Şimdi Ara

HD 4870(1 GB) - GTX 260 G200-100 Testi İsteyen Var mı? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
0
Favori
6.666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    problem yok anlatmak istedigin mesajlar baskaymis yanlis anlasilmalar olabilir.

insanlar burada ugrasip test yapiyorlar ama %100 herkesi memnun edebilenini ben gormedim cunku forum ati ve nvidia'cilar olarak ikiye ayriliyor.iki tarafi da memnun etmek mumkun degil.biri bir test yaptiginda isine gelen istedigi bilgiyi almali isine gelmeyen hayir oyle degil diye kendisi test yapmali ancak boyle olmuyor.ati'ci ya da nvidia'ci degilim ikisini de kullanirim deseniz de bu da kabul gormuyor ben vazgectim mesela.Tuger en basta siz de katilin birlikte yapalim dedi bence tepkileri azaltmak icin boyle yapti.birlikte yaptik ama gibisinden.en basta test ettim arkadas alin bakin dese belki daha iyi olacakti ama biri cikip su kartin tarafini tutmussun sunu niye soyle sunu niye boyle diyebilirdi.cenova o isi guzel yapiyordu grafik sonuclar gosterip fazla konusmuyordu ama o da 1920'ye takti.hayat..

https://ibb.co/JFcsQyQL

• quote:

Orjinalden alıntı: sdurust

İnsasnların yazdığı saçma, salak mesajlar yüzünden başlıklar silininebiliyor ve o kadar emek heba olabiliyor.

Cenova arkadaşımız bu lüzumsuz mesajlar nedeniyle kapanmış bir başlık yüzünden forumu terketti maalesef. Bu yüzden Tuğer arkadaşımız pazarlık yapmakta son derece haklıdır.

Zira lüzumsuz yorum yapanlar yüzünden deli gibi uğraşacağı başlık silinebilir.

Ayrıca "Sen Pazarlık yapma test yap" ne kadar saygısız bir üsluptur. Anlayamıyorum. Sizi ne ilgilendiriyor yazdıkları. Başlığı beğenmez iseniz okumazsınız olur biter. Tuğer Hocam kendini size beğendirmek için yapmıyor testleri.

Sizin gibileri gördüçe Tuğer Hocam olsun başka arkadaşlar olsun test yapmalarına şaşırıyorum doğrusu, forumun bunları haketmediğini düşünüyorum.

Ben ve benim gibi testleri deli gibi bekleyen birçok insan var ki sizin yaptığınız saygısızlık sadece Tuğer Hoca'ya değil hepimizedir.

Unutmayın. İnsanların yazdığı saçma salak yazılar başlığın kitlenmesine kadar gidebilir. yani sorun sadece Lüzumsuz mesaj yazan kişileri ewngellemekle bitmiyor. Lüzumsuz insanlar sayesinde güzelim başlıklar kapanıyor. Lütfen üslupları beğenmeyen olursa bu başlığa yazı yazmasın. Ya da sadece oley en büyük Nvidia, en büyük Ati diye yazılar yazmasın.

Bu sadece Tuğer Bey değil. Bu başlığı takip eden birçok kişinin isteğidir.

Lütfen saygı noktasını aşmayalım.

O zaman ben sana şöyle izah edeyim

Birincisi ati-nvidia kavgaları beni bağlamıyor DOLAYISIYLA bu yüzden silinen mesajlarda benim problemin değil yanlış yerde yanlış örnek veriyorsun haberin olsun..Ama genede belirtmek isterim 1 ay önce 4870 im vardı ve tayinimden dolayı sattım şu an kasada 8800 gt amp durmakta gerekirse BOYBOY resimlerini koyarım seve seve...

İkincisi üslubumda hiç bir sorun görmüyorum 45 acp nin dediği gibi eleştiri almak istemiyorsaniz yaptiginiz testleri kendinize saklayin.Cidden orjinal bir cümle olmuş kaldıki burası bir forum ve kesinlikle + yada - si ile gördüklerimi söylemek bu forumun üyesi olarak benimde en doğal hakkım...

Üçüncüsü ve en önemlisi BEN BİR KOYUN DEĞİLİM BİR TEST YAPILIYORSA BUNU NASIL OKUYACAĞIMI YADA OKUDUKTAN SONRA NASIL YORUMLAYACAĞIMI TAMAMEN KENDİ İNSİYATİFİM İLE KARAR VERİRİM TEST ÖNCESİ YAZILAN DİKTATÖR VARİ KURALLAR İLE DEĞİL...Kaldıki adminler var olanüstü bir durumda gerekli şeyleri zaten yapılmakta..

