Şimdi Ara

Hep batıdan bahsettik, biraz da doğu olsun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
3
Favori
2.503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bir süredir Orta Asya'nın pek bilinmeyen ülkesi olan Moğolistan'dayım. Dikkatimi çeken bazı otomobilleri size de göstermek istedim.

Öncelikle Acura ZDX

BMW X6'yı andıran ama biraz daha robotsu bir tipi var. 3500 cc V6 motoru 300 beygir gücündeymiş.

Bu aracı gördükten sonra, yanımdaki arkadaşımla bir oto galeriye girdik.
    İlk resim, galerinin dıştan görünüşü.

İçeri girdiğimizde ise karşımıza çıkan manzara şu şekildeydi.

Araçların bazılarının fiyatlarını sordum ve sizinle paylaşmak istedim.

Burası tam bir SUV cenneti ve burada Audi Q7 ve BMW X6 gibi araçlar neredeyse orta boyda araçlar. Toyota tam anlamıyla ülkeyi işgal etmiş durumda ve ikinci sırada da Mercedes geliyor. Ortalama bir araç 6 silindirli ve genel olarak da 8 silindirli G serisi Mercedes, Toyota Land Cruiser ya da Lexus LX 470 görüyorsunuz.

Fiyatlara döneyim en iyisi;

Resimlerde gördüğünüz Hummer sanırım 2008 modeldi ve fiyatı ise 47000 dolar ama ciddi bir pazarlık payı varmış.
    Hemen yanındaki Mercedes G500 65000 dolar ve onda da ciddi bir pazarlık payı varmış.

Ben bir tane Nissan Murano denedim ve adamlar bir nevi dalga geçtiler benimle, çünkü burada o kadar küçük araçlara genelde bayanlar binermiş. 2006 model, deri ve ısıtmalı koltuklu, otomatik vitesli 3500 cc motora sahip Nissan Murano 18000 dolar.

Toyota Land Cruiser araçlar ise 10000 dolardan başlayıp 40000 dolara kadar bir fiyat aralığında satılıyor.

Not: Araçların ortalama senelik vergisi 50 dolar civarı ve benzinin litresi 1 dolar civarında. Dizel aracın ne olduğunu bile bilmiyorlar ve cimri olanlar Toyota Prius tercih ediyor. Cimri dememin nedeni, çevreyi pek umursayan bir millet değil, sadece bazıları benzine 1 dolar civarında bile vermek istemeyebiliyor.

Bu arada, birkaç gün önce bir tane Hyundai Veloster gördüm ama fotoğrafını çekmeye fırsatım olmadı. Gerçek hali resimlerdekinden çok daha güzel olmuş.

• nissan murano küçük mü kia picantoyu görseler kibrit kutusu niyetine çarparlar herhalde yolda gördüler mi ???
  • 3. dünya ülkesiyiz, terör, şiddet, fakirlik, devletin ağır vergisi vs başka diyecek bir şey yok arkadaş.
    Refah seviyemize tüküreyim.
  • ADAMLAR FABRİKA KURUYOR, İŞÇİ ÇALIŞTIRIYOR, DEMİR ALIYOR LASTİK ALIYOR MOTOR ÜRETİYOR KAYNATIYOR ARABA İMAL EDİYOR VE ÖR:50.000 TL YE SATIYORLAR. BİZİM ÜLKEMİZDE HİÇ SUYA SABUNA DOKUNMADAN 50.000 TL YE ALDIĞI ARACIN ÜZERİNE 70.000 TL VERGİ KOYUP 120.000 TL YE SATIYOR.

BİNMEYİN KARDEŞLİM, İÇ GEÇİRİN SİZDE
  • güzel paylaşım , böyle konularda da yakıt fiyatı ile nasıl öpüldüğümüz her seferinde çarpıyor yüzümüze .
  • Dün akşam ilanlara baktık arkadaşımla ve birkaç tane Honda Jazz gördük. Ortalama fiyatları (ikinci el) 4-5 bin dolar civarıydı. E200 Mercedes (Benzinli) ve gerçekten dolu modeli 20 bin dolardı. Bahsettiğim araç 2006 modeldi sanırım.

Gümrük vergisi çok düşük olduğu için araçlar genelde Amerika ve Japonya'dan getirtiliyor ve tam bir direksiyon karmaşası var. Araçların çoğunun direksiyonu ters tarafta ve bu şekilde olan araçlar diğerlerinden bir miktar daha ucuz.
  • vay be! Biz kendimizi dev aynasında görüyormuşuz demek, dünya listesinde ilk 10 da olmalar, gelişmiş ülke gazları, ekonomisi güçlü ülke söylemleri, şuan kendimi bildiğin yolunmuş tavuk gibi hissettim ( ilk defa)

