Şimdi Ara

hem şehit diyip hem üzülmek mantıklı mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hem şehit diyip hem yeter bitsin bu şehit olmalar diyenlerin mantiginı aklım almıyor bir yandan erisilebilecek cok ust bir yerden bahsediyorsun diger yandan artik sehit olmasinlar diyorsun bu korkunc bir celiski degilmi madem askerde olen herkes sehit o zaman hic uzulmememiz hersey yolunda dememiz gerekiyor.herneyse bu bir tarafa mustafa islamoglu hocamiz ki turkiyedeki tartismasiz en iyi GERCEK ve kimseye yaranmaya calismayan hocalardandir.ben onun sehitlik tanimini cok daha iyi buluyorum

not:askerde olenler sehittir diyenler silahlarini alip savasmaya gitmeliler sehit olana kadar.cunku bir musluman icin en ust seviyedir sehit olmak burada atip tutmalari aslinda sehitlige inanmamalaridir bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şoray uzun yolda -- 12 Ekim 2016; 18:06:00 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• şehitlik gibi bir kavram masal olduğu için evet askerlerimizin vatan görevi sırasında evrimini tamamlayamamış maymun kılıklı teröristler yüzünden ölmelerine üzülüyoruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: 35_izmirli_35

Bizim kendi literatürümüzde görev başında ölen asker ve polislere ''şehit'' deniyor. Yani ülkemizde Müslüman çok bu yüzden böyle bir terimin bence bir sakıncası yok. Fakat, bizim askerimiz veya polisimiz islam dinine göre şehit olmuyor. Çünkü islam dininde ancak Allah yolunda savaşıp ölenler şehit olur. Bizim devletimiz laik bir cumhuriyettir. Askerimiz ve polisimizin Allah yolunda savaştıkları falanda yok. Bu yüzden dine göre şehit olmuyorlar yani.

Ayrıca, kimse evladınının askerde ölmesini istemez. Aklı başında kimse ölmek istemez. Burada bu şehitlik tanımını istismar edip başarısızlıklarını örtmeye çalışan yöneticilerin oyununa gelmemeli. Şehit olmak büyük bir marifetse onların çocuklarınıda doğuda savaşırken görelim bakalım.

Not: Ateistim

aynen hocam keske herkes sizin gibi ince dusunebilse ulkeyi korurken vefat etmek islami anlamda hicbirsey ifade etmiyor.millet uyanip bunu anlasa vefat haberlerine tepki koyabilecegiz.askerde kimsenin olmemesi icin.sorunlarin cozumu icin hukumetlere baski yapabilecegiz.ama ozellikle siyasiler sehit diyorlarki kimse onlara siz basarisissiniz sizin yuzunuzden oluyolar ve olmeye devam ediyorlar diyemesin.

• şoray uzun yolda kullanıcısına yanıt
    http://www.birgrupyazar.com/her-olen-asker-sehit-midir/

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 9600_G_T

http://www.birgrupyazar.com/her-olen-asker-sehit-midir/

hukumetlerin yanlis politikalari sonucu askerde her dedigini yapip olenler sehitse musluman olmayan ulkelerdede askerde hukumetlerin yanlis politikasi yuzunden olenlerde tamamen sehittir bunu dusun istersen daha fazla basitlestiremedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şoray uzun yolda -- 11 Ekim 2016; 3:37:21 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: şoray uzun yolda

quote:

Bizim kendi literatürümüzde görev başında ölen asker ve polislere ''şehit'' deniyor. Yani ülkemizde Müslüman çok bu yüzden böyle bir terimin bence bir sakıncası yok. Fakat, bizim askerimiz veya polisimiz islam dinine göre şehit olmuyor. Çünkü islam dininde ancak Allah yolunda savaşıp ölenler şehit olur. Bizim devletimiz laik bir cumhuriyettir. Askerimiz ve polisimizin Allah yolunda savaştıkları falanda yok. Bu yüzden dine göre şehit olmuyorlar yani.

Ayrıca, kimse evladınının askerde ölmesini istemez. Aklı başında kimse ölmek istemez. Burada bu şehitlik tanımını istismar edip başarısızlıklarını örtmeye çalışan yöneticilerin oyununa gelmemeli. Şehit olmak büyük bir marifetse onların çocuklarınıda doğuda savaşırken görelim bakalım.

aynen hocam keske herkes sizin gibi ince dusunebilse ulkeyi korurken vefat etmek islami anlamda hicbirsey ifade etmiyor.millet uyanip bunu anlasa vefat haberlerine tepki koyabilecegiz.askerde kimsenin olmemesi icin.sorunlarin cozumu icin hukumetlere baski yapabilecegiz.ama ozellikle siyasiler sehit diyorlarki kimse onlara siz basarisissiniz sizin yuzunuzden oluyolar ve olmeye devam ediyorlar diyemesin.

