Şimdi Ara

Hd5850 Crossfire Gölge sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Hd5850 crossfire durumunda kullanıyorum.

Far Cry 4 Ultra ayarlarda 768p 40-60 fps arasında almaktayım.

Oyun oynanabilir durumda fakat gölgeler yanıp sönüyor.

Crossfire modunu değiştirmeyi denedim. İlginç kısım ise oyunu pencere moduna aldığınızda bu durum düzeliyor. Bu şekilde de başlat çubuğu ile oynamak istemiyorum açıkçası.

Kapalı ortamlarda herhangi bir sorun yok. gün ışığına çıktığınızda gölgeler oynanmayacak kadar çok yanıp sönüyor.

Böyle bir durum ile karşılaşan ve çözüm bulanınız varmı ?

• world of tanks'ta enCore çekirdeğine geçtiğinde bende yaşamıştım. zemin anlattıgın gibi siyah oluyordu. oyun oynanmıyordu. 18.6.1 ile düzelttiler. CF tam ekranda çalışır. pencere moduna alırsan çalışmaz. sorunun düzelmesi bu yüzden. driver güncellemesi gelmeden yapacak birşeyin yok maalesef. güncelleme notlarına bak belki hiç gelmez. benim şansıma hemen gelmişti.
  • CRhackSH kullanıcısına yanıt
    Bir dakika 5850 hala update alıyor mu hocam? Benim bildiğim 2014 'te filan 5xxx ve 6xxx serisinin driver güncellemelerinin kesildiği yönündeydi ama emin olamadım şimdi
  • Yok almıyor. Crimson beta ile çalışmaktalar.

Aslında güçlü kartlar. Fakat böyle sıkıntılar mecburen bıraktırıyor.

Bi çözümü olsa mis gibi oynanır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ruzgarnufel kullanıcısına yanıt
    Ben de 6870 kullanıyorum hocam. Kesinlikle katılıyorum güçlü oldukları konusunda tabi bir seviyeye kadar. Unofficial driverların daha iyi olduğunu duyduğum için crimson betayı kurmadım. Şuan unofficial kullanıyorum çok üst seviye bir oyun oynamadığım için tam kıyas yapabilecek durumda değilim ama mis gibi oynatıyor oynadıklarımı :D İstersen sen de bir dene unofficial driverları. DDU ile güzelce bir sil betayı sonrasında da ben bootcamp'ın unofficial driverini kullanıyorum OpenCL'yi yüklememiş olarak gözüküyor sadece ama bir sıkıntı yaşamadım şuana kadar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KciD

Bir dakika 5850 hala update alıyor mu hocam? Benim bildiğim 2014 'te filan 5xxx ve 6xxx serisinin driver güncellemelerinin kesildiği yönündeydi ama emin olamadım şimdi
    baktım şimdi. evet dediğin gibi. crimson beta da kalmıs. artık driver update almıyormus. üzüldüm açıkçası. amdsurveys'den yazınca crimson last driver'da gelebilir demiş yabancı forumlar ama denemek lazım. mantıklı geldi aslında sonuçta en son crimson driver beta'da. crimson'a son bir update gelebilir diye söylentiler varmıs, AMD evet gelecek demiş ama tarih vermemiş. O oyun için şimdilik cf yi kapatmaktan başka çözüm yok sanki.
  • gelse çok güzel olur.

çünkü düşük çözünürlüklerde 768p yada 1080p' de 2 kart + 8gb ram üstü olunca kartlar deliriyor resmen.

son 1 aydır stock voltaj ile %100 yükte 55 dereceyi geçmeden mis gibi kullanılıyor.

gta5'de 4.5gb lık grafik ayarı yapıyorum tık yok.

sanırım satıp bi 770 bakacağım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GTX 1070 düşük fps sorunu
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: KciD

Ben de 6870 kullanıyorum hocam. Kesinlikle katılıyorum güçlü oldukları konusunda tabi bir seviyeye kadar. Unofficial driverların daha iyi olduğunu duyduğum için crimson betayı kurmadım. Şuan unofficial kullanıyorum çok üst seviye bir oyun oynamadığım için tam kıyas yapabilecek durumda değilim ama mis gibi oynatıyor oynadıklarımı :D İstersen sen de bir dene unofficial driverları. DDU ile güzelce bir sil betayı sonrasında da ben bootcamp'ın unofficial driverini kullanıyorum OpenCL'yi yüklememiş olarak gözüküyor sadece ama bir sıkıntı yaşamadım şuana kadar.
    Bu bootcamp modifiye driver mı yapıyor hocam ?
  • ruzgarnufel kullanıcısına yanıt
    yani bir bakıma öyle diyebiliriz bence denemenizde bir sakınca yok ben 1 aydan fazla süredir kullanıyorum. Official driverlarla kıyaslayamam ama 720p de CS:GO ve LOL yüksek ayarlarda 100 fps üzeri gayet stabil çalışıyorlar. Onun dışında Dragon Age Inquisition'ı da bitirdim bu arada hiçbir donma, takılma, stabilite sorunu yaşamadan. Belki CF için gelen profilleri 5850'ye yaptıkları driverlardan elde edebilir böylece de sorununuzu çözebilirsiniz. yani belki :)
  • Nvidia bu yuzden seviliyor adam 15 senelik karta w10 guncellemesi cikartiyor

• Technical.assistance kullanıcısına yanıt
    Üzerimize yeşilleri çekip gelmişiz hocam :) Bu arada merak ettim hangi kart acaba o hocam? ben ağustos 2006 çıkış yılı olan palit'in 7100 gs ile windows 10 da büyük sıkıntılar yaşamıştım. Driver vardı ama sıkıntılar da vardı. Yine de Nvidia'nın software ekibinin çok daha iyi iş çıkardığını kabul etmek gerekli tabiki.
  • KciD kullanıcısına yanıt
    9400 9600 driver mevcut w10 icin i5 hd 8xxx li laptoba w10 kurdugumda kirk takla atmistim tanitmak icin

• KciD kullanıcısına yanıt
    Nvidia fanboylugu yapmak degil amacim gordugumu yazdim sadece

• Technical.assistance kullanıcısına yanıt
    estğ. hocam şaka amaçlı demiştim zaten. Ben de nvidianın yazılım desteğinin daha iyi olduğu kanaatindeyim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.