Şimdi Ara

Hayatımı sona erdirecem,yokolup gitmek istiyorum. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
214
Cevap
1
Favori
6.677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dedi İlköğretim sınıfında okuyan haylaz ve bir o kadar yaramaz dark alttan tire bıçak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kırarım Boynuzunu İblis kullanıcısına yanıt
    Vakit geçsin diye yaşıyorum.



    Öyle planım veya kafamda herhangi bir şey yok.



    Spontane yaşıyorum hayatı.



    0 beklenti,sonsuz mutluluk diyorlar bende onu uygulamaya çalışıyorum ama benim derdim zaten beklentisiz olmak. Ama istediğim şey olmayınca ne moral kalıyor ne de motivasyon.



    Olmasını istediğim şeyler o kadar uç hayaller değil,o kadar da ahım şahım şeyler değil aslında ama sanırım şans lazım. O da bende yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dedi verdampfer.



    Sen çok yanlış gelmişsin kardeş.



    Benim vizyonum,istediğim şey ille de "kız" değil ki.Olsa da olur olmasa da...



    Ama olsa fena olmazdı,hayır demem yani.Heteroseksüelim ve hâliyle kızlardan hoşlanıyorum. Aslında olaya libido olarak değil de sevgi, heyecan olarak bakıyorum ama karşıma öyle bir kız çıkmadı. Sorun da bu işte, takılmak kızlar iğrenç,tiksindirici.



    Bir de sigarayı hiç sevmem,sigara içmeyen kız göremedim nerdeyse çevrede.

    Edit: imlâ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whocares35 -- 2 Nisan 2017; 15:25:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • whocares35 kullanıcısına yanıt
    Olmasını istediğin şeyler neler peki?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocan doğru demiş egoist adamsın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşim klasik bir laf olacak ama spor diyeceğim bende neden dersen spor depresyondan kurtulmanın en iyi yoludur zaman harcaman ve vücudunun yorulması ile birlikte kendini sürekli dinlenme durumunda bulduğun için üzülmeye sıkılmaya zaman bulamayacaksın emin ol ne zaman boşta kalıp birşeyler düşünüp durursan depresyon seviyen yükselir bunu unutma sihirli bir değnek yok bir anda sana sokunsunda hayatın mükemmel olsun seni seven özleyen ilgi gösteren birisi olsun bunları yapmak senin elinde ama nasıl ? spor a başla spora gittin diye vücuduna hasta olup sana saldırmazlar kızlar ne olur spor salonunda birisini görür aşık olursun olmadı spordan çıkınca yemek yerken birisini görür aşık olursun hiç ummadığın anda birisi gelir senden bir konuda salonda yardım ister muhabbet olur kızdan hoşlanırsın aşık olursun salondan bir erkekle tanışırsın arkadaş olursun yarın bir gün ya kuzenini doğum günü var vs. diyerek seni davet eder gidersin orda bir kız görürsün aşık olursun bak bu saydıklarımı yaşayan milyon tane insan var ama kimse oturupta kara kara düşünürken gökten üstüne ne kız düşer ne depresyonu geçer ne kadar sosyal olur ne kadar kaliteli arkadaşın olursa o kadar kaliteli çevren olur ve yanlız kalmazsın ve depresyona girmezsin




  • whocares35 kullanıcısına yanıt
    Kardeşim mesela yaptığında en mutlu şeyi 1 ay boyunca tekrarlasan o zaman da mutsuz olacaksın.. bu arada yalnız olmak ve insanlardan uzak durmak en güzelidir bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hemen hemen aynı şeyleri yaşıyoruz

    Kız okul şehir inanç konusunda



    Sabahları uyanmaktan sıkıldım hocam bende

    1.5 2yıldır böyleyim çok aradım uğruna yaşamayı anlamlı kılacak bunca zahmete değecek birşey bulmayı ama yok bulamadım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: razor6247

    senin birine duyarlıı davranman için
    onun
    başbakanın evladımı olması gerekio?

    beş para etmez düşüncelerini al
    gözümün önünden toz ol.....




    sen kimsin lan? triplere gel..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: whocares35

    Dedi İlköğretim sınıfında okuyan haylaz ve bir o kadar yaramaz dark alttan tire bıçak.