Ayrıca sana soruyorum!!!!???Benim ne amaçla o yazıyı yazdığım belliyken hatta ve hatta bence;güzel gidiyorsun böyle şeylerle uğraşma bile derken neden onları göz önünde bulundurmayıp akabininde kısa ve öz olarak bence pazarlık yapma test yap demem senin dikkatini çekiyor(bence bu fesatca)?!NEDEN BEN DE ŞART KOYAR GİBİ KONUŞUNCA ZORUNA GİDİYORDA SAVUNDUĞUN ŞAHIS 2047023472079 ŞART KOŞARKEN ZORUNA GİTMİYOR?Bu durum bence biraz trajı komik ve subjektiflik kokuyor...

Kusura bakma ama herkez bir değildir ve bende tahmin edebileceğin gibi sen değilim...Bi Atasözü vardır bilmem bilirmisin ANLATTIKLARIN KARŞINDAKİNİN ANLADIĞI KADARDIR DİYE bence çok güzel söylemişler sana kıssadan hisse

Son olarak test olacak ise üşenmeden okur ve incelerim gerekirse yorumdalarımıda eksik etmem çünkü KEYİF ALIYORUM farklı kullancı testlerinden.. Genelde kartların durumunun ne halde olduğunu bildiğim halde bilmediğim şeylerde açığa çıkabiliyor ve bunları öğrenmiş oluyorum haliyle...Test olmazsada yapcak birileri hep var oldu bu forumda eksik olmasınlar ve azınlık olmalarına karşın gereksiz rehabete kapılmıyorlar bu yüzdende sağolsunlar saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi espada1 -- 30 Ekim 2008; 23:29:44 >

• quote:

Orjinalden alıntı: .45 ACP

@sdurust
    problem yok anlatmak istedigin mesajlar baskaymis yanlis anlasilmalar olabilir.

insanlar burada ugrasip test yapiyorlar ama %100 herkesi memnun edebilenini ben gormedim cunku forum ati ve nvidia'cilar olarak ikiye ayriliyor.iki tarafi da memnun etmek mumkun degil.biri bir test yaptiginda isine gelen istedigi bilgiyi almali isine gelmeyen hayir oyle degil diye kendisi test yapmali ancak boyle olmuyor.ati'ci ya da nvidia'ci degilim ikisini de kullanirim deseniz de bu da kabul gormuyor ben vazgectim mesela.Tuger en basta siz de katilin birlikte yapalim dedi bence tepkileri azaltmak icin boyle yapti.birlikte yaptik ama gibisinden.en basta test ettim arkadas alin bakin dese belki daha iyi olacakti ama biri cikip su kartin tarafini tutmussun sunu niye soyle sunu niye boyle diyebilirdi.cenova o isi guzel yapiyordu grafik sonuclar gosterip fazla konusmuyordu ama o da 1920'ye takti.hayat..

Neyse zaten sizinle yazışmalarımız oldu sık sık. Tartıştığımızda oldu, ama size karşı böyle bir şey yazmam zaten.O bir yanlışlıktı tabi ki. Evet test yapan kişi eleştirilmeyecek diye bir kural yok tabi ki. Ben zaten eleştiriye değil, eleştirinin yoğunluğuna ve şekline takıldım her şeyden önce fark etmişsinizdir.

Evet Cenova arkadaşımız ekran çözünürlüğü hariç çok iyiydi testler konusunda, ama o bile saçma sapan suçlamalara maruz kalabiliyordu. Tabi sizi falan kastetmiyorum yanlış anlaşılmasın yine. Cenova'yı bile suçlayanlar oluyordu.

Tuğer arkadaşımızın yerine koyunca da, bu bağlamda anlıyorum yazılarını zaten. yazılarının fanatiklere konu olmasını istemiyor ya da fanatiklikle suçlanmak istemiyor. Bu maalesef forumumuzda sık sık olan bir durum. Onun da böyle uyarılar yazmaktan hoşlandığını veya memnun olduğunu sanmıyorum. Mecbur hissediyor kendini sanırım.

Bu arada bunları yazıyorum Tuğer Beyide tanımam şahsen, hatta onun adına bile konuşmuş oldum umarım kendisi affeder.

