Şimdi Ara

sersemlik hissi daha önce yasayan var mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
8.341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • aynı şeyleri hissediyorum beyler hangi doktora gitmeliyim

Sersemlik hissi, günlük hayatta en sık yakınmalardan biridir ve sıklığı yaş ile artar. Hastalar bu sersemlik hissini; baş dönmesi, halsizlik, dengesizlik, bayılma vs. gibi tanımlarlar.
    Sersemlik hissine sebep olan en önemli neden, beyine giden kan akımında azalma meydana gelmesidir.
    Beyine giden kan akımındaki azalma, beyine giden damarlardaki hastalıklardan (boyun damarları tıkanması vs.) veya kalp fonksiyon bozukluklarından olabilir. Bu ikisi en önemli sebeptir. Bunun dışında, tansiyon düzensizlikleri, özellikle bacaklardaki his ve algılama bozukluğu gibi sebepler, kişide sersemlik hissine neden olur.
    Sersemlik hissini aslında hastalar bize anlatırlar. Yaşlılarda ve özellikle panik atak olan kişilerin, bu şikayetleri pek önemsenmez. Çünkü, şikayet devamlıdır. İyi bir muayene ve tetkik olmazsa sersemlik nedeni bulunamaz.
    Sersemlik hissi ile bize müracaat eden hastaların, en sık şikayetlerini sıralarsam;
    Ani başlayan baş dönmesi, bulantı, kusma, terleme ve taşikardi. Bu şikayetler uzun süre olabilir, yeni başlamışta olabilir.
    Göz hareketleri ile artan baş dönmesi ve sersemlik hissi.
    Denge bozuklukları, el becerilerinde azalma, düzgün yürüyememe.
    Kulakta dolgunluk hissi ve hareketle başlayan baş dönmesi.
    Yukarıda saydığım şikayetler ani gelişirse ve hemen bir hekime başvurulursa tedavide sonuç daha iyi alınır. Fakat tedaviye doktor gözetiminde devam edilmezse veya doğru tanı konmazsa, hastalık kronik hal alır. Hastanın yaşam kalitesini önemli ölçüde bozar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miguel alvarez -- 2 Kasım 2014; 10:04:09 >

• Haydar Dümen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: HiddenLotus

yazıyı alıntılıyıp buraya kopyalayaydın okurdum.
    açmıycam siteyi.
    neymiş belirtileri bakmıcam.
    jinekologa git

hocam bu tarz seylerle jinekolog mu ilgilenir?hafif bas dönmesiyle bir basladı eskiden hızlıca yaptığım seyleri düşünerek yapıyorum(el becerileri vs) ve yürürken eskisine göre zorlanıyorum..üni için hazırlanıyorum dersleri algılarken zorlanıyorum en basit seyleri dahi

edit
    yazı düzeltildi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miguel alvarez -- 2 Kasım 2014; 10:03:48 >

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Gece her kapattığımda ne yaptığımı bilmiyordum Robot gibiydim .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 2 Kasım 2014; 10:19:27 >

PSN:TheCaliph_TR
    XBOX:ThecaliphTR
  • quote:

kardeşim derdini adam gibi anlatmıyosun.
    ne zamandır böle bir şey var?
    10 saat bilgisayarmı oynuyon?
    spor yapıyonmu?
    yaş kaç?
    şişmansın zayıfmısınn?
    insan bi detay verir yahu
    jinekologuda salladım o kadın hastalıkları uzmanı

bu arada hazır laf açılmışken whatsapp grubumuzun alımları devam etmektedir.evet yanlış duymadınız devam etmektedir

varok tereden niye banladın beni

kardeşim derdini adam gibi anlatmıyosun.
    ne zamandır böle bir şey var?
    10 saat bilgisayarmı oynuyon?
    spor yapıyonmu?
    yaş kaç?
    şişmansın zayıfmısınn?
    insan bi detay verir yahu
    jinekologuda salladım o kadın hastalıkları uzmanı

bu arada hazır laf açılmışken whatsapp grubumuzun alımları devam etmektedir.evet yanlış duymadınız devam etmektedir

hocam kilo ideal
    spor yapmıyorum
    bilgisayarı sadece haftasonları açıyorum
    hocam sanki kafamın içi dolu,kasık tutarken dahi düşünüyorum bişeye odaklanamıyorum aniden dalıp gidiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Redese

Hocam ben değil ama arkadaşım öyle. Çocuk otobüste bayılıyor. ve korktuğu şey ya tenhada bayılırsam.

usta bayılmalık bir sey yok,sersemledim mesela yazıları anlamak için iki defa okuyorum..yada test çözerken odaklanamıyorum bildiğim seyleri yapamıyorum
    sanki kafamın içinde fazladan bi hava kütlesi varmıs gibi..

bu arada pcyi haftada sadece bir kez açıyorum

nasıl basladı dersen grip oldum hafif bas dönmesi gibi durumlar basladı ,hastalıktan diye normal karsıladım ama grip geçti,bas dönmesi,sersemlik,halsizlik kaldı

Orijinalden alıntı: miguel alvarez

quote:

Hocam ben değil ama arkadaşım öyle. Çocuk otobüste bayılıyor. ve korktuğu şey ya tenhada bayılırsam.

usta bayılmalık bir sey yok,sersemledim mesela yazıları anlamak için iki defa okuyorum..yada test çözerken odaklanamıyorum bildiğim seyleri yapamıyorum

nasıl basladı dersen grip oldum hafif bas dönmesi gibi durumlar basladı ,hastalıktan diye normal karsıladım ama grip geçti,bas dönmesi,sersemlik,halsizlik kaldı

Sende hiç birsey yok sadece anksiyete var.

• Sersemliğe karşı bağışıklık bas kalkana

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

quote:

Orijinalden alıntı: miguel alvarez

quote:

Sende hiç birsey yok sadece anksiyete var.

az önce belirtilerine baktım da hakısın galiba nasıl tedavi olunur
    psikolojik bir durum mu?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.