    Dedi ölünün teki 3 yıllık koskoca forum hayatı olan rütbeliye.

    Sizi şurada öyle böyle gömerdim de uğraşacak halim yok cidden.

    Edit: Katılım tarihi 31 Mart 2017, yerim seni abisi :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CC8BE145A -- 2 Nisan 2017; 11:28:53 >
  • Aynı şekilde üniversite 2.sınıfta benzer bir bunalım hali yaşadım. Psikiyatristin verdiği ilaçlar sayesinde kurtuldum.



    Bu durum bildiğiniz bir hastalık. Tedavi edilmesi gerekiyor.

    Profesyonel destek almak gayet doğal, sakın çekinmeyin.



    Bu durumu ortaya çıkaran nedenler kişisel olduğu kadar toplumsal da. Yani bunları çoğu kişi yaşıyor.



    Üzerinden yıllar geçmiş iyi ki yasamisim ve atlatmışım diyorum. Çünkü çevreme bakıyorum da benzer bunalımlarin üzerini örterek erteleyen insanlar ileriki yaşlarda bunu daha da yoğun yaşıyor ve bu sefer sadece kendine değil eşine dostuna ve çocuklarına da yansıtıyor.



    Umarım en kısa sürede atlatirsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eşom21


    quote:

    Orijinalden alıntı: Infinitum


    quote:

    Orijinalden alıntı: eşom21


    quote:

    Orijinalden alıntı: whocares35

    "kingman" yanlış anlama ama mümkünse bana yazma olur mu?



    Diğer konulara olan yorumlarını biliyorum, her şeye din denen naneyi yazıyorsun hemen.



    Bu kadar arap sevici olma.Şeriat iyi birşey değil. Evet oyu gelince göreceksin merak etme.



    Ha merak etmişsin, nasıl ateist olduğumu.



    Felsefe kitapları okuyarak,cumaları namaza oturduğumda, "Bora napıyorsun? :), cidden komiksin. İnip kalkıyorsun,farkında mısın? Sesini duyan yok,iç sesinle konuşup meditasyon yapmaya çalışıyorsun) diyerek ve de evrimi ve hayatı sorgulayarak ve daha nice şeyleri düşünerek ateist oldum.



    İyi günler.

    Evrim ile ateizm ne alaka
    Yav arkadaş şaka mısınız ?

    Gerçeğiz.

    Evrim kuramını yazan Darwin bile araştırmaya başladığında Hristiyan iken, Agnostik olarak ölmüştür. Bu kuramı semavi dinlere uydurmaya çalışmak bulgular olgunlaşınca ve evrim bilimsel literatüre adamakıllı girince moda oldu. Ayetleri eğip büküp 50 tane anlam çıkartan hangi felsefecinin müridi oldun bilmiyorum ama kendini kandırmayı bıraksan iyi edersin. Burada ayırt edilemeyen şey evrimi bir yaratıcı ya da başka bir varlığın yaratamayacağı söyleniyormuş sanılması. Bak yukarıda video atan bile var, yine bu ayrımı yapamamış biri galiba. Deist biriyle aynı argümanı kullanıyor inandığı din her neyse onu kanıtlaması istendiği halde "sadece" herhangi bir tanrının kanıtı olabilecek şeyler söylüyor.

    Şu anda din konusunda tam bir fikrim yok, ama bu iki meselenin alakasız olduğunu söylemek çok zor. Malum bazı cemaatler özellikle neden sadece bu konu hakkında karalama kampanyası yürütüyor, ısrarla reddediyor?

    Normalde bu tartışmalara girmem ama bu kadar alaycı olmanın üstüne bir de bu fikrinin sebebini açıklamaman... Komik işte. Cidden mantıklı bir açıklaman varsa merak ediyorum.

