Şimdi Ara

Hava temizleme cihazları (41. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.252
Cevap
166
Favori
613.535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Her şey,cesitli olaylar mutlak manada zararlıdır diye bir şey yok...Birsey bazı şartlarda zararlı , bazı şartlarda faydalı olabilir.

Şimdi halı zararlıdır deniliyor. ama halıyı hepa filtreli bir süpürgeye veya hava temizleyiciye benzetebilirsiniz. bu yönü ile örneğin hepa filtresi olan bir süpürge ile
    sıklıkla temizlerseniz ve sıklıkla halıyı yıkarsanız. mükemmel bir örtüdür. odadaki tüm bakteri ve mutelif canlıları, tozları toplar ve oda havanızı temizler.
    ama halıyı hiç temizlemezseniz çöplük olur...

elektrik süpergelerini sürekli temizlemiyormuyuz ?ister sulu, ister hepalı olsun...halı çok önemli bir çöp ve atık , tutucudur.

ilaçlar bile dozunda verildiğinde tedavi ederken farklı dozlarda zehir etkisi gösterebilirler.. Zarar ve fayda hep şartlara bağlıdır.

Yine ozon gazı zararlıdır deniliyor...ama siz bu ozonu solumak zorunda değilsiniz..evden çıkarken ozon üreten makinazı çalıştırırsınız...
    çok iyi bir dezenfeksiyon yaparsınız.. sonra odanızı bir güzel havalandırırsınız..hem atıklar ve oksidasyon ürünleri atılmış ve yerine taze hava gelir.
    isterseniz bu giren havayı hepalı bir filtreden de geçirerek alabilirsiniz.

ozon gazı doğanın kendini temizlemek te kullandığı çok önemli bir maddedir..Tıpta da kontrollü ortamlarda bir sürü uygulama alanı bulmuştur.

sanıyorum makinaların ozon salınımını kapatan anahtarları var....

Bu forumda fazlaca hep mutlak fayda ve zarar üzerinden gidilmiş geldi bana...

halı insanlık tarihi boyunca kullanıldı....hiç astım a bronşite sebep olmadı...bu hastalıklar son 30-40 yılın ivmelenen hastalıklarıdır..

halılarımızın çöp yükü arttı....biraz daha çok temizlemek ve yıkamak yeterli olur...
    Böyle doğal bir filtre ve cöp ,atık tutucu bulamayız....

• KartPostal7 kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar öncelikle baya bi araştırma sonucu york hava temizleme cihazı almaya karar verdim bi süredir evimde kullanıyorum ve perfomans olarak gayet iyi ,hava temizleme cihazları acısından benim görüşüm en iyisi fiyatıda orta sınıflarda ve uygun şu ana kadar almış oldugum hiz.ve cıhazdan memnunum hava temizleme cihazı almayı düşünen arkdaşlara tavsiye edebilirim .
  • Arkadaşlar öncelikle baya bi araştırma sonucu york hava temizleme cihazı almaya karar verdim bi süredir evimde kullanıyorum ve perfomans olarak gayet iyi ,hava temizleme cihazları acısından benim görüşüm en iyisi fiyatıda orta sınıflarda ve uygun şu ana kadar almış oldugum hiz.ve cıhazdan memnunum hava temizleme cihazı almayı düşünen arkdaşlara tavsiye edebilirim .
  • cengizumur C kullanıcısına yanıt
    @cengizumur Kullandığınız cihazın marka ve modelini mesaj atar mısınız lütfen.
  • Benim farklı bir sorum olacak.