Tuğer Hocam çok güzel test yapıyor. İnce ayrıntılara dikkat ediyor ve hiç bir sitede tatmin olamadığım kadar tatmin ediyor beni. Zaten daha önce ki incelemesi tek kelime ile harikaydı. Çok yarar gördüğüm bir forum üyesi o yüzden yazdıkları benim için önemli. Tabi bunlar benim şahsi fikrim.

Bu arada Sayın Espada1, mesajınıza cevap yazmayacağım. 2. mesajınızla bir şey farkettim, dikkate alınmanıza gerek yokmuş. Umarım Tuğer Bey'de bunu başarabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naga Sadow -- 30 Ekim 2008; 23:38:46 >

• testlere benim sahsen bir itirazım yok 3850 ve elime 4850 gecmisti 2 karttada bazı haritalarda bazı dususler oluyor bazı haritalarda 90 lı fpslerde sabit bile oyunatabiliyor

her kartın bazı bolumlerde iyi bazı bolumlerde kotu oldugu yerler olabilir.

575mhz gpu hızı ile gtx260 iyi bir iş cıkarıyor ona lafım yok.nvidia keske bir 630 larda yapsaymıs fabrika cıkıslı.
    ama testlerin overclocksuz yapılması taraftarıyım.sonucta herkes overclock yapmıyor.

4870 normal clock az oluyor ugrasmak lazım biraz ama ugrasıncada guzel skorlar alıyor.
    hwbot a bakınız.

tuger hocam emegin için tesekkurler
    daha baska oyunlardan test vbekliyoruz

kolay gelsin
  • Normal olanı Gtx260 ın o donanımla 4870 eze eze geçmeliydi yani gtx 280 performansında bi kart olması gerekiyordu en azından teknik özellikleri bilmeyeniniz yok 9800gtx ile kıyasladığınızda 2 kat fark var bari %50 fazla performan versin diyorsun ne mümkün.

Ama bu sonuçları başarılı bulmakta bi düşüncedir tatmin olmadır nediim yani CF Yapanları kutluyorum gerçekten en azından oyunlardan dsetek gelmediğinde kötü sonuç alıyor sadece oyunda destek verince %70 e çıkıyor. Parası çok olanı bağlamaz bu yazı zevk meselesi F/P olarak hiç bir zaman düşünülemez GTX serisi. DDR4-5 hızla geçmesi gerekiyoranlaşılan Nvidia nın yoksa işi zor
  • @kursatkaynak hocam bunu yerı bura degıl yanlış yere upload etmışın hocam

http://forum.donanimhaber.com/m_27564273/tm.htm
    buraya upload edersen daha ıyı olur
    CORE İ7 2600K@5 GHZ/MSİ Z77A-GD65/CORSAİR VENGEANCE 4*2 GB 1600 MHZ/ MSİ GTX 680 (1308/7212) /CORSAIR120GB FORCE 3 SSD (550MB Okuma / 510MB Yazma)/ NOCTUA D14 CPU COOLER/THERMALTAKE 700 WATT/SAMSUNG 2494HS FULL HD
  • Ya gerçekten kayıt dosyası, sahne görüntüsü, bir şey gönderecek daha fazla kişi yok mu?

Hayâl kırıklığına uğradım, doğrusu.

CoD4 testleri bunun önemini(sahneye göre değişkenlik) anlatmaya yetmediyse, başka örnekler de göstereyim, ama gerek yok.

Ben çok daha fazla ilgi bekliyordum.

İlgi bekliyordum, çünkü GTX 260 - 4870 mevzusu milletin birbirini yemesine yol açan bir mevzu.

Öyleyse, birbirlerini yiyenlerden ilgi beklerim. Yoksa, kötü niyetli oldukları sonucu çıkar.

Emin olun, istemediğiniz kadar test sonucuyla doldurabilirdim forumu, geçen zaman içinde. Ama ben artık "gökten inme test" yöntemindan olabildiğince uzaklaşmak istiyorum.

Daha önce yaptığım testleri de sevmiyorum, o nedenle. Zaten GeForce'de 8x CSAA seçmek gibi affedilemez bir rezalete imza atmıştım, unutmak istiyorum o konuyu.

Biraz daha bekleyelim, olmazsa sileceğim bu konuyu. Test de falan olmaz öyleyse, ne yapalım.

