Şimdi Ara

Hepsiburada Fahiş Kargo Ücreti??

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.019
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu sıkıntıyla karşılaşanlarınız mutlaka vardır. Adeti arttırıyorsunuz, farklı ürünler ekliyorsunuz kargo fiyatı uçup gidiyor.
    Tedarik sürelerinden, ayrı ayrı kargo yapılmasından veya farklı satıcı kaynaklı kargo ücretinin artmasını normal karşılayalım.

Fakat;

100 liralık sepet yaptım. (8 tane E27 tip ampül, kontrol kalemi, AAA 4'lü pil, PVC izole bant, 40 cm su terazisi)
    Ürünlerin tamamının satıcısı Hepsiburada.
    Tamamı süper hızlı gönderi olan ve aynı kategori ürünler.
    Adres: İstanbul.
    Hacim olarak 1 desilik standart kolilerin biraz büyüğüne sığar.

Çıkan kargo bedeli: 20 TL!

Hepsiburada Fahiş Kargo Ücreti??

Farklı ürünlerde yine aynı koşulları sağlayan sepet yaptığımda da bu fiyatlarda kargo bedeli çıkıyor.
    Daha önce açılan benzer bir konu bulamadım. Bu konuda ne düşünüyorsunuz veya ne gibi önerileriniz var paylaşmanızı rica ediyorum.

Görüntüyü ekleyeceğim.

Edit: Eklendi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tekkral34 -- 23 Mart 2016; 19:21:31 >

• hb indirim çeki olmazsa kullanılacak bir site değil
  • Hafta sonları 100 tl üzerine kargo bedava kampanyası oluyor bazen. Onu bekleyin derim.
  • kargodan da kazanyyorlar çünkü. 3000 liralyk telefon alsan yine kargo koyuyor. iyi geçiriyorlar.
  • E ticaret'in cazipliği kalmadı fiyatlar uygun değil yüksek kargo ücreti iade sorunu,batan siteler vs.piyasadan çok uygun olmadıkça artık e ticaret alışverişi yapmamayı düşünüyorum.Yanımda ki esnafı muhatap olarak karşımda görüyorum fakat e ticaret işi iyice risk olmaya başladı.
  • Aslında 2 tl onlar için kargo ücreti
  • tamam işte, kargo ücretsiz altlimitini geçmeniz için sizi zorluyor. Sanmıyorum 100tl'lik alışveriş yapıp 20tl'de kargo parası ile sipariş veren kişi yoktur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Alibaba kargo ücreti
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bazı ürünler iyi fiyata düşüyor. İndirimli ürünlerden alayım bir kere hepsini aynı yerden diyorum gelip kargo olayına çarpılıyorum.
    Kargo bedava günlerini beklemezsek alınabilir gibi değil.
  • Hem ürünlerinin fiyatı acayip pahalı hemde kargo ücretleri deli fiyatlarda.
    Generalisigorta 45 TL hediye çeki verdiği için kullanayım dedim , kara mı geçeceğim zarara mı belli değil. 45 TL'lik ürün aldım 15 TL kargo diyor bu ne arkadaş.
  • Büyük Resim B kullanıcısına yanıt
    vır vır gır gır fır fır fır
  • alış veriş siteleri genelde iade etmeseniz bile iade kargo ücretini de peşin peşin alıyor. sorun bundan kaynaklanıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: smclk89

vır vır gır gır fır fır fır

Ne söylemek istiyorsunuz?Söylediklerinizi anlamak için decoder'e ihtiyaç var.
  • hepsiburada'nın kargo sistemi farklı adamlar hepsini 1 kutuya koyup yollamıyorlar genelde hepsini ayrı ayrı kutulayıp kargoluyolar o yüzden bu fiyat ortaya çıkıyor maalesef.
  • Ki hepsiburada kargodanda kazanıyor. Aracı sitelerle bile 5 liraya ya da daha altına satış kodlarıyla gönderim yapabiliyoruz. Tek kargoyla anlaşması olan ve belkide günde binlerce ürün satan site 1 desilik ürüne 5 lira kargo öder mi? Ödeyeceği 2-3 liradır en fazla

Belkide çok daha azdır. Şu gün 10-15 ürün gönderin günlük ortalama ve kargo şubesiyle anlaşma yapın size 4,5-5 lira size özel bedel çıkarır.

Bu tarz siteler olmasa yurtiçi kargo ekmek yiyebilir mi
  • Bu gün sipariş vermek üzereyken böyle bir durumla karşılaştım ve hemen araştırdım. Bu konu karşıma çıktı.

storlu perde ve projeksiyon askı aparatı sepete attım. Sepette epey indirim var çünkü. Başka yerde 133 liraya aldığım bu ürünler hp de 118 liraya geldi. Ardından kargo ücretini merak edip ilerledim.

17.50 TL. Eh yani. Bu fiyatı neye göre belirliyorsun ? İki farklı parça olduğundan 10 lira olsun. Hadi 15 lira olsun. 17.50 TL neye göre çıktı şimdi. Tedarikçisi farklı olsada günümüzde 12 lirayı geçmiyor bu tür alışverişler. incehesapta 4.90 TL. Hemde ikisi birden. Birde ayrı ayrı zamanlarda gönderilebileceğini yazmışlar. Bu normal aslında. Çok farklı tedarikçi ve satıcılarla çalıştığı için. Ama burada insan korkuyor iki bir gönderilmediği için bir sonrakinde karşı ödemeli göndermesinler ? Yok yapmazlar. Zaten garanti olsun diye fazladan kargo parası alıyorlar. Yinede incehesaptan vermeyi düşünüyorum 3 lira fazla çıkmasına rağmen. Ürünlerimin ikiside aynı anda gelsin benim. Onların paketleme anlayışıda insanı korkutuyor ama. Heleki storlu perde varken içinde. HB ninde süper ötesi paketleme yapacağının garantisi yok.

