Şimdi Ara

HD Set Top Box yerine MODÜL almak bir HATA MIYDI? - Teledünya

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
1
Favori
4.999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Samsung konusunda arkadaşımıza verdiğim cevabı buraya da kopyalayıp yapıştırmak isterim...

HD Set Top Box'da olmayan sıkıntılar, Conax Modülle ortaya çıktı diyebiliriz. Bu ilginç problem, sinyal düşüşü, insana Samsung Tuner 'inden şüphe duymasına sebebiyet veriyor.
    HD Set Top Box'da sinyal seviyeleri çok daha yüksek gözükürken, Conax Modül'de daha aşağıda göstermekte. ( Gerçi bu işin yazılım kısmı, birinden birisi yanlış gösteriyor, artık hangisi bilemiyorum.)

Gelelim problemlere...
    - Bit Rate değeri 0 gözükmesine rağmen, ne yazık ki 5-10 dakika da bir HD kanallarda pikselleşme oluyor. (Bazen çok uzun bir süre problemsiz gittiği de olabiliyor.)
    TRT HD'de problem daha fazla oluyor sanki.

- Pikselleşmenin dışında bazen görüntünün belli lokal bölgelerinde (özellikle de ekranın alt kısmında) durağanlıklar yaşanabiliyor. Dikkatli izlerseniz fark edebilirsiniz bunu. Sanırım daha çok koyu renkli, siyah renkli bölgelerde oluyor bu.

- Şu an için bu haliyle modüle geçtiğim için pişmanım diyebilirim.

- İnsan merak ediyor acaba HD Set Top Box hataları daha iyi mi tolere ediyordu? Dijital yayında böyle bir olasılık var mı?

- Conax Modül ile kullanımda , kanal değişimleri sırasında karşılaşılan kronik "Şifreli Yayın" hatasını ise söylemiyorum.

Kullanmış olduğum modül TechniSat, orijinal, yeni kutusunda, ambalajında satılan modüllerinden.

quote:

Orijinalden alıntı: SUAVI

quote:

Orijinalden alıntı: denizmisali

quote:

Orijinalden alıntı: pilotsdoit

quote:

Orijinalden alıntı: denizmisali

quote:

Arkadaslar 46C650 ile Teledunya yayinlarinda seste takilma ve mozaiklenme sorunu yasiyorum. Sinyal seviyesi normal. Yayinlari Conax modul ile izliyorum ancak modulu cikarip, sifresiz teledunya info veya 3D gibi kanallara baktigimda mozaiklenme sorunu yine devam ediyor. Yani sorun conax modulde olamaz. Turksat ekibi ariza icin geldiginde yanlarinda HD SET TOP BOX getirdi. Onu baglayinca sorun ortadan kalkiyor. Sorunun TV'nin tunerinden kaynaklandigini soylediler. Ayni sorunla karsilasan arkadas var mi? Yardimlarinizi bekliyorum. Tesekkurler...

Bende Technisat Conax modül ile sinyal seviyesi kanalına göre 58 - 62 arasında değişiyor. Teledünya Set-Top-Box ile bu değer 72 - 78 gibi bir seviyedeydi. Teledünya ana kablosundan gelen sinyal bölücü ile 3 TV'ye paylaştırılmış durumda. Ayrıca birde uydunet için sinyal paylaşımı söz konusu. Sesi ise optik kablo ile harici 5.1 ses sisteminden alıyorum. TV ile ses sistemi arasında Playvision dijital decoder var. Bu bilgileri verdikten sonra;

NGHD ve NGWild HD izlerken zaman, zaman kısa süreli mozaiklenme olabiliyor. Bunların dışındaki kanallarda görüntüde mozaiklenme sorunu bulunmuyor. Ancak bu kanallardaki mozaiklenme bende TD-Set-Top-Box takılı iken de oluyordu. Bu bakımdan sorunun donanım kaynaklı olmadığını, bu iki kanalın sinyaliyle ilgili olduğunu düşünüyorum. Seste ise bugüne kadar hiçbir şekilde takılma sorunu ile karşılaşmadım.

Bende SMIT marka modul var ve sinyal seviyesi 69-72 civarinda ancak onun hemen uzerindeki bit hata seviyesi 5-10 arasi dalgalaniyor. Bendeki mozaiklenme HD kanallarda bariz bir sekilde daha fazla olmakla birlikte hemen her kanalda mevcut. (HD kanallarda yaklasik 5-10 sn de 1 kere mozaiklenme goruluyor). Ben de bugune kadar sorunun kablolama ve alt yapi ile ilgili oldugunun dusunuyordum ancak SET TOP BOX ile sorun olmadigina gore TV nin tunerinde ariza olma ihtimali yuksek. C650 kullanicilari sinyal ve hata seviyelerini yazabilirse sevinirim.