Kişilere yardım, onların isteklerini karşılama amacıyla açtığım konuda, neyden bahsettiğimi zerre kadar anlamayıp(aslında, yazdıklarımı okumadığı için anlamamak) beni "kendini beğenmişlik"le suçlayanların olduğu bir forumda zaten bu iş pek yürümez gibi. Ama işin kötü yanı, bu işlerin yürüyebileceği başka bir forum da yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 6 Kasım 2008; 13:51:46 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Tuğer

Ya gerçekten kayıt dosyası, sahne görüntüsü, bir şey gönderecek daha fazla kişi yok mu?

Hayâl kırıklığına uğradım, doğrusu.

CoD4 testleri bunun önemini(sahneye göre değişkenlik) anlatmaya yetmediyse, başka örnekler de göstereyim, ama gerek yok.

Ben çok daha fazla ilgi bekliyordum.

İlgi bekliyordum, çünkü GTX 260 - 4870 mevzusu milletin birbirini yemesine yol açan bir mevzu.

Öyleyse, birbirlerini yiyenlerden ilgi beklerim. Yoksa, kötü niyetli oldukları sonucu çıkar.

Emin olun, istemediğiniz kadar test sonucuyla doldurabilirdim forumu, geçen zaman içinde. Ama ben artık "gökten inme test" yöntemindan olabildiğince uzaklaşmak istiyorum.

Daha önce yaptığım testleri de sevmiyorum, o nedenle. Zaten GeForce'de 8x CSAA seçmek gibi affedilemez bir rezalete imza atmıştım, unutmak istiyorum o konuyu.

Biraz daha bekleyelim, olmazsa sileceğim bu konuyu. Test de falan olmaz öyleyse, ne yapalım.

Kişilere yardım, onların isteklerini karşılama amacıyla açtığım konuda beni "kendini beğenmişlik"le suçlayanların olduğu bir forumda zaten bu iş pek yürümez gibi. Ama işin kötü yanı, bu işlerin yürüyebileceği başka bir forum da yok.

paşam hangı oyundan ıstıyosun sahne göruntusu hemen alırım ayıp ettın ya yanlız elımde cod4 yok dvdsını kaybettım başka oyunlardan istersen hemen verebılırım yanı
    CORE İ7 2600K@5 GHZ/MSİ Z77A-GD65/CORSAİR VENGEANCE 4*2 GB 1600 MHZ/ MSİ GTX 680 (1308/7212) /CORSAIR120GB FORCE 3 SSD (550MB Okuma / 510MB Yazma)/ NOCTUA D14 CPU COOLER/THERMALTAKE 700 WATT/SAMSUNG 2494HS FULL HD

• bende yeni 4870 GDDR5 512 mb aldım hatamı yaptım arkadaşlar fazla anlamıyorum sistemlerden ama 1 gb alsaydım benim ekran kartından daha mı iyi olurdu?

Grid denermisin bakalım onda nasıl fps olucak bende 40 fpsdiydi full 1680x1050 ama arabanın patinaj çektiği yerlerde 30 a iniyordu Grid denersen sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Magnesium -- 6 Kasım 2008; 14:15:30 >
  • @Tuğer, Konu çok güzel olmuş,ellerine sağlık .Bu aralar almayı düşündüğüm kartıda(8800GTS) teste katmışsın çok güzel olmuş ve tam istediğim çözünürlükte testleri yapıyorsun bu da çok iyi.Umarım testlerin devamı gelir.Kolay gelsin .

Orjinalden alıntı: nuker_crazy

bende yeni 4870 GDDR5 512 mb aldım hatamı yaptım arkadaşlar fazla anlamıyorum sistemlerden ama 1 gb alsaydım benim ekran kartından daha mı iyi olurdu?

Grid denermisin bakalım onda nasıl fps olucak bende 40 fpsdiydi full 1680x1050 ama arabanın patinaj çektiği yerlerde 30 a iniyordu Grid denersen sevinirim

1680x1050'de deniyorsunuz, ama hangi AA düzeyinde açıyorsunuz oyunu? (AA'yı oyun içinden mi, sürücüden mi açıyorsunuz bir de?) Ve en yüksek ayrıntılarda mı?

Sürücüden AF açıyor musunuz?

Hangi pisti deneyeyim? Patinaj yapınca oluşan durumda, arka plânda çizilen şeyler de önemli.

