Şimdi Ara

Hayalimden vazgeçtikten sonra...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Önceleri hep Bilgisayar mühendisi olmak istemişimdir ve bu beni gaza getirmişti ortaokulda falan. Lise 1 e gelince bayağı bir bocalamıştım sayısal dersler batıktı fakat ingilizce almanca edebiyat falan fena sayılmazdı.Yinede 2.dönem çalışıp azıcık düzeltmiştim.
    Lise 1 bitip 2 ye geçince alan olarakda Dil i seçtim fakat amacım yok cidden yok... sayısal berbat diyerek oraya geçtim ha ama yinede matematik falan çalışıyoruz gerçi dil i seçmemde ingilizce öğretmenimin ve arkadaşımın etkisi çok çok fazla. Şimdi ise amacım olmadığından çalışmak gelmiyor içime ne yapacağımıda bilmiyorum (He niye yazdın bunları buraya diyorsanız bunları sadece burada diyebiliyorum )

• pek cevap bekleme cunku senın durumunda olanlar senı anlayamaz ve bos seyler yazarlar.ama ben bısıler yazarım cunku pek farkımız yok.ben de hep pc muhendıslıgı ıstemıstım 10.sınıfta dolayısıyla sayısal sectım.fız 1 kım 2 bıy 3 geldı ea gectım.ama hedefım yoktu sadece fenı yapamadım dıye gectım.sayısalda tesekkur bıle alamazken ea da takdır aldım oh rahat dedım.2 yıl fıstık gıbı gectı sayısallar bocalıyordu zorlanıyordu sen ea calısıyordun ortalamam 88 falan oluyordu.12.sınıf geldı dedım olum sen ne yaptın sen nereye gıdecen dedım oyle kaldım.dershanede 1.oluyordum dıyorlardı hukuk gıdersın heralde yok dedım o zaman ıktısat ısletme sayarlardı hıcbırı derdım nasıl derlerdı acıklayamazdım cunku hedefım yoktu oylesıne calısıyordum.sene sonu geldı bu yıl sınava gırdım okulda bıttı ıyı de puan aldım ea dan ama gıtmedım.cunku ıstedıgım meslek ea da yoktu.sımdı mezuna kaldım ve sayısal grubundayım dershanede.okul puanım kırıldı 2.yıla gırdım dıger derslerım cok ıyı ama fen olmadıgından bok gibi bir sınıfta salaklarla aynı sınıftayım.okulda gormedıgımız ıcın kafam basmıyor fen2 ye yamuldum kaldım.ısın ılgınc tarafı pc muhendıslıgı ıstıyordum dıye kaldım ama o hedeften de bıraz caydım.cunku senın ya da daha dogrusu bızım sandıgımız gıbı bır sey degıl.burdakı unıde ımkan yok ama buyuk yerde olsa sımdı gıder unıyı basar pc ogrencılerı ne yapıyor dıye sınafa dalardım.acaba gercekten senın dusundugun seyı mı yapıyorlar?neyse ya nereye geldık.demem o kı hedefıme uygun bır meslegı secemedım yanlıs anlanı sectım ve hayatımın hatasını yaptım kesınlıkle.arkadas ıcın sectın demıssın ya.emın ol mezun olduktan sonra senı ne arayacak ne soracak.nerden mı bılıyorum?tahmın et..o ıngılızce ogretmenı de emın ol sana sınav sonucunu %99 sormaz.kımse kımseyı takmıyor bunu anla.ben zamanında anlamadım sımdı anlıyorum.eger gercekten ıstedııgn yerde degılsen alan degıstır.eger alan degısmez derlerse ki bana dedıler hocayı döv gerekirse okul degıstır babanı cagır yeter kı ıstedıgın yere gec.ıstedıgın alana yonel kımseyı takma.ben de burda bırılerıne danıstım pc muhendısı olmak ıcın adamlara sımdı soruyorum cvp bıle vermıyorlar.sebebı basıt kımse kımseyı takmıyor.bana da guvenme bu kadar yazdım ama sonun benle aynı olmayabılır.belkı orda cok da mutlu olursun.ama gercekten ıstedıgın yere yonel.ve ıyı dusun gercekten ıstedıgın yer senın ıstedıgın yer mı?mezuna kalırken pc muhendıslıgı dıyordum sımdı emın bıle degılım ondan.ha esıt agırlıktan gıtmedıgıme cok memnunum ama hedefını dogru sec istedigin alana yonel.eger daha da yardımcı ol dersen olurum.cunku bızım gıbılerın durumunu sadece bızımkıler anlayabılır gerisi fasa fiso
    son olarak baslıga bakınca sunu soylebılırım:hayalin icin yaşa ama hayaller icinde yaşama.

• "hayalin icin yaşa ama hayaller icinde yaşama" çoğu şeyin özeti bu aslında. Şunu söylerim ki her zaman hayatının her döneminde ne istediğini bil ve geri dönme. 5 yıl sonrasını ve kendini düşün. çevrendekiler sadece konuşur, konuşur ve konuşur............
  • Benim de çocukluk hayalimdi bilgisayar mühendisi olmak.Bu sene Çukurova Üniversitesi bilgisayar mühendisliğine yerleştim ama mutlu musun derseniz değilim.Hep İstanbul'da okumak istemiştim ama hayallerimden vazgeçmemek için Adana'ya geldim.

Sonuç olarak yarından itibaren tekrar çalışmaya başlıyorum ve İstanbul'a gidecem bölüm ne olursa olsun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İlk Günden İşten Kovuldum!
    7 yıl önce açıldı
    Ayrıldıktan sonra?
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.