Şimdi Ara

Hepsiburada'dan iPhone almak ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
3.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, iPhone almayı düşünüyorum, 2-3 gündür baya bir site gezdim ve hepsiburada üzerinden almaya karar verdim. Sizlere sormak istediğim birkaç soru var yanıtlarsanız çok sevinirim.

* iPhone'u aldığım zaman hattımı takıp direk kullanabilir miyim ?
    * Cihazı aldığım zaman öncelikli yapmam gereken şeyler nelerdir ? (Jailbreak, Unlock vs. gibi birşeyler varmış sanırım.)
    * Koruyucu kılıf almak mantıklı bir hareket midir ?
    * Hepsiburada haricinde güvenilir ve mümkünse kapıda ödeme seçeneği olan daha uygun fiyattan satan alışveriş sitesi var mıdır ?

Bu sorduklarım haricinde bilmediğim ve alırken şunlara da dikkat etmen gerekir diye öneride bulunabileceğiniz şeyler varsa onları da yazarsanız sevinirim.

• Hocam ben hepsiburadadan aldım, turkcell-genpa paketi ile geliyor ve merak etme simfree, istediğin kartla kullanabilirsin... önerim peşin paran varsa havale ile almak, fiyat 80 lira daha aşaıya iniyor. kılıf almak elbette akıllıca ama kılıfı görerek almanı tavsiye ederim.

Biraz kurcalarsan herşeyi bulursun. Ha bir de bir tane ataç temin et, paketin içinde verilmiyor, simkart tak çıkart için lazım olacak :)
  • pygmalion öncelikle ışık hızında cevap için teşekkürler. Taksite böldürmeyi düşünüyordum fakat o seçenekte düşünülebilir. Kılıf olayını da dediğin şekilde yapmak en sağlıklısı olacak sanırım. Şantiyede çalıştığım için ataçtan bol birşey yok, o sorunda çözüldü.
  • Jail break- cydia uygulamaları falan daha çok işin var :) iphone özelliklerini keşfettiğin taktirde normal bir bilgisayardan bile daha işlevselleşiyor, öğrenmesi uygulaması zevkli.
    Hayırlı olsun.
  • En kısa sürede almaya çalışacağım, önerilerin için teşekkürler tekrardan, sağolasın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pygmalion
    Jail break- cydia uygulamaları falan daha çok işin var :) iphone özelliklerini keşfettiğin taktirde normal bir bilgisayardan bile daha işlevselleşiyor, öğrenmesi uygulaması zevkli.
    Hayırlı olsun.

Arkadasa kesinlikle katilmiyorum. Alacagin cihaz zaten simfree olacak. Jailbreak a gelince surum 2 iken belki mantikliydi. Ama 4.3.3 surumu itibariyle jb ye hic ihtiyac yok. Ayrica zararlari da var. 1. Dinen haram cunku yapimcilar o uygulamalari yaparken emek harciyor. Onlarin hakkina giriosun 2. Iphone un batarya omrunu ciddi sekilde azaltiyor 3. Pratikte olmamasina ragmen garanti disi birakmakta. Hepsiburada sitesini de oneririm. Cihaz hakkinda ise sunu soliim babaannen bile jb olmassa 1 gun kullanarak ogrenebilir. KORSANA(JAILBREAK) A HAYIR
  • Jailbreak yapmak, korsan program indirmek anlamina gelmez.

Jailbreak, Apple'in koymus oldugu kilitleri kaldiran bir islemdir.

Evet, garantiyi kaldirir, ama restore yaparak garantiyi yeniden geri alabilirsiniz. Tabii telefon restore yapilacak haldeyse.

Jailbreak pili azaltiyor soylentilerinin asli yoktur, jailbreak pili azalmaz. Jailbreak ile yaptigin tweakler pili azaltabilir. Mesela vWallpaper. Arkaplanda video oynatirken, dogal olarak pili yer.

Jailbreaksiz iCihaz, bence Nokia 3300 gibidir.

Ya iPhone+JB, ya da Android.

Kisisel goruslerim bunlar.

Ayrica ben Turkcellden aldim iPhoneumu, icinden sim cikartma aparati cikti. Ama hepsiburadayi bilmem.

