Şimdi Ara

Helicobacter pylori Hapları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
58
Cevap
1
Favori
3.440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba 7-8 gün önce Gastroenteroloji bölümüne gittim midemde ülser ve bu ülsere sebep olan bakteri çıktı bunun sonucunda bakteriyi öldürmek için günde çok fazla içmem için haplar ve hap takvimi verdi bu hap takvimine 7 gündür uyuyorum ama son haplarım yani akşam yemeğinden sonra ki içtiğim haplarda genel olarak kendimi halsiz güçsüz ve sanki ateşim varmış gibi hissetmeye başlıyorum doktorumla görüşücem ama en son gittiğimde adam asiri yoğundu o yüzden ilk size sormak istedim ne yapmalıyım daha önce bu tedaviyi gören oldu mu? Helicobacter pylori<br><br>Hapları

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Merhabalar. Bir sonuç alabildiniz mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba.Tedaviniz sonucunda helicobacterden tamamen kurtulabildiniz mi? Şu andaki durumunuz nedir?

Bana da 1 hafta önce helicobacter teşhisi kondu. Ben de 5 gündür antibiyotik tedavisi görüyorum.İçtiğim ilaçlar midemde gaz, üşüme, terleme, 2 gün boyunca uykusuzluk ve kanamamsı bir durum yaptı. Ben de kullandığım mide koruyucu ilaçtan şüphelendim. Zaten bu durumları yapabileceği mide koruyucunun içinde de yazıyor.

Sizin şikayetleriniz de kullandığınız ilaçların yan etkisi olabilir.

Helicobacterde içilen ilaçlar aslında ağır ve güçlü ilaçlar.

• 7 sene evvel diri endoskopi sonrası aynı teşhis ile Helipak reçete edildi.
    1 ay kullandım fayda görmediğim gibi dsha sonra gittiğimde karaciğer yağlanması teşhisi konuldu.
    Doktora Helyco Bacterium Pylori tedavisi gördüğümü söyleyince “Ondan olmuştur” dedi.

Ardından asıl mikropun midemde değil hanemde olduğunu mikrop evden kaçtığında farkedebildim.
    İspirto içmeyi bıraktım 35kg verdim ve mide sorunum kalmadı…

• bakteriler mermeri dahi eritebilecek kadar güçlü mide asitinde nasıl hayatta kalabiliyorlar, hayret

• Başarısız troll buraya da damlamış.

• dekareme kullanıcısına yanıt
    Hocam bu bakteri bazı enzim ve salgılar salgilayarak mide asidini nötralize edebiliyor o sayede yaşıyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Reflü
    5 yıl önce açıldı
    Çinko ilaci zinco
    10 yıl önce açıldı
    Alerjik rinit, sinüzit
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ve inanılmaz derecede ortama ayak uydurabiliyor bu sebepten ötürü 1 aylık 3lu antibiyotik tedavisi almıştım.He bu bakteri gidince de hala belirtileri devam ediyor bı sure diyet vs yapmak lazım.Velhasıl çok lanet bişey ki insanımızın 6/10 unda bulunuyor

• ahmetfeyiz kullanıcısına yanıt
    O kadar sık mıymış hocam ben hiç duymadım çevremde bu sıkıntıyı yaşayan biri

• Hocam özellikle dışarıdan çok sık beslenen kişilerde gözüküyor.Çevrende duymaman aslında normal çünkü insanlar test yaptırtmıyor.Yani genel hazımsızlık gaz sorunları yaşayanlar yemekten oluyor vs diyip gecistiriyorlar.Ha ne zamanki bu bakteri ilerleyip gastrite ülsere sebep olduğunda vücut artık belirgin şekilde tepki vermeye başlıyor o vakit geri dönüş biraz zahmetli oluyor çünkü ülser tedavi edilmediği takdirde mide bağırsak kanserine kadar yolu oluyor.Yani hazımsızlık gaz şişkinlik problemi olanların dahiliyeye giderek gaita testi vermesi Helicobacter pyloriyi tespit etmek için yeterlidir.Eger daha büyük sıkıntıları varsa gastroenterolojye gidip orada endoskopiyle ülser vs tespit edilebilir.

