Şimdi Ara

HD 4870(1 GB) - GTX 260 G200-100 Testi İsteyen Var mı? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
0
Favori
6.666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

https://ibb.co/JFcsQyQL
  • quote:

Orjinalden alıntı: Magnesium

Tuğer kardeşim çok teşekkür ederim hız aşırtmayı deniycem replay koyabilirim ama nasıl koyucam söylersen yaparım kardeşim ?

İçim rahatladı vallahi yoksa bu kartı götürüp club 1 gb alıcaktım.Birde monitörün etkisi olurmu komik olucak ama monitör Samsung T200 6 series bu monitörden çok çekmişliğim var 2 kere ölü pikseli oldu değiştirdim
    40 FPS burada full gine herşey
    http://img396.imageshack.us/my.php?image=grid20081107130806hg8.png

arabayı patinaj çektirdim 30 oldu 30 dan aşağı inmiyor 40 dan yukarı çıkmıyor

Monitörle ilgisi yok.

İşlemciyi hız aşırttığınız zaman tekrar bilgilendirin. Ondan sonra bakarız.

quote:

"ouch!!" peh.gif

Sadece bu konudan değil, forumdan da yorumlarını esirge de, biraz rahatlayalım.

@tsk

Vista işi gecikecek, sanıyorum.

Siz 2 GB bellekle Vista'da deneme yapacak başka birisini bulmaya bakın, bence. Sadece beni beklemeyin, öyle yapıyorsanız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 12 Kasım 2008; 13:34:55 >

• Yahu ben anlamadım bu işi.

O zaman tek bir yeni oyun için, Far Cry 2 için örneğin, dx9'da merak ettiğiniz bir şey varsa onları deneyeyim. Gönderin ve hemen test edeyim o tek oyunu?

Yok öyle olmayacaksa, tamam sizin için Vista 32 kurayım yani, dx10'da deneriz.

Test, deriz sallayan az olur. Ama "4870 mi 260 mı" diye konu açılınca çoğu kişinin edecek bir lâfı olur. Bir sürü adam çıkar, yalan söyler öyle konularda (yok sadece iki oyun için o kart alınırmış, yok "optimize"ye rağmen geçmiş, "optimize" olmasa ezecekmiş şuymuş buymuş. Hepsi kendi kartlarını övüyor, kafalarından bir şey uyduruyor.)

Testler kullanıcının isteğinin karşılanması şeklinde olmalı, gökten inme değil.

Ha böyle olmadığını düşünüyorsanız da, yanıldığınızı CoD4 üzerinden göstermeye çalıştım. Artık daha ne yapayım?

Hayır ben "cahillik mutluluktur" diyen tiplerin bu konuyla ilgilenmesini zaten beklemiyorum. Onlar da bu konuyu hiç görmesinler, ama mutlu olmak istiyorlarsa forumda o "değerli" görüşlerini de hiç paylaşmasınlar, milleti yalan yanlış bilgilendirmesinler (kendi GTX 260 kullanıyor diye 4870'i gariban kart ilân edenler de buna güzel örnek [onlar kendilerini biliyor. 4800'lerin üretim kalitesi de kötüymüş hatta, onlara göre. Vay vay]).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 10 Kasım 2008; 16:30:27 >

• Konu okadar spesific bir halde ki ve daha önce OC yapmamış, o driver senin bu driver benim gibi şeylerle uğraşmamış biri olarak verdiğin emeklere saygımdan herşeyi okumama rağmen herşeyi anladığımı söyleyemem. Bu sebeptendir diye düşünüyorum bu forumda benim gibi bu konuda lamer birçok kişi war ve malesef gene söylediğin gibi millet gereksiz fanatizm yada aldkları ürüne toz kondurmamak adına atıp tutuyor hangisi iyi konusu olduğunda ama konu ameliyat masasında faaliyete geçmek olunca çıt yok. Keşke konudan biraz anlasaydımda sana yardım edebilseydim. Oyun ve PC sektöründen okadar uzak kaldım ki (7-8yıldır pc toplamadım, notebook aldım zaman içinde) millet şu sıralar ne oynuyor, bu GBlar TB lar neden hawalarda uçuşuyor düşünür oldum.

