Şimdi Ara

HAYATIN ANLAMI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Başarı,motivasyon,eğlence,cinsellik....
    Kimimize göre hayatın anlamı spesifik bir anlam taşır.
    Bir çok filozof ve psikolog hayatın anlamına karşı sorular yöneltmiştir.
    Sartre,Kierkagaard,Camus,Nietsczhe,Schopenhauer...

Bana göre hayatın anlamı yok.
    Sadece insanoğlu en baştan beri hayatı anlamdırmaya çalışmıştır ve bu hayatı anlamdırma çabası sonucunda aslında bir takım gelenek ve görenekler ortaya çıkmıştır.

İlk insan olsaydık,sorgulayacak kadar hayatı anlamdırır mıydık?
    Bugün ki bilim,teoloji,teknolojinin gelişmesi diyalektiğe bağlı olup,neden sonuç ilişkisi içinde gelişmiştir.
    Eğer sorgulama içinde olmasaydık,insanoğlu en primitif haliyle yaşardı.
    E buraya kadar normal.

Peki bu değerleri hayatımızdan çıkardığımızda ortaya ne kalır? Tek gerçeklik, o zaman mekanik ve gözlemlenebilirlik midir?
    Entropi,termodinamik gibi konularda enerjinin düzensiz olduğunu ve insanın ölüp enerjiye dönüşüldüğü ele alınmaktadır.
    Bununda aslında mekaniğin olağan bir şey olduğunu fakat ölümden sonraki idea kavramını açıklamadığı yönünde oldugunu biliriz.

tek gerçeklik,hiçliktir.
    hiçlik,kabul edilemeyecek kadar gerçek ve acı vericidir.
    intihar özgürlüktür,aslında bakıldığında bir insanın öldükten sonra peşinden çok fazla üzülmemesi gerektiği kanısındayım.

sorgulanabilirliğin bu kadar basit hale gelmesi,yani başka bir deyişle;bilimin,teolojinin bu kadar doyum noktasıyla gelmesiyle hepimizin hazır bir takım araçlara konmamızı sağladı,aslında bugün felsefeye verilen önemin azalmasının en büyük sebebi budur.

fazla nietsczhe okumadım,16 yaşındayım belki yolun başındayım,biliyorum.

fakat biz bu sorgulanabilirliğin basitleştirilmiş yönüyle,monoton,serkeş bir hayata geçtik.
    tanrıyı biz yarattık fakat kendi elimizle öldürüyoruz,bunun katili ne sen ne ben ne sizsiniz,tanrının katili hepimiziz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Her şey değişim halindedir . Durağan hiç bir şey yoktur.

Hayatın bir anlamı olmadığını beyninde yaratırsın . Bazı isteklerini elde edemeyince bu had safhaya ulaşabilir.

Yaşamımız boyunca bir takım hobiler meşguliyetler bulmalıyız.
    Tanrı kavramını belli kültür seviyelerinde insanlar uydurdu .
    Daha üst düzey kültür seviyelerine gelindiğinde kendiliğinden o kavram bize gülünç gelecektir.

Üzerinde durmaya değecek bir konu değil.

Geleceğin topluluklarının hayatı nasıl anlamlandıracağını bilemeyiz.
    Belki evrimle belkide devrimle.

Hayat devam ediyor.
  • Herkesin hayata verdiği anlam başkadır, bu konuda tek doğru yok kişisel tercih meselesi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neden burdayız sorusuna cevap bulabilirsek sanırım bu soruyada cevap verebiliriz.

• quote:

Orijinalden alıntı: HIGHER

Neden burdayız sorusuna cevap bulabilirsek sanırım bu soruyada cevap verebiliriz.
    Bu soruya verilen cevap kişiseldir yukarıda yazdım.
    Neden burdayız sorusu da din ve inanç ile ilgili olduğu için hayatın anlamına verilen anlam yine kişiseldir.

• Beni din ve inanç kısmı ilgilendirmiyor, dediğim soruya cevap verilirse kişisellikten çıkar bence.

