Şimdi Ara

Her 'evet' Şeyh Said'e bir Fatiha'dır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
346
Cevap
2
Favori
18.444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
61 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Vatan hainleri #Hayır derken, 'evet' cephesi vatanseverliklerine hiç durmadan devam ediyor (!)

AKP'nin referandum kampanyası tam gaz sürerken, Diyarbakır'da asılan “Evet” afişi, Meclis'e taşındı.
    AKP Diyarbakır İl Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın 1 Nisan'daki ziyaret nedeniyle valiliğin karşısına üzerine “Her Evet Şeyh Sait ve arkadaşlarına bir Fatiha'dır” yazılı bir pankart astı.

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Başbakan'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.
    AKP'nin tek adam rejimi kurabilmek için her şeyi göze aldığını vurgulayan Çıray, şunları söyledi:

SORUŞTURMA AÇACAK MISINIZ?”
    “Hayır oyu verecekleri ‘terörist' ilan edecek kadar ileri gittiler.
    Şimdi bu anlayışın sahipleri Diyarbakır Valiliği karşısına Şeyh Sait'e saygılarını belirten bir pankart asmışlardır.
    İngilizlerle işbirliği yaparak Misak-ı Milli sınırlarımızda olan Musul'un elimizden çıkmasına neden olan, AKP İl Başkanlığı'nın astığı Şeyh Sait'e övgü pankartına katılıyor musunuz?
    Katılmıyorsanız AKP İl Başkanı'nı görevden almayı düşünüyor musunuz?
    Bir vatan hainine övgü pankartının valiliğin karşısına asılmasına izin veren Diyarbakır Valisi hakkında soruşturma açmayı düşünüyor musunuz?”

MUSUL'U ŞEYH SAİT YÜZÜNDEN KAYBETTİK

ŞEYH Sait, 1865 yılında Elazığ'da doğdu. Nakşibendi Tarikatı'na katılarak dergahın başına geçti. Hilafetin kaldırılmasının ardından 13 Şubat 1925'te Piran'da, İngiltere'den aldığı destekle Türkiye Cumhuriyeti ve devrimlerine karşı isyan başlattı. Piran'ın ardından önce Darhani ilçesini sonra Elazığ'ı aldı. Onlarca yurtsever askeri öldürdükten sonra güney doğuya yöneldi.

7 Mart'ta Diyarbakır'ı kuşattı ancak sert direnişle karşılaştı. Bu isyan yüzünden Ankara da karıştı. Başbakan Fethi Okyar istifa etti. Görevi bir kez daha İsmet İnönü üstlendi. Büyük Millet Meclisi de devreye girdi ve Takriri Sükun (vatana ihanete karşı huzurun sağlanması) Kanunu'nu çıkararak, İstiklal Mahkemeleri'ni kurdu. İsyanın en önemli etkisi ise İngilizler'in cesaret bulup, Musul kozunu masaya sürmesi oldu. Türkiye, Lozan'da vermediği Musul'u, bu isyan yüzünden kaybetti. Şeyh Sait ve adamları, yakalandı. İstiklal Mahkemesi'nde yargılanarak, idama mahkum edildi. Bu karar 29 Haziran 1925'te Diyarbakır'da uygulandı.

Kaynak: SÖZCÜ

Özelden aldığım mesajlar ile Yoğun istek üzerine edit:

Diyarbakır'da asılan ve üzerinde Başbakan Binali Yıldırım'ın fotoğrafının da bulunduğu, "Her evet Şeyh Sait ve arkadaşlarına bir fatihadır" yazılı pankartın AK Parti ile ilgisinin olmadığı bildirildi.

AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, Diyarbakır'da asılan pankarta ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Pankart nedeniyle özellikle sosyal medyada orantısız şeyler yapmaya kalkanların olduğunu belirten Sorgun, AK Parti'nin bütün kurumsal seçim malzemelerinin, billboard, pankart, ilan ve görsellerin "kararımızevet.com" internet sitesinde yer aldığını belirtti.

