Şimdi Ara

GTX 1080Ti Görüntü Gelmeme Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2018 yılında aldığım Evga GTX 1080Ti kartımı başlarda %100 power limit ve default hızlarda sorunsuz kullanıyordum. Ancak 1 ay sonra oyunda donmalar ve masaüstüne atma problemleri başladı. Bu sorunu Afterburner'dan power limiti %70'e çekerek bu zamana kadar kullandım.

Birkaç gün evvel kartı tekrar %100 powerlimite alıp denemek istedim ve oyuna girdiğim gibi bilgisayar dondu. Reset attığımda ekran kartının fanları full devirde çalışmaya başladı, led ışıklar da yanıyordu ancak ekrana görüntü gelmiyordu. Display port kablosunu anakartın onboard girişine taktım ve anakartın onboard ekran kartı ile yazıyorum bunu. Kart hiçbir şekilde PCI slotunda görünmüyor. Bios resetledim, farklı pcie slotuna taktım psu kablolarını değiştirdim ama sonuç yok.

Evga ile iletişim kurup rma talebinde bulundum ve talebim onaylandı. Ancak şu an sorun kartta mı yoksa güç kaynağında mı bir fikrim yok. Bazıları güç kaynağı olabilir bazıları da ekran kartı olabilir tek yolu kartı başka bir bilgisayarda denemek diyor. İzmir içinde tanıdığım bir arkadaşım da yok kartı deneyeceğim. 4 tane teknik servise gittim, hiçbirisi 1080ti gibi bir kartı çalıştırabilecek sistemleri olmadığını ve çoğu teknik servisin de sadece denemek için bununla uğraşmayacağını söyledi.

sorun hakkında bilgisi olan ya da daha önce yaşamış arkadaşlar tecrübelerine aktarırsa çok sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ocean-x -- 6 Şubat 2020; 20:25:27 >

• Geçmiş olsun, farklı pcx slotlarında da görüntü gelmemiş, onboard ile geliyor demişsin, ksblo değiştirmişsin yani yapılacak herşeyi yapmışsın fakat sonuç hüsran olmuş.

Giderken yaptığı hareketten anlaşılan zaten kart arızası gibi görünüyor, ilk başlarda power limit 70 te kullanman ve sorun çıkartmaması güç sıkıntısı çektiğine delalet eder, o zamanlarda bu işi kurcalasaydın şimdi bu duruma gelmezdin belki neyse olan olmuş, psu yeterli güçteyse ve sorunu yoksa kart üzerindeki güç bileşenlerinde sıkıntı vardır.

Psu da sıkıntı varmı diye anlayabilmek için ise yine güçlü bir kart veya sistem ile (bir yakınından veya yakınında filan gibi) denemen gerek.
  • bana hediye et sevaptir
  • GuvenDMRK kullanıcısına yanıt
    bu arada psu corsair tx650m modeli. Açıkçası 650w alırken şüphelerim vardı ancak %70 powerlimit sorunu sanki yetmediğini de düşündürmüştü bana. Her neyse yarın forumdan bir arkadaş sağolsun, sisteminde kartı deneyeceğim. Kart çalışırsa problem çok yüksek ihtimalle PSU'dan kaynaklı.

Sorunun anakartın PCIE girişlerinde olma ihtimali düşüktür değil mi zira 3 PCIE girişinin de bozulma ihtimali yoktur herhalde ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ocean-x -- 7 Şubat 2020; 3:17:56 >
  • ocean-x O kullanıcısına yanıt
    PCX slot ihtimali Düşük, hatta yok kadar düşük, çünkü dediğim gibi ; o kartın giderken ki hareketi ve gitmeden önce normal kullanım da %70 güç ile çalışabilmesi gibi durumlar, hastalığının çok yüksek ihtimalle güçle alakalı olduğuna işaret ediyor.

Öte yandan bütün pcx slotlarınn bozulması durumunda o anakartın düzgün çalışabilme ihtimali yok, yani onboard ile açıldı sorunsuz çalıştı fln demezsin, illaki başka sıkıntılar farkedersin, ses, ethernet, m2ssd filn gibi bileşenler den hangisini kullanıyorsan o & onlar da (kısaca pcı veriyoluyla iletişimi olabilecek aygıtlar da) sıkıntı çıkartır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuvenDMRK -- 7 Şubat 2020; 3:52:12 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GTX 1070 düşük fps sorunu
    8 yıl önce açıldı
    MSI RX560 Görüntü Sorunu
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.