• quote:

Beni din ve inanç kısmı ilgilendirmiyor, dediğim soruya cevap verilirse kişisellikten çıkar bence.
    Anlaman için şöyle cevap vereyim o zaman;
    İslam'a inanmış biri için bu hayatın anlamı Allah'a ibadet etmektir, çünkü Kur'an'da bu açık şekilde yazar.
    O yüzden müslüman biri için bu hayatın anlamı Allah'a ibadet etmektir.
    İnanmayanlar için ise; her inanmayan kişi kendi aklına ve zekasına göre bu hayata anlam verir.
    Yani gördüğün gibi din ve inançtan tut kişinin zekasına göre değişen bir cevap bu.
    Anladın inşallah

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Okumanın anlamı kalmadı
    geçen yıl açıldı
    yalnızlık budur
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Benim de konuyu ilk okuduğumdaki cevabım seninki ile aynıydı. Ama ben daha iyi bir düşünüş olduğu için dediğim soruyu yazdım.

• quote:

Benim de konuyu ilk okuduğumdaki cevabım seninki ile aynıydı. Ama ben daha iyi bir düşünüş olduğu için dediğim soruyu yazdım.
    Dediğin soru da birşeyi değiştirmiyor.
    Bu sorunun tek bir cevabı yok ve olamaz.

• Hayatın Evrenin ve Her Şeye Dair Nihai Sorunun Cevabı 42'dir.
    -Douglas Adams

• Hayatın anlamını çevre ile etkileşen birey yaratır ve subjektiftir. Görecelidir. Sizin için çok değersiz bir uğraşı başkası için epey değerli olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nat Alianovna

Hayatın anlamını çevre ile etkileşen birey yaratır ve subjektiftir. Görecelidir. Sizin için çok değersiz bir uğraşı başkası için epey değerli olabilir.
    Felsefe yapmaya gerek yok şu arkadaşın sözünü lütfen DİKKATE alalım.

Teşekkürler
  • quote:

Hayatın anlamını çevre ile etkileşen birey yaratır ve subjektiftir. Görecelidir. Sizin için çok değersiz bir uğraşı başkası için epey değerli olabilir.
    İnsanlar genelde bu soruyu sorarken hayatın subjeden bağımsız bir anlama sahip olduğunu düşünüyor, böyle bir şey yok.
  • Aposteriorinin de apriorinin de içeriği mutlak sonuçları mutlak değil. Rölativitenin gücü bir etki sorunu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nat Alianovna -- 20 Kasım 2019; 21:0:35 >
  • quote:

Aposteriorinin de apriorinin de içeriği mutlak sonuçları mutlak değil. Rölativitenin gücü bir etki sorunu.
    Bir saniye...
  • aprior nedir hocam?
    empokles mi tartışıyoruz burada ? aperion mu demek istiyorsunuz,yoksa kant'ın a priori'sini mi ?
    rölativiteyi uygulamak ne kadar gerçekci bilemem. daha çok epistomolojinin bir aracı gibi duruyor.
    .
    .
    eğer rölativite katarsak yukarıda da belirttiğim gibi gözlemlenebilirlik bu kısasta zayıf kalıyor.

• Kant'ın hocam düzelteyim.

• Hayatın belli kalıpları ile kendisini kabul ettiren anlamları mevcut.

Sessiz içten derinden gelen bu kalıplar bi kısım dudak okumaları ile anlaşılabilir şekilde kodlanmış. Ses vermesine fiziksel temas kurmasına ihtiyaç yok.

Bi kısım anlam ise daha sert şekilde beyan edilmesi ile yarışır. Beyana ve beden diline en nihayetinde fiziksel uyarıya ihtiyaç duyar.

Anlam bakımından kişiselleşmişin duyumu ise bireysel mealdir ve kişi adedince anlam türetir denebilir. Sessiz geçilen Genel başlıklar mevcutken bunların ifade edilme zorunluluğunu taşıyan kısmı öznel ve bireysel sonuçlar doğurur.

Bu açıdan hayatın anlamı sessizlikte kabul edilmişliğin sesli şekilleri olarak şemal kazanacak gibidir.

Vardır denebilir ancak ömürler mukayettir veya yoktur dense de bi hayat yaşanmak zorundadır dersek olmalıdır deyip arayış içinde bulunma hali bizi hayatla uzlaşı arama yoluna itecektir diyebiliriz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.