Şimdi Ara

hdd soğutucusu tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
2
Favori
3.127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Bence Akasa soğutucu daha uygun olur. Bu üründe 50mm 2 adet fan ile hdd'nin tamamını soğutabiliyor. Bu özelliğiyle Orbiter'den daha iyi soğutur çünkü Orbiter tüm hdd üzerine hava üfleyemez.

Thermaltake ise aslında hdd kasası takılı bir 120mm fan. Tek bir hdd varsa gereksiz kalır. Aslında bu ürünler yerine monte edebilirsen doğrudan hdd üzerine hava üfleyebilen bir 120mm fan daha uygun olacaktır. Yapı olarak Thermaltake özelliğinden bir farkı kalmaz üstelik daha uygun fiyatlı olur.

Aslında 120mm fan bu 3 ürünün tümünden daha ucuza gelebilir.

Akasa benzeri bir başka ürün

http://www.vatanbilgisayar.com/xilence-coo-xphd.2f.b-cift-fanli-hdd-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=39120

http://www.sanalmarketim.com/urun_liste/?liste&ref=%2Csxbiu%3A71%2Csxbia%3A74

• quote:

Orijinalden alıntı: solidblue

Bence Akasa soğutucu daha uygun olur. Bu üründe 50mm 2 adet fan ile hdd'nin tamamını soğutabiliyor. Bu özelliğiyle Orbiter'den daha iyi soğutur çünkü Orbiter tüm hdd üzerine hava üfleyemez.

Thermaltake ise aslında hdd kasası takılı bir 120mm fan. Tek bir hdd varsa gereksiz kalır. Aslında bu ürünler yerine monte edebilirsen doğrudan hdd üzerine hava üfleyebilen bir 120mm fan daha uygun olacaktır. Yapı olarak Thermaltake özelliğinden bir farkı kalmaz üstelik daha uygun fiyatlı olur.

Aslında 120mm fan bu 3 ürünün tümünden daha ucuza gelebilir.

Akasa benzeri bir başka ürün

http://www.vatanbilgisayar.com/xilence-coo-xphd.2f.b-cift-fanli-hdd-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=39120

http://www.sanalmarketim.com/urun_liste/?liste&ref=%2Csxbiu%3A71%2Csxbia%3A74

Öncelikle verdiğiniz bilgiler için çok teşekküler.

Akasa hard disk soğutucusuna dair yapılan yorumlarda fan sesi ile ilgi bir kaçşikayet var .

O sebepten sesiz olması aslınd aönemli bir tercih.

XILENCE ÇİFT FANLI HDD SOĞUTUCU i seçecek gibiyim. Eğer bildiğiniz başka bir hdd soğutucu varsa sessiz ve işe yara fiyatı biraz daha yüksek olabilir tavsiye derseniz çok sevinirim.

Tekrar ilginize teşekkürler.

• harddisk soğutucusu gereksizdir.
  • Nasıl gereksizdir;
    2 aydır harddiskim sıcaklıktan dolayı pio moda geçiyor. Özellikle emule download bittiğinde dosyayı birleştirirken disk pio moda geçiyor. Aygıt yöneticisinden ide kanalını kaldırıyorum tekrar aratıyorum , bulunca yüklüyor ide kanalını ve dma moda geçiyor. Şimdilik boş bir kasa fanını harddiskin önüne koydum , yakında ben de almayı düşünüyorum hdd soğutucu ama heat pipe mı yoksa fanlı mı alsam tereddütteyim...
  • sadece fan bulunanları tavsiye etmem bende kullandım ısıyı emicek heatsink olmadıktan sonra fan bi işe yaramıyor

hdd soğutucusu tavsiye

hdd soğutucusu tavsiye
  • Heatsink yapısına sahip olanlar hard disk soğutucuları daha iyi performans sağlıyor bence. Çünkü hard disk blok bir donanım, tüm yüzeyi ısınıyor. Heatsink ile soğutma bu nedenle daha iyi çalışır. Ancak kasa içi hava soğutmanın da sağlıklı olması gerekli, aksi takdirde heatsink öyle büyük bir fark yaratmaz.

