Şimdi Ara

hdp ye oy vermek vicdan işidir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • https://m.youtube.com/watch?v=abWX_N2RDUg

şahsen kürtlerin egemen oldugu bir ülkede yaşasaydık bir kürt olarak türk kimliginin haklarını savumaya çalışan bir partiye hiç düşünmeden oyumu verirdim tüm samimiyetimle söylüyorum.
    ha baraj sorunu olmasa belki vermezdim ama baraj sorunu olan ve ülkede milyonları temsil etmesi olmazsa olmaz olan bir partiye o durumda muhakkak oy verirdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şoray uzun yolda -- 3 Haziran 2015; 5:31:49 >

• HDPye mi oy verelim? Bebek katilini icerden cikarma hayali kuran adama?
    Ulkeyi bolup kurdistani kuracagiz diyen adama?
    Aponun heykelini dikecegiz diyen adama?
    Pardon adam dedim kusura bakma. 90li yillarda kendisine katilmayan kendi kurt vatandasini olduren bir sahistir bu apo. Siz ise onu lideriniz olarak kabul ediyorsunuz. Hangimiz daha vicdanliyiz?
    Sizin apo dediginiz adam koylere inip insanlari sira sira dizip olduren adam sizin vicdaniniz bu mudur?

Savasarak baris istiyorsunuz. Baris istiyoruz diyorsunuz askere,polise molotof atiyorsunuz? İnsanlari yakiyorsunuz sucsuz insanlar ölüyor?
    Vicdan bu mudur?

Polislere pusu kuruyorsunuz eve giderken olduruyorsunuz buda sizin vicdaniniz tabi.

Ve simdi gelip diyorsunuz ki hdpye oy vermek vicdan isidir.
    Bu insanlarda kürt dusmanligi yoktu eskiden biliyor musunuz? Bu dusmanlik Osmanli ne zaman geriledi siz ne zaman isyan cikarmaya basladiniz ve biz kurtulus savasindayken dahi siz isyan cikardiniz ve simdi geliyorsun bana bi adamin yazisini anlatiyorsun. Oyle oldugunu farzet diyorsunuz ama oyle olmadi.

Cunku sizin gibi insanlar oyle bir tarihe, oyle bir lidere sahip olamaz. Siz ekmegini yediginiz ulkeye ihanet ediyorsunuz sonra da diyorsunuz ki fasist turkler. Aciyorum bu halinize :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Aferna*

HDPye mi oy verelim? Bebek katilini icerden cikarma hayali kuran adama?
    Ulkeyi bolup kurdistani kuracagiz diyen adama?
    Aponun heykelini dikecegiz diyen adama?
    Pardon adam dedim kusura bakma. 90li yillarda kendisine katilmayan kendi kurt vatandasini olduren bir sahistir bu apo. Siz ise onu lideriniz olarak kabul ediyorsunuz. Hangimiz daha vicdanliyiz?
    Sizin apo dediginiz adam koylere inip insanlari sira sira dizip olduren adam sizin vicdaniniz bu mudur?

Savasarak baris istiyorsunuz. Baris istiyoruz diyorsunuz askere,polise molotof atiyorsunuz? İnsanlari yakiyorsunuz sucsuz insanlar ölüyor?
    Vicdan bu mudur?

Polislere pusu kuruyorsunuz eve giderken olduruyorsunuz buda sizin vicdaniniz tabi.

Ve simdi gelip diyorsunuz ki hdpye oy vermek vicdan isidir.
    Bu insanlarda kürt dusmanligi yoktu eskiden biliyor musunuz? Bu dusmanlik Osmanli ne zaman geriledi siz ne zaman isyan cikarmaya basladiniz ve biz kurtulus savasindayken dahi siz isyan cikardiniz ve simdi geliyorsun bana bi adamin yazisini anlatiyorsun. Oyle oldugunu farzet diyorsunuz ama oyle olmadi.