Bu yüzden din halkların afyonudur demiş marx

Che'de komünizm afyonuyla mı ölmüştür sence?
    Ateş düştüğü yeri yakar insanların üzülmesi kadar doğal bir şey yok, insanlar akrabalarını, çocuklarını, eşlerini kaybediyor...

yanlis yapilan politika veya hukumetler Allah in huzurunda hesap verecekler.askerlerde emir kuludur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asker olmak mantıklı mı?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: 9600_G_T

yanlis yapilan politika veya hukumetler Allah in huzurunda hesap verecekler.askerlerde emir kuludur.

emir kulu falan degil kimse.kimse askerlik yapmak zorunda degil ozelliklede bu sartlar altinda(zenginin parayi bastirip yapmadigi)sen kendini insanlarin verdikleri emrin kulu hissediyosan ne mutlu sana

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Maggese

quote:

quote:

quote:

Bu yüzden din halkların afyonudur demiş marx

Che'de komünizm afyonuyla mı ölmüştür sence?
    Ateş düştüğü yeri yakar insanların üzülmesi kadar doğal bir şey yok, insanlar akrabalarını, çocuklarını, eşlerini kaybediyor...

Che şerefli bir mücadele verirken emperyalistler tarafından katledildi.

Sen beni hiç anlamamışsın. Bidaha oku yazdıklarımı.

Tam anlayamadığım için sordum zaten, Che ile aynı siyasi görüşte olmasak da hayranlık duyduğum birisi... Şimdi okuyunca daha iyi anladım dediğinizi, sadece başka bir konuda Che avatarını kullanıp tamamen çelişen bir yazı görünce yine aynısı zannettim.

• O çelişki Müslümanlara ait. Bir insanın evladını kaybetmesi üzülünecek bir şeydir, sevinilecek bir şey değil.

• mustafa islamoglu hocamiz ki turkiyedeki tartismasiz en iyi GERCEK adslasdladdasds . Babası alimdir islamoglunun . Bak bakalım oğlu hakkında nasıl reddiye yapmış . Hangi yanlış fikirler üzerine uyarmış

Hayırdır sen HDP sevici niye dondun foruma . Hala oyun hdp ye mi ?

2.si bir anne oğlunu bir daha göremeyeceği için üzgündür . Şehit oldugu için mutludur . Olan olduğu için şehitliğinden memnundur . Yoksa oğlunun yine yanında olmasını ister. Bu çelişki durumu değil fakat siz anlayamazsınız .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senatorts -- 11 Ekim 2016; 4:53:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: senatorts

mustafa islamoglu hocamiz ki turkiyedeki tartismasiz en iyi GERCEK adslasdladdasds . Babası alimdir islamoglunun . Bak bakalım oğlu hakkında nasıl reddiye yapmış . Hangi yanlış fikirler üzerine uyarmış

2.si bir anne oğlunu bir daha göremeyeceği için üzgündür . Şehit oldugu için mutludur . Olan olduğu için şehitliğinden memnundur . Yoksa oğlunun yine yanında olmasını ister. Bu çelişki durumu değil fakat siz anlayamazsınız .

her yil ayni partiye oy vermeme gibi bir huyum var nefret etsemde chp ye oy atacagim bidahaki secime hem hdp ye oy versem kimi ne ilgilendirir.

ha mustafa islamoglunun dediklerine kulp bulamadin bak babasiyla anlasamiolar o yuzden kotu birimi demeye calision bu acizliktir.
    mustafa islamogluda kuranin tefsirini yapmis biridir ve cok kaliteli bir insandir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şoray uzun yolda -- 11 Ekim 2016; 5:02:41 >

• quote:

quote:

mustafa islamoglu hocamiz ki turkiyedeki tartismasiz en iyi GERCEK adslasdladdasds . Babası alimdir islamoglunun . Bak bakalım oğlu hakkında nasıl reddiye yapmış . Hangi yanlış fikirler üzerine uyarmış

her yil ayni partiye oy vermeme gibi bir huyum var nefret etsemde chp ye oy atacagim bidahaki secime hem hdp ye oy versem kimi ne ilgilendirir.

ha mustafa islamoglunun dediklerine kulp bulamadin bak babasiyla anlasamiolar o yuzden kotu birimi demeye calision bu acizliktir.
    mustafa islamogluda kuranin tefsirini yapmis biridir ve cok kaliteli bir insandir.

