Şimdi Ara

HDD ım arıza yaptı, Hard Disk Bios da görünmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    1tb western digital hard diskimi yaklaşık 2 senedir sorunsuz kullanıyordum.
    Geçen hafta bilgisayarı kullanırken hdd den sesler duymaya başladım. Ve bilgisayarda 1-2 saniyelik donmalar olmaya başladı.
    Dün akşam bilgisayarı açmak istediğim de açılmadı, mavi ekran çıktı.
    Hard diski 2 ye bölmüştüm C ve D olarak.
    Bios dan System status e girip Sata port a baktığımda sadece pioneer DVD yi görüyorum.
    Bilgisayarda Hard Disk olduğuna dair herhangi bir şey yok.
    Dolayısı ile windows da kuramıyorum.

Acaba bu durumda ne yapabilirim HDD i çöpe mi atacağız ?
    Hard Diski ve içinde ki bilgileri kurtarma şansım yok mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: hakancx

Arkadaşlar selam,
    1tb western digital hard diskimi yaklaşık 2 senedir sorunsuz kullanıyordum.
    Geçen hafta bilgisayarı kullanırken hdd den sesler duymaya başladım. Ve bilgisayarda 1-2 saniyelik donmalar olmaya başladı.
    Dün akşam bilgisayarı açmak istediğim de açılmadı, mavi ekran çıktı.
    Hard diski 2 ye bölmüştüm C ve D olarak.
    Bios dan System status e girip Sata port a baktığımda sadece pioneer DVD yi görüyorum.
    Bilgisayarda Hard Disk olduğuna dair herhangi bir şey yok.
    Dolayısı ile windows da kuramıyorum.

Acaba bu durumda ne yapabilirim HDD i çöpe mi atacağız ?
    Hard Diski ve içinde ki bilgileri kurtarma şansım yok mu?

bilgilerim çok önemli para bile veririm üstüne derseniz veri kurtarma firmaları var belirli bir ücret karşılığı kesin garanti olur mu bilmiyorum ama işinizi görürler veya şöyle bişey olabilir aynı hddden bulabilirseniz üstündeki boardları değiştirip çalıştırmayı deneyebilirsiniz

• Yani hard diskim bozuldu mu? demek istiyorsun.
    Western Digital Caviar Black 1 tb hdd gitti çöpe yani. O kadar reklam yapıyorlar< şöyle sağlam böyle sağlam. sessiz, çok hızlı vs.
    3 yıl geçmeden HDD bozulursa bu saydıkları özelliklerin ne kıymeti kaldı. Benim hdd deki o kadar bilgim gitmiş, yazık değil mi.
    Garantisi de geçeli 10 ay olmuş. 24 ay garantiliydi.
    hard disk in üzerindeki karttan bulsak hdd çalışır mı? Eski bilgilerim olduğu gibi duruyor mudur?
  • quote:

Yani hard diskim bozuldu mu? demek istiyorsun.
    Western Digital Caviar Black 1 tb hdd gitti çöpe yani. O kadar reklam yapıyorlar< şöyle sağlam böyle sağlam. sessiz, çok hızlı vs.
    3 yıl geçmeden HDD bozulursa bu saydıkları özelliklerin ne kıymeti kaldı. Benim hdd deki o kadar bilgim gitmiş, yazık değil mi.
    hard disk in üzerindeki karttan bulsak hdd çalışır mı? Eski bilgilerim olduğu gibi duruyor mudur?

wd garantisi 5 yıla çıkarttı diye biliyorum

wd türkiye yi ara bir sor serial no sundan kontrol ederler onlar söylerler şansını dene belki devam ediyordur.

dediğinde haklısın ama bunlar seagate tede oldu bir aralar yerden yere vurdular markayı teknoloji şans işi adamlar milyon tane üretiyorler hepsi sıfır sorunsuz çıkacak diye birşey yok.

bunların hepsi olumsuzsa para verip bilgilerini kurtarabilirmisin onuda bilmiyorum araştır istanbuldaysan mecidiyeköy civarlarına git sor.. olmazsa zaten çöp.. geçmiş olsun..

• quote:

Yani hard diskim bozuldu mu? demek istiyorsun.

valla üstündeki kart değişirse hddnin disklerinde sorun yoksa çalışır bilgilerini görürsün ama komple hdd gitmişse yapcagın bişey yok arkadaş garantisine yolla demişte garantide ya sıfır hdd yollarlar ya da hddyi yaparlar ama hddyi sıfırlayıp yollarlar onun için garanti bilgileri çöpe atıp yeni hdd almak gibi birşey

• Eğer önemli bilgiler varsa garantiye yollayın yoksa atın çöpe gitsin
  • Arkadaşlar,
    HDD i bios da gösterebildim. Ahci mod u Sata mod a çevirince harddiskibios da görebildim.
    Fakat windows kurmak isteğimde aşağıda ki ekran çıktığında herhangi bir disk görünmüyor.
    (bu ekra görüntüsünü internetten buldum. benim bilgisayara ait değil.)
    Bu ekran da saatlerce bekliyorum birşey olduğu yok.
    Mouse da hareket ediyor.
    Fakat hard diskten asırı derece de rahatsız edici sesler geliyor. arıza yapmadan önce boyle sesler çıkartmıyordu harddisk.
    http://0.tqn.com/d/pcsupport/1/5/3/6/-/-/windows-7-clean-install-B.jpg
     HDD ım arıza yaptı, Hard Disk Bios da görünmüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakancx -- 2 Temmuz 2013; 20:44:31 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.