Arkada başka araç olsun mu? Biraz daha fikir verin. Denememiz rastgele, göz kararı olacak çünkü (replay gönderirseniz, o başka).

Hotfix2 sürücüsü ile deneyeceğim ve XP 32 bit SP3'te, bunu da belirteyim. Ultra high ince ayarı olmayacak, oyunun normâl yollarla sunduğu en yüksek ayarda.

Tabii siz ultra high modu yaptıysanız, ben de yapayım.

Son olarak, sisteminiz nedir?

@n1ghtfall

:)

8800 GTS G92 - GTX 260 farkı da çok değişkendir, oyuna ve sahneye göre.

Bazen bakarsınız, GTX 260, GTS G92'ye iki kata yakın bir düzeyde fark atmış(512 MB bellek dolmadan. Kullanım GeForce'de 512'yi geçerse GTS G92'yi test dışı bırakıyorum zaten), bazen bakarsınız birbirlerine az çok yakın seyrediyorlar. Hayli karışık bir mevzu.

O nedenle, kullanıcının isteklerini karşılayacak bir test yapmak gerekiyor.

Adam önem verdiği yerlerdeki durumu bilsin. Onu ilgilendirmeyen yerlerin testleriyle yanıltmasın kendini.

Arada bazı cevapları ihmal ettik:

quote:

Orjinalden alıntı: cengiz_vga

valla kardeş şunu yapmanızı istemıyorum yaparken 3dmark.bırakın bu 3dmark sonuclarını.çünkü o bır aldanış.3dmarkta her zaman ati öne cıkmıstır.

vala tuğer kardeş.evdeyım işim olmasa gel hatta 30' ve 24' monıtorde hem cf hemde slı testını yapalım dıyıcem ama zaman yok.iş-güç pazar gunlerı bıle calısıyoruz.ama vaktım olursa senın rara gel yapalım derım hem cf hemde slı.hem ddr3 lu sıstemde hemde ddr lı sıstem.ancak ole fark gorebılıyorsun.forumdakı testler hep ddr3 lu sıstemlerle alınan sonuclar.baskaları ddr2 lı sıstemlerle alırken(ddr2 ve ddr3 ram oluyor) nıye benım sonucum bole degıl dıyor ve herkeın kafası karısıyor.ama şunu bılıyorum. o eskı 8800gts bıle cok ıı kart orda.o kartın v-mod yapılıp uste oc edıldıgınde kart ole bole bır kart olmuyorkı ve 4850 almaya bıle gerek kalmıyor.ama bu testı yaparsan guzel olucak.merakla bende beklıyorum.yardım edecegım bır nokta olursa parça konusunda hemen temın ederız hafta içi

he bu arada şunuda belirteyim yaparkend ebiraz render denemeni istiyorum burda.atinin farkını anlayacaksınız.oyun kartında bıle render uygulamasında nvıdıayı gecıyor.onun ıcın atı derım.ama drıverı kurulumu ve bekleme suresı ve drıverların hep tam oturmamasında dolayı nvıdıa dıyorum.atı ekran akrtı yuklerken kı zamanla bılg format atıp formatın bıtme suresı aynı oluyor

3Dmark'ın puan kısmını zaten kullanmayacağım(ilk gönderide de belirtmiştim), çok çok özel bir istek gelmezse. Yani hangi kartın öne geçmesi değil, önemsiz bir test olduğundan. Bir oyunun temsilcisi değil, 3DMark puan sonucu. Öylesine bir test.

Ama teorik test kısımlarını kullanacağım. Zira, bazı şeyleri anlamada gerçekten çok yardımcı oluyorlar.

8800 GTS G92 güzel bir kart, fakat bazen GTX 260'tan çok geri kalıyor. Bellek band genişliği sıkıntı yaratıyor, bu tür örneklerde.

Bilhassa Unreal 3 motorlu oyunlarda.

Ki GTX 260, vmod'a gerek kalmadan çok güzel hız aşırtılabiliyor.

Ama yine de dediğim gibi, GTS G92 bazen oldukça yakın da olabiliyor bu 4870 - 260 ikilisine. Düz hâlleri için konuşuyorum, tabii.

Maalesef, render'le hiçbir ilgim yok. Eğer tamamen yönlendirirseniz, her şeyi anlatırsanız yapabilirim, ama öncelik oyundur.

Sürücü konusuna katılıyorum.