Cunku sizin gibi insanlar oyle bir tarihe, oyle bir lidere sahip olamaz. Siz ekmegini yediginiz ulkeye ihanet ediyorsunuz sonra da diyorsunuz ki fasist turkler. Aciyorum bu halinize :)

sonuçlarla degil nedenlerle çözüme gidilir nedeni ortadan kaldırmadıkça sonuç ortadan kalkmaz.
    bu temel mantıktır.kürtler kendini bir türk kadar ülke vatandaşı görmedigi sürece bu sorunlar hep olur.
    ayrıca pkk nın köye inip adam öldürdügü falan yok söylenecek çok şey var ama bu kadar üstün demokrasinin oldugu ve yüksek demokrasiden dolayı insanların başının döndügü bir ülkede anlatacaklarımı burada anlatmam. mümkün degil.

• şoray uzun yolda kullanıcısına yanıt
    Bunca seyin nedeni kürtlerin kendi ulkelerini kurmak istemesi. Bir kurdistan hayalleri var.
    Ne yapalim? 500.000 sehit vererek korudugumuz bu topraklari "Alin canim sizin olsun bunlar sizin ozerklik ilan etmeye ihtiyaciniz var, hakettiniz" diyip verelim mi?

Koye inip oldurme olayi yok diyorsun. Ben o olaylari gormus adamim. Gordugum seye mi inanmayayim?

Kusura bakma herkesin her istedigi olmaz. Senin dedigin gibi olsa karadenizi lazlara, trakyayi muhacirlara verelim, doguyuda kurtlere verelim ankarada falan takiliriz biz degil mi?

Bu adamlara rahat battigi icin olaylar bu halde. Bak eskiden solcu-sagci olaylari vardi. Artik yok, artik sagci solcu bir oldu Terorist-Vatansever taraflari var goruyor musun? Bu savundugun irk hakkini hainlik yaparak ariyor. Biz ne zaman savassak isyan cikararak huzuru bozarak ariyor.

Kimse kürt vatandasina sen Türksün diye dayatmiyor. Cok mu film izliyorsunuz ya da nerede yasiyorsunuz allah askina. Kürt kürttür bunun dayatilacak yani yok.

• quote:

Bunca seyin nedeni kürtlerin kendi ulkelerini kurmak istemesi. Bir kurdistan hayalleri var.
    Ne yapalim? 500.000 sehit vererek korudugumuz bu topraklari "Alin canim sizin olsun bunlar sizin ozerklik ilan etmeye ihtiyaciniz var, hakettiniz" diyip verelim mi?

Koye inip oldurme olayi yok diyorsun. Ben o olaylari gormus adamim. Gordugum seye mi inanmayayim?

Kusura bakma herkesin her istedigi olmaz. Senin dedigin gibi olsa karadenizi lazlara, trakyayi muhacirlara verelim, doguyuda kurtlere verelim ankarada falan takiliriz biz degil mi?

Bu adamlara rahat battigi icin olaylar bu halde. Bak eskiden solcu-sagci olaylari vardi. Artik yok, artik sagci solcu bir oldu Terorist-Vatansever taraflari var goruyor musun? Bu savundugun irk hakkini hainlik yaparak ariyor. Biz ne zaman savassak isyan cikararak huzuru bozarak ariyor.

Kimse kürt vatandasina sen Türksün diye dayatmiyor. Cok mu film izliyorsunuz ya da nerede yasiyorsunuz allah askina. Kürt kürttür bunun dayatilacak yani yok.

ben güneydoguda uzun süre kaldım pkk nın köye inip adam öldürdügünü ne duydum ne gördüm nede herhangi bir şekilde az da olsa bahsedildigini duymadım.türkiyenin kendi teknolojisini üretmek gerçek bir ülke olmak için kürtlere haklarını tamamen vermesi gerekir yoksa 3-4 nesil sonraki torunlarımızın beyin hücreleride şu an bizim kafa yordugumuz sorunlara kafa yoracak.