Heatsink yapıda 2 soğutucu var aşağıda. Heatsink fiyatları biraz daha yüksektir ama..

http://www.hepsiburada.com/scythe-himuro-hdd-sogutucu-ve-sessizlestiricisi-hdd/productDetails.aspx?categoryid=1125&productid=bd847236

http://www.hepsiburada.com/xilence-lcd-ekranli-pasif-hdd-sogutucu-siyah/productDetails.aspx?categoryid=1125&productid=bd999171

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İşlemci soğutucu tavsiyesi
    5 ay önce açıldı
    SSD Tavsiye
    geçen yıl açıldı
    SSD tavsiye
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • harrdisk soğutucu gereksiz mi gerçekten ? Bu sıra çok arkadaşım kullanıyor ? Hemde tavsiye ediyorlar.
  • kimi sabit diskler için gerekli örnek olarak WD raptor yada velociraptor 10.000rpm hızında oldukları için normalden daha sıcaklar benim kullandıklarımda 40 derecenin üzerindeydi
  • Yaz sıcaklığını göz önünde bulunduracak olursak 40-45 derece normal. @zuubuu hdd niz kaç derece ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ASİL01

sadece fan bulunanları tavsiye etmem bende kullandım ısıyı emicek heatsink olmadıktan sonra fan bi işe yaramıyor

hdd soğutucusu tavsiye

hdd soğutucusu tavsiye

Sanırım ilk resimdeki soğutucu alttaki linkteki soğutucu ile aynı.
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=2382
    Heat pipe ve heatsink kullanılmış.
    Eğer kullandım memnunum diyorsanız almayı düşünüyorum.

Solidblue:
    Diskin üst yüzeydeki metal kısmının mı yoksa alttaki devrelerin olduğu kısmının mı soğutulması daha önemlidir?
    Çünkü kasayı açık kullanıyorum. Kasa fanı sesi olmasın diye. Kasa içi hava sirkülasyonu iyi değilse çok verimli çalışmaz demişsiniz. Açık kasada pasif soğutma işe yaramaz mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sethgecko -- 8 Haziran 2010; 7:25:33 >

• sethgecko

Hard diskin metal kısmının soğuması daha önemlidir bence çünkü ısının en fazla hissedildiği kısım o bölüm. Zaten o bölümün soğuması hddnin soğuması için en önemli şart çünkü pasif soğutmayla devrelerin olduğu bölümü soğutamazsın. Hava soğutma ile doğrudan üflemen gerekir.

Açık kasada pasif soğutma bence daha az etkili olur çünkü fanın dışarıdan aldığı havanın bir kısmı kayıp olarak gider bence. Camlar açıkken klima kullandığını düşün. Benzer bir durum söz konusu burada da..
  • quote:

Orijinalden alıntı: sethgecko

Nasıl gereksizdir;
    2 aydır harddiskim sıcaklıktan dolayı pio moda geçiyor. Özellikle emule download bittiğinde dosyayı birleştirirken disk pio moda geçiyor. Aygıt yöneticisinden ide kanalını kaldırıyorum tekrar aratıyorum , bulunca yüklüyor ide kanalını ve dma moda geçiyor. Şimdilik boş bir kasa fanını harddiskin önüne koydum , yakında ben de almayı düşünüyorum hdd soğutucu ama heat pipe mı yoksa fanlı mı alsam tereddütteyim...

senin harddiskte,anakartta yada hdd kablolarında bir problem var.yada o kadar ısınabilmesi için kasa içi havalandırman berbat.benim normal atx kasada alt alta 4 hdd takılı aralarında 1cm anca boşluk var.önlerinde kasanın kendi 8cm lik fanı var.ısınma falan olmuyor.
    arkadaşın dediği gibi 10.000rpm raptor falan olmadıkça hdd soğutma gereksizdir.raptorda bile kullanılmıyor.