Sadece, sürücünün yüklenmesinde geçen zaman da değil.

Catalyst, CCC, ATT üzerinden seçilen ayarları uygulamada sıkıntı yaşayabiliyor. Sürücüde ayar uygulanmış görünüyor, ama aslında uygulamıyor. Sürücü bir önceki ayara döndürebiliyor kendini. Alt - tab yapıp oyuna döndüğünüzde de yaşayabiliyorsunuz bunu.

Neyse ki, oyun içinden yapılan ayarlarda hiçbir sorun olmuyor. Her seferinde sorunsuz uyguluyor.

Sürücü üzerinden ayarların %100 uygulanması ise, sistemi yeniden başlatmakla mümkün.
    Yoksa, biraz uğraşmanız gerekebiliyor. Gerekmeyebiliyor da.

8.3'ten beri(3870 ilk onla kullanmıştım), 3870 ile de yaşadığım bir salaklık bu. ATT'den ayar yapmak da çözüm olmuyor.

Başka birçok kişi de yaşıyor bunu. Lanet bir sorun, sürekli ayar değiştirip duranlar için.

Ve bir de, oyun içindeki bazı ekran değişimlerinde(hani meselâ oyun ilk açılırken, hiç tazeleme - çözünürlük değişimi yapılmasa da bir siyah ekran olur, sonra menü gelir. O menünün gelmesi gibi durumlar, işte), çözünürlük, tazeleme hızı gibi şeyleri değiştirirken, alt - tab'la masaüstüne dönüp sonra tekrar oyuna dönerken(oyunun ve masaüstünün çözünürlüğü - tazeleme hızı değeri aynı olsa bile), sürücü ayarlarını uygularken vs. Radeon'da bir bekleme oluyor.

GeForce'de hiç bekleme olmuyor, en azından bu tür bir şey kesinlikle yok..

Bunu da anlamış değilim. Canımı sıkıyor, Radeon'daki o beklemeler. Uzun sürmüyor, ama GeForce'den alışmış adamı sıkıyor.

Bilmiyorum, sadece benim mi başıma geliyor bu? Ya da bilmediğim bir ayar mı var, bu durumu düzeltecek?

Niye beklemek zorunda olayım? Daha iyi yapamaz mı AMD, şu işi?
    Framework tabanıyla mı ilgilidir nedir, bu saçmalıklar?

Önemli not: Bekleme meselesi Vista 32'de olmuyor. XP 32'de oluyordu. XP'ye özgü olabilir yani, bu durum.
    Ayar uygulama sorunuysa Vista'da da olabilir, emin değilim.

@tsk

Anlıyorum isteklerinizi, ama bana kesin olarak test edeceğim yerleri söylemelisiniz.

The Witcher EE'nin neresini test edeyim, örneğin? Sizin için önemli noktalardan kayıt dosyası atın, lütfen.

@High Vision

Gerçi kendinizi 30 gün uzaklaştırmışsınız forumdan, ama sizin için de geçerli bu.

Assassin's Creed'in belli kayıt noktaları var. Bayrak aldığınızda kaydeder, görev bitince kaydeder vs.

Size, bu noktalardan uygun bir tanesi varsa, en son orada kaydettiğiniz karakteri bana gönderin, sorunuzu cevaplayayım.

Omega biraz zor olabilir, ama 180.43 gibi yeni bir sürücüyle karşılaştırmalı biçimde paylaşabilirim sonucu. 169.21 Omega, inf dosyasından ayarla GTX 260'ı destekler mi acaba? 8800 GTS G92'yi destekliyor da, GTX 260'ta normâl yolla hata verecektir.
    260'ta uyumsuzluk yaratabilir ama, inf ile yüklesek bile. Çok eski bir sürücü tabanı, Omega olsa da. Olmazsa 8800 GTS G92'yi deneriz sadece, zaten siz de böyle istiyorsunuz.