Biz bildiğin aç tavuk kendini buğday ambarında sanarmış sendromunu yaşıyormuşuz meğer haberimiz yokmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bay KospiR -- 20 Ekim 2011; 17:10:05 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • webbie ulan batur nasil biyer. eger gittiysen anlatir misin biraz.
  • Moğolistanda bu görüntüler beni şaşırttı doğrusu..,
    Halkın genelinin refah düzeyi nedir peki?
  • Amerika'dan, Avrupa'dan filan bu görüntüleri görünce pek koymuyordu ama Moğolistan ne ya
    10 bine Land Cruiser diyor
  • siz daha uyuyun aziz milletim

3. dünya ülkesi lafı bile az kalır bu ülke için.
  • Daturkishulan, öncelikle size cevap vereyim; Şu anda Ulanbatur'dayım ve buraya daha önce de gelmiştim. Ne aradığınıza göre değişen bir cevaba sahip bir yer burası. 20'ye yakın ülke ve yüzlerce şehir gördüm ama Ulanbatur herhangi birine herhangi bir yönden benzemiyor. Hatta, başka bir yere benzemeyen tek yer burası diyebilirim. Havası inanılmaz kirli, dünyanın en soğuk başkenti (kış aylarında -50 dereceye kadar inebiliyor), düzensiz trafiği olan bir şehir. Ama bunlar kötü yönleri tabii ki. İyi yönlerine gelince, onlar ancak burada olunca anlaşılabilen şeyler.

Sevgili ncrdbl, sizin sorunuza gelirsek, her eski komünist ülke gibi burada da görünen kişi başına düşen milli gelir düşük. Yani ortalama 300 dolar gibi bir maaş var ama insanlar bu parayı iki gecede rahatlıkla harcayıp ay boyunca yaşamaya devam edebiliyorlar. Eğitim seviyesi çok yüksek ve bildiğim kadarıyla üniversite okuma oranı en yüksek ülkelerden biri. Kapitalizme geçtikten sonra gelir dağılımında ciddi eşitsizlikler yaşansa da, toplum olarak aile bağları güçlü olduğu için hiçkimse diğer akrabalarını açıkta bırakmıyor ve koruyup kolluyor.

Aslında bizim bölüme (ncrdbl bilir) Moğolistan ile ilgili bir konu açmayı düşünüyordum ama dediğim gibi, örnekleme sıkıntısı çekeceğim ve herşeyi tam olarak anlatmak gerekeceği için otomobil bölümüne daha detaysız bir konu açmayı tercih ettim.

Bu konuya arasıra yeni resimler ve bilgiler eklemeyi düşünüyorum, çünkü sokakta gördüğüm araçların çok büyük bir kısmını ilk defa görüyorum. Şimdilik hayran olduğum iki araç var burada; Birincisi bugün test etme imkanı bulduğum Nissan Murano ve diğeri de Nissan Teana.

• Teşekkürler.
    En çok merak ettiğim ülke moğolistan. Çadır ve çobanlarından başka neleri var diye merak ediyordum.
    Moğolistan ile ilgili araçlar dışında da izlenimlerinizi yazarsanız memnun olurum.
  • Bundan birkaç ay önceki gelişimde çektiğim resimleri buldum ve onları da paylaşmak istedim arkadaşlar.

Toyota'nın Tundra adında bir modelini sık sık görüyorum ve en kısa zamanda fotoğrafını ekleyeceğim. Araç benim gördüğüm en iri araç diyebilirim. Ayrıca, Toyota Land Cruiser ile ilgili olarak da şunu söyleyebilirim; Adamlar boy boy Land Cruiser yapmış.

• park sorunlari yok heralde
  • ben arabamı sattım çünkü kaz gibi yolunmak istemiyorum dedim kendi kendime millet uçmuş 40 50 bin bir arabanın en boşuna verebiliolar benzin mazot uçmuş kimsenin bişe dediği veya bi tepkisi yok yolunmaya devam ey milletim
  • Ben de Türkiye'de benzine ve Suzuki'nin distribütörüne kızıp arabamı sattım ve şimdi de iş için buradayım. Eğer işlerim yolunda giderse, bir tane Camarro Shelby ve burada sıklıkla gördüğüm bir tane Nissan Skyline GTR (eski kasası) almayı düşünüyorum. Sonuçta gümrük uygulaması yok ve Amerika ile Japonya ikinci el fiyatının üzerine sadece nakliye ödeyerek ve 15 dolar plaka değişimi ücreti ile halletmiş olacağım.
  • Moğolistan diyince aklıma sadece uçsuz bucaksız bozkırların ortasındaki çadırlarda yaşayan insanlar gelir. Değil lüks otomobil, moğolistanda bisiklet bile bulunacağına ihtimal vermezdim...

Bizde land cruiserin sıfırı sanırım 130bin oyro filan, elemanlar 40bin dolara mı biniyorlar aynı arabaya:)
  • süper paylaşım için teşekkürler.
  • Arabalar iyi hoşta binaların hali nedir öyle. Gelir dağılımının bozuk olduğu her ülkede bu manzaraları görmek mümkün. Arabalardan başka ne var hocam ülkede siz orada yaşamayı düşünür musunuz? Ne yapalım emeklilikte gelelim mi? Bir cruiser alır 50 dolara bir ay gezeriz.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.