Şimdi Ara

Hayatın anlamlı olması için bir tanrıya dine vs ihtiyaç duyulması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu düşünceye belli bir derece katılmıyorum. Birtakım dindar insanlar "inançsızsan nasıl hayattan zevk alıyorsun tanrı yoksa öteki dünya yoksa vs hayatın bir anlamı yok" diyorlar.

Bu belki birtakım insanlar için doğru olabilir ama ben bu karaktere sahip bir insan değilim.

Sırf tanrı yok diye öteki dünya yok diye hayattan zevk alma durumum, anlam bulmam vs kesilmez.

Kendimi geliştirmem, sağlığıma dikkat etmem, iyi bir insan olmam, bu dünyaya iz bırakacak bir şeyler yapmam bence anlamlıdır.

Evet belki beni kimse hatırlamayacak, zamanı geldiğinde ismimi hatırlayan son kişi öldüğünde hiç doğmamış gibi olacağım. Evet belki tamamen yok olacağım anılarım vs her şey gidecek.

Ama yaşadığımız olduğum yaşantıların gerçekliği asla son bulmayacak. Her zaman canlı kalacak. Benim bir izim kalmış olacak.

O anılarımın bir anlamı olacak. Zevklerim arzularım. İnsanların bana verdiği tepkiler.

Evet bu anılar öldüklerinde akıllarından silinecek ama ben sonuçta onları etkiledim onlarda bir iz bıraktım. Onların hayatlarında yer edindim. Düzgün, karakterli bir insan olarak öldüm. Bu bence anlamlı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bisikletçi76 -- 17 Eylül 2021; 19:39:37 >

• zırva. hayatım tamamen boşluktan ibaret ve hiçbir şeyin anlamı yok de geç. 'insanların hayatını itkiledim...binci anlamlı şeyler bunler ihihi' tribine gerek yok. anlam manlam yok bam bam bam işte. böcek gibii doğar böcek gibi ölürsün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F7923480B -- 17 Eylül 2021; 19:26:8 >

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bisikletçi76 -- 17 Eylül 2021; 19:37:11 >
  • Ben de tam tersi hayat daha çekilir hale geldi ateist olduğumda. Çünkü sonuç olarak bir gün her şeyin biteceğini fark etmiş oluyorsun ve hayatın keyfini çıkarma durumu daha anlamlanıyor. He gidip hayat anlamsız her şey anlamsız demek de var tabii, ama onun neresi zevkli ki? Ne avantaj sağlıyor? Bu film er ya da geç sona erecek, niye izlerken zevk almaya çalışmayasın ki?

Hayatı büyüleyici yapan şey bir gün biteceği gerçeğidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barryallenn -- 17 Eylül 2021; 19:44:47 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: barryallenn

Ben de tam tersi hayat daha çekilir hale geldi ateist olduğumda. Çünkü sonuç olarak bir gün her şeyin biteceğini fark etmiş oluyorsun ve hayatın keyfini çıkarma durumu daha anlamlanıyor. He gidip hayat anlamsız her şey anlamsız demek de var tabii, ama onun neresi zevkli ki? Ne avantaj sağlıyor? Bu film er ya da geç sona erecek, niye izlerken zevk almaya çalışmayasın ki?

Hayatı büyüleyici yapan şey bir gün biteceği gerçeğidir.

ahlakı nasıl temellendiriyorsun?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ruh bu tımarhanede hapistir zevk alıp sevene sozum yok sadece bana gore degil

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • up

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • up

• dublaj mı izliyon len bisikletci

• Alt yazı pek izlemem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bisikletçi76 -- 2 Ekim 2021; 12:42:47 >
  • Parası olan adam için bu dünya anlamlıdır. Kendini geliştir, spor yap, iyi bi insan ol falan bunlar boş iş. Hayatın gerçeklerini tadınca aslında hiçte öyle olmadığını anlıyorsun. Ulan zaten günde 10 saat çalışıyorsun, 10 saat uyuyorsun, 4 saat ile neyini geliştirecen? Amacın ne? Hayatın anlamı öyle toz pembe kendini geliştirmeyle geçmiyor. Bence anlam arayacaksan sevdiğin bir şey bulman lazım. Dil öğrenmek, spor yapmak, günde 10lt su içmek, sabah 5 gibi uyanmak, yazılım öğrenmek böyle klasik her insanin tavsiye ettiği şey ile anlam arayan adam kendini kandırıyordur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.