Şimdi Ara

Hazır sistemlere neden ÇÖP diyoruz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • mrb arkadaşlar bu konuda herkes aynı fikirde sanırım kimse hazır sistem tavsiye etmiyor (bende dahil)

tavsiyelerde hazır sistem isteyenlerin artması sebebi ile konu açtım yorumlara göre umarım yardımcı olunur

peki neden

asus
    hp
    LENOVO
    casper .. vs

bu gibi firmalar neden üretim yapıyor yani bi forumdaki kişilermi biliyor bu işi o firmaların mühendisleri bilmiyorlarmı

örnek:

http://www.vatanbilgisayar.com/masaustu-bilgisayar/asus-cg8480-tr001s-intel-core-i7-3770k-42ghz-16gb-128gb-ssd-2tb-hdd-3gb-gtx660-bluray-win8/productdetails.aspx?I_ID=63838

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aglarm -- 6 Şubat 2013; 15:48:36 >

• - Ne olduğu belirsiz dandik parçalar
    - F/P oranı sıfır
    - Güncellemeye kapalı
    - Parasının hakkı değil
    ...

Akşama kadar uzar bu liste.
  • Yani? Aynı fiyata sistem toplasan bunun kadar etmez mi demeye çalışıyorsun?
  • Ben mi yanlış görüyorum yoksa 3700 TL'lik sistemin ekran kartı GTX 660 mı?
  • asusun 1400 liraya kasa satıyor. şu an 1300 olmuş, monitör yok.. o kasayı almak isteyen bir arkadaş için 1000 liraya sistem topladım monitör dahil.

asus kasa 1tb hdd vardı ben 2tb aldım
    i5 işlemci vardı, ikinci el i3 işlemci alıp taktım.
    4gb vardı asus kasada, ben de 4gb ram aldım
    asus kasada gt630 vardı, hd5770 aldım o da ikinci el
    xilence 350w kasa aldım ki asus da muhtemelen 350w power koymuştur o kasaya
    22" asus fullhd monitör aldık, asus sadece kasa olduğu için bu komple artı.

nedeni bu
    bir iki parça ikinci el olmasa yine asus kasa fiyatına komple sistemi toplardım.
    kasanın farkı üzerinde win 8 kurulu gelmesi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: youngeagle_3

Yani? Aynı fiyata sistem toplasan bunun kadar etmez mi demeye çalışıyorsun?

burak bunlarıda paşa gerçek düşünceni yazda bakalım senin yorumun önemli
  • Üzerindeki donanımlara göre fiyatının yüksek olması.
    Kasanın tmamının garanti içerisinde olması, yani DVD ROM bozulsa kasa komple gidiyor servise.
    Parça ekleneceği zaman Garantinin yanacak olması. Parça ekletmenin sadece alınan yerde yapılması
    Parçaların düşük model ve kaliteli olmayan markalardan seçilmesi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

asusun 1400 liraya kasa satıyor. şu an 1300 olmuş, monitör yok.. o kasayı almak isteyen bir arkadaş için 1000 liraya sistem topladım monitör dahil.

asus kasa 1tb hdd vardı ben 2tb aldım
    i5 işlemci vardı, ikinci el i3 işlemci alıp taktım.
    4gb vardı asus kasada, ben de 4gb ram aldım
    asus kasada gt630 vardı, hd5770 aldım o da ikinci el
    xilence 350w kasa aldım ki asus da muhtemelen 350w power koymuştur o kasaya
    22" asus fullhd monitör aldık, asus sadece kasa olduğu için bu komple artı.

nedeni bu
    bir iki parça ikinci el olmasa yine asus kasa fiyatına komple sistemi toplardım.
    kasanın farkı üzerinde win 8 kurulu gelmesi.

quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

Üzerindeki donanımlara göre fiyatının yüksek olması.
    Kasanın tmamının garanti içerisinde olması, yani DVD ROM bozulsa kasa komple gidiyor servise.
    Parça ekleneceği zaman Garantinin yanacak olması. Parça ekletmenin sadece alınan yerde yapılması
    Parçaların düşük model ve kaliteli olmayan markalardan seçilmesi.