Ha bakın şöylede bişey varmış :
    https://www.eksiduyuru.com/duyuru/1086954/hepsiburada-neden-yuksek-kargo-veriyor

doğru mu bilmem.

Benimde ekelemeler bitmiyor ama belirtmek lazım. İkisininde satıcısı hepsi burada. Bide diyor ki 32 liralık daha eklede kargo bedavaya gelsin. Gerçekten birde haparlör e ihtiyacım var birde pile. Ancak inat ettim almıyorum. Mantık şu: Kargoyu pahalı gösterip 150 TL üzeri alış-veriş yaptıracak. Birde ürünlerin hepsi değil belli ürünlerde geçerli. Bir an önce elden çıkarmak istediği stok eritmek istediği ürünleri satacak bu şekilde. Valla HB hiç kusura bakmasın. gerekirse 5 TL hatta 10 TL pahalı vericem bu olaya girmiycem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi os_lnx -- 8 Ağustos 2017; 0:35:15 >

• uzun süredir birşey almıyorum hb den...aslında kendileri kaybediyor.

100tl kargo limitini 150 ye çıkardılar.
    taksit sayısı azaldı
    düzgün kampanya yapmıyor.yapıyor gibi gözüküyor.gerçek indirim yok.
    normal alışverişe fahiş kargo çıkıyor...
    çek falan vermiyor.
    banka kampanyaları azaldı.

tekel olduklarını falan mı zannediyorlar aceba?
  • Belki 2 senedir hb den birşey almadım. Kupon vb ile N11 ve Gittigidiyor daha hesaplı oluyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3-4 defa MH üzerinden kargo bedelleri konusunda şikayet yazdım.

Geri zekalı biri bir script yazmış aynı cevaplar otomatik geliyor.

Salak sulak bir cevap bunu hazırlayanın insan oldugu normal bir zekaya sahip oldugu bile tartısılır.

Aşagıdaki yazıyı gonderene 1 telefon için 18 tl kargo ucreti cıktı normalde 1 desi bile gelmez
    bunu nasıl acıklarsınız dıyorum alttakı yazıyı copyalamıs her soruma paste yapıp sıyrılıyor ss.

Kargo niye böyle diyene efsane HB da cevabı

Cevap: Değerli Müşterimiz,

Sitemizde satılan ürünlerin kargo ücretleri; siparişinizin içinde bulunan ürün ya da ürünlerin sayısına, toplam ağırlık - büyüklüğüne, teslimatı yapacak kargo firmasına göre değişkenlik göstermekte ve sistemimiz tarafından otomatik olarak hesaplanmaktadır.

Kargo bedeli fiyatlandırması ile ilgili eleştiriniz, ilerleyen dönem fiyat politikası değerlendirmelerinde göz önünde bulundurulacaktır.

Uygun bulmanız halinde &#8220;kargo bedava&#8221; uygulaması kapsamındaki ürünleri tercih edebilirsiniz. Bunun yanı sıra, dönemsel olarak düzenlenen kargo bedava kampanyalarını sitemiz üzerinden takip etmenizi rica ederiz.

Görüşlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla.

• Bugün ben de PS Vita'ya indirimde olan bir oyun (15 TL) almak istedim. Oyunu alırken aynı satıcının başka uygun ürünleri varsa onlardan da almak istedim ve 1 almak isterken yaklaşık 60TL'lik bir sepet oluşturdum, aynı satıcıdan. Satın alma aşamasında her ürün için farklı hesaplanarak toplam 13TL kargo bedeli çıktığını gördüm ve sepeti de boşaltarak mecbur kalmadıkça Hepsiburada sitesinden alışveriş yapmamak üzere kaçtım. Zaten son zamanlarda N11.com sitesine ağırlık veriyorum ve onlarda bu tarz bir alışverişte tek bir kargo bedeli çıkıyor, ürünler aynı satıcıda ise. Bu kargo soygunculuğu nedeniyle Hepsiburada sitesini kınıyorum doğrusu. Sikayetvar sitesinde bu konu ile ilgili şikayetler var ve hiçbirine doğru dürüst cevap bile vermemişler, cevaplarında kendi sitesinde açılan şikayete cevap verildiğiyle ilgili abuk sabuk bir cevap bulunuyor! Notebook iade prosedürleri de tam bir felaket, beğenmeme nedeniyle iadeyi kabul etmiyorlar, eğer cihazın paketi açılıp internete bağlandı ise iade almıyorlar, üründe diyelim ki arıza var (ki benim aldığım üründe yukarıdan aşağıya bir ekran satırında bozuk piksel mevcuttu), bu arızanın kullanıcı kaynaklı olup olmadığına dair rapor hazırlanmak üzere ithalatçı firmanın yetkili servisine gönderiliyor cihaz, orada rapor yazılıp satıcı firmaya gönderiliyor ve bu raporda ne yazacağının hiç bir garantisi yok! Bu süreç de en azından 7-10 gün sürüyor. N11 ve Gittigidiyor'da para sizin onayınız olmadan satıcıya aktarılmadığından bu gibi durumların çözümlenmesi çok daha kolay oluyor.

• 100 tane sipariş verin ayrı ayrı, hiçbirini almayıp geri yollayın, kargo ücreti hb ye girsin o zaman hizaya gelirler belki...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.