Şimdi Ara

Xiaomi yeni TV kutularını tanıttı: Karşınızda Mi Box 5 ve Mi Box 5 Max

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
2.799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
9 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Xiaomi yeni TV kutularını tanıttı: Karşınızda Mi Box 5 ve Mi Box 5 Max
    Xiaomi, ürün gamına iki yeni akıllı TV kutusu ekledi. Çinli markanın kendi ana vatanında piyasaya sürdüğü Mi Box 5 ve daha güçlü özelliklere sahip Mi Box 5 Max isimli cihazlar, 4K çözünürlük desteği ve güçlü özellikleriyle dikkat çekiyor.

Ayrıca Bkz.Çin'in yeni cihazı, ABD'nin hayalet uçaklarını santimetre hassasiyetle tespit edebiliyor

Her iki modelde de dört adet Cortex-A55 çekirdeği barındıran işlemci mevcut. Giriş seviyesi olarak konumlandırılan Mi Box 5'de 2 GB RAM ve 32 GB dahili depolama alanına yer verilmiş. Daha gelişmiş olan Mi Box 5 Max ise 4 GB RAM ve 64 GB depolama alanı ile geliyor.

Yeni TV kutuları, Xiaomi'nin kendi işletim sistemi HyperOS ile donatılmış durumda. Bu özel yazılım, kullanıcı dostu bir arayüzün yanı sıra sesli komutlarla etkileşim kurmayı sağlayan XiaoAi asistanını da bünyesinde barındırıyor. Bu sayede cihazlar, sesli komutlarla yönetilebiliyor.

Fiyat etiketleri de belli oldu

Hem Mi Box 5 hem de Mi Box 5 Max, etkileyici bir görsel deneyim sunan 4K çözünürlük çıkışını destekliyor. Bununla birlikte evinizde sinema kalitesinde görüntü ve ses deneyimi yaşamanıza olanak tanıyan Dolby Vision, Dolby Atmos ve DTS:X teknolojileri var. Bağlantı tarafında bizi Wi-Fi 6 ve Bluetooth 5.2 standartları karşılıyor. 

Her iki cihaz da 97 × 97.1 × 17 mm boyutlarında kompakt bir kasaya sahip ve ağırlıkları 100 gramın altında. Üzerlerinde HDMI 2.1, USB 2.0 ve güç bağlantı noktaları mevcut. Öne çıkan özelliklerden biri de NFC teknolojisi aracılığı ile tek dokunuşla ekran yansıtma özelliğinin desteklenmesi.

Cihazlar Çin'de ön siparişe açıldı. Mi Box 5'in satış fiyatı 299 yuan (41 dolar), Mi Box 5 Max'in ise 499 yuan (69 dolar) olarak belirlenmiş durumda. Şu an için bu yeni nesil TV kutularının uluslararası pazarda satışa sunulup sunulmayacağı bilinmiyor. Bu konuda henüz bir bilgi paylaşılmadı.

Kaynak:https://www.ithome.com/0/851/890.htm

• Xiaomi'nin bu TV boxlarda RAM alerjisi var sanırım, bir 6 veya 8gb ram koymadı gitti.

En başta takılmayan ürün belli bür süre geçtikten sonra hem aşırı yavaşlıyor hemde çok takılıyor. Bu sektörde neredeyse tekel olduğu için ağırdan alıyor. NVidia Shield'ın yeni sürümü gelsede kurtarsa bizi şu işten.

• Alırım ihtiyacım dahi yok ama yeterki çinlileri destekleyeyim. ❤️

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• neronidas kullanıcısına yanıt
    Kaç tane uydusu vardı hep sorun Xiaomi varken türk malı alınır mı yahu

• 2025 yilinda cikan bir urun icin eksikleri oldukca fazla.Mi Box 5 Max surumunun mutlaka 3kanal destekli Wifi7 ve BT6 desteklemesini beklerdim.Ayrica Google Eclipsa Audio ve IMAX Enhanced desteklenmeliydi.Sanirsam Type-C USB3 portuda yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi killnOd -- 12 Mayıs 2025; 22:6:37 >

• muhtemelen Amlogic S905X5M kullanıyor, keşke usb 3.0 ve ethernet portu da olsa.

quote:

-SoC S905X5M
    ---6nm
    ---CPU Quad-core A55; 30K DMIPS (S905X4 is ~22K@~2Ghz) (S905X5 was presented as being 40K)
    ---GPU Arm Mali-G310 V2 (130% faster than Mali-G31) (S905X5 was presented as being V5)
    --- ~50% less power than S905X4's 5 watts (math skills required)
    -HDMI 2.1b with QMS support
    -AI-SR upscaling
    -HDR10+, HDR10, Dolby Vision, "Atmos" (likely eAC3 only)
    -Android TV 14

-> For reference, ShieldTV's Tegra X1 @ 2Ghz from 2015 was already ~34K DMIPS.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre1393 -- 11 Mayıs 2025; 13:55:20 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar hiç anlamıyorum. Lanet Vestel TV de kullanmak üzere bir cihaz önerin. Kaliteli sorunsuz güncel bir cihaz olsun.
    Tavsiyelerinizi bekliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Bunun bir önceki modelini kullanıyorum 1 yılı geçti sıfır sıkıntı. Hem uygun hem sorunsuz. Üzmez.

https://www.akakce.com/tv-box/en-ucuz-next-start-pro-4k-android-fiyati,973163646.html

• Mi box max modeli alınabilir duruyor. Ama hala ethernet portu falan olmayacaksa çok saçma. Bu girişleri koymak 1 dolar ekler maliyete. En önemli fark ise hyperos arayüzüyle gelecek olması. Ben de mi box s 2. Nesil var baya donuyor takılıyor sinir bozuyor. Umarıö bu cihazda böyle sorunlar olmaz.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• TheCraxy kullanıcısına yanıt
    Çinlileri desteklemek istiyorsan ABD malı olan MC.Donald's lı PP kullanma mesela.

• Dropzone kullanıcısına yanıt
    Yemiyorum zaten evde kendim yapıyorum. Resim nostajik.

Düzeltme : Max modeli için yazdım yanlış anlama olmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sarper Yasin Mutlubay -- 11 Mayıs 2025; 16:44:52 >
  • emre1393 kullanıcısına yanıt
    S905x5 olsaydı da sonundaki M harfi olmasaydı sevinirdim. hele muhtemelen olacak ise hiç sevinemiyorum.

• Xiaomi'nin bu TV boxlarda RAM alerjisi var sanırım, bir 6 veya 8gb ram koymadı gitti.

En başta takılmayan ürün belli bür süre geçtikten sonra hem aşırı yavaşlıyor hemde çok takılıyor. Bu sektörde neredeyse tekel olduğu için ağırdan alıyor. NVidia Shield'ın yeni sürümü gelsede kurtarsa bizi şu işten.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.