Tespiti için endoskopi en iyi yöntem diye biliyorum.

• Evet doğrudur çünkü bir ihtimal bakterinin etrafını enfekte edip ülsere sebebiyet verdiyse endoskopiyle anlaşılabilir.Bunun yanında helicobacter pylori tedavisi aldıktannsonra bakterinin kalıp kalmadığını anlamak için gaita testi yaptırılır hala varsa tedaviye devam yoksa da bi süre bazı ilaçları kullanmanız söylenir

2 kere endoskopi oldum 5 yıl arayla. İkisinde de helico olabilir diye endoskopi yaptı farklı doktorlar, ikisi de temiz çıktı. Sorun stresin mideme vursaymış. Stresi azalt dedi, dedim Türkiye'de yaşıyorum mümkün değil, çıktım odadan :)

• Maalesef öyle hocam.Ben de sınav senesinin verdiği stresle bu hastalıklarla tanışmıştım.Üniversiteye geçince araştımalarım arttı.Hatta farmakoloji hocamız demişti.Tüm hastalıkların başlama serüveninin stresten olduğunu belirtmişti.Hele ki bağırsaklarımıza vuran bu stres insanı hayattan sogutup depresyona sokacak seviyede(Bağırsaklarımızda serotoninin %80i üretiliyor.)Velhasıl hocam nolursa olsun stres seviyesini azaltmayı bunu yapamıyorsak kontrol etmeyi bilmeliyiz çünkü başka çaremiz yok,sağlıcakla kalın.

• Bununla mücadele eden en iyi 3 besini söyleyeceğim

Helicobacter pylori

Hapları
    Helicobacter pylori

Haplarısolargezi forum
    Manuka Balının Sağlığa Faydaları Neler? - Solargezi Forum
    https://sozluk.solargezi.com/manuka-balinin-sagliga-faydalari-neler/

2-

Helicobacter pylori

Hapları
    Helicobacter pylori

Haplarısolargezi forum
    Sülforafan Nedir?
    https://sozluk.solargezi.com/community/postid/2/

3- Mastic Gum https://tr.iherb.com/pr/jarrow-formulas-mastic-gum-60-veggie-caps/260?rcode=GUR2236

Sizdeki ölçüm sonucu neydi?1 ay tedavi gördüğünüzü yazmışsınız. Tedavi sonucunda düzeldiniz mi?

Mesajınıza biraz ekleme yapmak isterim. Helicobacter Pylori tüm dünya nüfusunun % 50 sinde var ve hijyen kurallarına dikkat edilmeyen az gelişmiş ülkelerde çok yaygın.

Konu TR açısından daha berbat. Bu güne kadar TR nin birçok yerinde farklı tesislerde konakladım. Aile işletmelerinde dahi hijyen kurallarına dikkat edilmediğini gördüm. Kaldı ki, bir de bunun restoran, cafe ayağı var. Bu tip yerlerdeki temel sorun, gıda üreten işletmelerde çalışanların portör muayenelerinin denetlenmemesi. Portör muayeneleri kanunen zorunlu olduğu halde, bunlar denetlenmiyor. Denetlenmedikleri için bu muayenelerin yapılıp yapılmadığı meçhul ve bu insanlar başka insanlara mikrop bulaştırıyor.

TR de sadece Marmara Bölgesi nde bile Helicobacter Pylorinin görülme oranı % 79. Bu oran doğuya doğru gidildikçe % 90 lara ve üstüne çıkıyor. Bu da demektir ki, hijyene daha fazla dikkat edileceğini düşündüğümüz Marmara Bölgesi' nde bile her 10 kişiden 8' i bu bakteriyi taşıyor, bu bakteriyi taşıdığının farkında değil ve etrafa bulaştırıyor.

