyacını karşılayabilecek miydi ? Her ile üniversite açıldı mezun çok bahaneden öteye bir şey değildir.

• her ile üniversite açmak doğru,ancak her üniversiteye aynı bölümleri açmak yanlış.
    örneğin neredeyse her üniversite de iktisat,muhabese var. bu nedir arkadaş ülke iktisat,muhasebe mezunundan geçilmiyor.
  • Ben bunu diğer ülkelerle karşılaştırmıştım da öyle aman ama bir durum yoktu diye hatırlıyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğim mühendislik bölümleri içindi zaten.
    Bir mühendis sanayide,hizmet sektöründe vs. hemen hemen heryerde çalışabilirken bir iktisat mezunu bankalar,kurumsal şirketler dışında pek bir imkanı olmuyor genelde.
  • firmalar cok secici yani universite sayisi az olsa da cok olsa da diplomali issizlik hep olacakti ama universite cok olunca diplomali issizlik de cok artti

firmalar sadece derslere giden ve ders calisan ogrenciler istemiyorlar artik diyebilirim

universite egitimi suresince;

-gonullu staj

-zorunlu staj

-erasmus

-yabanci dil(profesyonel calisma yetkinligi)

-2.yabanci dil(sinirli calisma yetkinligi)

bunlar olmadan is bulmak cok zor🙄

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightsinwhitesatin -- 21 Eylül 2017; 11:26:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    her ile aynı bölümler açılıyor. aynı bölümler açıldığı yetmezmiş gibi iş verenler işletme iktisat maliye ekonometri vs vs tüm bölümleri aynı varsayıp ilanlarına yazıyor hangisi gelirse artık.
  • gençler teknik ve yönetici pozisyonu olarak boğaziçi,bilkent,odtü,itü harici ünileri sallayın...kendim ytü mezunuyum onu da sallayın...tıpta skala biraz daha geniş...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bence her ile rober kolej acilsin. imam hatipliler otomatik oraya gecis yaptırılsın. teog lys falan kalkacak ya. ondan diyom.
  • Bir şekilde üniversite açmak gerekiyor. Başlarda yetersiz eğitim verebilir ama zamanla oturacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hakkını Arayan Serçe

Ben bunu diğer ülkelerle karşılaştırmıştım da öyle aman ama bir durum yoktu diye hatırlıyorum.

Yanılıyorsunuz hocam diğer ulkelerin üniversite sayısı bizimkinden çok daha fazla.

• quote:

Orijinalden alıntı: One True King

quote:

Ben bunu diğer ülkelerle karşılaştırmıştım da öyle aman ama bir durum yoktu diye hatırlıyorum.

Yanılıyorsunuz hocam diğer ulkelerin üniversite sayısı bizimkinden çok daha fazla.

Olabilir ben çok önce bakmıştım. Sayıları pek hatırlamıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozbey08

her ile üniversite açmak doğru,ancak her üniversiteye aynı bölümleri açmak yanlış.
    örneğin neredeyse her üniversite de iktisat,muhabese var. bu nedir arkadaş ülke iktisat,muhasebe mezunundan geçilmiyor.

işletme iktisat olmasa bu millet ne okuyacaktı merak ediyorum ben de
  • Fasist Diktator kullanıcısına yanıt
    İyi ki varlar, onlar olmasa bu sefer millet toptan mühendisliğe saldırır
  • İstanbul'da her ilçeye üniversite açılıyor. Ayvansaray üniversitesi diye birşey var, ayvansaray üniversitesi ne abi ? Ha bide nişantaşı üniversitesi ve istinye üniversitesi var. Eskiden üniversite mezunu denildiği zaman insanlar şöyle bir dururdu ama şimdi her yer üniversite oldu bi özelliği kalmadı.
  • quote:

quote:

quote:

Hocam öm'den size bir şey sorabilir miyim kapalı da.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sensei.

quote:

quote:

quote:

Hocam öm'den size bir şey sorabilir miyim kapalı da.

Arkadaş ekleyebilirsin hocam. Arkadaşlara açık öm.

• Brian O Conner kullanıcısına yanıt
    Var,az eğitimli yerlerde üni mezununa farklı bakılıyor. Tabi beşiktaş,nişantaşı gibi yerlerde oturuyorsanız doğrudur.
  • Her ile hatta ilçelere myo,uygulamalı bilimler yüksek okulu açmalarının eğitimden sonra en büyük nedenleri oranın ekonomisini kaldırmak,o bölgenin esnafı bi anda para kazanmaya başlıyor ev sahipleri cebi para doluyor,anadolunun her mezrasına myo veya uygulamalı bilimler yüksek okulu açılarak oranın halkını zenginleştiriyolar resmen bacasız fabrika gibi öğrencilerdrn para akıyo yıllardır.Ama artık öğrenciler akıllandığını gösteriyor en son tercih sonuçları myo'ların hepsi boş kaldı o ilçedeki esnef ve ev sahipleri kara kara düşünüyo kışı nasıl geçirceğini

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radko -- 21 Eylül 2017; 14:30:41 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Siz o köylere açılan üniversitelerin eğitim içinmi açıldığını sanıyorsunuz

Eğer öyleyse çok safsınız.

Amaç şehirlere para sokmak, ulaşımcıyı, esnafı, ev-arsa sahibinin yüzünü güldürmek, şehirleri kalkındırmak.

Cebi üniversite ile para gören anadolu esnafı, yerlisi potansiyel oydur.

olan vakit, nakit harcayan ve olmayacak hayaller kuran daha önemlisi ailesini hayallere sokan genç insanlara oluyor.

daha önce sahyfa sayfa yazdık bu meseleleri, durmak yok yola devam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xreleave -- 21 Eylül 2017; 15:23:38 >
  • aydinsukru kullanıcısına yanıt
    aynen. züppe izmirlilerde anadoluya gelip ukela ukela dolaşmasın.hele şu karşıyakalılar.kendi anne babasına bile saygı göstermesini bilmeyenler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oulmes -- 21 Eylül 2017; 16:22:44 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.