Bende hata seviyesi sıfır. Kablo bağlantılarını kontrol edebilirsiniz. Sorun devam ederse binadaki kablotv sinyal kutusunda sorun olabilir. Uydunet bağlattığımda binadaki kutuda sorun olduğundan öncelikle bu sorunu gidermişlerdi.

@pilotsdoit
    Ne yazık ki bu saçma durum bizde de var. HD Set Top Box'da olmayan sıkıntılar, Conax Modülle ortaya çıktı diyebiliriz. Hatta sırf bunun için bir konu açacağım şimdi Teledünya kısmında.
    Bu ilginç problem, sinyal düşüşü insana Samsung Tuner 'inden şüphe duymasına sebebiyet veriyor.

Bit Rate değeri 0 gözükmesine rağmen, ne yazık ki 5 dakika da bir HD kanallarda bir pikselleşme yapıyor. (Bazen çok uzun bir süre problemsiz gittiği de olabiliyor.)
    TRT HD'de problem daha fazla oluyor sanki.

Pikselleşmenin dışında bazen görüntünün belli lokal bölgelerinde (özellikle de ekranın alt kısmında) durağanlıklar yaşanabiliyor. Dikkatli izlerseniz fark edebilirsiniz.

Şu an için modüle geçtiğim için pişmanım diyebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SUAVI -- 22 Mayıs 2011; 12:00:20 >

• Bende HD kanallarda daha fazla olmakla birlikte yaklasık 5 sn de 1 olusan mozaiklenme mevcut. Su anda aynı modulle Istanbul Avrupa yakasında Samsung B650 serisi bir televizyonla deniyorum. Hicbir problem gozukmuyor. Sinyal seviyesi 90-100 arası. Bu da cok fazla değil mi? Yani sinyal seviyesinde ne kadar fazla o kadar iyi demek değil diye biliyorum. Bunun optimum bir seviyesi var. Yaklasık 70 db civarı olması lazım.
  • Selamlar @SUAVİ Bey,

Sorunu, TV'nizin içine monte edilmiş DVB-C board'un yeteneksizliği yada modül ile
    uyumsuzluğu diye tarif edersek, doğru tarif etmiş oluruz.

Bu sorun sizin kullandığınız tv modelinde olabilir, bir başka modelde olmayabilir.

Bu gibi durumlarda sorunsuz izleme için harici STB kullanmak, en doğrusudur.

Kolay gelsin.
  • Serkan bey, DVB-C tunerin bu sekıilde yetersiz gelmesi cihazın arızalı oduğu anlamına gelir mi ? Bir ureticinin cihazın üzerine DVB-C logosunu basması o TV nin belirtilen standartlardaki tüm yayınları sorunsuzca izlemeye olanak vermesi anlamına gelir bence.
  • Kolayca arızalıdır denilemez.

Yüksek frekans elektroniğinde çalışan her parça yazılım desteğine ihtiyaç duyar. TV'yi
    çıkaran firma feedback'lere göre soruna çare bulabilir. Ancak pratikte bu mümkün değil çok
    kere... Çünkü cari dönem içinde bir kaç model yeni ürün çıktığı düşünüldüğünde, yazılım
    desteği verilmesi oldukça zayıftır.

Sonuç olarak TV'ye gelen güncel yazılım desteği varsa, prosedürler dahilinde güncelletip,
    tekrar test etmek gerekir.

Birde şurası unutulmamalıdır ki, DVB-S, DVB-C yada DVB-T olsun, konuya tv'ye monte
    edilen tuner'dir diye bakmamak lazım. Zira bu tuner'ler TV'lere gömülü monte edilmeye
    başlanılmadan önce, harici cihazlar olarak alıcı konumunda hizmet etmekteydiler.

Saygılar, sevgiler.