çok tşkler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aglarm -- 6 Şubat 2013; 16:07:39 >

• Hazir sistemler ureten firmalar kullanim amacina gore ayirsa belki durum farkli olabilirdi.
    Toptan ucuz mal aliyorlar 2-3 katina iteliyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorunun cevabı zaten sizin verdiğiniz linkte mevcut.

Bir kasa yapmışlar, monitör dahil değil, 3700TL ve içine de Nvidia GTX660 takmışlar.

Bu fiyata insanlar, Gtx 680 li sistem topluyorlar. Ayrıca kasa nın içindeki ram, anakart, ssd in, marka ve özellikleri hakkında bilgi dahi verilmemiş. Gidip H77 bir anakart bile takmış olabilirler. Ramler CL11 1600mhz olabilir gibi vs.

Hadi anakartı, ramleri vs geçelim, sadece o ekran kartı bile tüm kasayı ÇÖP yapmaya yetmiş bence.( O fiyata tabi...)
  • Eskiden hazır kasalara talep çoktu çünkü toplamayı genelde bilgisayarcı arkadaşlar yapıyordu.Fakat artık herkesin az çok bilgisi var ve firmalar istediğin parçaları topluyor.Ben bu zamana kadar hep laptop kullandım.1 kere hazır pc aldım.Exper marka 3-4 yıl oluyor. Şuan da ben kullanmıyorum fakat her oyunu oynatabiliyor. İçinde Geforce 9600 GT var :) .
  • O kasanın 3700 TL olduğunu gördüğümdeki tepkim

• ben hazır pc casper aldım ama o zamanlar ekran kartına önem vermeden aldım işte anakart pegatron diye bi marka hiç duymadım hayatımda ekran kartı 64bit çıktı yani boşuna masraf gerektiriyor böle olcagını bilsem ben toplama yapardım ama bi kere oldu şimdi garantide gitti kendim ek parça alıcam bilgisayara ekran kartı olarak psu 250 watt olması en kötü yanıydı zaten bildiğin malzemeden çalarak yapıyolar
  • 3700 liralık sisteme GTX 660
    Belki taktıkları parçalar çok dandik...
    Ama, o kasanın arkadan resmine baktım, anakart kaliteli birşeye benziyor (Asus Z77 belki?)... ve çok iyi bir ses kartıyla geliyor ve wireless adaptar'ı var. RAM'ın da dandik olucağını sanmam. Ekran Kartı büyük ihtimale Asus, yani parçaların dandik olacağını sanmam.
    Ayrıca, kendin toplarsan tamamen senin ihtiyacına göre toplayabilirsiniz PC'yi.
    Çoğu oyun PC'si toplayan kişi için gereksiz şeyler ile donanmış... ses kartı gereksiz, 16gb RAM gereksiz, wireless adaptar gereksiz, i7 işlemcisi gereksiz, blu ray oynatıcısı gereksiz ve bu fiyat için bir GTX 660 çok kötü :P
    Kısacası, bu kasa kaliteli bir kasaya benziyor ve kaliteli parçaları kullanıyor, ama pahalı, ve çoğu kişi için gereksiz parçalarla geliyor... ve ekran kartı 3700 lira için çok iyi değil.
    Benim imzamdaki sistem yaklaşık 2250 liraydı. 1500 lira daha ucuz olmasına rağmen, aynı 'gereksiz' RAM ile geliyor, wireless kartı var ve ekran kartı çok daha iyi. İşlemcide oyunlarda aynı performansı gösteriyor i7'ye göre. Sadece fazladan bir ses kartı ve Blu Ray oynatıcısı yok.

• adamlar sadece marka satıyo zengin olan adam alır fazla uzatacak bi şey yok
  • Zamanında telefon denince eminim bir çoğunun aklına Nokia geliyordu. Bu kulvarda tek gibiydi. Sonradan ne oldu o solladı bu solladı derken diğer markaların da telefonları çok üst düzey çıkmaya başladı. Bu bilgisayar işinde de Asus herkesin dilinde. Zamanla forsları sönerse hiç şaşırmam.
  • Öncelikle linkteki modele bakarsak, arkadaşlarında belirttiği gibi o bütçeye o ekran kartı olmamış, beraberinde kasada psu yeri üstte bu da iyi değil, psu, ram, ssd vs. bunlara ait bilgi de yok malesef...

