Şimdi Ara

Yeni Nesil Daha Zeki Oluyor Muhabbeti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
1.154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle belirtiyorum bu başlığı açma niyetim insanlara direkt ya da dolaylı olarak aptal demek, zekalarını küçümsemek değil sadece inatla yapılmakta olan bir yanlışa karşı bilinçlendirmek.

Bilgiye ulaşmanın kolay olduğu bir çağdayız, üretmeyen yaratmayan sadece tüketen bir nesle bakıp biz bu yaşta daha cahildik bu çocuklar çok daha zeki demek büyük bir hata ve daha bilinçsiz nesillerin yetişmesine neden olacak aptalca bir görüştür. Bulundukları yerin sınırların üzerine 0 katkıda bulunan insanları yapmadıkları şeylerle ödüllendiriyor kolay yoldan motivasyon veriyorsunuz ileride bu kişiler kendilerini geliştirmeye yeltenemeyecek bile bu yüzden. Doğal motivasyon sistemini bozup eğitilmiş köpeklere çevirdiniz çocuklarınızı. Hep kolay yollar arayan karşısında zayıflık arayan anlık övgülerle motive olan insanlar göreceğiz, daha doğrusu bu kişilerin sayısında artma göreceğiz.

Bu konu beni irite ediyor,

arkadaşlarım bir şey elde etmek istiyorsanız ya da rahatsız olduğunuz bir durumdan çıkmak istiyorsanız umudu iyimserliği ya da hüznü geçin çöpe atın. Harekete geçip kendiniz için bir şeyler yapmaktan daha iyi bir umut göstergesi yoktur,

İstediğiniz bir şey var ise peşinden koşun ama bilinçli bir şekilde koşun, hala izliyorsanız youtube daki cicili böcüklü fosforlu salak saçma kanalları bırakın fantezi dünyasından çıkın, aptal telkinleri bırakın bunları yapmadan zekanızı potansiyelinizi çıkaramazsınız, kendinizi alçak hissede hissede düşüp kalka kalka yürüyün gerekirse ama kendinizi geliştirmeyi seçin, aptal motivasyon beklentilerini bırakın gerçekten dünyanın en niteliksiz insanlarına karşınızda konuşma gücü veriyorsunuz bugün motivasyon diye damarınıza girip yarın aptal aptal fikirleri içinize işliyorlar, sonra b*ktan kitaplarını pazarlıyorlar. Hayat soğuk ve acımasız ülkemiz bilinçsiz insanlarla dolu elimizdeki tek şans bizlerin daha yaratıcı olması ve insanlığa ahlaka yeni ve daha temiz yargılar getirmesi. Sistemleri baştan yazması.

O yüzden kendinize katabildiğiniz kadar çok şey katmaya çalışın, robot gibi kitap okumayın yaya yaya hissede hissede not çıkara çıkara okuyun bir günde yazılmıyor onlar hızlı ve çok okumak marifet değil,
    kesinlikle satranca başlayın olağanüstü bir keyfi var 5-6 aydır ara ara oynuyorum geç başlamak zor biraz ama yine de hızlı gelişiyorsunuz günde 1-2 saat oynamak ile
    Dil öğrenin, ingilizceden ibaret değil yabancı diller mezuna kalıp ekstradan bir dil öğrenmek sizi bölmez sevdiğiniz belki de hayranı olduğunuz ülkelerin dillerini öğrenin

İlişki olayını bırakın gerektiğinde birbirinize iyi gelecek insanlarla tanışıp kısa ya da uzun süreli yakınlıklarınız oluyor kendiliğinden, zorlamanın anlamı yok her zevk sonsuza kadar sürecek ya da direttiğiniz yerden gelecek diye bir kaide yok

Öğrendiklerinizi merak eden soru soran insanlarla paylaşın, iddialaşmayın birine bir şey kanıtlamak zorunda değilsiniz , insanların cahillik ve beyinsizlikleriyle beyin mastürbasyonu yapmayın bu onları daha da yerin dibine gömüyor, az da olsa insan muamelesi yapmaya çalışın belki düğümleri çözülünce gerçekten içinden insan çıkar.

İçinde hala yapılmayanı yapma ve fark yaratma ateşi yananlara selam olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yeni nesillerde alet kullanabilme becerisinin arttığını görüyoruz ve zekanın hayvanlar için en önemli kıstasının alet kullanabilme becerisi olduğuna da biliyoruz. Buradan direkt olarak yeni nesil daha zeki denebilir.

