Şimdi Ara

Hem Araba Hem de Motor Sahibi misiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
45
Cevap
0
Favori
2.026
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tekrardan merhaba. Bugün hava yağmurlu ve serin. İşe servisle giderken düşündüm ki ben motor almak istiyorum ama kışın nasıl bineceğim, servisi kaçırdığımda organize sanayiye işe nasıl gideceğim. Arkadaşla da konuşunca O da dedi ki araba al 11 bin TL civarında ikinci el, motoru sonra alırsın. Kafam hala karışık, o yüzden Pazartesi'ye kadar erteledim ehliyet kursuna yazılmayı; hala emin değilim araba mı yoksa motor mu, hangi ehliyete yazılayım. Ne diyorsunuz kış mevsiminde soğukta ve/veya yağmurda motor kullanımı için?

• Bu ülkede medeniyet diye bir şey olmadığı için araba al

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şuan hem arabam var hem motorum var (kimse yanlış anlamasın, arkadaş sorduğu için yazdım kötü bir niyetim yok).
  • III I II III I I kullanıcısına yanıt
    Benim durumum hakkında düşüncen ve tavsiyen nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Daimon88

Benim durumum hakkında düşüncen ve tavsiyen nedir?
    Hocam kışın ben kendi adıma konuşayım motora binmiyorum ama yağmurluk giyip gidersen hiç bir şey olmuyor. Ben yağmurda toplam 200 km kadar kullandım.
    11 bine aldığın motor güzel bir skuter olabilir.
    Fakat bulunduğun yerde kış şartları sert geçiyorsa motora bulaşma derim. 1 kere üşütürsün 1 hafta çekersin.
  • III I II III I I kullanıcısına yanıt
    Manisa'da yaşıyorum hocam. Kışın soğuk ve yağışlı oluyor tabii. İşyerinde motor park edecek yer yok bir de, caddedeki kaldırıma çıkartıp bırakıyorlar, öyle içeri giriyorlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Daimon88 -- 6 Nisan 2019; 21:24:48 >
  • quote:

Manisa'da yaşıyorum hocam. Kışın soğuk ve yağışlı oluyor tabii. İşyerinde motor park edecek yer yok bir de, caddedeki kaldırıma çıkartıp bırakıyorlar, öyle içeri giriyorlar...
    Eğer çevrende motor kullanan varsa sorup bilgi edinebilirsin. Benim kardeşim Antalya da yıllarca gidip geldi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: III I II III I I

Eğer çevrende motor kullanan varsa sorup bilgi edinebilirsin. Benim kardeşim Antalya da yıllarca gidip geldi.

Alıntıları Göster
    Çevremde araba kullananlar var ve kime sorsam araba al diyorlar, motora bulaşma diyorlar. Güvenlik konusu, kışın yağmurda çamurda araç kullanma konusu, aileni arkadaşlarınla birlikte kullanabilme konusu, vs.
  • 11 bin TL civarında ikinci el araba sana birçok masraf açabilir. ama o paraya alınan motor sıfır gibi olur. uzun yıllar binersin. vergisi muayene masrafı vs cabası. yılın her günü 80 km işe git-gel yapan biri olarak motoru tavsiye ederim. kışın +1 kat daha mont giyiyorsun olay çözülüyor.
    ömründe motora binmemiş adamların motor alma demesine bakma. bilgisi olmadan fikri nasıl oluyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ihzone89

11 bin TL civarında ikinci el araba sana birçok masraf açabilir. ama o paraya alınan motor sıfır gibi olur. uzun yıllar binersin. vergisi muayene masrafı vs cabası. yılın her günü 80 km işe git-gel yapan biri olarak motoru tavsiye ederim. kışın +1 kat daha mont giyiyorsun olay çözülüyor.
    ömründe motora binmemiş adamların motor alma demesine bakma. bilgisi olmadan fikri nasıl oluyor?
    Kisin saganak yagmurlarda nasil yapiyorsun hocam?

• quote:

Kisin saganak yagmurlarda nasil yapiyorsun hocam?

Alıntıları Göster
    üst için decathlon da çok güzel yağmurluk/mont lar var. su geçirmiyor. alt için de var ama su geçirmese de soğukta üşütebiliyor. şu tarz astarlılar hem sıcak hem kuru tutuyor:
    www.hepsiburada.com
    Prohel Astarlı Yağmurluk Alt Siyah Fiyatı - Taksit Seçenekleri
    https://www.hepsiburada.com/prohel-astarli-yagmurluk-alt-siyah-pm-HB00000CIVCS

kuruması 2-3 saat sürüyor tabi. ama sabah-akşam binilecekse sıkıntı olmaz

• Yaz kış motor kullandım ankaranın kışında.

Kışın motor zor oluyor ekipmanlarnı tam takım almak lazım kışlık monttur pantolondur Eldivendir. Sadece soğuk için degil zaten motora bineceksen koruma ekipmanların tam olmalı.

