Şimdi Ara

Hayvanlarda Akıl Var Mı ? Yoksa Neye Göre Hareket Ediyorlar ? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
2.346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Haywanlar içgüdülerine göre hareket eder düşünemezler we bu içgüdü dogustan onlara werilmiştir genlerınde wardır, insandada içgüdü wardır ama insanı haywandan ayıran tek özellıgı aklıdır yanı düşünebılme yetenegıdır
  • quote:

Orijinalden alıntı: DH | equ*

quote:

Orijinalden alıntı: Rajeesh

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hærun

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ergo001

Akılları yoksa komutları nasıl algılıyorlar ?

İçgüdüleri sayesinde.Sen komutu sesle veriyorsun,köpek ses verdiğinde napması gerektiğine kendisini şartlandırıyor artık.Ama köpeğe komut verdiğinde köpek onu sorgulamaz yada o komutu yerine getiremediği anlarda 2.bir yol aramaz.Aklı olmadığı için bunları düşünemez.

avını zekice yakalayan kurtlar aslanlar var

Atalarından gelen iç güdüler ile yapıyorlar bunu.Genlerinde var.Akıllarında değil.

avlanmak için alet kullanan maymunları keşfettiler, daha önce yoktu bu atalaında da yoktu yani nasıl atalarından gelen içgüdü oluyor o zaman?

Sadece karınca yuvasına çomak sokmakla aklı olduğunu iddia edemezsin.Maymunların en zeki olduğu zaten bilinir ama akılları vardır diyemezsin.
    Ben hayvan bilimleri uzmanı değilim bu konuyu öğrenmek istiyorsanız belgesel izleyin benden daha saglıklık bilgiler bulursunuz.

eger bir köpek kapı acmasını terlik getirmesini ögrenebiliyorsa yada ezberleyebiliyorsa
    bir yunus sarkı caldıgında dans edebiliyorsa
    bir karga cevizi belirli bir uzaklıktan atıp kırılmasını saglıyorsa

aklı vardır demektir.

tıpkı senin gibi

eger annen ve baban sana tuvalet alışkanlıgı vermeseydi hacetini sokaklara yapardın degil mi ?
    kendi basına evrilemeyen bir varlık olan insandaki küstahlıgı anlayamıyorum.

ufacık bir bebekten dogaya salınsanız ne kadar süre de hayatta kalırdınız cok merak ediyorum ?

• Sezgi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

İçgüdüleri sayesinde.Sen komutu sesle veriyorsun,köpek ses verdiğinde napması gerektiğine kendisini şartlandırıyor artık.Ama köpeğe komut verdiğinde köpek onu sorgulamaz yada o komutu yerine getiremediği anlarda 2.bir yol aramaz.Aklı olmadığı için bunları düşünemez.

Atalarından gelen iç güdüler ile yapıyorlar bunu.Genlerinde var.Akıllarında değil.

avlanmak için alet kullanan maymunları keşfettiler, daha önce yoktu bu atalaında da yoktu yani nasıl atalarından gelen içgüdü oluyor o zaman?

Sadece karınca yuvasına çomak sokmakla aklı olduğunu iddia edemezsin.Maymunların en zeki olduğu zaten bilinir ama akılları vardır diyemezsin.
    Ben hayvan bilimleri uzmanı değilim bu konuyu öğrenmek istiyorsanız belgesel izleyin benden daha saglıklık bilgiler bulursunuz.

bir şeyleri öğrenmek ve keşfetmek için belli bir seviye zeka gerekmez mi?
    kablumbağaların doğunca direkt suya gitmelerinini içgüdü ile açıklayabilirsin tamam ama

alet kullanarak avlanmayı keşfetmek, sirk hayvanlarını gibi şartlandırırmadan sadece görerek pacman gibi oyunları oynamayı, müzik yapmayı, ateş yakmayı, iletişim kurmayı, yazmayı öğrenen hayvanları nasıl içgüdü ile açıklıyorsun bunları öğrenmek az da olsa zeka gerektirmez mi?