Fakat insanoğlu çok üstün bir hayvandır, bu nedenle zekanın gelişmişliği alet kullanımına indirgenemez.
    ÖZET: Bilinenin aksine yeni nesil daha zeki değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YumurtaDayandi -- 11 Temmuz 2018; 23:51:6 >
  • hocam bence zekilik değişik bi kavram, çevreden etkilenme olayı olabilir yani zekiliğin içine girdiğin zaman çıkamıyosun sanki
  • YumurtaDayandi kullanıcısına yanıt
    Tam olarak bundan bahsediyorum +1

Beynin bir motivasyon, kendini kamçılama sistemi var. Yavrum biricik yavrum en zeki yavrum en üstün yavrum diye yetiştirilmek bu sistemi mahveder, köpek yetiştirmiyorsun ki. Üretme problem çözme hissetme becerisi olmayan insan önce olaylara karşı duyarsızlaşıyor sonra kolay yoldan elde etme alışkanlığı onu haysiyetsizleştiriyor. Adam düşüp kalkmayı bilmiyor ki, düştüğünde ağlayıp dikkat çekmekten başka bir vasfı yok.

Motor becerileri direkt olarak zeka ile özdeşleştirip başka hiçbir zihinsel yeteneğin değeri yokmuş gibi davranıyor bulunduğumuz toplum, iki çift laf edip birkaç küçük fikir tartışıp varolmaya boşluklarını doldurmaya ihtiyacı var insanların. Yapamadık bunu.

Ki tezatlık şurada, yetenekler üzerine çalışarak geliştirilir, yorucu ve uzun bir süreçtir.

“İnsanlar, benim ustalığımı elde etmek için ne kadar sıkı çalıştığımı bilseler, onun o kadar hayret edilecek bir şey olmadığını anlarlar.” - Michalengelo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C9C04F1B8 -- 12 Temmuz 2018; 0:0:54 >

• Sorun da tam olarak buradan çıkıyor, yetenek/zeka kavramları üzerine çalışılabilecek ve bir o kadar uçsuz bucaksız tanımlanamaz konular. Ben toplum dilindeki karşılığını eleştiriyorum, zeka üzerine direkt olarak konuşmak daha geniş bir bilimsel birikim ve felsefi düşünme yeteneği istiyor, forum köşelerinde zor

• hocam bana kalırsa varlığından bile şüpheliyim denilebilir :D sonuçta bizim zeki diye tabir ettiğimiz insanlar hayatı boyunca çok çalışmış insanlar değil midir? belki bu çalışmalarından ötürü zeki diye adlandırılıyorlar. Ama deha olabilecek birini tanıyorum isterseniz özelden bi sizin de fikrinizi almak isterim
  • Konu guzel ve cok iyi noktalara deginilmis tesekkurler.

Ama sahsen benim dedigim sey yeni nesil zeki degil bilincli ve caliskan.Iyiler cok iyi.Kotuler cok kotu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Zeka/yetenek geliştirebilecek bir ortam yok maalesef, enerjimizin büyük kısmı düşünce kirliliğinden çıkmaya ve sınav sisteminde bir yer bulup yol çizmeye harcanıyor. Yapılabilecekler ve imkanlar maalesef kısıtlı

Umuyorum buna rağmen insanlar az çok bilinçlenip kendilerini geliştirmek için yollar üretebilirler, dediğiniz çalışkan grubu ben de görüyor ve içinde bulunmak için çabalıyorum sayımız artacak zamanla.

Hayata bir kere geliyoruz ve anlama yeteneğimizi geliştiremedikçe yaptığımız hissettiğimiz hatta inandığımız hemen hemen her şey boşuna bu sebeple sadece sınav için değil gece gündüz kendimiz için çalışmamız lazım hocam bu boşluk başka türlü dolmaz

• Canlılar sürekli evrim geçirdiğinden doğal olarak her nesilin öncekinden zeki olması lazım ama bu zeka farkı ancak onlarca nesil sonra fark edilebilir. Tabii bazı toplumlarda çevresel faktörlere bağımlı olarak bireyler baskı altında beyinleri yıkanarak yetiştirilirse gelecek nesillerin zekasında çok fark olmasa da sorgulama, düşünme, anlama gibi yeteneklerinde düşüş görülebilir. Yani konuya gelecek olursak zekada bir fark yok, bundan 7-8 sene önce sadece dershane imkanı vardı, belli başlı kaynaklar vardı, insanlarda sınav farkındalığı daha azdı, online ders zaten yoktu, şimdi imkanlar çok daha iyi. Düşünsene 2008'de küçük bir Anadolu şehrinde sınava gireceksin, tek şansın o zamanların meşhur dershanesi ve kaynakları başka imkan yok, ama şimdi öyle değil.