Mustafa İslamoğlu kim ya kalite nere mustafa islamoğlu nere ? Kendisi sünniyim diyen ama şiilik propagandası yapan takiyecilerden biri. Din konusunda bir halt bilseydi Fethullah Güleni deli gibi övmezdi aç izle frthullahı nasıl övdüğünün videoları duruyor. Rüzgar nerden eserse yamanan biri.

Neyse madem müslümansın sana itiraz edemeyeceğin birinden örnek vereyim. Peygamber Efendimiz evladı vefat edince ağlamıştır. Soranlara da ben de insanım demiştir. Anlayacağın üzülmek insani bir haldir. Çelişki falan değildir.

• Üzülen yok zaten hocam çevrene bakarsan haber bile olmuyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sakingozcu

quote:

quote:

Mustafa İslamoğlu kim ya kalite nere mustafa islamoğlu nere ? Kendisi sünniyim diyen ama şiilik propagandası yapan takiyecilerden biri. Din konusunda bir halt bilseydi Fethullah Güleni deli gibi övmezdi aç izle frthullahı nasıl övdüğünün videoları duruyor. Rüzgar nerden eserse yamanan biri.

Neyse madem müslümansın sana itiraz edemeyeceğin birinden örnek vereyim. Peygamber Efendimiz evladı vefat edince ağlamıştır. Soranlara da ben de insanım demiştir. Anlayacağın üzülmek insani bir haldir. Çelişki falan değildir.

iyide peygamberin olen oglu sehit olmadiki normal bir insanin oglu nasil olduyse oda oyle oldu.peygamber oglu diye allah kiyakmi gececek saniosunuz.

ayrica ovdu dedigin videoda feto ya fena lafda cakiyor nasil bir topluluksaniz oyle yonetilirsiniz gibisinden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şoray uzun yolda -- 11 Ekim 2016; 6:05:42 >

Hiçbir şey bilmediğin verdiğin cevaptan belli. Ben Peygamberimizin oğlu diye kıyak mı geçilecek dedim , yaşı zaten küçüktü mesul bile değildi ama peygamber efendimiz üzüldü ağladı. Cehenneme gidecek diye üzülmedi yani ayrılık yaşadığı için insan olduğu için üzüldü.

Şehitlikte de böyle , şehit olduğunu bilsen de üzülürsün çünkü işin içinde ayrılık var. Sevdiğinden iki gün ayrı kalınca üzülüyorsun da uzun bir ayrılık olunca niye üzülmeyesin , nesini anlamıyorsun ?

• Okumayın hdpli konuyu açan
  • quote:

Orijinalden alıntı: sakingozcu

Hiçbir şey bilmediğin verdiğin cevaptan belli. Ben Peygamberimizin oğlu diye kıyak mı geçilecek dedim , yaşı zaten küçüktü mesul bile değildi ama peygamber efendimiz üzüldü ağladı. Cehenneme gidecek diye üzülmedi yani ayrılık yaşadığı için insan olduğu için üzüldü.

Şehitlikte de böyle , şehit olduğunu bilsen de üzülürsün çünkü işin içinde ayrılık var. Sevdiğinden iki gün ayrı kalınca üzülüyorsun da uzun bir ayrılık olunca niye üzülmeyesin , nesini anlamıyorsun ?

iyide biz kimsenin sehit olmadigina inanioz sen sehit olduklarina inaniosan hukumete tepki gostermemeye devam et sehitlerimiz artsin zaten sehitlikten buyuk makam yok

ayrica bir insanin sehit olup olmadigini ancah allah bilebilir olenlere sehit diyenler kendilerini allah yerine koyuyor farkinda olmadan zira hz muhammed bile ona bildirilmeden kimin sehit oldugunu kimin olmadigini bilmiyordu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Melladin

Okumayın hdpli konuyu açan

evet hdp li olsam sanane ?
    konuyla ne ilgisi var
    lutfen zeka duzeyi dusuk olanlar konuya cevap yazmasin

• Hdp li olduğunu bilseydim hiç kaale almazdım. Hdp li adam şehitliği kötülüyor şehit olduklarına inanmıyorum diyor ben de ikna etmeye çalışıyormuşum , saçmalamışım resmen.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.