karınca yuvasına çomak sokmak gibi basit şeylerden bahsetmiyorum daha gelişmiş şeylerden bahsediyorum. bu hayvanlar öğreniyor, düşünüyor ve kendilerini geliştiriyorlar. zeka olmadan nasıl öğrenebilir ve algıyabilirsin?
    madem hayvanların sadece içgüdüsü var bugüne kadar nasıl evrimleştik?
    http://www.ted.com/talks/susan_savage_rumbaugh_on_apes_that_write.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rajeesh -- 25 Nisan 2013; 23:59:21 >

• akıl var mantık yok
  • Hayvanların insanların aksine düşünce yetileri mevcut değil. Tamamen içgüdüsel olarak karar veriyorlar.
  • Akılları kesinlikle var.Sonradan bazı olayları KAVRAYABİLİYORLAR.Mesela muhabbet kuşumun kapısı hep açıktır genelde de dışardadır bütün gün.Evine girip yemek yemeye başlayınca kapatmaya gidiyorum akşam,beni görünce bir anda kapıya yöneliyor biraz daha yaklaşırsam hemen çıkıyor kerata
  • psych-trance açtım konuyu baştan sona okuyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mevsimyaz

Haywanlar içgüdülerine göre hareket eder düşünemezler we bu içgüdü dogustan onlara werilmiştir genlerınde wardır, insandada içgüdü wardır ama insanı haywandan ayıran tek özellıgı aklıdır yanı düşünebılme yetenegıdır

Arkadaşım kültür ve bilim forumundasin, türkçeyi düzgün kullanalım

• quote:

Orijinalden alıntı: hissetme

quote:

Haywanlar içgüdülerine göre hareket eder düşünemezler we bu içgüdü dogustan onlara werilmiştir genlerınde wardır, insandada içgüdü wardır ama insanı haywandan ayıran tek özellıgı aklıdır yanı düşünebılme yetenegıdır

Yazım şeklim beni ilgilendirir diye düşünuyorum

• quote:

quote:

quote:

Yazım şeklin seni ilgilendirdiği kadar okuyanıda ilgilendirir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Six Feet Under.

quote:

quote:

quote:

Yazım şeklin seni ilgilendirdiği kadar okuyanıda ilgilendirir.

madem oyle okumazsın yazımı olur biter abartmanın anlamı yok nasıl yazacagımı kımseye danısacak degilim dimi

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

100.maymun teorisine bir bak istersen.
    Sorunu cevaplamaya fazlasıyla yetiyor.

• Akılları var tabiki de. Öncelikle ramleri bizimkinden daha düşük yani anlık bellekleri (frontal lob). Daha düşük olduğu olmadığı anlamına gelmiyor.
  • akılları var ama fikirleri yok duygularına göre hareket ediyorlar

• İnsan hayvan değildir.
  • Valla katil balinaları izleyip akılları yok içgüdüleri ile hareket ediyorlar diyen adam şu zamana kadar iyi yaşamış.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: .GalataSaray.

İnsan hayvan değildir.

Kingdom: Animalia
    Phylum: Chordata
    Subphylum: Vertebrata
    Class: Mammalia
    Subclass: Theria
    Infraclass: Eutheria
    Order: Primates
    Suborder: Anthropoidea
    Superfamily: Hominoidea
    Family: Hominidae
    Genus: Homo
    Species: sapiens

O eşsiz ve kesin bilgilerinin yanında umarım İngilizcen ve Bilimsel Sınıflandırma hakkında bilgilerin de vardır.

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olağan_şüpheli -- 27 Nisan 2013; 15:46:03 >

• akıl da var mantık da var bence benim kedim onu kovalarken sıkılırsa kumlarının üstüne çıkıp kaka yapma numarası yapıyor
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.