Dalga geçenler olabilir,ama genede yazmak istiyorum. Ben iyi niyetle yazıyorum suistimal etmeyin please.
Bienvenu geldiğinde daha ilk maçında demişsinizdir bundan topçu olmaz diye.Yanlış koşular yapıyor,ayağında top tutamıyor,top eziyor,pas veremiyor şut atamıyor diye.İşin başında;aslında fiziksel açısından afrikalı oluşundan bir potansiyeli vardı,hız konusundada top sürerken sorun yaşıyordu ama aşabileceğini düşünüyordum.Sonuç olarak fikrim şuydu bir sezon daha kalsın adam akıllı yaz kampı geçirsin.Salonda ekstra çalışıp fizik yapsın diyordum.Ama beni yanılttı.Daha şimdiden fiziksel anlamda güçlenmeye başlamış.Farkındaysanız son maçlarda bayağı kuvveti yerinde.Eskiden ayakta kalamazdı şimdi sağlam basıyor yere top tutabilen bir oyuncu halini aldı.Bitirici özellikler zaten tecrübe konusu kendine güveni gelen bir forvet bir şekilde golleri atmaya başlar zaten.
Ancak yetermi henüz yetmez,daha çok çalışması lazım Fenerbahçe'yi haketmesi için.Ancak sahada forma giyipte formanın hakkını veremeyenleri görünce biraz daha gayret Bien diyorum.Bu adam formanın hakkını vermek için uğraşıyor,çalışıyor ve istiyor bu belli kesinlikle.
Not:Niang ,Bien'in yaşındayken daha Fransa 2.Liginde top koşturuyordu.
87. dakikada oyuna girince fiziksel olarak güçlü görünmesi normal. rakibin bekleri ve stoperleri 1.30 saat koşmuşlar bir zahmet onlara karşı güçlü kalıver yani.
Belki haklı olabilirsin ama sadece hatırlatmak istedim ; Tıkla
bence ilk geldiği günden beri abartmıyorum niang'tan bile daha iyi top tutuyor. ilk geldiği günden beri söylüyorum bunu. belki arada eziyordu filan ama top rakip yarı sahada kalıyor. bien ile sow'u yan yana oynatsa bu takım ileride daha iyi çogalır ataklar daha organize olur. bir niang olur mu olmaz çünkü stilleri farklı. bazı arkadaşlar eto diyor evet eto'ya daha çok benziyor sitili . ama eto gibi kafa hakimiyeti yok. yani 1 değil 5 yılda çalışsa bu adamdan kafa golleri beklemek yanlış olur (belki gollerinden 2si kafayla ama çok acemice vuruyor ) farklı bir stili var . afrikalılar ayagında fazla top tutmaz (istisnalar hariç) genelde ya alır giderler yada vururlar. ama bien'in tarzı gerçekten farklı iyi çalışırsa sık sık forma şansı bulur ve ilk 11'e girer. ama ilk başta da söylediğim gibi bu adamın ilk geldiği günden beri en hoşuma giden özelliği çok iyi top saklıyor ayağında
quote:
Orijinalden alıntı: uAslAnkara
87. dakikada oyuna girince fiziksel olarak güçlü görünmesi normal. rakibin bekleri ve stoperleri 1.30 saat koşmuşlar bir zahmet onlara karşı güçlü kalıver yani.
Kismayin ama Galatasarayli arkadasla ayni fikirdeyim :) aklin yolu bir.
Boş kaleye gol atmayı öğrenmiş.
quote:
dünden kastım yok zaten bir kaç maçtır takip ediyorum 60-70de girdiği maçlar,kupadaki samsun maçı falan.
antalya maçında ki golleri kaçırmasaydı çok iyi olacaktı ama.
Seneye kadroyo yapılacak takviyelere göre ya kiralık verilmeli yada takımda tutulmalı.
fenerbahçe topçusu değil malesef.. oyunu çevirebilecek yeteneği yok.. hadi onu geçtim bulduğu fırsatları gol atsın yeter
bence bien yetenekli bir futbolcu. daha 21 yaşında yanılmıyorsam. biraz sabretmek lazım. bir kaç sene yedek tutup beklenmeli diye düşünüyorum. ilerde fizik gücü yerinde, hızlı ve usta bir forvet olabilir. top tuşu şu an bile iyi.
quote:
Orijinalden alıntı: adt1
bence bien yetenekli bir futbolcu. daha 21 yaşında yanılmıyorsam. biraz sabretmek lazım. bir kaç sene yedek tutup beklenmeli diye düşünüyorum. ilerde fizik gücü yerinde, hızlı ve usta bir forvet olabilir. top tuşu şu an bile iyi.
Yaşı 23.
yaşı büyütülmüş diye haberler dolanıyordu aslında 21miş. ne kadar doğru orası tartışılr ama yaz kampı ile çok iyi bir yedek olacaktır. ben ilk geldiğinden beri henriden bir şeyler bekledim potansiyeli var çok açık. ligin ikinci bölümünde girdiği maçlarda topu stop etmede, kafa toplarına çıkışta sağlamlıkta kendini geliştirdiğini gösterdiğini düşünüyorum. yaz kampı ile çok daha iyi olacaktır
o değil de bu adamı havaalanında thierry henry gibi karşılayan fenerli arkadaşlar aklıma gelince sesli gülüyorum
Kaçırdığı gollerden dem vuruyorsunuz da o golleri atmak veya atamamak yetenekle alakalı değil, özgüvenle alakalı. 2 metreden özgüveni yerinde olan bakkal, kasap, manav hepsi gol atabilir o pozisyonlarda, eğer özgüven yerinde değilse adın Bienvenu, Güiza, Torres olsa da, profesyonel futbolcu olsan da fark etmiyor. Torres 25 maçta 1 gol atmış, kötü futbolcu, beceriksiz diyebilir misin? Diyemezsin. Özgüveni yerinde olan bir Bienvenu ilk 18 için gayet yerinde bir oyuncu, en azıdan 2 metre top süremeyen Semih'ten daha iyidir.
quote:
Orijinalden alıntı: adt1
bizde yedek duran çürüyo kardeş bknz semih şentürk
Bu adam deivid 2 olacak görürsünüz. Fenerde kalması gereken bir oyuncu. Forvet için gözümde bu sene ki semihten kat kat iyi.
quote:
senle aynı fikirdeyim
quote:
Orijinalden alıntı: ForeverMetal
Kaçırdığı gollerden dem vuruyorsunuz da o golleri atmak veya atamamak yetenekle alakalı değil, özgüvenle alakalı. 2 metreden özgüveni yerinde olan bakkal, kasap, manav hepsi gol atabilir o pozisyonlarda, eğer özgüven yerinde değilse adın Bienvenu, Güiza, Torres olsa da, profesyonel futbolcu olsan da fark etmiyor. Torres 25 maçta 1 gol atmış, kötü futbolcu, beceriksiz diyebilir misin? Diyemezsin. Özgüveni yerinde olan bir Bienvenu ilk 18 için gayet yerinde bir oyuncu, en azıdan 2 metre top süremeyen Semih'ten daha iyidir.
+1. Bu forumdaki Bienvenu nefretini anlamış değilim. Futboldan anlayan birisi adamın son vuruşlarının kaliteli olduğunu anlar. Çok iyi niyetli koşuyor basıyor. Hız olarak zaten iyi sadece ilk dokunuş konusunda eksikleri var ama daha 24 yaşında bir adam. Ben inanıyorum ki 2 sene sonra Sow Bienvenu'yu izleyeceğiz forvette.