Şimdi Ara

DVI kablo ses iletirmi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
5.302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • monitöre HDMI kablo ile ses alabiliyordum bugun dvi Dual link kablo aldım ses alamıyorum kablonun bir pini içeri doğruydu görüntüde bir sorun yok ama ses vermiyor dvi ses iletmiyormu yoksa yanlış kablomu aldım.

• Dvi kabloların hiçbiri ses iletmez.
  • SANIRIM İLETİYORMuş ama kartım nvidia dvi dan ses verme gibi bi özelligi yok hdmi dan ses veriyor. tskler
  • Ses iletip iletmeme kabloya bağlı bir durum değil. Kablonun uçlarına bağlı cihazlara bağlı.

HDMI çıkışı olmayan fakat DVI çıkışlı bazı ekran kartları, DVI çıkışını yazılımdan HDMI a dönüştürüp kullanabiliyor. Yani fiziksel olarak DVI olmasına rağmen, HDMI panel bağlandığında HDMI protokolünde sinyal taşır. Çok eski olmayan ekran kartları bu sayede DVI çıkışından HDMI monitöre bağlandığında ses de iletmektedir. Yalnız bazı eski kartların ses işleme yeteneği olmadığından anakartın spdif çıkışından ekran kartına kablo bağlanması gerekir.

HDMI da ses ayrı tellerden iletilmez. Dijital ses akışı, görüntü sinyalinin satır sonlarındaki boşluk bölümlerine yerleştirilerek taşınır. Kabloda ses taşımak için ayrı teller yoktur. Dolayısı ile kablodaki veya çıkıştaki pin sayısının ses taşıma ya da taşımama ile ilgisi yoktur. Olay tamamen kaynak cihaz ve hedef panelde bitmektedir.

Daha yeni teknoloji olan DP'de ise ses sinyali aynı zamanda panel ve ekran kartının aralarında konuşmak için kullandığı yardımcı kanaldan iletilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 2 Mart 2018; 14:52:46 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• kartımın hdmiden ses verdigini bilsem boşa almazdım. dvi için o kadarda para gitti.
  • sergenakman S kullanıcısına yanıt
    Kart fi tarihinden kalma bir şey değilse hdmi dan ses verir. Bu aygıt yoneticisinden ses denetçilerine bakılarak da doğrulanabilir. Ekran kartının içindeki ses çipi aygıt yöneticisinde ayrı ses kartı olarak görünür.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hdmi veriyor hocam. fi degilde yakınçagdan kalma:) emektar 650ti boost O.c modelinden LG monitördeki çözünürlük açınca gtx 1080ti gibi oluyor:D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.