Kış haricinde motor çok çok büyük bir kolaylık. Hem trafiğe takilmiyorsun hem az yakıyor hem de ayrı bir keyfi var.

Şuanda hem arabam hem motosikletim var. Örneğin ankarada kızılaya arabayla gidemiyorum gidersem otoparka para vermek ve trafiği çekmek zorundayım. Motorla gidersem hem Park sorunu olmuyor hem de daha az yakıyorum. İleride de böyle devam etmeyi düşünüyorum hem araba hem motosiklet.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Suprémacy -- 8 Nisan 2019; 10:54:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ihzone89

üst için decathlon da çok güzel yağmurluk/mont lar var. su geçirmiyor. alt için de var ama su geçirmese de soğukta üşütebiliyor. şu tarz astarlılar hem sıcak hem kuru tutuyor:
    https://www.hepsiburada.com/prohel-astarli-yagmurluk-alt-siyah-pm-HB00000CIVCS

kuruması 2-3 saat sürüyor tabi. ama sabah-akşam binilecekse sıkıntı olmaz

Alıntıları Göster
    Sagolasin hocam. Altligin altina esofman da giyerim ben..

• quote:

Orijinalden alıntı: Suprémacy

Yaz kış motor kullandım ankaranın kışında.

Kışın motor zor oluyor ekipmanlarnı tam takım almak lazım kışlık monttur pantolondur Eldivendir. Sadece soğuk için degil zaten motora bineceksen koruma ekipmanların tam olmalı.

Kış haricinde motor çok çok büyük bir kolaylık. Hem trafiğe takilmiyorsun hem az yakıyor hem de ayrı bir keyfi var.

Şuanda hem arabam hem motosikletim var. Örneğin ankarada kızılaya arabayla gidemiyorum gidersem otoparka para vermek ve trafiği çekmek zorundayım. Motorla gidersem hem Park sorunu olmuyor hem de daha az yakıyorum. İleride de böyle devam etmeyi düşünüyorum hem araba hem motosiklet.
    Benzini ve vergisi de onemli tabii hocam haklisin. Peki motoru nerede muhafaza ediyonuz, tasinabilir motor garaji falan var mi?

• quote:

Benzini ve vergisi de onemli tabii hocam haklisin. Peki motoru nerede muhafaza ediyonuz, tasinabilir motor garaji falan var mi?

Alıntıları Göster
    Hocam oturduğum binada kapalı garaj var o yüzden ben muhafaza konusunda sıkıntı yaşamadım hic. Koyabiliyorsan apartmanın içine koyabilirsin. Yoksa mecbur dışarıda duracak ama dediğin portatif garaj lar da son zamanda oldukça yaygınlaştı hiç olmadı ondan alırsın. Maksat motor yağmurun çamurun altında kalmasın durduğu yerde. Bir de kaliteli bir zincir kilit ya da disk kilidi alıp bağladın mi kafan rahat eder.

• Suprémacy kullanıcısına yanıt
    Portatif garaj dusunuyorum hocam, cunku apartmanin giris merdivenleri yuksek. Ekim ayinda bisikletim calindi sitedeki apartmanin bahcesinden, o yuzden hem disk kilit, hem de digerini almayi dusunuyorum.. Sonraki surecte GPS almayi dusunuyorum

• Ehliyete yazilacaksan araba ve motoru bir arada al. Benim gibi "lazım olunca diğer ehliyeti alırım " dersen ikinci ehliyete de yüksek fiyatlar vermek zorunda kalırsın.

Otomobil veya motorsiklet hangisini kullanacağın sana kalmış ama ehliyeti beraber al

Motorsiklette yaş/motor ehliyet derecesi/ motor hacmi muhabbeti var. Ona göre hesap yap

• hepimiz cahiliz, çünkü burdayız
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sanal Dilenci

Ehliyete yazilacaksan araba ve motoru bir arada al. Benim gibi "lazım olunca diğer ehliyeti alırım " dersen ikinci ehliyete de yüksek fiyatlar vermek zorunda kalırsın.

Otomobil veya motorsiklet hangisini kullanacağın sana kalmış ama ehliyeti beraber al

Motorsiklette yaş/motor ehliyet derecesi/ motor hacmi muhabbeti var. Ona göre hesap yap
    Gittim bugün sürücü kursuna, aynı anda alınmıyor, yasa değişmiş, ayrı sınıflara girdikleri için. Önce motor, sonra araba. Tabii ben gene motor alcam iki sene sonra; A2 ehliyetine yazılcam yarın, iki sene sonra A ehliyetine yazılcam. Adam diyor ki hiç motor kullanmamışsın, A'ya girme.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozzzy222

hepimiz cahiliz, çünkü burdayız
    Bu konularda cahilim hocam, biliyormuş gibi takılmıyorum o yüzden ne burada, ne başka bir ortamda.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.