Tabi kurtlere hakkini verelim. Ne hakkini verelim?
    Kacak elektrik,su kullanmalarinin hakkini falan mi?
    İnsan oldurmelerinin hakki?
    Ne gibi faydalari var bize sayar misin mesela? Siz bu ulke icin ne yaptiniz?
    Dur ben soyleyeyim. Kurtulus savasina katilmamak icin kolunuzu,bacaginizi falan kestiniz? Yada biz kurtulus mucadelesi verirken isyan cikardiniz?
    Bu ulkeden alabilecek bir hakkiniz var mi bunu gercekten inanarak soyluyor musun?

Kürt vatandasi oldugunu direk belli ediyorsun biliyor musun? Sizin bu ulkede bi hakkiniz yok, sadece isteginiz var. İsteginiz de kendi ulkenizi kurmak. Bu ise sizin bir hakkiniz degil anliyor musun? Bizim topraklarimiza sahip olmak, kendi topraginiz edinmek bunlar sizin hakkiniz degil. Aslinda size zamaninda hakkinizi cok iyi vermeleri lazimdi fakat sonra soykirim olarak nitelendiriliyor biliyorsun.
    Cumhuriyet yonetim seklinde boyle seyler olmadigi icin sanslisiniz. Bazen insan diyor ki Ataturk'un ardindan soyle bir Hitler gibi asiri milliyetci basa gecseydi o zaman ne olacakti gorebilseydik degil mi?

Ben size diyorum sizi rahatsiz eden sey rahatlik. Sizin rahatsiz olma sebebiniz bu anliyor musun. Fazla rahat insana batar derler, sizin ki o hesap. Utanmadan haklarini verin diyorsun. Hakkimizi verin desene? Kürt olmaktan utanc mi duyuyorsun neden baskasinin agziyla konusurmus gibi konusuyorsun? Anlasilmiyor mu saniyorsun :)

Bu ulkede hak yonunden bakarsak sizden cok laz milletinin hakki var. Cunku onlar savastan kacmadi bize karsi isyanda cikarmadilar.

Siz bu ulkeyi anavatan olarak degil vatan olarak kabul etmediginiz icin durum boyle.

Hadi soyle bakalim duruma. Burasi kurdistan ben ise bir Turkum ve benim liderim senin polisini askerini olduren colugu cocugu bebegi olduren bir katil.

Ve ben sana diyorum ki. Ben senin ulkeni bolecegim senin topraklarina sahip olacagim kendi ulkemi kuracagim sana molotof atacagim. Bayragimi dalgalandiracagim SİZİN BAYRAGİNİZA AYAGİMİ FALAN SİLECEGİM?(Bak bunu unutmustum bak bunu hep yapiyorsunuz)
    Sizin bayraginiza ulkenize dilinize kokeninize saygisizlik yapacagim.

Sen simdi bana ne dersin? Beni desteklermisin?
    Olaylara kendi gozunden bakiyorsun kendi irkini masum olarak goruyorsun. Siz bize bunlari yapiyorsunuz hep yaptiniz. Bizden bir hak talep etme sansiniz hic yok. Bosuna debelenmeyin.

• quote:

Tabi kurtlere hakkini verelim. Ne hakkini verelim?
    Kacak elektrik,su kullanmalarinin hakkini falan mi?
    İnsan oldurmelerinin hakki?
    Ne gibi faydalari var bize sayar misin mesela? Siz bu ulke icin ne yaptiniz?
    Dur ben soyleyeyim. Kurtulus savasina katilmamak icin kolunuzu,bacaginizi falan kestiniz? Yada biz kurtulus mucadelesi verirken isyan cikardiniz?
    Bu ulkeden alabilecek bir hakkiniz var mi bunu gercekten inanarak soyluyor musun?