• Kendi evimde HDBox var (zamaninda dvb-c destegi olmadigi icin.), ailemde Modul kullaniyorum (ben almistim.)
    Allahtan benim televizyonda dvb-c destegi yokmus diyorum, HDBox ile 1 senedir hic bir sorun yasamadim, ne mozaiklenme ne kanal gecislerinde bekleme ama ailemin televizyonda hem mozaiklenme hem ozellikle kanal gecisleri sinir ediyor beni acikcasi.
  • Serkan bey cevap icin tesekkurler modulu alip Avrupa yakasinda Samsung B650 serisi bir TV de denedim hicbir sorun goremedim. Ayni TV yi alip eve geldim evde denedim yine sorun yok, C650 yi taktim sorun devam ediyor. Evde iken C650 serisi TV de Sinyal seviyesi 70-75 ve bit error level 5-15 arasi iken hatti cikarip B650 yi taktigimda Sinyal seviyesi 95-100 Bit error level 0-1 arasi. Bu durumda C650 nin tunerinden mi suphelenmeliyim?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Serkan bey cevap icin tesekkurler modulu alip Avrupa yakasinda Samsung B650 serisi bir TV de denedim hicbir sorun goremedim. Ayni TV yi alip eve geldim evde denedim yine sorun yok, C650 yi taktim sorun devam ediyor. Evde iken C650 serisi TV de Sinyal seviyesi 70-75 ve bit error level 5-15 arasi iken hatti cikarip B650 yi taktigimda Sinyal seviyesi 95-100 Bit error level 0-1 arasi. Bu durumda C650 nin tunerinden mi suphelenmeliyim?

Tekrar selamlar,

TV'nin raporladığı sinyal seviyesine kulak asmayınız !... Zira o seviyeler, sinyalin,
    spectruming işleminden sonra elde edilmiş seviyeler değildir. Yani kısaca simüle edilmiş
    değerler diyebiliriz.İfade ettiğiniz üzere, B serisi cihazda BER farklı iken, C de farklı
    olmasının sebebi de budur.

Bazı kanalların uydu sinyali; normal seviyede yayın yapan kanallara göre biraz daha zayıf
    sinyal ile yayın yapmaktadır. Örneğin Skytürk kanalı gibi... Anten tesisatınızın performansını
    kabaca anlayıp gözetlemek için, bu kanala bakınız! Kapalı havalarda izleme esnasında
    pikselleme v.s. ile karşılaşıyorsanız, anten tesisatınızı güçlenedirmeniz gerekecektir. Tabi
    bu kabaca tespit idi... Tam tespit için tesisatınızın sinyal seviyesini spectrometre ile
    ölçtürmeniz gerekmekte !

Kolay gelsin.

• Conax Modül ile teledünya izleyenlerdenim tv im ise 42" panasonic plasma, bahsedilen mozaiklenme veya donma problemini hiç yaşamadım arada şifreli kanal uyarısı alıyorum ama saniyesinde açılıyor. benim modülden bir memnuniyetsizliğim yok fakat, teledünyanın verdiği cihazların kayıt özelliği olmasını dilerdim ozaman stb ile kullanırdım.
  • e o zaman samsung b650 lerde kullandıgı tuneri c650 lerde kullanammıs ve bu da stabil degil sonucu ortaya cıkıyor.. aha ucuz bı tedarıikç, bulmus ordan almaya baslamıstır mesela
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

Selamlar @SUAVİ Bey,

Sorunu, TV'nizin içine monte edilmiş DVB-C board'un yeteneksizliği yada modül ile
    uyumsuzluğu diye tarif edersek, doğru tarif etmiş oluruz.

Bu sorun sizin kullandığınız tv modelinde olabilir, bir başka modelde olmayabilir.

Bu gibi durumlarda sorunsuz izleme için harici STB kullanmak, en doğrusudur.

Kolay gelsin.

Selamlar Serkan Bey,

Peki tam olarak problemin sebebi nedir? Dijital yayında insan ister istemez problemin donanımsal mı yazılımsal mı olduğunu merak ediyor.
    Bu dijital paket zincirinin hangi halkasındaki unsur bu problemi ortaya çıkartıyor?

HD Set Top Box'larda bu ufak hataları tolere eden kısım neresidir acaba?

Mesela bir örnek vermek gerekirse eğer (SS Tivibu Ev'den alınmıştır, Uydunete ait değildir.http://www.donanimhaber.com/tm.asp?m=47880467&mpage=2#msglink_47906180 ) aşağıdaki ekran görüntüsünde gözüken hatalı bölgenin beşte biri kadar bir bölge düşünün, öyle ufak bölgelerde problemler çıkabiliyor.

