Şimdi Ara

Hayattaki en önemli şey : SEVGİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Her insan doğası gereği sevgiye muhtaç olarak doğar ve her insanı yaşamda tutan şeydir sevgi. Sevginin olmadığı yerde kötülükler artar, iyilikler azalır. Psikopatların ve sapıkların hayatlarını İncelediğiniz zaman, yaptıklarının altında yatan temel sebebin sevgi eksikliği olduğunu görürsünüz. Ya ailesi tarafından sevilmeden büyütülmüşlerdir ya da arkadaşlarından, sevgilisinden beklediği sevgiyi alamamışlardır ve buna tepki olarak kötülük yapmaya başlamışlardır.

    İnsanların en temel ihtiyaçlarından olan sevgi ihtiyacı , insanlar tarafından değişik yollarla giderilmiştir. Eskiden beridir, bu ihtiyaç en çok Tanrı/Tanrılar yoluyla giderilmiştir. Yani insan Tanrı'nın kendisini her zaman sevdiğini düşünür ve bu en temel ihtiyacını karşılar. Son yüzyılda ise Tanrısı olmayan bir insan da bu duygusunu insanlardan yani, ailesinden, sevgilisinden, arkadaşlarından sevgiyi alarak bu ihtiyacını gidermiştir.

    Velhasıl kelam, eğer bir insan çevresinden sevgi görmediğini hissediyor ve kendisini sevdiğini hissettiği bir Tanrısı da yoksa o insan artık bitmiştir. Eğer ki bu çöküntüyü kabullenebilirse, diyeceğim ama bu ihtimal dışı olduğundan bu insan bu sevgi ihtiyacını gidermenin bir yolunu bulma ihtiyacı hissedecektir.Eğer bulamazsa dünya yeni bir ruh hastasına hoşgeldin diyecektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FC547EB8D -- 31 Ekim 2018; 10:12:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Aşk daha evla
  • Reddedilme yüzünden 10 yıl aşk acısı çekmiştim :'(


    Sanırım en önemli şey sevgidir : )


    Edit: Önce kendini sevmek tanımak ve ailendekilerle kendi aranda sevgi transferi yapabilmek önemli. Tanrı sevgisi olmasa da olur ondan korkmuyorum zaten yok


    Edit 2: Ben medeni kanun yasalarından korkarım ; )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Cheritto -- 31 Ekim 2018; 2:12:24 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • sevgi Allahın tüm canlıları birbirine bağlayan tesanüd (dayanışma) kanununun meyvesidir
  • Güzel konu,
    Canlıları hatta evreni bir arada tutan sevgidir.Allah insanı sevdiği için yaratmıştır.Sevgi kötülükleri örter,Anne çocuğunun ağlamasını sevdiği için kabullenir,doğum sıkıntısını sevdiği için çeker.
    Arabayla ilgileniriz sevdiğimiz için sorunları göze batmaz vs
  • sevgi... sevki...

    biri kainata biri ise dünyaya bakan bir yön.

    ancak öncesinde muhakkak zor olanda durmayı gerektiriyor. bir teville insan rabbin zamanı denen bir yere girizgah yapar. esasen bu alan rabbin dinleti alanıdır ve girmek yasaktır. bu açıdan bu yerde yönelme olmaz. her yer ve yön onun ona aittir.

    insanların uğrak yeri olması bakımından bu girilmesi yasak yerde yön alamadıkları istikamet bulamadıkları ve sonuçta geldiği gibi gitmek zorunda bırakıldıkları haller vardır.

    ............................

    nutfe ilaha uğramış gibidir. ahlakiliği düşünmeksizin normalleşen hallere göre nutfe anne denen bireyi tanımazken onun pişmiş ve insan olmuş hali de onu tanımayacak hale gelmişse nutfe denen dnasal öz sanki ilahın vav denen zamanına giriş yapmaya çalışmış ancak yönsüz ve istikametsiz bırakılıp geldiği gibi ayrılmışa benzer.

    ...............................

    bazen insan bi şeylerin yönsüzlüğü değişmezliği karşısında yılar da bu fasit daire beni neden hapsetti der. belki de yolu sevgiden geçen herkesin bulunması gereken bu yer kişiyi donuklaştırmış ve hareketsiz kılmış olayların cereyanı başka iradenin hükmünde anlam bulmuştur.

    bazılarının hayatı hep burada geçer. vavlanmış adam gidemez ki yer bulsun dönemez ki yön bulsun. şimdi bu yapıda eksik ve kusur arayan kişi hem kainatı hem de insan denen şeyi karşısına almış gibidir. insanın organikliği kainatın materyalitesi yıldız tozu gibi dökülür.

    onda kusur ve eksiğe dair şeyler deponun haberi yok ki benzinle dolar misali bihaber şekilde olgunluğa erer.

    gerçekten de zamanın akışındaki durağanlık veya akışkanlığına inat akmayan bir an gözdeki yaşın kendi ekseninde dönüp duran ve fakat belli edilmeyen deveranı gibidir. su damlası akmaz da akacaktır ancak ne yeri ne yönü ne zamanı ne de mekanı bulamaz.

    ................................

    bir yevmdir ilahi kattaki bir an. bir damla su olsam da aksam der insan.

    insanların yaratılışın özündeki bu sırra erişmesi ve bu sır çerçevesinde yolunun sevgiden geçtiği bir an aldığı bu yevmiye hakikatten değerlidir.

    ancak ağlamayı bilir ki anlar insan en az bir şey sevdiğini
    ve erişir bir sır ona der ki bunu nerede ettin tedrisi

    işte bu tedris sevgiye üstünden kiri pası dökülüp de altından rengi belli olmuş demiri indirir. bakınca imrenilen insan sevginin kaynağı gibidir. ve o ki arama kainatta kusuru aramaz dünyada eksiği.

    ağlayacam şimdi yav.




  • Evet sevgi çok önemli sadece insanlar değil bir çok hayvan ve canlı da sevgi ilgi ister. Bitkiler bile onlarla konuşulduğun da ve düzenli bakıldığında sevinirler. Aileden çocukluk döneminde yeterince sevgi göremeyen ve korkuyla yetiştirilen çocuklarda başarısızlık ve suça eğilim yüksek ihtimaldir.. Ama bu herkes için geçerli bir kural değildir. İnsanın kendi karakter yapısı, zaman içinde kendine yetebilmesi, yetiştirmesi gibi faktörlerde önemlidir. Tanrı sevgisi de önemlidir. İnsan umutsuzluk anında sahipsiz olmadığını düşünmek ister. Ama Tanrı sevgisi bir çocuğun o yaşlarda Anne Babasından beklediği ve görmesi gereken sevgiyi karşılamaz. Yetişkinlik döneminde de bir arkadaşın ya da eşin sevgisininin yerine Tanrı sevgisini koymaya çalışmak sağlıklı olmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supernova034 -- 1 Kasım 2018; 13:35:48 >
  • Eğer bulamazsa dünya yeni bir ruh hastasına hoşgeldin diyecektir.

    Yazımın son cümlesi olan yukarıdaki cümledeki belirtilen durumda olmamak için beni sevmenizi talep ediyorum. Beni sevin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.