    Evrim ile Ateizmin hiçbir bağlantısı yoktur Evrim bir bilim Dalıdır Ateizm ise bir inançtır.Ben hiç kimsenin Müridi falan olmadım.''ama kendini kandırmayı bıraksan iyi edersin.'' Sözünüzle zaten nasıl kibirli ve dar görüşlü olduğunuz belli oluyor.İyi geceler kendini kandırmayan insan

    Evrim bilim dalı,

    Ateizm de bir inançmış.



    Mürit derken bu yeni model felsefeciler mürit toplamıyor, bir takipçi grupları var, çoğu sıkı sıkı bağlı. Bu sonuca hiçbirini okumadan ulaştıysan helal. Ve alakası yok derken ikisi arasında bir bağlantı olmadığı düşünülen şeyler bile bağlantı içeriyorken nasıl kesin bir dille bağlantı yok dersin ki? Belki din kavramıyla doğrudan alakalı olmadığı söylenebilir ama kendi yaratılış mitleri olan dinlerle alakalıdır, bu mit ve bilimsel bulgu çelişiyorsa ortada devasa bir sıkıntı var demektir.





    Ben cidden düzgün bir cevap alırım diye yazmıştım (çünkü be de alakasızdır deyip hayatıma devam etmek isterdim aslında),bunu her denediğimde umudum biraz daha azalıyor. Kendini kandırma dememin sebebi bu insanların şarlatanlık seviyesine, ikna yöntenlerie tanık olmam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Infinitum kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Evrim ile ateizm arasında bağlantı vardır. Evrim ile ateistler en azından insanın nasıl oluştuğunu açıklayabilmişlerdir ve ateistler için bir bilinmezlik alanı böylece aşılmıştır. Aslında bilimsel anlamda bütün insanlar için bir bilinmezlik aydınlatılmıştır ama dine inanan insanlar zaten insanı her koşulda Tanrının yarattığına inandıkları için dindarlar açısından, ateistlerinki kadar büyük bir bilinmezlik değildi bu.
    Evrim ile ateizm arasında bağlantı olduğu aşikardır ama arkadaş bağlantı yoktur derken ''Evrim ateizmin lehine bir kanıt oluşturmaz'' demek istiyor.
    Şimdi evrim ile teizmin, spesifik olarak İslamın çelişir olduğunu gösterebilmek için önemli olan dini nasıl anlamamız gerektiğidir. İslam'ın sunduğu yaratılış hikayesini nasıl belirlemeliyiz? Bu konuda kaynağımız ne olmalıdır? Benim şahsi görüşüm, her konuda olduğu gibi dini metin olarak sadece Kuran'a bakmamız gerekir. Kuran ile evrim çelişir demek için ise Kuran'da yaratılışla ilgili ayetlerin hep evrim ile çelişecek şekilde yorumlanmasının zorunlu olması gerekiyor. Yani eğer Kuran'daki X ayet hem evrimle çelişecek, hem de çelişmeyecek şekilde yorumlanabiliyorsa, ve evrim ile çelişen yorumu tercih etmemiz için mantıklı ve yeterli delilimiz yoksa, o ayet evrim ile çelişir denemez. Ancak X ayetin Y yorumu evrim ile çelişir denebilir. Örneğin ayetlerin geleneksel yorumu genelde evrim ile çelişir, ancak bu ayetin kendisi evrim ile çelişir demek değildir. Bu sadece ''Y yorumu''dur.
    Yani evrim ve Kuran çelişir diyebilmek için bir çok ayeti teker teker masaya yatırarak teolojik açıdan incelemek gereklidir. Bu mesele aslen biyolojiden çok İslam teolojisi üzerine bilgi sahibi olmayı gerektiren bir meseledir.
    Sonuç olarak evrim X dini ile çelişir denemez, X dininin bilmemne yorumu ile çelişir denebilir. Ya da X dininin kesinlikle şart olan inanç esaslarından birisi evrim ile çelişiyorsa ancak o zaman kesinlikle bu ikisi çelişkilidir denebilir. İslam'da bu türden şart bir inanç esası yoktur.