Bu arada korsani desteklemiyorum ama indirmiyorum da degil. Appi begenirsem aliyorum. JB yapip Installous ile surekli App indiren insanlardan degilim :)

Su ana kadar 30USD AppleStore harcamam oldu. iPhone4+iPad2. Cogu iPade cunku iphoneu sadece twitter+telefon+facebook icin kullaniyorum. Oyun oynamayi sevmem :P

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Romanya'dan iPhone almak?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: anelka4411

quote:

Jail break- cydia uygulamaları falan daha çok işin var :) iphone özelliklerini keşfettiğin taktirde normal bir bilgisayardan bile daha işlevselleşiyor, öğrenmesi uygulaması zevkli.
    Hayırlı olsun.

Arkadasa kesinlikle katilmiyorum. Alacagin cihaz zaten simfree olacak. Jailbreak a gelince surum 2 iken belki mantikliydi. Ama 4.3.3 surumu itibariyle jb ye hic ihtiyac yok. Ayrica zararlari da var. 1. Dinen haram cunku yapimcilar o uygulamalari yaparken emek harciyor. Onlarin hakkina giriosun 2. Iphone un batarya omrunu ciddi sekilde azaltiyor 3. Pratikte olmamasina ragmen garanti disi birakmakta. Hepsiburada sitesini de oneririm. Cihaz hakkinda ise sunu soliim babaannen bile jb olmassa 1 gun kullanarak ogrenebilir. KORSANA(JAILBREAK) A HAYIR

Hala JB deyince hemen beleşçilik geliyor insanların aklına...

• quote:

Orijinalden alıntı: tanriseven

quote:

quote:

Hayırlı olsun.

Hala JB deyince hemen beleşçilik geliyor insanların aklına...

Ya ne olmaliydi? Apple sana izin vermiyorki.

• quote:

Hocam ben hepsiburadadan aldım, turkcell-genpa paketi ile geliyor ve merak etme simfree, istediğin kartla kullanabilirsin... önerim peşin paran varsa havale ile almak, fiyat 80 lira daha aşaıya iniyor. kılıf almak elbette akıllıca ama kılıfı görerek almanı tavsiye ederim.

Biraz kurcalarsan herşeyi bulursun. Ha bir de bir tane ataç temin et, paketin içinde verilmiyor, simkart tak çıkart için lazım olacak :)

tüm kutularda var o simkart cıkartma iğnesi bulamassındır hocam.Kullanım klavuzunun içinde..
  • Jb hakkında söyleyeceklerimi arkadaşlar peşinlemişler... Klasörleme sistemi, ring tonelar ve benzeri uygulamalar için cydia ve installer çok işe yarıyor. Telefonun kısıtlanan bütün işlevlerini açabiliyorsunuz.

Jb nin telefona fiziksel bir sorun oluşturması imkansız, eğer performans sorunu yaşıyorsanız ve jb li telefon götürürseniz adamlar elbette ki garantiye kuşkulu bakarlar. bir problem yaşıyorsanız backup yapıp öyle vermelisiniz, okuduğum öğrendiğim kadarıyla sistemi temizlenmiş bir telefonun üzerine hiç bir negatif erguman koyamıyorlar.

Bu arada hakikaten sim yuvasını çıkartmak için bir iğne çıkmadı. Komik bir durum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pygmalion -- 20 Mayıs 2011; 1:06:52 >
  • quote:

quote:

Hayırlı olsun.

Buyrun Jailbreak'i korsan uygulama yüklemek sanan birisi daha çıktı.
    Jailbreak'ın ne olduğunu öğrenip ondan sonra yorum yapsanız yeni arkadaşlarımızı yanıltmamış olursunuz. Versiyon 2'den beri jb yapmadığınız belli oluyor. En basitinden facetime sınırlaması bile yeter.

Jailbreak dediğimiz işlem kısacası cihazdaki yazılımı özgür hale getiriyor. Bu sayede sisteme ek özellikler ekleyebiliyorsunuz. Tabi doğal olarak bazı eklentiler sisteme biraz ağırlık verebiliyor. Fakat bu eklentileri yüklemediğiniz sürece cihaza birşey olmuyor. Yada yüklediğiniz eklentiyi beğenmezseniz hemen kaldırabiliyorsunuz.
    Bu jailbreak ile cihaza ekleyebileceğiniz binlerce özellikten birkaç örnek verirsek;
    Tema, Bluetooth ile dosya transferi, Ses tuşları ile fotoğraf çekebilme, Aramalarınızı tek tek silme, Facetime'ı 3G ile de kullanabilme, Mesajda iletim raporu, Ekrandaki ikon düzenini değiştirebilme(5*5 gibi), Klasörlere 12'den fazla uygulama atabilme, Arka plandaki tüm uygulamaları tek hareketle kapatabilme...