• Çift fanlı model fiyat bakımından çok iyi. Eğer sesli gelirse 12v'u 7v'a indiriverirsin. Eğer kasanda az da olsa hava akımı varsa aşağıdakini tavsiye ederim;

http://www.sanalmarketim.com/urun/b334f1fd41b3708dac54253a244bf919/XILENCE-Fansiz-Heatpipe-HDD-Sogutucu-COO-XPHD.B
  • quote:

Orijinalden alıntı: _prozac_

quote:

Orijinalden alıntı: sethgecko

Nasıl gereksizdir;

senin harddiskte,anakartta yada hdd kablolarında bir problem var.yada o kadar ısınabilmesi için kasa içi havalandırman berbat.benim normal atx kasada alt alta 4 hdd takılı aralarında 1cm anca boşluk var.önlerinde kasanın kendi 8cm lik fanı var.ısınma falan olmuyor.
    arkadaşın dediği gibi 10.000rpm raptor falan olmadıkça hdd soğutma gereksizdir.raptorda bile kullanılmıyor.

Emule 500 gb Western Digital harddisk içinde çalışıyor. Bu diski ocak ayında taktım sisteme , 3 senelik bir disk daha önce external depolama olarak kullanıyordum, yoğun kullanımım olmadı. Havaların ısınmasıyla diskin pio moda geçtiğini fark ettim. Forumlarda araştırınca ısınmadan dolayı pio moda geçebileceğini okudum. Kasam açık ve kasa fanları takılı değil. Atıl durumdaki kasa fanlarının birinin kablosunu anakarta taktım ve diskin yanına koydum , ona doğru hava üflüyor, 3 haftadır bu şekilde ve bir kere bile pio moda geçmedi defalarca restart defalarca kopyala yapıştır, birleştir işlemi oldu bu 3 haftada bir problem yok.
    Hala neden ısrar ediyorsun anlamıyorum, bu disk ısıdan dolayı pio moda geçiyor işte.

Bu diskin pio moda geçmesini kasa fanı önlüyor. Demek ki ısınınca geçiyor, demek ki hdd soğutucusu problemi çözecek.

Ha sen başka bir çözüm bulursan söyle , yardımcı ol.
    Ama bana ''hdd soğutucu gereksiz'' şeklinde hiç bir anlamı olmayan mesajlar atma lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sethgecko -- 13 Haziran 2010; 0:32:31 >

• Hdd soğutma bazı durumlarda gereklidir şöyle ki ;
    Kasa dandik bir malzemeden yapılmışsa ve hdd üzerindeki sıcaklığı iyi şekilde ememiyorsa ya da bahsi geçen hdd 7/24 çalışıyor ve doğal olarak ısınıyorsa.
    Öncelikle harddiskinizi kasaya montajlarken mutlaka ve mutlaka iki yüzeyine de vida takın.Daha sonra sökmesi zor oluyor diye bir tarafa vida takmazsanız kasa malzemesi sıcaklığı rahatça ememez ve harddisk dengesiz montaj sebebiyle titreşimden bir süre sonra arızaya yeltenir duruma gelebilir (Varsayım da olsa teorik olarak doğru bir mantık).