Birde eskiden bu kadar çok kıstas yoktu, MHZ, RAM, Bus hızı vs vardı şimdi 16x - 8x, stream... bi sürü şey war ve konuyu okuduğumda şunu anladım: Teorik olarak Ati nin 4870i ile Nvidia nın GTX 260 ı ekran kartı fakat kullanıcının amaçları doğrultusunda başarı gösterebiliyor. Yani 2sinin karakteri farklı ve başarılı olduğu noktalarda farklı, kullanıcı önce kendi amaçlarını bilmeli ki kart testine bakınca hangisi ona uygun onu görebilsin. Bunu görmeye çalışsamda işte eskiden kalma olduğum için ve hep bir nvidia kullanıcısı olduğumdan (ne kadar eski şöle açıklıyayim: PC'imde şuan Geforce 3 200ti var) Ati acaba nasıl, bu hotfix nedir gibi şeyler diyorum ve kıyaslama yapamıyorum.

Öncelikle insanlar neleri baz almalı bu testi yorumlamak için bunu bir aydınlatmak gerek diye düşünüyorum, böylece benim gibi lamer olan arkadaşlar konuyu anlayacağından katılımı ve boş boğazlıların gereksiz konuşmalarına mahal verdirmezler konuyu öğrendiklerinden.

Tüm emeklerin için teşekkür ederim.

• Ben teşekkür ederim, anlayışınız için.

Anlaşılmayacak bir şey yok.

Yapılacak şey basit:

UT3 üzerinden konuşursak:

Diyelim ki, Deimos haritasına hastasın. İnternette oynuyorsun saaatlerce ve bu haritaya bayılıyorsun.

Ee peki, ben böyle birine(böyle biri olmasa da fark etmez. Her durumda), gidip de Gateway'in çiçekli böcekli yerinden bir yeri test edip bunu "UT3 testi" diye sunarsam ne olur? Saçmalık olur.

Öyleyse o kişi ne yapacak? Demo kaydetme seçeneğini kullanarak Deimos'ta kendine göre bir oynayışla bu demo'yu kaydedecek ve bana gönderecek (aynı harita olması yetmez. Özel, kendisi için önemli durumlar için ayrıca istekleri de olmalı. Aynı harita diye sonuçlar hep belli düzeyde çıkmaz, harita içinde de hayli değişebilir. Haritaların içinde çok çeşitli durumlar olabilir. Hiçbir şey olmasa, roket atıp onun patlama efektinin içinden geçmekle akan su efektine bakmak aynı şey olmayabilir, böyle birbirinden farklı özelliklere sahip kartlarda.)

Kendimize özel yerleri ve durumları görmüş olacağımız gibi, oyunun kapsamlı test edilmesi gerekliliğini de yerine getirmiş olacağız böylece.

Çok az istek gelmesi bile yeterince üzücüyken, bir de bir şeyden çakmayıp "test yapacaksan yap, hava atma" diyen gudubet tiplerin ortaya çıkması, bu durumu sıkıcı yapıyor.

Hani umutsuz vaka derler ya, aynı ondan. Dediğimden bir parça bir şey anlamak bile bir yana, üstüne saçma sapan konuşabiliyor.

Testin tarzını anlatıyorum, herif okumadan gelmiş "test yapacaksan yap" diyor

Bazılarını anlamak gerçekten çok zor. Bence foruma, ortalığı karıştırmak için giriyorlar. Amaçları bu.

İşten okuldan gelip burada saçmalayarak stres atıyorlar.

Yoksa dediklerim gayet açık. Göz ucuyla bir bakan "haa" der. Eminim onlar da gördü aslında, yazdıklarımı.

Öyle garip insanlar var ki, CoD4 kullanılarak yapılmış anlatımda Creek için GTX 260'la ilgili dediklerime gıcık kapıp inadına saçmalayabilir.