  • Konunun yaşla veya bulunulan pozisyonla ilgisi yok. Bana gore herkes var olmakla bi yaratıcı kavramı seçmek durumunda bırakılmış. İster ilahi bi kavram isterse reel bi şey buna gerekçe gosterebilir.



    Bana göre herkes bi ilah bulmalı ve buna dayalı bi hayat anlayışı one surmeli velev ki kişi kendisini halketmiş olduğunu duşunse de durum budur. Ben kendimi halketmiş olmalıyım da diyebilir.



    Bu nedenle bulunan ilahi duyumsama kişiye bi yon çizecektir. Zira varlık ağırlaşmaya başlayınca başvurulacak kaynak nedir kimdir sorunu ortaya çıkıyor. İlk elde ebeveyn desteği gerekiyor ancak ikinci elde ilahi kudretten kendi kullerinden yaratışa bi kişi imajı görünüyor. Kainattan bi tureme duşuncesi sorunu çozmez.



    3. Hal ise artık ilahi kudreti doğru tanımlamayla tamam edilmeli. Omur boyu bi ilah aranıp şupheciliğin bilinemeyen var oluş sancısı akıl sağlığı için iyi değil.



    Bu konu 3. Aşamada netleştirilirse kişi hayat hakkında kesinleşen bi tavırla hareket eder ki bu durum depresif bi dünyayı yaşamsal alanından uzaklaştırma olarak gerek şarttır.



    Biz teorik olarak oluyuz. Bu şeyin ihtiyacı tekrar oldurulmek de olabilir ki zaten oraya gidiyoruz. Ancak bu şeyi diriltmek denen hal mümkünse bakış açısı ve hayat armonisi çok farklı bi gorunume burunur.



    Kendisiyle alay edebilen bi şeye dahi donuşulebilir. Neyi dert etmişim neleri kendime önder seçmişim gibi düşünceler oluşabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bence problem kısılıp kaldığını hissetmen. Aynı evin içinde aynı odada geçiriyorsun vaktini. Mutlu olduğunda da onu yapmışsın. Çok fazla kapatmışsın kendini. Kendi kendine yetmiyor insan dostum. Birden etrafında arkadaş yaratmak kolay değil. O yüzden benim tavsiyem; gün içinde evde olacağın vakitlerde dışarı çık, en azından sigara içiyorsan mesela, çık yürüye yürüye iç. Bir banka otur, etrafı seyret. Yine aynı düşünceler kafanda olacak ama evin içinde seni mahvettiği gibi etmeyecek. Git gez dolaş demiyorum. Sadece o 4 duvar arasında olma. Çık bir kafeye git otur bir iki bardak çay iç. Kalk çık mekandan karşıdaki banka otur. Demek istediğim kendini kötü hissettiğin en çok düşündüğün yerlerde olma. Bu sorunları bir tek yaşayan sen değilsin ki. Ama kendi problemini kendin çözebilirsin. Zamanla geçecek. Hepimiz yaşadık yaşıyoruz bunları. Kendine küsme sadece. Sen yetersiz değilsin. Sadece öyle olduğunu sanıyorsun bu yüzden kendini kapatıyorsun.




  • fuujitsu F kullanıcısına yanıt
    Hangi mesajımdan egoist olduğumu çıkardın?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Meselâ kızı da ifşa etmek istemezdim ama zaten ünlü oldu sayılır artık. Yazsam da birşey olmaz diye düşünüyorum.



    "belizşen" diye bir kız var, instagramda. Felaket birşey. Çok hoş bir kız. Kıza yazdım takmadı,e o kadar takipçi olsa bende narşist olur çıkardım heralde.