• aidenholmes19 A kullanıcısına yanıt
    evet hocam gelişmek kaçınılmaz ama bu ortamda kaçınılmaz olan şey olanaksızlaşıyor, inanılmaz değil mi?

• Güzel bir bakış açısı, söylediklerini beğendim hocam

Ben de hocam teşekkürler, arkadaş ekliyorum uygun bir zamanda sohbet ederiz dilerseniz

• Tabii hocam

Aynısını diyecektim 👍👍

• https://www.google.se/amp/s/grifikirler.com/yeni-nesil-neden-bu-kadar-aptal.html/amp

Burada konu biraz daha farklı bir açıdan ele alınmış, meraklısı için ekliyorum.

• Hocam hepsine katılıyorum. Çok haklısınız

475 puan kaç k gelir hocam?

• aymbm A kullanıcısına yanıt
    2015 ten 3 tık kötü 2016 dan 1 tık iyi düşünüp 2010 yığınsalına göre hesaplarsanız şirinleri görebilirsiniz hocam umarım yardımı olmuştur

• Kesinlikle her birey sebepsiz tanımların bir parçası olmak yerine,kendi içinde..görkemi ve ihtişamıyla bütün yaşamı gölgede bırakan bir mozole inşa etmeli.

Çünkü;

İsteyip alamamanın haklı yergisi, almak için sadece istemiş olmanın yeterli olacağını düşünme ahmaklığı aynı soyun evlatlarını meydana getiriyor. Ve ebeveynler maalesef gençliğin bütün apoletlerini sökmüş oluyorlar. O yüzden de yeni nesil.. iyi ki yanılgı var. Her şeyde haklı çıktığını düşün, hiç yanılmadığını. Burası korkunç bir yer olurdu.. Kalıbından ziyade.. ''ben hep haklıyım'' mottosun da kendilerine yer ediniyorlar.

Ama bilmiyorlar ki; hayatlarının bir kısmı duyduklarına inanamayarak geçecek, kalanı da inanabilecekleri şeyleri duyamayarak. Fark etmeyecekler.. özgürlüklerini beklentilerinin belirleyeceğini.

Umarım bu ateşi içinde taşıyan ve büyütmek isteyen her genç birey en iyi şekilde bu yolculuğu tamamlar.

Ayrıca gerçeğin ulaşılabilir hakikatin ise yalnızca aranabilir bir şey oluşu, gerçekle hakikat arasındaki en belirgin farktır. Bu nedenle hakikati arayanlarla gerçeğe ulaşanlar, bir şeyin sınırlarını idrak edenlerle, o şeyin bir parçası olanlar olarak ikiye ayrılır. Yani ya haklısındır ya da hakkın kendisi. Üçüncü bir seçenek daha yok..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ApsinteX -- 15 Temmuz 2018; 0:2:59 >

• ApsinteX kullanıcısına yanıt
    Hocam cevabınız için teşekkür ederim konunun boşluklarını fazlasıyla doldurduğunu düşünüyorum,

“Ama bilmiyorlar ki; hayatlarının bir kısmı duyduklarına inanamayarak geçecek, kalanı da inanabilecekleri şeyleri duyamayarak. Fark etmeyecekler.. özgürlüklerini beklentilerinin belirleyeceğini. “

Beklentiler insanın vizyonunu, düşünme yeteneğini olağanüstü derecede sınırlıyor, gerçeği bulanık görmeye sebep oluyor. Hayatını sürekli gerçekleşeceğine inandığı bir olayın gerçekleşmesini bekleyerek geçiren o kadar çok insan var ki. Sanırım bu kadercilik, önceden belirlenmişlik, günah sevap gibi kavramların çirkin yorumlarıyla büyümenin bir sonucu. Umarım bir gün bu düşünme şeklinin zararlarını iyileştirme şansımız olur.

O güne kadar bu neslin kendisini en iyi şekilde geliştirmesi çalışmaktan ve daha iyi olma çabasından bir an bile geri durmaması şart. Yoksa bencil, hayatı sadece kendi yaşadıklarından ibaret sanan ve başkalarından üstün olmanın verdiği tatlı duygunun peşinden bilinçsizce koşan insanlarla dolu olacak geleceğimiz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.