Kurumsal bir parti olduklarını vurgulayan Sorgun, "Sitemizde yer alan görseller, afişler ve pankartlar dışındakiler asla bizi bağlamaz. Diyarbakır teşkilatımız ile de görüştük. Onların da bilgisi dışında olduğunu öğrendik. Bu noktada kim asmışsa, sorumluluk onlardadır. Pankartın AK Parti ile hiçbir ilgisi yoktur." diye konuştu.

El cevap: Dikkat ederseniz pankart valilik önüne asılmış. Böylesine sükse yapan bir olayın ardından valilik önüne bu pankartı asanların görüntülerle tespit edilememesi İMKANSIZ. Bak valilik önü diyorum, görüntü diyorum...illa ki olur.

Ha elde edilen görüntülerde hala daha bu pankartı asanların akp harici kişiler olduğu ispatlanamadıysa kusura bakmayın bu olayın faili aksi ispatlanana kadar akp dır

Ayrıca akp den gelen "biz yapmadık" şeklindeki açıklamayı koy, konuyu güncelle güncelle diye ısrarla mesaj atan arkadaşlar. AKP OSLO GÖRÜŞMELERİ İÇİN DE BUNU İDDİA EDENLER ALÇAKTIR NAMUSSUZDUR dedikten sonra BU GÖRÜŞMELERİ İTİRAF ETMİŞLERDIR.

BU NEDENLE AKP DEN GELEN "BİZ YAPMADIK" AÇIKLAMASI AKSİ İSPAT EDİLENE KADAR HÜKÜMSÜZDÜR. VALİLİK ÖNÜNDEN BUNU KAMERA İLE TESPİT ETMEK ÇOK KOLAYDIR.
    BU OLAYIN AKSİ İSPATLANANA KADAR PANKARTTAN AKP SORUMLUDUR
    .

not: olayın iddia edilen failleri ortaya çıkarıldığında o da konuya eklenecek ve konu biraz daha aydınlanacaktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doblolu Esnaf -- 25 Mart 2017; 11:32:49 >

• Bazı evetçilerin iç sesi olmuş pankart.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dincilere bir sözüm yok onlar zaten bu pankartı görünce memnuniyet duyacaklardır. Hain de olsa hainlik yaparken Allah dediği için makbul adamdır onlar için. Yıllarca hainlik yapan Feto'ya hocaefendi çektiler. Şeyh Sait denen vatan hainine fatiha okuyacaklarmış. Çok mu?

Sözüm kendisine ''TÜRK MİLLİYETÇİSİ'' diyen ama sandıkta evet diyecek insanlara. Devleti kime peşkeş çekeceğinizi iyi görün. Sonra ''bilmiyorduk'' demeyin.
  • Akpliler bunlara dikkat eder mi sanıyorsun. Adamların vatan millet dertleri yokki. Kendi ideolojilerini dayatabilmek için vatan hainlerini bile kullanabiliyorlar.

Çağırın etiketleyin forumun ampullü müdavimlerini tek söz söyleyemezler şu rezilliğe. Sırf Erdoğan ı başa geçirebilmek için bunlara göz yumuyorlar.

• Bunlar iyice yüzsüzleşti.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sirkadyen

Akpliler bunlara dikkat eder mi sanıyorsun. Adamların vatan millet dertleri yokki. Kendi ideolojilerini dayatabilmek için vatan hainlerini bile kullanabiliyorlar.

Çağırın etiketleyin forumun ampullü müdavimlerini tek söz söyleyemezler şu rezilliğe. Sırf Erdoğan ı başa geçirebilmek için bunlara göz yumuyorlar.

hocam onlar diyor ki "ben 2001 de 2 dükkan kapatmıştım, istikrar yoktu. bugün bu yüzden evet diyorum"
    onlara göre 2 dükkan vatandan daha önemli olduğu için istikrar (!) vatan haininden de gelse giderler oy verirler
  • Ulkucu olarak bir yanlislik goremedim bunda. Inadina Islam inadina EVET

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: jeodempp

Ulkucu olarak bir yanlislik goremedim bunda. Inadina Islam inadina EVET

Şeyh Said İsyanı (Dönemin adıyla: Genç Hâdisesi, Şubat - Nisan 1925), Güneydoğu Anadolu'da merkezi yönetime karşı girişilen geniş çaplı Zaza-Kürt aşiretlerin destek verdiği Hilafet taraftarı ayaklanma.