    Edit: destinabaserr diye bir kız var o favorim :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whocares35 -- 2 Nisan 2017; 15:4:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kırarım Boynuzunu İblis kullanıcısına yanıt
    Motor için para biriktiriyorum meselâ en basitinden. Ama şuan gurbette olduğum için pek mümkün gözükmüyor. Milli takım bursunu 2 yılla kaçırdım. 2011 yılında milli olmuştum.O bursu alsam, (1200 küsür lira olması lazım) çok daha başka bir hayat yaşıyor olabilirdim.



    En basitinden ayrı eve çıkardım. (çok şey istiyorsun deme, sınıfta tenisçi bir arkadaş var. İlk seneden tek başına eve çıktı 3+1. Evinde playstation var, baya büyük bir ekranda 4 kol atıyoruz arada ve de 6-7 tane oyun var içinde, oyunlarda pahalı)



    Kız arkadaş zaten olsa da olur olmasa da olur. Sonu hep aynı bitiyor, tekrar aldatılırsam ya da terk edilirsem bir de suç bende değilse bu sefer sinirimi karşı taraftan alırım. Zaten sinir hastasıyım. Olmasın bu saatten sonra. Üsttekilerde direkt "abaza" diye etiketlenmiş bizi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsanlar sıkntıları anlayamayabilirler. Belki burdan baktığımızda çok bir problem yokmuş gibi görünebilir. Ama şu var ki her insan farklıdır. Kimisi çok büyük bir sorunu bile problem haline getirmezken kimisi küçük(!) sorunları problem haline getirebilir. Ama bu demek değil ki o küçük(!) problem önemsizdir. Belki o kişinin yapısı gereği o küçük dediğimiz problem kişiye göre dev gibidir. İkincisi ise sen şuanda bunları düşünüyorsun bunlardan dolayı yakınıyorsun. Belki her gün hayatta kalmak senin için bir zorluk olsaydı, temel ihtiyaçların karşılanmasaydı sen bu sorunlardan değilde daha kötü şartlar halinde olsan bile ekmek bulamadığın için yakınacaktın. Ha ben burda şükret demiyorum. Hayat adaletsizdir. Herkesin hayatı farklıdır. Bunun için yapabileceğimiz bir şey yok. Demeye çalıştığım şey aslında bunlar önemli problemler ve hiç bir problem çözümsüz değildir bir şekilde halledilebilir. Mesela ben de çok kötü depresyondaydım bundan aylar önce. Ne? Sırf bir kız arkadaşım olmadığı için hayatım boyunca. Ben çoğu şeye sahibim. Param var, arabam var, istediğim okulda ve bölümde okuyorum, etrafım kız kaynıyor, ailem iyi, bir çok arkadaşım ve dostum var. Ama insan eksik olan yere odaklanıyo işte. Misal suratın bacağından daha hassas olsa bile bacağın kesildiği zaman sen suratına değil bacağına odaklanırsın bunun gibi. Ben ne yaptım? Dedim bu sorunu aşıcam hayat böyle gitmez özgüvenli olmam lazım. Gittim kitap aldım okudum, terapiye gittim şuan özgüvenimi toparladım ve eskisine göre çok çok iyiyim. Ama yine de tam olarak rahatlamadım çünkü ihtiyacım giderilmedi. Halen kız arıyorum. Sen de benim gibi gerekenleri yaparak sorununu bi nebze de olsa ufaltabilirsin dostum.

    Biraz uzun yazdım ama umarım okursun :D bu arada ben deistim anlamazsın demişsin ama anladım yani :D yada ben öyle sanıyorum :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kopser123 -- 2 Nisan 2017; 13:47:19 >




  • Bir yanda hayatın anlamsız olduğuna kendini inandırmak diğer yanda o kadar sorun varken kız peşinde koşmakİlk önce önyargınızı kaldırıp daha sonra tavsiye beklemeniz yararlı olacaktır.
    Kendi kendinize işkence yapıyorsunuz
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.