Tabi bu bahsettiğim özelliklerin bazılarını kullanabilmek için yine para ödemeniz gerekiyor. Jailbreak yaptık diye herşey beleş diye birşey yok. Benim sadece bu tür sistemsel(Cydia üzerinden yüklenen) uygulamalara verdiğim para 90$ civarında şuan. Ne yapalım apple yapmadı diye bu özellikleri yokmu sayalım.

Bu arada jailbreak yaptık diye cihaza birşey olduğu yok. Cihazı bilgisayara bağladınızda tek bir tuşa basarak cihazı fabrika ayarlarına çevirebilirsiniz.

• " Ses tuşları ile fotoğraf çekebilme, Facetime'ı 3G ile de kullanabilme, Arka plandaki tüm uygulamaları tek hareketle kapatabilme. "

Değil mi ama... telefonu ilk elime aldığımda gözüme batan şeylerden birisiydi bu "ses tuşu ile fotoğraf çekme" yukarıdaki yazdıklarınız için hangi appler yüklenmeli?
  • arkadas bende 200$' in ustunde uygulama var ve hepsi legal (igo, fifa11, v.s.) ama ayni zamanda jb' de var niye diyeceksin, kisisellestirmek icin mesela bende oyle bir tema varki jb olmadan yapamazsin su an muhtesem gorunume sahip telefonum + tema icinde para odedim. Bunun neresi hirsizlik neresi gunah, su at gozluklerini cikartin artik gozunuzden.

bilgi icin: Temam, revi krs (bana gore super tema)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Extreme Victory

arkadas bende 200$' in ustunde uygulama var ve hepsi legal (igo, fifa11, v.s.) ama ayni zamanda jb' de var niye diyeceksin, kisisellestirmek icin mesela bende oyle bir tema varki jb olmadan yapamazsin su an muhtesem gorunume sahip telefonum + tema icinde para odedim. Bunun neresi hirsizlik neresi gunah, su at gozluklerini cikartin artik gozunuzden.

arkadaşım senin yaptığında sorun yok. ama bazı arkadaşlarımız bu durumu suistimal ediyorlar. ayrıca biraz düşüncesiz konuşmuşum yukarda. kusura bakmayın. telefondan yazmıştım:D
  • Kısacası hepsiburada'dan iPhone alınır diyorsunuz. Bu simfree denen olay Avea, Turkcell desteklemesi mi yoksa microsim diye birşeyler okudum onunla mı alakalı acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: triposi

Kısacası hepsiburada'dan iPhone alınır diyorsunuz. Bu simfree denen olay Avea, Turkcell desteklemesi mi yoksa microsim diye birşeyler okudum onunla mı alakalı acaba ?

simfree, cihazın bütün simkartlara açık olması demektir.
    microsim ise normal kullandığımız simkartların küçük olanıdır. iphone aldığın zaman sim kartını operatörünün abone merkezine gidip microsim ile değiştirmen gerekecek. kendinde kesebilirsin ama değiştirmeni tavsiye ederim.
  • Ben satın aldıktan 1 hafta sonra 100 lira aşağıya çektiler fiyatı, saç baş yoldurdular bana.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Extreme Victory

arkadas bende 200$' in ustunde uygulama var ve hepsi legal (igo, fifa11, v.s.) ama ayni zamanda jb' de var niye diyeceksin, kisisellestirmek icin mesela bende oyle bir tema varki jb olmadan yapamazsin su an muhtesem gorunume sahip telefonum + tema icinde para odedim. Bunun neresi hirsizlik neresi gunah, su at gozluklerini cikartin artik gozunuzden.

arkadaşım senin yaptığında sorun yok. ama bazı arkadaşlarımız bu durumu suistimal ediyorlar. ayrıca biraz düşüncesiz konuşmuşum yukarda. kusura bakmayın. telefondan yazmıştım:D

evet orada haklisin suistimal yapanlar cogunlukta, bizim gibiler az...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.