Hazır sistemler de genel olarak;

- soğutma ve malzemesi kalitesiz kasa,
    - sadece sistemi çalıştırmaya yönelik psu,
    - stok fan vardır, ayrıca soğutucu yoktur,
    - sadece işlemciyi çalıştıracak düşük çipset anakart,
    - ucuz bellekler,
    - göz boyama amaçlı 2-3gb'lık düşük seviye ekran kartları,
    .
    .
    .

diye uzar bu liste...

Hazır sistemleri bir de Inventus gibi tamamen profesyonelce hazırlayan firmalar da var, o şekilde hazır konfigrasyonlar da alınabilir...
  • İnanılmaz.

Aynı paraya bu bana daha iyi geldi mesela. Birde güç kaynağından hiç bahsedilmemiş.Bunda 7970 vapor-x 6gb var, ocz ssd var 128 gb.Ayrıca 2 tb değil 3 tb hdd var.Kasa high tower değil ama güç kaynağı 1100W.En azından kaç w olduğu belli

Toplam : 3975.23 TL

Hazır sistemlere neden ÇÖP diyoruz

+

http://www.hepsiburada.com/liste/aerocool-mechatron-pencereli-1100w-80-gold-black-mesh-20cm-fan-2xusb30-mid-tower-atx-oyuncu-kasasi-ae-mech-w-1100/productDetails.aspx?productId=bd301656&categoryId=1013

• mühendisleri illaki biliyordur ama, çakallık yapıp ona göre hareket ediyorlar.ülkemiz insanları 8gb ram ile tüm oyunların açılacağını sandıkça firmalarin böyle işler yapmaları gayet normal.yoksa o adamlar da biliyor kaymak gibi sistem dizmeyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aglarm

mrb arkadaşlar bu konuda herkes aynı fikirde sanırım kimse hazır sistem tavsiye etmiyor (bende dahil)

tavsiyelerde hazır sistem isteyenlerin artması sebebi ile konu açtım yorumlara göre umarım yardımcı olunur

peki neden

asus
    hp
    LENOVO
    casper .. vs

bu gibi firmalar neden üretim yapıyor yani bi forumdaki kişilermi biliyor bu işi o firmaların mühendisleri bilmiyorlarmı

örnek:

http://www.vatanbilgisayar.com/masaustu-bilgisayar/asus-cg8480-tr001s-intel-core-i7-3770k-42ghz-16gb-128gb-ssd-2tb-hdd-3gb-gtx660-bluray-win8/productdetails.aspx?I_ID=63838

bu kasa 3750 lira %25 indirimde.

2500 lira ver bundan daha performanslı kasa toplatayım sana.

millet ekran kartını raminin boyutuna göre hesapladıkça daha çok satalarlar bunlardan.

3gb ekran kartı var ya...aboooo

100 liralık ekran kartına 2gb ram koyuyorlar. diyorum benim eski 8800gt yarım gb ramliydi ama bundan kat kat iyi ekran kartıdır. şüpheyle bakılır.
    gel de inandır.

1000 liraya i3 sistem topladım.
    gidip reyondaki 1500 liralık expere bakıyor. bu kasa daha iyi gibi sanki ben bunu mu alsam diyor. i5 işlemci var sadece kasada başka bişey yok. üstelik monitör 19", ben 22" fullhd monitör aldım.

zorla aldırdım, kadını zor ikna ettim. ama biliyorum içi rahat değil. en ufak bir sorunda "ben o kasayı beğenmiştim, keşke onu alsaydım" diyecek

milletin bu özelliği oldukça çok kazık atarlar.
    millet kazık yemeye hevesli...
    2000 liraya bilgisayar aldım diye hava atıyorlar.
    boşuna 2000 lira vermişsin. bana 1500 vereydin daha iyisini toplardım deyince bozuluyorlar. bu işin okulunu okudum desen de sen artık "bilmiyor" olursun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 7 Şubat 2013; 8:48:19 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.