Şimdi Ara

İlk Günden İşten Kovuldum!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
50
Cevap
1
Favori
5.435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ne iş tanımım doğru düzgün yapıldı ne de adam akıllı ne yapacağım anlatıldı sözleşme bile imzalattırmadılar işe girerken, hiç öyle uyarı felan da almadım aslında ilk gün için hiç te fena bir performans sergilememiştim. Benim bildiğim çalışanın yetersiz olduğu görülürse bir uyarı yapılır uyarılara rağmen çalışan gerekli gayreti göstermezse haklı olarak işine son verilir. Mesela önceki işyerimde de ilk günlerde bu tarz sıkıntılar yaşamıştım biraz daha gayret et felan demişlerdi hatta ne yapacağımı gayet güzel düzgün bir dille anlatmışlardı o dönemden sonra gayet memnun kaldılar benden hatta ayrılacağıö zaman üzülmüşlerdi. Ben sadece sorumlu olduğum alanla ilgileniyordum ama diğer alanlarla da ilgilenmem gerekiyormuş bak bak bir akıllı sizsiniz zaten.

Bir de daha önce hiç tecrübemin olmadığı bir alanda işe başlamıştım. Sanki herkes anasının karnından öğreniyor işi bu ne saçma birşeydir böyle, bir de şöyle bir yazı okudum bir bölümünde böyle yazıyor:

"5. Yazılı bir belge verilmezse, yapmanız gereken, hemen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bölge Müdürlüğü’ne giderek işten çıkartıldığınızı ve size yazılı bir belge verilmediğini bildiren bir dilekçe vermektir. Bunu yapmazsanız, patrona size “üst üste işe gelmeme” tuzağıkurma şansını vermiş olursunuz. Üst üste işe gelmediğiniz iddia edilebilir ve haklarınızı kaybedebilirsiniz.
    Performans Nedeniyle İşten Çıkarılma

İşe iade davalarında işverenin en fazla kaybettiği nedenlerin başında performans nedeniyle işten çıkarma geliyor. Aşağıdaki iki neden düşük performans nedeniyle işten çıkarılma için geçerli sayılır:

a. Ortalama olarak benzer çalışanlardan daha az verimli çalışma,
    b. Gösterdiği niteliklerden beklenenden daha az performans ile çalışma,

Ancak, işveren, performans düşüklüğüne ilişkin, mutlaka çalışanın savunmasını almak durumundadır. Ayrıca, performansa yönelik değerlendirmelerde önceden uyarılar/ihtarlar yapılmalı, çalışanın savunması alınmalı ve hatta gerekli eğitimler verilmelidir."

Sizce buradan birşey çıkar mı böyle saçma sapan bir şekilde kovulmak gerçekten çok öfkelendirdi beni hem de çok üzdü. Herhangibirşey kazanmasam bile önemli değil bunu yapmak istiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Biraz uzun ama üşenmeyin okuyun

• Bazen düşünüyorum acaba ben mi birşeyleri yanlış yaptım ama imkansız ya ilk günden kovulacak kadar kötü birşey yapmamın imkanı yok ancak yüz kızartıcı bir suç işlemem lazım ki ben ekmek yediğim yere öyle birşey yapacak bir insan değilim, peki şu aşağıda yazılan şeyden birşey çıkar mı ben birşey kazanamasam bile ceza alsınlar istiyorum ufak ta olsa sembolik te olsa birşeyler olsun istiyorum

"5. Yazılı bir belge verilmezse, yapmanız gereken, hemen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bölge Müdürlüğü’ne giderek işten çıkartıldığınızı ve size yazılı bir belge verilmediğini bildiren bir dilekçe vermektir. Bunu yapmazsanız, patrona size “üst üste işe gelmeme” tuzağıkurma şansını vermiş olursunuz. Üst üste işe gelmediğiniz iddia edilebilir ve haklarınızı kaybedebilirsiniz.

Performans Nedeniyle İşten Çıkarılma

İşe iade davalarında işverenin en fazla kaybettiği nedenlerin başında performans nedeniyle işten çıkarma geliyor. Aşağıdaki iki neden düşük performans nedeniyle işten çıkarılma için geçerli sayılır:

a. Ortalama olarak benzer çalışanlardan daha az verimli çalışma,

b. Gösterdiği niteliklerden beklenenden daha az performans ile çalışma,

Ancak, işveren, performans düşüklüğüne ilişkin, mutlaka çalışanın savunmasını almak durumundadır. Ayrıca, performansa yönelik değerlendirmelerde önceden uyarılar/ihtarlar yapılmalı, çalışanın savunması alınmalı ve hatta gerekli eğitimler verilmelidir."