sen Kürt isyanını "kurt" isyanı diye okudun herhalde, bozkurt falan hepsini birbirine karıştırdın ondan bir yanlış göremedin :/

ülkücüymüş..
    devleti yıkıp hilafeti getirmeyi planlayan zaza kürt ayaklanmasının başı olup idam edilen adama fatiha okunmasında bir yanlışlık görememiş...
    sen bu ülküyle(!) yarın apoya fatiha okuyanlarda da bir yanlışlık göremezsin gider inadına evet dersin

aferin devam et, ülkü devlete ayaklananlara fatiha okuyan sizin gibilere kaldıysa türkeş 9 ışığı boşuna yazmış
    alıp da bir kez okudun mu acaba 9 ışık doktrinini gelip ülkücüyüm diyorsun
    al burdan başla şimdilik 9 Işık Doktrini
    inadına evetmiş te allahım ya... ülkücüyüm diyor bir de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doblolu Esnaf -- 24 Mart 2017; 12:41:14 >

• Daha once de demiştim

Türk milliyetçisi biri bu anayasaya EVET diyemez diye

Haklılığımız yine ortaya çıkmaya başladı

Ayrıca bu yapilan hainliktir

Edit: O dönemin Barzani ve PKKsini imha eden Atatürk, İnanç, Bakü ve Eldeniz. Emrindeki ordulardan ve bu saydığım bütün komutanlardan Allah razı olsun tekrardan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9D2914531 -- 24 Mart 2017; 9:22:19 >
  • Bahçeli'ye ve onu savunanlara göstermek lazım bunu. Forumdaki bahçeli destekçileri neredesiniz???

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: egemena

Bahçeli'ye ve onu savunanlara göstermek lazım bunu. Forumdaki bahçeli destekçileri neredesiniz???

Hepsi AKPli olanların

Yani bozkurt postu giymiş ampul

• quote:

Şeyh Said isyanı, İngiliz destekli bir isyan ve Cumhuriyet karşı çıkan bir isyandır. Üstelik Lozan'da çözülmeyen, musul sorununu olumsuz çözülmesine etki olan bir isyandır. Dini kullanarak cumhuriyete karşı çıkmış bir insan bunları destekleyen cumhuriyeti istemeyen zihniyettir cumhuriyeti istememiyorsanız oy kullanmayarak tavrınızı koyun, katılım oranı ℅20 falan olursa anlaşılır. Hem cumhuriyetin verdiği nimetlerden faydalanıp sonradan cumhuriyeti istememek iki yüzlülüktür. Önemli olan sizin için İslam'sa IŞİD de islam adı altında ve anladığım kadarıyla IŞİD'ide destekliyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bahran -- 24 Mart 2017; 9:17:23 >
  • aga evet demek vatan hainlerine fatiha ise hayır demek mustafa kemal e yasin i şerif okumak gibidir o herhalde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yugams -- 24 Mart 2017; 12:16:13 >
  • quote:

İnadına kurt isyanı diyorsun he mi

Aferim

• Vatan hainliğini geçtim

oy kullanmak ile fatiha ne alaka ?

Buna inanan varsa allahsızdır. Beyinsizdir.
  • Asker katili, devlet düşmanına Fatiha okuduğunu varsaymak için Evet verecek olanın pire kadar aklı ve dini imanı yoktur.
  • Acaba bunları gorupte halen evet verecek olan varmi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlla birine Fatiha okunacaksa bu kişi Diyarbakır için gecesini gündüzüne katan ve bu uğurda şehit düşen Rahmetli Ali Gaffar Okkan olmasını beklerdim.

Her zaman ki gibi akp beni yanıltmadı bunların oy için çıkar için yapmayacağı yok.
  • Diyecek laf yok.

• quote:

Ülkücüyüm değil, İslamcıyım, ümmetçiyim, Cumhuriyet karşıtıyım, hilafetçiyim, devletin askerini öldürenleri destekliyorum deyiniz. Zira yazdığınız yazının ne milliyetçilikle alakası vardır, ne ülkücülükle alakası vardır.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.