Şimdi Ara

HDMI AMPLİFIKATORLERDE SES IŞLEME

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • HDMI ses ısleme problemlerıyle sık sık karsılasıyoruz bu bolumde problemlı cıhazlar ve cozumlerı yazılımları hakkında toparlanırsak sanırım bu yenı teknolojıyle bogusmayız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi özgür_tek -- 28 Mayıs 2008; 20:26:26 >

• merhabalar
    ukalalık gibi algılanmasın ama önce başlığı amplifikatör olarak değiştirirsen sevinirim

düşüncene gelince de gerçekten iyi düşünmüşsün bilgilenmek ve paylaşmak adına güzel olur. burada bu işle ilgilenen çok fazla arkadaş var bunu görüyoruz zaten ama bu kadar derinine inebilcek insan sayısının çok da fazl olduğunu sanmıyorum yani en azından kendi adıma konuşmam gerekirse yeni çıkan modeller ses renkleri yeni çıkan versiyonlar ses güçleri görüntü işleme özellikleri ile ilgileniyorum be bu konularda yeni birşey öğrendikçe çok mutlu oluyorum ancak şimdiye kadar hiçbir avr nin görüntü işlecisi için hangi yazılımın kullanıldığını merak etmemiştim... yani işin kısacası şu ki kendi adıma bu biraz fazla profesyonel kalır gibi geliyor bana yine de herhangi bir bilgi edinirsem paylaşmaktan mutlu olurum saygılar...
  • withhonour merhaba oncelıkle hatamı duzeltgn ıcın tesekkr bu bolum bılhassa yenı sıstem kurucak olan arkadaslrda amp. ve dıs kaynak arasındakı hdmı ses formatı prblmlerını cozmede faydalı olacak. teknısyenım ve bu konuda anormal sıkayetler alıyrm her markanın formatları ve ozellıklerı farklı olmasından sebep cıhazları tanımak gerekıyr bu gurupta cıhazlrın problmlerını ısallah senın gıbı duyarlı arkadaslarla bırlıkte cozerız ilgıne sımdıden tesekkr slm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi özgür_tek -- 28 Mayıs 2008; 21:02:20 >
  • sesi HDMI dan değilde DVD den Fiberoptik (toslink) Dijital girişten versek veya normal Audio kabloyla bağlarsak ne fark edecek..?
    yani bu cihaz "lan bu ses HDMI dan geliyo buna özel muamele çekiyim" mi diyecek.. anlamadım ki şu olayı.
    şimdi elinde Yamaha V361 veya 10yıllık bir modeli olanlar atsın satsın HDMI lı modeli mi alsın.
    bundan tam 12 yıl önce de ONKYO, Yamaha nın Reciver ları vardı.. DTS, DPLII, THX, SilentCinema, WRAT, 24-96Hz, 5.1, 7.1... vs bütün bu teknolojiler de vardı.. hatta katalogları halâ duruyor bende.. (700 Mark dı o zamanlar orta sınıf bi yamaha)
    ee şimdi ne değişti ses yine aynı ses değilmi..
    HDMI Composite-Component e göre daha kaliteli bir video sinyali verebiliyor..
    Peki ses için bunu Optic girişten versek olmuyor mu??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufukman -- 28 Mayıs 2008; 23:17:40 >
  • quote:

ee şimdi ne değişti ses yine aynı ses değilmi..

Tabiiki değil. Bir blue ray nasıl dvd değilse yeni ses formatlarıda bu saydıklarından çok daha üstünler. Bir optic bağlantıyla kayıpsız bir ses formatı aktaramazsın ama HDMI ile aktarabilirsin. Yeni nesil ses formatları kayıpsız formatlar oldukları için doğal olarak HDMI bağlantı gerektirir.

quote:

Blu-ray Disc, introduced in 2006, offers new high-fidelity audio features that require HDMI for best results.

Toslink bağlantı, yeni nesil ses formatları, yani dolby digital plus, dolby true hd ve dts master audio için yeterli değil.

quote:

Dolby Digital Plus (DD+), Dolby TrueHD, and DTS-HD Master Audio use bitrates exceeding TOSLINK's capacity.

Yani sonuç olarak, ya 10 yıllık receiverını kullanarak dvd lerini izleyeceksin, yada çağa ayak uydurup blue ray teknolojisine, yeni nesil ses formatlarına ve HDMI bağlantıya geçeceksin.. Çok değil birkaç ay sonra dvd vcd lerin yerini, blue ray ise dvd lerin yerini alacak.

• HDMI şu anda en iyi görüntü ve ses aktarma arabirimidir.

hee diyebilirsiniz çok mu gerekli.
    bu bir tercih meselesi
    aynı zamanda bütçe ile de alakalı

çünkü sadece A V receiver ile iş bitmiyor bi tob alette HDMI yı destekler tipte olması gerekiyor

yani teknoloji=para
  • slm arkadasm hdmı goruntu ve ses formatlarını dırek ısleyen bır teknolojı fıber optık + dıjıtal component de kalıtelı ses vereblyr ama hdmı kullanılan dvd+bd+scad cdlerdekı ses formatlarını ısleyeblıyor fıber opttıkte ve component bazı formatlarda bu ses desteklenmıyr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi özgür_tek -- 4 Haziran 2008; 14:45:01 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DVI kablo ses iletirmi?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.