Şimdi Ara

Hayat neden pahalılaştı ? Döviz niçin yükseliyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar parti sempatizanı değilim. Ve konuya cevap yazacaksanız herhangi bir partinin sempatizanı olup da onu yerlere göklere sığdırmayan cümleler kurarak cevap atmanızı istemem. Bu yazdığıma göre cevap atarsanız şimdiden teşekkür ederim.

Son 2 yılda döviz,meyve,sebze,otomobil ve elektronik ürünlerde ciddi fiyat artışları gözlemlemekteyim. Bunun amacını veya neyden kaynaklandığını seçim arefesinde bilen-tahmin edebilecek olan forumdaşlardan yardım istiyorum.

Bu zamana kadar AKP ye oy attım. Bu hükümet hizmette gözle görülür iyileşmeler yaptı fakat bunların yetersiz kaldığını söylemek isterim. Akp sempatizanı da değilim. Fakat bizim ülke nasıl oluyor da hizmet yaptığında fiyatlarda artışlar oluyor. Aklıma aşağıdaki sorular geliyor, sizin de geliyor mu ?

1) İhracat arttığı için mi tarım ürünleri pahalılaşıyor ?
    2) Hizmete harcanacak paraların karşılığı olmadığı için mi fiyatlar artıyor ?
    3) Devletin açıkladığı enflasyon oranları gerçeği yansıtıyor mu ?
    4) Ülke gelişmesi uğruna bir kaç on yıl daha bu pahalılaşmayı göz ardı etmeli miyiz ?
    5) İleriki yıllarda Türk parası değer kazanır mı ?
    6) CHP,MHP,AKP nin vaadlerine inanıyor musunuz ? Hangisi vaadlerini gerçekleştirebilir ? Nasıl ?
    7) Özelleştirmelerle ülke daha iyi bir duruma mı geldi yoksa daha da kötü bir hâl mi aldı ?
    8) Yapılan hizmetler (3. köprü, avrasya tüneli, cumhurbaşkanı sarayı) gerekli miydi? Bazıları yapılmasaydı da emeklilere, memurlara daha fazla zam mı verilseydi ?

Ben emekli maaşlarını yeterli görmüyor hele de asgari ücreti görünce eski mısırlılardaki piramit yapan köleler aklıma geliyor. Parası olan kimseler yan gelip yatıp kazandığının %1 ini işçi ücreti olarak ayırıp kendileri yattığı yerden köşeyi dönüyorlar. Bu adaletsizliğe karşı ne zamana kadar sessiz kalınacak merak ediyorum.

Önümüzdeki seçimlerde hiçbir partiye karşı sıcak bakmıyorum. Ama ya birisine oy atacaksın yada hiçbirşeye karşı konuşmayacaksın.

Arkadaşlar Parti demek YALANCILARIN DERNEĞİ demektir. Yalansız politika yapılmaz. Parti, takım uğruna birbirimizi kırmayalım.

Milletvekilleri mecliste madende çalışanlardan daha fazla mı efor sarfediyor da asgari ücretin 23 katını alıyorlar ?

Bu zamana kadar hiçbir hükümet milletvekilleri maaşının aşırı yüksek olduğuna değinmemiştir. Kendilerine 200 - 300 lira zam aparken memura 50 asgari ücretliye 20-25 lira zam yapıyorlar. Bunun tam tersini yapan hükümet gelmeyecek sanırım!

Sizin de aklınızda sorular cevaplar varsa saygı çerçevesinde cevap atmanızı rica ediyorum. Bu ülke ne zaman adam akıllı yönetilecek. Hep diğer ülkelere ergenler gibi atarlanıp icraatta bulunmayarak mı ?

• Her şeyde ÖTV var. Benzinin litre fiyatının yüzde 70'i vergi.
    Ette ve süt ürünlerinde ÖTV var ayrıca aracıların zammı var.
    Gübre, tohum falan inanılmaz pahalı m hayvan Yemleri pahalı.