Kürt vatandasi oldugunu direk belli ediyorsun biliyor musun? Sizin bu ulkede bi hakkiniz yok, sadece isteginiz var. İsteginiz de kendi ulkenizi kurmak. Bu ise sizin bir hakkiniz degil anliyor musun? Bizim topraklarimiza sahip olmak, kendi topraginiz edinmek bunlar sizin hakkiniz degil. Aslinda size zamaninda hakkinizi cok iyi vermeleri lazimdi fakat sonra soykirim olarak nitelendiriliyor biliyorsun.
    Cumhuriyet yonetim seklinde boyle seyler olmadigi icin sanslisiniz. Bazen insan diyor ki Ataturk'un ardindan soyle bir Hitler gibi asiri milliyetci basa gecseydi o zaman ne olacakti gorebilseydik degil mi?

Ben size diyorum sizi rahatsiz eden sey rahatlik. Sizin rahatsiz olma sebebiniz bu anliyor musun. Fazla rahat insana batar derler, sizin ki o hesap. Utanmadan haklarini verin diyorsun. Hakkimizi verin desene? Kürt olmaktan utanc mi duyuyorsun neden baskasinin agziyla konusurmus gibi konusuyorsun? Anlasilmiyor mu saniyorsun :)

Bu ulkede hak yonunden bakarsak sizden cok laz milletinin hakki var. Cunku onlar savastan kacmadi bize karsi isyanda cikarmadilar.

Siz bu ulkeyi anavatan olarak degil vatan olarak kabul etmediginiz icin durum boyle.

Hadi soyle bakalim duruma. Burasi kurdistan ben ise bir Turkum ve benim liderim senin polisini askerini olduren colugu cocugu bebegi olduren bir katil.

Ve ben sana diyorum ki. Ben senin ulkeni bolecegim senin topraklarina sahip olacagim kendi ulkemi kuracagim sana molotof atacagim. Bayragimi dalgalandiracagim SİZİN BAYRAGİNİZA AYAGİMİ FALAN SİLECEGİM?(Bak bunu unutmustum bak bunu hep yapiyorsunuz)
    Sizin bayraginiza ulkenize dilinize kokeninize saygisizlik yapacagim.

Sen simdi bana ne dersin? Beni desteklermisin?
    Olaylara kendi gozunden bakiyorsun kendi irkini masum olarak goruyorsun. Siz bize bunlari yapiyorsunuz hep yaptiniz. Bizden bir hak talep etme sansiniz hic yok. Bosuna debelenmeyin.

baştan sona taraflısın malesef bu ülkede kürtler debelendikçe türklerde debelenecek bunu göremiyecek kadar kör olman üzücü.olumsuz örnekler her iki tarafta var bunları konuşmak oldugumuz yerde dönmektir bunuda görememen de ayrıca bir körlük malesef.ne diyim bu dünyada 40 yıl yaşayıp ölecegiz hiçbir zaman ne bir türkün nede türkün tarafını tumadım tutmayacagımda ama gördügüm bişey varki türk tarafı sorunu hiçbirzaman çözemeyecegi yoldan çözmeye gayret ediyor.
    sonuç olarak seninde vazifen bu sorunu çözmeye katkı sunmaktır aksi halde yabancı ülkelerin işlemcisini bilgisayarında kullanmaya onların uçaklarına binmeye ve yeri geldigi zaman senin ülkene sesini kes dediklerinde bu sözlerini sindirmeye mecbur olursun ne demişler eden bulur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    He yani kurtlere toprak verince hersey cozulecek diye mi dusunuyorsun. Bu ne kadar sacma bir dusunce boyle?
    Turkiye gelismiyorsa sorun bu degil sorun bastakiler. Baskalarinin islemcisini kullaniyorsun diyorsun kurtler ulkesini kurunca napicak? Cip uretmeye falan mi baslayacak hayirdir bu kurtler muhendislik alaninda cok gelismis bir irk mi? Yav kurt genclerinin %80i lise mezunu amelelik yapiyor kusura bakma da. Sen bunu nasil teknolojiye bagliyorsun hic anlamiyorum senin olayin osuruktan teyyare gibi birsey oldu.