şöyle birşey okumuştum ama belki kaçırdığım şeyler vardır

• neden kovuldun hocam sebebi neydi ki

Intel 4460/Sapphire R9 380X/Gskill 8GB RipjawsX/Msi H-81M Pro-Vd/WD 1TB Caviar Blue/Zalman R1/Pionner/Logitech G300/Logitech G103/Logitech F310/Sony Xperia X
  • Sensei İtachi kullanıcısına yanıt
    İtibarının zedelendiğine dair dava açsan kazanırsın diye düşünüyorum.
    Hocam ben de anlamadım ki bir anda x odama gelsin demiş ben de düşünüyorum ilk günden ne yapmış olabilirim ki diye düşünerek belki de yarın şu saatte gel demek için ya da evrak istemek için çağırmıştır diyerek gititm direk senle çalışmak istemiyorum dedi neden ne yanlışımı gördün ki dedim işi yapamayacağımı düşünmüş kendince doğru düzgün bir cevap alamadım daha ilk günden böyle birşeye karar verilmez üstelik bariz bir hatam ya da yüz kızartıcı bir suç işlememişken. Gözlerim doldu zor tuttum kendimi hatta ilk gün için hiç te kötü bir performans göstermedim bence bana söylenenleri(aslında iş tanımım bile doğru düzgün anlatılmadı ama yine de)elimden geldiği kadar iyi bir şekilde yaptığımı düşünüyorum hatta yaptım da

• O kadar diyorsunuz yani dava açmak felan çok uğraştırıcı iş gibi bir de kaybedersem yok dosya masrafıydı yok avukatıydı bilmem nesiydi derken o toplara pek girmek istemiyorum daha kolay yoldan halletmenin bir yolu yok mu? Yine de aklımın bir köşesinde olacak elbette

Orijinalden alıntı: Sensei İtachi

Hocam ben de anlamadım ki bir anda x odama gelsin demiş ben de düşünüyorum ilk günden ne yapmış olabilirim ki diye düşünerek belki de yarın şu saatte gel demek için ya da evrak istemek için çağırmıştır diyerek gititm direk senle çalışmak istemiyorum dedi neden ne yanlışımı gördün ki dedim işi yapamayacağımı düşünmüş kendince doğru düzgün bir cevap alamadım daha ilk günden böyle birşeye karar verilmez üstelik bariz bir hatam ya da yüz kızartıcı bir suç işlememişken. Gözlerim doldu zor tuttum kendimi hatta ilk gün için hiç te kötü bir performans göstermedim bence bana söylenenleri(aslında iş tanımım bile doğru düzgün anlatılmadı ama yine de)elimden geldiği kadar iyi bir şekilde yaptığımı düşünüyorum hatta yaptım da
    hocam belki de senden korkmuştur..pozisyonu nu alabileceğini düşündüğü için yapmış olabilir.

Intel 4460/Sapphire R9 380X/Gskill 8GB RipjawsX/Msi H-81M Pro-Vd/WD 1TB Caviar Blue/Zalman R1/Pionner/Logitech G300/Logitech G103/Logitech F310/Sony Xperia X

• Sensei İtachi kullanıcısına yanıt
    Abi ilk başta iş adabında ilk günden işten kovulma diye birşey yoktur bu 1.

ikincisi sen zaten ilgi alanın olmayan bir işte çalışmışsın insanlar ahlakende olsa sana musamaha göstermek zorunda en azından ordaki insanlar seninle iletişim halinde olmalı ki herşey yoluna girsin ne la o öyle eleman al sonra çıkart.

Delikanlı adamın yapıcağı iş değildir o inan bana
  • Yakın arkadaşı aramıştır bizim bir arkadaş var iş var mı diye. Oda demiştir vardı ama bu gün birini aldık daha . Diğeri de hadi ya sağlık olun filan derken senin patron dur bakarız bir çaresine deyip sana yol verip o elemanı çağırmış.

Olan bu.

Orijinalden alıntı: Sensei İtachi

Hehehe güzel bir bakış açısı da hiç sanmıyorum
    Geçmiş olsun sektör neydi?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Treth

Etik mi olanı söylemeye forum izin vermiyor ;)
    Ooo Treth abi nasılsın sağlığın nasıl herşey yolunda mı?

bu olay genelde 2hafta-1ay gibi sürelerde yapılırdı sgk primi felan ödenmez, biz seni denedik ayağınada asgari ücretin yarısı verilir.Her ay yeni bir eleman alınır :D

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.