Koskoca tarım ülkesi İsrail'den tohum ithal ediyor. Her üniversite ziraat fakültesi var. Ülkede her yer ziraat mühendisi ama tarım ve Hayvancılık sürünüyor. Bu tablo ancak büyük reformlarla düzelir. Din Tüccarı ve yolsuzluk şüphelileri(şüpheden fazlası ama şimdilik böyle diyorum) ile değil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • spartakos S kullanıcısına yanıt
    Tarim arazileri parsellinip uzerlerine imar verilirse, tarimla ilgilenenlere destekler yetersiz kalirsa ziraatla ugrasanlar tabiki da kolay yoldan para kazanmak ugruna arsalarini arazilerini satip binalar diktirirler. Her gecen yil ziraatla ugrasanlar sayica azaliyor. Dediginiz gibi ete sute ötv alirsan millette dusunecek begin kalmaz
  • %7-8 enflasyona kim inanır Allah aşkına.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • amerika dolar dağıttığı zaman bizimkiler doları betonlara yatırdılar. İhalelerden tonlarca para kaldırdılar. Şimdide ne yapacaklarını düşüsünler onlara bunlara laf atmasınlar tek suçluları kendileridir. Yandaşlara ihale satmaya devam
  • 1) İhracat arttığı için mi tarım ürünleri pahalılaşıyor ?
    2) Hizmete harcanacak paraların karşılığı olmadığı için mi fiyatlar artıyor ?
    3) Devletin açıkladığı enflasyon oranları gerçeği yansıtıyor mu ?
    4) Ülke gelişmesi uğruna bir kaç on yıl daha bu pahalılaşmayı göz ardı etmeli miyiz ?
    5) İleriki yıllarda Türk parası değer kazanır mı ?
    6) CHP,MHP,AKP nin vaadlerine inanıyor musunuz ? Hangisi vaadlerini gerçekleştirebilir ? Nasıl ?
    7) Özelleştirmelerle ülke daha iyi bir duruma mı geldi yoksa daha da kötü bir hâl mi aldı ?
    8) Yapılan hizmetler (3. köprü, avrasya tüneli, cumhurbaşkanı sarayı) gerekli miydi? Bazıları yapılmasaydı da emeklilere, memurlara daha fazla zam mı verilseydi ?

1.Dolar ve Euro artmasından dolayı yükseliyor Türkiye'de tarıma destek yok bu neden ile.

2.Anlamadım.

3.Gerçeği yansıtmıyor kapitalist düzenin en kötü olduğu bir ülkede yaşıyoruz.Kime göre neye göre gıda enflasyonunun yüzde 25 civarı olduğunu düşünüyorum.

4.Ülke gelişmesi değil gerilemesi var Akp dönemi 2008 öncesi ve sonrası diye ayrılır.2008 sonrası doğru düzgün gelişme kaydedemedik.

5.İlerki yıllarda Türk lirası değer kazanmaz değer kaybeder 1-2 yıl kadar zamanda ciddi şekilde değer kaybedeceğe benziyor.

6.Pek inanmasamda bu saatten sonra iyi bir gelişme kaydedemeyiz.Chpnin bir kaç vaati haricinde pek de bir şey yapabileceği söylenemez.Akp ile devam edersek her geçen gün kötüye gideceğiz Mhp daha açıklamadı.

7.Kötü

8.Saray gerekli değildi.Köprü vs. özel sektör tarafından yapılıyor ben bunu desteklemiyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• erkurt02 kullanıcısına yanıt
    Düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkürler...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam Türkiye çok büyük bir fırsatı tepti. Bakın 2002 yılında Güney Kore-Türkiye ikilisine bakalım. Adamlar yurtdışından gelen sıcak paralarla yani dolarla teknolojiye , insana yatırım yaptılar. Bize gelenleri ise dediğiniz gibi bizimkiler köprü , havaalanı , saraya harcadı. Koreliler şimdi Samsung , LG gibi teknoloji devlerine sahip bizse Vestel'e. 12 yılda Türkiye'de yalancı bir refah vardı. Şimdi Amerika para politikasını değiştirdi , artık yabancı yatırımcılardan gelişmekte olan ülkelere yani Türkiye gibi ülkelere sıcak para azaldı. 12 Yıl boyunca insanımız çok fazla borçlandırıldı tüketim toplumu haline geldi. Şimdi ise sıcak para elini ayağını kesince senin ürettiklerinde pek döviz girdisi sağlamayınca gördüğün gibi 3-4 ayda paran %15 değer kaybetti , 17. büyük ekonomiyken 19. luğa düştün. G20 ye ev sahibi olacağız kısmetse inşAllah o zamana kadar ilk 20 den düşmeyiz , rezil oluruz dünyaya. Yani anlayacağın Türkiye Ekonomide yalancı bir bahar yaşadı , yüzünü batıya değil ortadoğuya döndü , demokratik gelişmeler yaşamaktan ziyade irticai hareketler fazlalaştı. Abdullah Gül'ün dediği gibi bence de artık Türkiye'nin kayıp yılları başladı. Sonumuz hayrolsun.

• çaldık ey halkım unutma bizi
  • Benim aklıma en çok patates takılıyor. 30-40 kuruşa bile aldığımız zamanlar vardı ama bugün markette baktım birinde 3 birinde 4 lira. Sadece bu seneye özel de değil son yıllarda hep yüksek fiyatlı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.