Uzun zamandir bu forumdayim, bir suru siyaset yazimi gordum fakat senin kadar sacma konusani gormedim zoruna gitmesin de hacim. Kürt sorununu teknoloji ile bagdastirabilmene hayran kaldim gercekten.

İkincisi sana neden kendi arabamizi yada teknolojik urunleri uretmedigimizi soyleyeyim.
    Bir araba 5000€ uretiliyorsa piyasaya 15-20€ surulur. Yani 50-60 milyarlik bir araba degil mi. Ama sen Turkiye deysen o arabayi en az 100 milyara alirsin. Boyle bir vergi sistemi varken bu ulkede ve halk bunu kabullenmisken neden kendi teknolojik aletlerimizi uretelim ki?

Bak iPhone 5S cikti amerika ,almanya gibi ulkelerde 400-500$ ama Turkiye de 900$ civarinda satilmaya basladi.

Bu durumdan sikayetcimi oluyor bizim milletimiz sanki? Devlet kendisi uretse daha az kâr yapacak neden ugrassin degil mi akilvar mantik var. Gonul ister ki tabi bizim ulkemizde uretsin satsin ama yapmiyor yapamiyoruz? Muhendisimiz yok calisma alanimiz yok?

Ve sen gelmis bu konuyu kürtlere bagliyorsun gozunu seveyim konusmayalim allah askina sabah sabah ne iciyorsan :)

• quote:

He yani kurtlere toprak verince hersey cozulecek diye mi dusunuyorsun. Bu ne kadar sacma bir dusunce boyle?
    Turkiye gelismiyorsa sorun bu degil sorun bastakiler. Baskalarinin islemcisini kullaniyorsun diyorsun kurtler ulkesini kurunca napicak? Cip uretmeye falan mi baslayacak hayirdir bu kurtler muhendislik alaninda cok gelismis bir irk mi? Yav kurt genclerinin %80i lise mezunu amelelik yapiyor kusura bakma da. Sen bunu nasil teknolojiye bagliyorsun hic anlamiyorum senin olayin osuruktan teyyare gibi birsey oldu.

Uzun zamandir bu forumdayim, bir suru siyaset yazimi gordum fakat senin kadar sacma konusani gormedim zoruna gitmesin de hacim. Kürt sorununu teknoloji ile bagdastirabilmene hayran kaldim gercekten.

İkincisi sana neden kendi arabamizi yada teknolojik urunleri uretmedigimizi soyleyeyim.
    Bir araba 5000€ uretiliyorsa piyasaya 15-20€ surulur. Yani 50-60 milyarlik bir araba degil mi. Ama sen Turkiye deysen o arabayi en az 100 milyara alirsin. Boyle bir vergi sistemi varken bu ulkede ve halk bunu kabullenmisken neden kendi teknolojik aletlerimizi uretelim ki?

Bak iPhone 5S cikti amerika ,almanya gibi ulkelerde 400-500$ ama Turkiye de 900$ civarinda satilmaya basladi.

Bu durumdan sikayetcimi oluyor bizim milletimiz sanki? Devlet kendisi uretse daha az kâr yapacak neden ugrassin degil mi akilvar mantik var. Gonul ister ki tabi bizim ulkemizde uretsin satsin ama yapmiyor yapamiyoruz? Muhendisimiz yok calisma alanimiz yok?

Ve sen gelmis bu konuyu kürtlere bagliyorsun gozunu seveyim konusmayalim allah askina sabah sabah ne iciyorsan :)

üretmekle ilgili yazdıklarınla kendini komik duruma düşürüyorsun okuma yazma bilmiyen biri bile şu yazdıgına güler

"vergiyi kabullenmişken neden üretelimki" evet okuma yazma bilmeyen 10 yıldır ormanda yaşamış birini getirsen bu sözüne güler ayrıca bölünmekte bir seçenek daha kimbilir belkide 100-200 yıl daha kürt türk diye insanların birbirini yemesindense bölünmekte akılcı mantıklı bir seçenektir.

