Şimdi Ara

Hayatı zevkli Hale Getirme

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Eylül-Ekim-Kasım aylarında sanki hayatımdan 3 ay çalınmış gibi hissediyorum bu aylardan zevk alamıyorum.
    Herşeyi yapmak istiyorum. Hergün yeni şeyler öğrenmek kendimi geliştirmek istiyorum ama bunları yapmaya çalıştığımda hepsini yapamıyorum. Lise 4 e geçtim hayatımın en kritik bir yılı bu yılımın çöpe gitmemesini istiyorum. Herşeyi anlıyorum ama "farkına vararamıyorum". Tecrübeli abilerimden yardım istiyorum ne yapabilirim kendimi geliştirmek için?

• .
  • .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle üniversite sınavına sağlam hazırlan. Asla 1 sene daha çalışmak gibi bir düşünce olmasın kafanda. Çünkü eğer 2 sene hazırlanırsan kendi sosyal hayatını 2 sene boyunca kısıtlaman gerekecek. Bu da hayatını zevkli hale getirmek isteyen bir insan için hiç mantıklı olmaz.

Tabi bunları üniversite okumak istediğini düşünerek yazdım. Zaten üniversite okumayı düşünmüyorsan da mutlaka oku diye tavsiyede bulunurum

Onun dışında bir söz vardır " her konuda bir şeyi bil, bir konuda her şeyi bil" diye. Her şeyi bildiğin bir konu olsun. Yoksa da yoğunlaş. Örneğin ana dilin gibi ingilizce konuşmak senin hedefin olsun. Veya bir enstrümanı çok iyi öğrenmeye çalış. Bu şekilde hem geçirdiğin vakit kaliteli hale gelir, hem de çevren genişleyebilir. Yeni insanlar da hayatını renklendirir.

• quote:

Orijinalden alıntı: ölüozanmarlon

Öncelikle üniversite sınavına sağlam hazırlan. Asla 1 sene daha çalışmak gibi bir düşünce olmasın kafanda. Çünkü eğer 2 sene hazırlanırsan kendi sosyal hayatını 2 sene boyunca kısıtlaman gerekecek. Bu da hayatını zevkli hale getirmek isteyen bir insan için hiç mantıklı olmaz.

Tabi bunları üniversite okumak istediğini düşünerek yazdım. Zaten üniversite okumayı düşünmüyorsan da mutlaka oku diye tavsiyede bulunurum

Onun dışında bir söz vardır " her konuda bir şeyi bil, bir konuda her şeyi bil" diye. Her şeyi bildiğin bir konu olsun. Yoksa da yoğunlaş. Örneğin ana dilin gibi ingilizce konuşmak senin hedefin olsun. Veya bir enstrümanı çok iyi öğrenmeye çalış. Bu şekilde hem geçirdiğin vakit kaliteli hale gelir, hem de çevren genişleyebilir. Yeni insanlar da hayatını renklendirir.

Değerli yorumunuz için teşşekkür ederim. İiçimde herşeyi yapıcak kadar enerji var ama yapmaya geldiğim zaman yapamıyorum. Kendimi olabilidiğince geliştirmek istiyorum ama başlayamıyorum. Benim sorunum da "başlamak", bir yerden başlasam devamı gelecek ama beni ateşleyecek bir şey göremiyorum.

• Yapamama sebebin ne.hepsini yapma tek şeye odaklan onu geliştir sende.herşeyi yarım yarım yapıp bırakma

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mobilephone

Yapamama sebebin ne.hepsini yapma tek şeye odaklan onu geliştir sende.herşeyi yarım yarım yapıp bırakma

Yapamama sebebim üşengeçlik,sünepelik. Bende hiperaktivite ve dikkat dağınıklığı var bu sorunun ondanda olduğıunu düşünüyorum ilaç kullandığımda bu sorunlarla karşılaşmıyorum ama ben ilaç kullanmadan bu sorunları çözmeye çalışıyıroum haliylede zor oluyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Atalet

• Ggerçekleri düşünesim de gelmiyor. Yolda giderken müzik dinlerim gerçekleri düşünesim de hiç gelmiyo
  • up
  • ders çalışmadığın her vakite küfür edebilirsin ileride bunu göz önünde bulundur
  • Bilinçaltın ile birlikte çalışarak halledebilirsin sorununu istediğin şeyi bilinçaltının da istemesini sağla.

• Blackoffire kullanıcısına yanıt
    Bilinçaltıma bunu nasıl yaptırabilirim? Bildiğiniz teknikler varmı?
  • Kendine telkinlerde bulunabilirsin bilinçaltının en aktif oldugu zamanlar uyumadan önce ve uyandıktan sonrasıdır bu konuda araştırma yaparsan daha kapsamlı bilgi alabilirsin.

• Eylül-Ekim-Kasım ayı candır be
  • Hayatını "zevk"li hale getirmek için yapman gerekeni biliyorsun evlat.
  • Once ne yapmaktan zevk aliyorum sorusunun cevabini bulmak lazim. Kendine bir hedef koy. Ben yaz tatilinde her hafta bir kitap bitiricem dedim yaptimda cok sukur. Zevk aldigin seyi bul ve hedefe koy

• Zevk aldığım şeyler delice gezip enerjimi boşaltmak

• Mesela üniversitede hangi bölümü okuyacagımı bilmiyorum ama üniversiteden sonra tiyatro eğitimi almak istiyorum. Tek başıma kaldığımda adam gibi bişeyler düşünemiyorum (o mühim konu değil) ya müzik dinliyorum ya geziyorum ya da yapmak istediğim ama birazcık imkansız olan hayaller kuruyorum ve kendimi bundan alamıyorum

• Blackoffire kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Köyden döndükten sonra gerekli araştırmmaları yapacağım sizide bilgilendiririm. :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.