Heatsinkli bir soğutma çözümü tabiki sadece fanlı olandan çok daha faydalı olacaktır , hatta sadece heatsink ile de kasa içi hava akımıyla bir hdd çok rahat 35c lere kadar soğuyabilir.
  • kasa fanlarını söktüğünü kasanın kapağının açık olduğunu belirtmemişsin en başta.ben ne yazmışım?yada o kadar ısınabilmesi için kasa içi havalandırman berbat

seninki böyleymiş demekki.sen kapağı açık tutmak yerine kapatsan öne içeri üfleyen arkaya dışarı üfleyen iki fan taksan sorun olmazdı.nasıl mesaj atacağımı senden öğrenecek değilim aslanım.
  • quote:

kasa fanlarını söktüğünü kasanın kapağının açık olduğunu belirtmemişsin en başta.ben ne yazmışım?yada o kadar ısınabilmesi için kasa içi havalandırman berbat

seninki böyleymiş demekki.sen kapağı açık tutmak yerine kapatsan öne içeri üfleyen arkaya dışarı üfleyen iki fan taksan sorun olmazdı.nasıl mesaj atacağımı senden öğrenecek değilim aslanım.

Kimseye bir şey öğretecek değilim. Aslanın hiç değilim.
    Yüzeysel biçimde ''harddisk soğutucu gereksizdir'' diye üstelemen yanlış.
    Bak gerekliymiş.
    Gereksiz olsa böyle bir ürüne ihtiyaç duyulmaz , firmalar böyle bir ürün üretmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sethgecko -- 9 Haziran 2010; 19:10:57 >

• quote:

firmalar senin gibi sazanları keklemek için üretiyorlar.kasanın kapağını açan kasanın önündeki fanı sökenler için üretiyorlar

Harddiskler diğer bilgisayar bileşenleri gibi sadece silikon yapılı ya da bir pcb üzerine dizilmiş smd (kondansatör,direnç,diyot,transistör,bobin vs..) Qfp gibi yarıiletken malzemelerin oluşturduğu bir yapı değildir mekanik aksamı ve manyetik disklerin üzerine temas etmeden veri yazıp silen hareketli okuma yazma kafası vardır.Bahsi geçen durumda sıcaklığın manyetik alan için ne gibi bir sıkıntı oluşturacağını ufak bir araştırma sonucu öğrenebilirsin.55c sıcaklık ve %90 nem üzeri nem manyetik bileşenler için tehlike bölgesinin alt sınırıdır.Ayrıca bütün elektronik komponentler için sıcaklık büyük bir sorundur.
    Önceki mesajımda da belirttiğim gibi harddiskin montajında çift tarafa vida takılmamışsa ya da kasa malzemesi sıcaklığı rahatça emebilecek bir kalitede değilse sıcaklık sorunları başgöstermeye başlar.
    Bazı basit kasalarla birlikte harddiskleri 5,25" montajına uygun hale getirecek "plastik" montaj kitleri gönderiliyor.Bunları test etmek amaçlı bir süre kullanmıştım.
    Normal montaja göre 20-25c ye varan fazla sıcaklıkta çalışıyordu hdd'ler.Kasa üzerinde 3,5" yuvaya monte halde iken 35c de çalışan hdd plastik aparat ile 5,25" yuvada önünde 140mm bir fan olmasına rağmen 50c den aşağı düşmüyordu.Eski bir hdd 'de değildi Seagate 250gb sata II..

Buradan anlaşılacağı gibi bir şeyin mantığını anlamıyor ya da anlamak istemiyorsanız bu sizin bileceğiniz iş.Başkalarının zihnine kendi düşüncelerinizi empoze etmeye çalışmayın.Yararı olmasa üretilmez ve satılmazdı.Bu işin de bir getirisi olmasa neden onca ürün üretilsin..

Ayrıca hdd soğutmak için çok da zahmete gerek yok , eski bir işlemci soğutucusunu harddiskinin üzerine termal macun sürerek yerleştirirsen en az 10c kadar soğutma sağlayabilirsin.
    5,25" yuvalara montaj yapabilmek için alüminyum malzemeden üretilen soğutma çözümleri bu önerimden daha güçlü olacaktır tabiki.

• benim hdd kasa dışında , masaüstünde ve üzerine kasa fanı koydum hele 2 hdd varsa kasa içinde tam arasına KASA fanı koyamk daha da iyi oluyor:)) 2,5 tl maliyet i var SES de yok.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.