Kaydı e-posta'dan yollayın: tugerzk@hotmail.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 24 Kasım 2008; 21:45:15 >

• hocam arada kendine kafa tatili ver sonuçta sana para ödeyen olmayacak.biliyorum sırf insanların gtx260 mı 4870 mi ? gibi sorularına yanıt aramaya çalışıyorsun ama birazda kendini düşün

Orjinalden alıntı: NefretZm

Bende daha yeni Club Hd4870 1gb modeli aldım.. Şimdi hd4870'in bazı merak ettiğim oyunlarda (Crysis, Bioshock, Assassin's Creed, FarCry2, Grid, r6 vs..) gtx260 karşısında nasıl sonuçlar vereceğini merak etmiyor değilim.

aynı kartı bende aldım ama henüz işlemciye para bulamadığım için hergün kart bana ben karta mahsun mahsun bakışıyoruz
    oyunları oynayamamak ne kadar kötüymüş

İstanbul park istiyorum multiplayer olsun önünde araç olsun arkanda olmasın bütün ayarları en yüksek yap hiçbirşeyi kısma

Amd Phenom 9550 4x@2.2
    Sapphire 4870 GDDR5 512 mb
    4 gb ram xdrr2 kingston böyle olması lazım tam olarak bilmiyorum siz çıkartırsınız
    Asus m2n sli deluxe anakart

vs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Magnesium -- 6 Kasım 2008; 19:13:32 >

1680x1050, oyundan 8x MSAA, en yüksek ayarlar, AF uygulama denetlemeli, gerisi standart sürücü ayarlarında:

Normâl, toz dumanın hiç olmadığı ve başka araçların görünür olmadığı pist ortamında(araçlar yarışıyor, sadece görünür değiller), pist sınırları içindeki ilerlememde, başlangıç çizgisi çevresi hariç hep 90 - 100 kare aldım ve 100'ün üstüne de çıktı birkaç yerde.

Kastırmak için, en çok zorlayan yer olan seyirci tribünlerinin olduğu başlangıç çizgisi kısımda üst üste boşluk tuşuna ve gaza çok kısa aralıklarla basarak katman katman toz bulutları oluşturdum, olabilecek en yüksek düzeyde kastırdım yani. Arkadan çok sayıda başka araçlar da geçti sık sık, ama 30'lu seviyelere indiremedim kare/sn'yi. 40'lı, 45'li düzeylerin altına bir türlü inmiyor ki, o tribünlerin haricindeki yerlerde 50'li(yani, 50 - 60 arası değer. 55 - 60 arası da denebilir) seviyelerin de altına pek inmedi, gene aynı yöntemle yarattığım toz bulutlarında.

Not: Araç arkası kamerada deniyorum. Tozlar ekranı tamamen kaplıyor, yani.

Grafik belleği kullanımı ise, aynı şartlarda(aynı araç) - grafik ayarlarında, tüm kameraları deneyerek(sürücü gözünden olan araç içi kamera da dahil[bu, bellek kullanımını dikkate değer seviyede arttırıyor]), toz duman vs., kenardaki türlü türlü engellere çarpma, araçlarla çarpışma vs. gibi her türlü işlemi yaparak ve pistin tamamını gezerek denediğimde, bu Istanbul Park Le Mans Series'te, en fazla 358,3 MB'ye çıkabildi (GeForce kullananlar bu değeri önemsemesin. Çok daha fazla, onda).

Bu değeri sonuçta sürücü raporluyor ve yanılması saçma olur, sanıyorum. Daha doğrusu, umarım.

Öyleyse, sorununuz elinizdeki 4870'in 512 MB bellekli olması değil.

Tabii bu değer, sadece bu pist için geçerlidir, bu unutulmamalı. Daha az kullanım görülen harita da olur, daha fazla görülen (24 saat, yani gece gündüzlü Le Mans pisti, örneğin, önemli ölçüde fazla olacaktır) de. Ama 512 MB'yi Radeon'da bu ayarlarda geçmesi sanırım hayli zor, pek de denemedim tabii. Belli olmaz.

Ek: Bu oyunda da, AA açmakla 8x MSAA açmak arasında çok az bir bellek kullanımı farkı görünüyor, Radeon'da. GeForce'yle kullanım farkı da AA açılınca birden artmaya başlıyor zaten, oyunlarda. Umarım tam doğrudur, Radeon'da raporlanan değerler.
    Yüksek düzey AA başarımının iyi olmasıyla bağlantılı düşünülürse mantıklı gelebilir.

Hotfix2 ile, XP Pro SP3'te, nVidia PhysX 8.10.13 yüklüyken denediğimi de belirteyim. Son directx güncellemesi de kuruluydu.

Kullandığım sistem, ilk gönderide yazıyor.

Bence, siz merkezî işlemciyi (Phenom 9550) hız aşırtarak da deneyin bir, bakalım değişim olacak mı?