marsta koloni kurmaya çalışıyor yabancı ülkeler sen elini bir avuç topraga atmış bırakmıyorsun

ayrıca ben kendim bölünmeden yana degilim ama oda bir seçenek.

senin gibi insanlar yüzünden avrupadan 1 ışık yılı geride yaşıyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şoray uzun yolda -- 3 Haziran 2015; 6:48:24 >

Komik olan kürt sorununu teknoloji ile bagdastirman kardes. Komik olan bu. Bana soylermisin kurt sorunuyla teknolojinin ne alakasi var allah askina uykusuzluk kafa mi yapiyor sizde

• quote:

Komik olan kürt sorununu teknoloji ile bagdastirman kardes. Komik olan bu. Bana soylermisin kurt sorunuyla teknolojinin ne alakasi var allah askina uykusuzluk kafa mi yapiyor sizde

kürt sorunundan dolayı yaşadıgımız pkk ile çatışmaya ülke para harcamıyor tabi o paralarla birsürü arge şirketi kurulurdu tabi sen uyuyorsun dünyadan haberin yok.
  • Allah sahitimdir ki kurdistanin kurulmasini onlardan cok ben istiyorum,nilden firata kadar ki cografyaya gozunu dikmis israil kenesi,size layiginizi verirken,her tutustugunuzda kactiginiz turkiye sinirinda durup elimdeki mermiyi size degil,size bir bardak su verene hediye edecegim.
    Bu millet cok ihanet gordu hic bir zamanda yilmadi,bu milletin sizin gibi piyonlarla isi olmaz,agababaniz israil gelsin komsu olsun bakalim,mesele ondan sonra baslayacak...

• Terorist hdpliler ciksin su forumdan

• Son olarak sunu ilave etmem gerekirki;
    Israil yonetimindeki amerikanin milyarlarca solarini kurtler petrol kuyulari uzerinde devlet kursun diye harcadigina inanan zeka bos yere boynu uzerinde yuk tasimasin,heleki at izi it izinden ayrilain musluman kurtleri alip digetlerini ayirip sinirlar belli olsun,seyreyle cumbusu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melinoz -- 4 Haziran 2015; 10:26:09 >
  • Konu sahibi çizilmiş.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: şoray uzun yolda

quote:

ben güneydoguda uzun süre kaldım pkk nın köye inip adam öldürdügünü ne duydum ne gördüm nede herhangi bir şekilde az da olsa bahsedildigini duymadım.türkiyenin kendi teknolojisini üretmek gerçek bir ülke olmak için kürtlere haklarını tamamen vermesi gerekir yoksa 3-4 nesil sonraki torunlarımızın beyin hücreleride şu an bizim kafa yordugumuz sorunlara kafa yoracak.

Hadi canım hadi geç bu ayakları
    Vahşetin anatomisi
    PKK’lı teröristlerin aracın içindeki 6 genç kadını görmelerine rağmen el bombalarını aracın içine attığı ortaya çıktı
    Siirt’te 6 genç kızı hedef alan terörist saldırının polis kayıtlarındaki ilk görüntüleri terör örgütünün vahşete dayalı yeni saldırı stratejisi konusunda da önemli ipuçları verdi. Emniyet kayıtları ve görüntülerine göre, 4 teröristin saldırısı, şiddetin en yoğun bir biçimde uygulandığı bir vahşet sahnesine dönüştü. Teröristlerin aracın içinde kızların olduğunu görmelerine rağmen, aracın sağ ve solundan yaklaşarak, el bombalarını içeriye attığı belirlendi.
    Teröristin, PKK’nın dağ kadrolarının giydiği sözde üniforma yerine sivil ve spor kıyafetli olması dikkat çekiciydi.
    - Aracın içini gösteren görüntüler ise kelimenin tam anlamıyla korkunçtu ve bir vahşeti gösteriyordu. Ölen 4 kadının iç organları aracın içine saçılmıştı.

http://www.milliyet.com.tr/vahsetin-anatomisi/gundem/gundemdetay/24.09.2011/1442350/default.html

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.