Şimdi Ara

Havuzda Çok Üşüyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
1
Favori
14.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet başlıktada belirttiğim gibi arkadaşlar deniz yada havuza girince çok üşüyorum arkadaşlar ne yapmalıyım zayıfım ondan oluyor galiba hiç yağ yok ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Havuzda Üşümemek İçin Ne Yapmalısınız?

Havuzda yüzmek eğlenceli ve ferahlatıcı bir aktivite olsa da bazı kişiler, özellikle çocuklar, havuzda çok üşüyebilirler. Ancak havuzda üşümemek için uygulayabileceğiniz bazı yöntemler vardır:

• Havuzun sıcaklığını kontrol edin: Havuzun sıcaklığı 28-30 santigrat derece arasında olmalıdır. Bu sıcaklık aralığı, çoğu insan için rahat ve üşümemeyi sağlar.
    • Yüzmeden önce ısının: Yüzmeden önce sıcak bir duş alın veya ılık bir jakuziye girin. Bu, vücut ısınızı artıracak ve havuz suyuna girdiğinizde üşümenizi azaltacaktır.
    • Havuzdan çıktıktan sonra hemen kurunun: Havuzdan çıktıktan sonra havluyla iyice kurulanın. Islak kalmak sizi üşütebilir.
    • Güneş kremi sürmeyi unutmayın: Güneş kremi sadece cildinizi korumakla kalmaz, aynı zamanda güneşin ısısını hapsederek sizi sıcak tutmaya da yardımcı olabilir.
    • Çocuklarınız için ısınmaya yardımcı olacak kıyafetler giydirin: Çocuklarınız üşüyorsa, onlara yüzme bonesi, kulağı kapatmayan yüzme başlığı ve neopren mayolar gibi ısınmaya yardımcı olacak kıyafetler giydirin.
    • Havuzda çok uzun süre kalmayın: Uzun süre havuzda kalmak vücut ısınızın düşmesine neden olabilir. Her 30-45 dakikada bir havuzdan çıkın ve dinlenin.
    • Yeterli sıvı tüketin: Yüzme sırasında terlersiniz, bu nedenle bol sıvı tüketmek önemlidir. Su veya sporcu içecekleri içmek vücudunuzun susuz kalmasını önleyecek ve sıcaklığınızı düzenlemeye yardımcı olacaktır.
    • Alkol ve kafein tüketmekten kaçının: Alkol ve kafein kan damarlarınızı daraltarak üşümenize neden olabilir. Havuzda yüzmeden önce bu maddelerden uzak durun.
    • Sağlığınızla ilgili endişeleriniz varsa bir doktora danışın: Bazı sağlık koşulları üşümeye neden olabilir. Havuzda sürekli üşüyorsanız, bunun altında yatan bir sağlık sorunu olup olmadığını öğrenmek için bir doktora danışın.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hay derdini seveyim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence zor bi durum bugün havuzdan çok kenarda oturdum
  • quote:

Orijinalden alıntı: o.lut03

evet başlıktada belirttiğim gibi arkadaşlar deniz yada havuza girince çok üşüyorum arkadaşlar ne yapmalıyım zayıfım ondan oluyor galiba hiç yağ yok ?

havuza birden gireceksin üşümek falan kalmaz yavaş yavaş girersen donarsın
  • Yanlıs biliyor olabılırım bi araştırın ama kansızlıktan oluyor diye duymustum .

• zayıf olduğun içindir. Bende çok üşüyorum havuza girince.
  • İlk girdiğinde oluyorsa normal herkeste oluyor bu durum lakin sürekli öyle ise 2 ihtimal var
    1-Deniz(Havuz) soğuk.
    2-Kansızlık var.
    Önerim ise bol bol domates ye
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Buz gibi suyla banyo yapıyorum.
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: o.lut03

evet başlıktada belirttiğim gibi arkadaşlar deniz yada havuza girince çok üşüyorum arkadaşlar ne yapmalıyım zayıfım ondan oluyor galiba hiç yağ yok ?

havuza girme sende
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr.beRke

İlk girdiğinde oluyorsa normal herkeste oluyor bu durum lakin sürekli öyle ise 2 ihtimal var
    1-Deniz(Havuz) soğuk.
    2-Kansızlık var.
    Önerim ise bol bol domates ye

hep üşüyorum ben kansızlık var sanırım nasıl anlarız olup olmadığını
  • o.lut03 O kullanıcısına yanıt
    Bu duruma bir çözüm buldunuz mu? Ben de yüzme öğrenmek için ilk defa havuza girdim ve çok soğuk geldi. Fazla duramadan çıktım.
  • havuza girmeden hemen önce soğuk duş al, kurulanmadan havuza atla, bu şekilde üşümeni en aza indirirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: yesil-111

Bu duruma bir çözüm buldunuz mu? Ben de yüzme öğrenmek için ilk defa havuza girdim ve çok soğuk geldi. Fazla duramadan çıktım.

Eskiye göre daha az Üşüyorum ama hala çözüm bulamadım

• Ben de üşürüm havuzda, denizde. Hatta ortalamanın altında olsun titrerim bile. Onun için genelde hareket etmeye çalışırım, yorulur çıkarım. Bu periyotla devam ederim.

• Allah başka dert vermesin

• Belli bir saatten sonra herkes usur ama seninki ilginc

• Havuza battaniye ile gir sende rahat et, bizde.
  • Vücudun her zaman ortam ile ısı alışverişi içerisindedir.Havuza bir anda ya da alıştıra alıştıra girsende bu ısı alışverişi her zaman devam eder.Ortalama (yanlış hatırlamıyorsam) 37 derece olan vücut sıcaklığında bir anda çok soğuk suya girildiğinde ölüme dahi götürebilir.

Edit:Hatta buna "hipotermi" adı veriliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tyler Durden- -- 4 Mayıs 2015; 7:24:49 >
  • Bize ne oglıım ? Bize ne üleaaağğ ?

•  Havuzda Çok Üşüyorum

• Dalga geçilmiş de zamanında bu arkadaşınızla , aynı problemden bende muzdaribim. Zayıfım yüksek ihtimal ondan dolayı. Yaz aylarında havuza gidip de kenarda oturmak bence büyük bir dert

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.