Düz Phenom 9550'nin 4870'le bu oyundaki, bu ayarlarla konumunu bilmiyorum, büyük bir sorununuz varsa onla hiç ilgisi olmayabilir yani. Öylesine söyledim biraz.

Ve replay gönderirseniz, adam gibi test etmiş oluruz. Kafanıza takılanlar daha kolay cevaplanır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 7 Kasım 2008; 14:52:07 >

• @Tuğer
    Witcher'i kendi kartımla adam gibi oynayabilir miyim şeklinde bir soruydu benimki, çok önemi kalmadı artık, oyunu aldım. Bir süre sonra oynayacağım.

Warhead içinse yarın umarım kayıt dosyası gönderebilirim. Yalnız galiba eksik yazmışım, oyunu Vista ile ve 2gb ram ile oynadığımda oyunu hiç kapatmadan 3 bölüm geçince (2 bölümde de deli gibi düşüşler oluyordu) fpsler 0ları görüyordu fakat XPye geçince sorundan eser kalmadı.
    Özellikle tren üzerinde turretları kullanarak ilerdeğimiz kısım önemli benim için

İsteklerimi sıralasam fena olmaz şimdi:
    4gb ramin var, benim düşüncem XPde sorun olmadığı için Vista'da sistem raminin dolmasından dolayı sıkıntı çektim. Yani ekran kartımın belleğinin dolmasından dolayı değil. Senden ricam gtx260'ı Vista altında 2gb ram ile kullanman ve yarın sana (umarım :) ) vereceğim kayıttan itibaren 2 yada 3 bölüm geçmen(çıkmadan, alttab yapmadan vs.) bunları yaparken arkada riva tuner'in sistem belleğini ve ekran kartı belleğini gösteren grafik açık olacak ve fraps ile fps'yi takip edeceksin. Rezalet bir düşüş gözlemlersen (bu sadece 30 altı için değil mesela 60fpslerden 30lara düşersen ortamda hiçbir aksiyon yokken) veya 2-3 bölüm oynadıktan sonra masaüstüne dönüp grafiğin ss'ini buraya koyarsan çok makbule geçer.
    Yine 2gb ram ile bu sefer "Superfect" özelliğini kapatıp aynı şekilde(çok zamanını alabilir, erken beklemiyorum zaten) testi tekrarlamanı istiyorum.
    Ayarlar için hepsi gamer modunda ve aa - af yokken olursa en azından özellikleri eşitlemiş oluruz benimkilerle. Ayrıca kullandığım çözünürlük 1440x900dü, sanırım 4:3 ekran kullanıyorsun 1280x1024 çözünürlük benimkine en yakın olanıdır.

Verdiğim save'den başlayıp, "from hell's heart" bölümünün sonuna kadar oynarsan istediğim olacaktır. Ayrıca bu sabah bu bölümü XP ile oynadım yine düşüşler yaşadım. Vista kadar değildi ancak can sıkacak seviyedelerdi. Oyuna hiçbir patch kurmadım, nasıl çıktıysa o şekilde.http://rapids***hare.com/files/161482568/default_save_test_icin.rar.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tsk -- 7 Kasım 2008; 14:45:30 >

• Hımm, Vista kurulu olsaydı hemen iki dakkalık iş aslında ama, şu an hazır değil

Olmazsa bir şekilde kurarım Vista'yı, hallederiz.

Çok gecikebilir, ama. Anlamlı bir zaman dilimi içinde yetiştirmeye çalışırım.

Yetişmeyebilir de; zira belirttiğim gibi, önceliğim XP idi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 7 Kasım 2008; 4:29:59 >
  • Tuğer kardeşim çok teşekkür ederim hız aşırtmayı deniycem replay koyabilirim ama nasıl koyucam söylersen yaparım kardeşim ?

İçim rahatladı vallahi yoksa bu kartı götürüp club 1 gb alıcaktım.Birde monitörün etkisi olurmu komik olucak ama monitör Samsung T200 6 series bu monitörden çok çekmişliğim var 2 kere ölü pikseli oldu değiştirdim
    40 FPS burada full gine herşey
    http://img396.imageshack.us/my.php?image=grid20081107130806hg8.png

arabayı patinaj çektirdim 30 oldu 30 dan aşağı inmiyor 40 dan yukarı çıkmıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Magnesium -- 7 Kasım 2008; 13:25:33 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.