İlk 3 haritanın verdiği rahatlığın diğerinde sarsılması ve GTX 260'ın 576/1242/1998'de test edilmesi, bu nVidia fanatiklerini derinden yaralayacaktır ve hırçınlaşacaklardır.

Muhatabımız bunlar işte.

Tabii bir de şey var: CoD4 kısmını ana testin parçası, bir başlangıç sananlar, bu nedenle test beklemeye başlayanlar.
    Haha, onlar da ayrı bir komedi. E be yazdıklarımı bir okuyun. Bu kadar mı zordur, bir şeyi okumak?

Artık bu gidişle test mümkün olmayacak, umudumuz tükeniyor. Öyleyse, GTS G92'yi elden çıkarırım önce.

Sonra duruma göre diğer ikisinden birini de bırakırız. Hangisi benim için iyiyse

Ben elimden geleni yaptığımı sanıyorum, öğrenmek istemeyene zorla öğretmek gibi bir şey de forum ortamında zaten yapılamaz.
    Bir şey öğrenmeye ihtiyacı olmayan aklı başında kişilerse, herhâlde iki kartın durumunu gayet iyi biliyorlar veya bu kartlarla ilgilenmiyorlar. O nedenle onların çoğu da bir istekte bulunmamış olmalı.

Yapacak daha fazla bir şey kalmadı artık

Bu konu da kilitlenebilir, dilerseniz kilitleyin yani. Konunun varlığı bir şeye yaramıyor, bu açık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 13 Kasım 2008; 19:46:37 >

• TUĞER, içinden neler geçirdiğini anlıyorum. Lütfen boşver... Dayanamadığın şeyleride anlıyorum.

Relax... ABicim bu nasıl bir sabırıdr ya sen bu testlerle nasıl uğraşdın. Bende bir ara uğraşmışdım kafayı sıyırmışdım ya

Eski testimi belki hatırlarsın, ilk yaptığım test çok eski ama 2 ay evvel falan sanırım. Abicim sen birde bir oyunda ne uğraşmışsın ben senin gibi o zaman test yapsaydım 1 ay sürerdi. Çünkü eski testimi 2 günde bitirmiştim 48 saat uyumadan bide...

Arkadaşlar 8800 GTS 512'yi satalı üç aya yakın bir süre oldu.

4870'i de satmadan önce(birkaç gün içinde elden çıkacak) bu konuyu son kez yukarı alıyorum. İsteği olan varsa görevimizi yerine getirelim. Oyun listesini de güncelledim (yalnız F.E.A.R. 2'yi çalıştırılabilir hâle getirmem zor olabilir. Ona bir bakacağız).

Win XP'de 1680x1050'ye kadar; hatta GeForce'teki duruma göre belki 1900'lü çözünürlükler, hatta 2048x1536'da (Radeon'da 2048x1536'ya kadar görüntü alınabiliyor benim şartlarda; GeForce'de ise 1680x1050'nin üstü için tekrar bakmam gerekiyor); Vista'da ise en fazla 1280x1024'te (1440x900 dahil değil) görüntü alabilirim.
    Aslında, Radeon'la, bazı oyunların dx10 modunda ve masaüstünde 1680x1050'de falan görüntü alabilmiştim Vista'da; ancak diğer durumlarda 1680x1050 bir yana, 1280x1024 bile seçeneklerden kayboluyor yöntemlerimi uygulayınca.
    GeForce'de ise Radeon'daki kadar bile bir başarı elde edememiştim elimdeki monitör durumunda.

Ayrıca, 4870'i satınca 22 LCD alacağım (BENQ X2200W olacak muhtemelen). O zaman, Win Vista ile de GeForce'de 1680x1050 (ve hatta üstü. 2560x1600'de bile görüntü verebilir monitör değişimi sayesinde [DVI, HDMI vs. mevzusunun etkisi olabilir sürücünün tanıyışında. Veya tamamen monitörün modeliyle ilgilidir]. Yani GTX 260 G200-100 elimde kalacağı için, kayıt dosyasıyla istediğiniz testi yaparım. GTX 260 G200-100'ün Core 2 platformundaki başarımını merak eden olursa bana ulaşır.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.