HD Set Top Box yerine MODÜL almak bir HATA MIYDI? - Teledünya

Esasında en kısa sürede Teledünya'daki sıkıntılarla ilgili olarak ekran görüntülerini kaydedip, sizlerle paylaşacağım.

Samsung firmasına baktığımızda yazılımı geliştirmeye devam ettiğini görüyoruz, fakat son firmware ile bazı gizli , güzel özellikleri kapattığından en son sürüme yükseltmek istemiyorum.
    Acaba firmware update ile bu sıkıntılar düzebilir mi diye de düşünmeden edemiyorum.

• Sorunlar ağırlıklı olarak donanımsal yetersizliğe dayanmaktadır. Yazılım ile rahat işlemesi
    yada optimize edilmesi sağlanabilir. Sorunuza genel olarak ancak bu çerçevede yanıt
    verebiliyorum.

Sizin sorunuzun çözümünde; harici set top box kullanmak en doğru seçimdir.

Resimdeki sorun streaming (akış) ile ilgili bir problemdir.
  • Özetle yazılan yorumlara genel olarak bakarsak ( B650 serisi samsung, PAnasonic plazma vb.. ) olanlar sorun yaşammış.

yani C serisi , C650 c750 vb Serisi SAmsung arkadaşlar mı sorun yaşıyor? öyle galiba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 24 Mayıs 2011; 14:08:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gimmeluck

Özetle yazılan yorumlara genel olarak bakarsak ( B650 serisi samsung, PAnasonic plazma vb.. ) olanlar sorun yaşamAmış.

yani C serisi , C650 c750 vb Serisi SAmsung arkadaşlar mı sorun yaşıyor? öyle galiba?

Hocam bir harf eksik kalmış galiba...

Sonra benim gibi yeni panasonic alanları kuşkuya düşürmeyin. İnfial olmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celalll -- 24 Mayıs 2011; 15:42:58 >

• 40C650'yi Technisat Conax modül ile kullanıyorum. Teledünya HD kanallarda zaman,zaman mozaiklenme görülüyor ama bu sorun olarak niteleyebileceğim seviyede değil. TD-Set-Top-Box kullanırken de durum farklı değildi. Aralarındaki fark modül ile kullanımda sinyal seviyesinin daha düşük görünmesi. 5-10 saniyede bir mozaiklenme ile karşılaşanlar için elbette bu bir sorun ancak 5-10 dakikada bir karşılaşılıyorsa çok takılmamak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denizmisali -- 24 Mayıs 2011; 16:01:59 >
  • Teledünya servisini çağırıp sinyal seviyenizi kontrol ettirin.Eğer bulunduğunuz binanın altyapısı kötüyse zamanla sinyal düşüşleri artmış olabilir.
  • Geçen sene Aralık ayından beri samsung c630 kullanıyorum conax modül de aldım, teledünya-hd yayınlarda özellikle trt hd ve bbc-hd de belirtilen mozaiklenme problemini yaşıyorum.
    Çok denemeler yaptım artık pes ettim ,belirli aralıklarla oluşan mozaiklenmeleri görmezden geliyorum.
  • Ben de durum ayni , hem azkanal buluyor (131 falan 6 adet radyo , stb ile 165 + 12) hem TV görünen sinyal bildiğin 10- 100 arasından 1-2 sn de bir gidip geliyor. Gündüz gözüyle daha az idi simdi izlettir miyor

TV : p50stw60

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rouvax -- 22 Aralık 2013; 5:16:03 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben Philips'in 42PFL7606 model LED tv'sini kullanıyorum. TV'yi Kasım 2011'de almıştım. O zamandan conax modülü takılı olarak kullanıyorum. Hiç sıkıntı yaşamadım. Muhtemelen sorun sizdeki Samsung tv'nin tunerinden kaynaklanıyor.

Markadan markaya, aynı markanın modelleri arasında hatta va hatta aynı markanın aynı parti üretimden çıkmış aynı model ürünleri arasında bile sorun yaşanabiliyor.

Ne varki bende bir şanssızlık var herhalde. Çünkü 2006'dan beri Samsung'un digital foto makinesi, telefon, çamaşır makinesi gibi farklı ürünlerini aldım. Hepsinde de sorun yaşadım. Bu sebepten dolayı samsung'a karşı ön yargılıyım. Yani samsung marka bir şey almam.
  • benimde lg lw 4500 tv var nation modül aldım ama trt hd bbc hd encokda ngc people hd izlenemeyecek derede mozaikleniyor trthdmaç izlemek imkansız sizce sorun nedir?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.