Şimdi Ara

Helal olsun Japonlara!(Van Depremi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Van'da meydana gelen şiddetli depremin ardından Japonlar Tokyo'daki Türkiye Büyükelçiliğinin posta kutusuna içerisinde para olan zarflar ve destek mesajları olan mektuplar atarak kaçıyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Türkiye'nin bu yıl Mart'ta Japonya'da meydana gelen depremin ardından yardımlarını unutmayan vefakar Japonlar, sessizce, içerisinde iyi dilek notları, başsağlığı mesajları içeren para dolu zarflar bırakmaya başladı.

İçerisinde Türkçe olarak "Türkiye kurtarma için" gibi ifadelerin de bulunduğu birçoğu isimsiz zarflardaki paralar, Türkiye'nin Tokyo Büyükelçiliği'nde toplanmaya başladı.

5 yaşındaki bir çocuğun "Ganbatte Türkiye (Başar Türkiye)" notu posta kutusuna atılan zarflar arasında en çok dikkati çekenlerden.

Para zarflarının içerisinden bazıları isimsiz ya da sadece yaş ve cinsiyetin belirtildiği notlarda ise şu ifadeler yer alıyor:

"Depremden mağdur kalan insanlara, geçmiş olsun demek istiyorum. Mart'ta Japonya'da olan deprem sırasındaki yardımlarınıza bir Japon vatandaşı olarak teşekkür etmek isterim."

"Van'da meydana gelen depremin çok büyük hasara yol açtığını öğrendim. Bir Japon vatandaşı olarak, oradaki kurtarma operasyonlarI ve durumun normal hale gelmesi için yardımcı olmak istedim."

"Miktar az ama deprem mağdurları için kullanılırsa sevinirim. Hasarın daha büyük olmamasını diliyorum."

Kaynak:http://www.hurriyet.com.tr/planet/19087982.asp

Beyler Türk'ün Türk'ten başka dostu varmış demek ki biz adamlara yardım yaptık diye onların 5 yaşında çocuğu bile bize karşılık veriyor.Tam ittifaklık bir ülke bu Japonya.

• saolsunlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drift34 -- 27 Ekim 2011; 0:20:54 >
  • Duygulandım.
  • Japonlar candır kandır ya...
    Japonlar DH lidir
  • Adamlara hicbi konuda dencek laf yok ya her alanda bizden 150-200 yil onde gidiyolar insanlik da dahil...
  • acaba japonlar kadar vefakar bir millet daha varmıdır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi magicool -- 27 Ekim 2011; 0:26:28 >
  • iyi insanlar. İyi toplumlar ve sistemleri çok iyi. Şuana kadar politik bir sıkıntımız da olmadı. Bence dost ilişkiler orada öğrencilerimizin eğitim görmesi gibi bizim açımızdan geliştirici faktörler olabilir. Aveupa yerine neden japonya olmasın?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • helal olsun
  • Normalde teknoloji ve kalkınmışlık arttıkça insanlığın azaldığını görürüz batıda,Türkiye de dahil yıllar geçtikçe insanlık yok oluyor.

Japonlar böyle değil google plusta 地震 diye arattırınca bir dünya iyi dilek mesajı çıkıyor.İnsanlık ve teknoloji aynı oranda gelişiyor.

Ama Japonların ekonomisi kötüydü bildiğim kadarıyla umarım maddi sıkıntı yaşamazlar.
  • Onlar şuan Van'ı en iyi anlayacak insanlar çünkü depremle yatıp kalkıyorlar ve yakın zamanda çok çok büyük bir felaketi geride bıraktılar belkide izleri devam ediyor.Fakat bu yaptıkları daha önce yaptıklarıyla hani derler ya insan gibi insanlar...
  • Sözde değil özde dost ve kardeş insanlar...
    Bir Pakistanlılara bir de Japonlar'a güveniyorum dış ilişkilerde...
  •  Helal olsun Japonlara!(Van Depremi)
  • Allah razı olsun. Japonlara çocukluğumdan beri sempatim vardı, bu haberle daha çok ısındım bir anda.
  • yazıya bakılırsa Türk biri tarafından yazılmış gibi görünüyor harflerin bitişmesi harflerdeki eğiklik
    bendende güzel yazmış
  • vay be
  • Çok seviyorum japonları adamlar hem zeki calıskan birde duyarlı sağolsunlar gerçi burdanda oraya giden vatandaşlarımızda oldu yardıma
  •  Helal olsun Japonlara!(Van Depremi)

Türkiye nin gerçek dostları..

• japonların insani değerleri çok üst düzeyde cidden.ben bizim toplumu gördükçe utanıyorum.tsunami sonrasında arabaların benzin kuyruğu arasında bekleyen kadını hiç unutmam.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.