Eğer aile bireylerinizden bir kişide bu bakteri tespit edilirse, diğer aile bireylerinin de mutlaka test yaptırması gerekiyor çünkü aile içi bulaş ihtimali yüzdesi 70.

Doktorumun bana söylediğine göre, bu bakteriyi TR de herkes kapıyor fakat bu bakteri herkesin midesine yerleşemiyor.

• Bu bakteri üre nefes testi ile tespit edilir. Sonucunu da 5 dakika sonra öğrenebilirsiniz. Eğer eşlik eden başka bir şikayetiniz de varsa belki o zaman endoskopi isteyebilirler.

Test sonucunda sizde bakteri tespit edilirse ve yaşınız genç ise, mutlaka tedavi olmanız gerekir. Tedavisi mide koruyucu ile beraber verilen kombine antibiyotik şeklindedir. Aynı anda 2 veya 3 antibiyotiği bir arada kullanmanız gerekir.

Tedavi olduktan 6 ay sonra tekrar üre nefes testi ile bakterinin yok olup olmadığına bakılması gerekir.Eğer hala devam ediyorsa, bir antibiyotik tedavisi daha görmeniz gerekir.

Uzun lafın kısası, Helicobacter Pylori uzun vadede mide kanserine neden olabilen, çok dirençli bir bakteridir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi passero -- 16 Nisan 2023; 15:22:36 >

Dışarıdan sürekli yemek yiyen insanlara ek olarak, aşağıdaki yerlerden de bulaşıyor.

1- Umumi tuvaletlerdeki kapı kolları, musluklar, sabunluklar vb. Buraları peçete ile tutmanız gerekiyor.

2- Diş doktorlarında kullanılan ve iyi dezenfekte edilmeyen diş aletleri

3- Aynı aile içinde ortadan yemek yeme, birbirinin çatal, bıçağını ve bardağını ortak kullanma

4- Öpüşme

5- Hasta bir kişinin ortaya öksürmesi veya kusması şeklinde.

Ayrıca bu süreçte kendimdeki durum şöyle. Ben zaten güçlü gıda alerjisi nedeniyle, dışarıda nadiren yemek yerim. Hijyene çok dikkat ederim. Umumi tuvaletlerde bile, her yere peçete ile dokunurum, elimi sürmem. Evde herkesin eşyası ayrıdır, kimse kimsenin eşyasını kullanmaz. Ama tüm bunlara rağmen, bu bakteriyi ben bile kapmışım. Üstelik bende arada bir yemekten sonra oluşan mide sıkışması dışında, hiçbir belirti de yoktu.

Bunlara ek olarak, ne yerseniz yiyin, eğer yemekten sonra gaz oluyorsanız, "yemektendir" diye asla geçiştirmeyin. Normalde yemekten sonra asla gaz olmamanız gerekiyor. Eğer bu tip şikayetleriniz varsa, gitmeniz gereken bölüm gastroenteroloji' dir, dahiliye değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi passero -- 16 Nisan 2023; 15:42:42 >

• passero P kullanıcısına yanıt
    Yemekten sonra gaz olmasında bir problem yoktur direkt olarak Helicobacter pylori demek doğru olmaz.Ağır şekilde et yoğunluklu veyahut baklagil yoğunluklu besinler yerseniz gaz olabilir bunda problem yok.Bunun yanında hastaların gastroenterolojiden önce dahiliyeye gitmesi daha mantıklı çünkü dahiliye sizi sevk ediyor gastro bölümüne.Kaldı ki bu bakteri için basit bir gaita testi de yeterlidir.

• passero P kullanıcısına yanıt
    Tedavi sonucunda şikayetlerde vs pek değişme olmadı.Bagırsak mikrobiyatası bozulduğunu düşünüp probiyotik takviyesi aldım dişarıdan.Glutenli,baharatlı ürünleri 1 aylığına neredeyse tamamen kestim bunun sonucunda şikayetlerim çok aza inmişti

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.