Ben, eşim veya çocuklarımda astım veya benzeri bir rahatsızlık yok. Bu yüzden bu tür cihazlara çok net bir ihtiyacımız da yok. Ozonla hava temizleyen cihazların da sağlığa zararlı oldukları malum. Fakat yine de ozonla hava temizleyen bir cihaz alıp, evde ve araçlarımızda kimse yokken belli aralıklarla çalıştırıp temizlik amaçlı kullanmayı düşünüyorum. Çünkü bildiğim kadarıyla bu cihazlar sadece havayı değil, yüzeyleri de dezenfekte ediyor. Özellikle araçlarımız yıllarca tozun toprağın içinde kalıyor ancak çocuklarımızla bazen saatlerce o araçların içinde yolculuk ediyoruz, her yere temas ediyorlar... Bu durum da beni çok rahatsız ediyor.

1. sorum; bu kullanım amacı mantıklı ve doğru mudur, yoksa yanlış bildiğim bir şey var mı? Eğer doğruysa; 2. sorum; 200-300 liraya satılan cihazların gerçekten ozonla dezenfeksiyon sağlayıp sağlamadıkları... 3. sorum ise, böyle bir kullanımda; örneğin çocuk kreşteyken odasında cihazı çalıştırdığımızda, sonrasında odayı havalandırmak gerekir diye düşünüyorum. Tam olarak nasıl bir yöntem izlenmeli?

Şimdiden teşekkürler.

• Arkadaşlar ben toza kokuya karşı alerji geliştirmenin sadece burun ile alakalı olan bölümünde takılmış durumdayım. Özellikle ev içinde oluşabilecek küf, küflü yiyecek, toz, akar tozu, neme, deterjan kokusuna karşı bir hassasiyet gelişti bende. Bu da burun eti şişmesi, ani hapşırma nöbetleri, burun akması ve baş ağrısına neden oluyor.

Böyle durumlarda burnuma peçete tıkadığımda sorunun kesildiğini görüyorum, ama burudan nefes alamadığım için de ağızdan nefez almaya çalışıyorum bu da sağlıklı değil kalbimi zorluyor.

İnternette şöyle bir şey gördüm ama bu küçücük şeyler nedense Türkiyeye gelmemiş ve hiç bir eczacının haberi yok! Bu beni o kadar şaşırtı ki. Belki de tonlarca ilaca, cihaza, doktora, şuna buna para akıtmadan 5 - 10 liralık şeyler ile kendimzi kurtarabiliriz bu ani ataklardan, en azında atak yapan maddeyi temizleyene kadar...

Not: Yurtdışında amazondan Türkiyeye sipariş yok, alibaba da çin menşeeli olduğu için bir aydan önce gelemez. Bunu Türkiyeye getirip satacak bir babayiğit yok mudur acaba?

aliexpress.com
    US $14.98 |WoodyKnows Super Defense Nasal Filters (1st Generation), Pollen Allergy Dust Allergies Relief, Nose Masks for Air Pollution Hepa|masks devil - AliExpress
    http://www.aliexpress.com/store/product/WoodyKnows-Super-Defense-Nano-Nasal-Filters-Dust-Pollen-Allergies-Asthma-Relief-Nose-Mask-Screen-Size-IIS/736188_1305440852.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 23 Aralık 2015; 13:13:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MonitörKertenkelesi

Arkadaşlar ben toza kokuya karşı alerji geliştirmenin sadece burun ile alakalı olan bölümünde takılmış durumdayım. Özellikle ev içinde oluşabilecek küf, küflü yiyecek, toz, akar tozu, neme, deterjan kokusuna karşı bir hassasiyet gelişti bende. Bu da burun eti şişmesi, ani hapşırma nöbetleri, burun akması ve baş ağrısına neden oluyor.

Böyle durumlarda burnuma peçete tıkadığımda sorunun kesildiğini görüyorum, ama burudan nefes alamadığım için de ağızdan nefez almaya çalışıyorum bu da sağlıklı değil kalbimi zorluyor.

İnternette şöyle bir şey gördüm ama bu küçücük şeyler nedense Türkiyeye gelmemiş ve hiç bir eczacının haberi yok! Bu beni o kadar şaşırtı ki. Belki de tonlarca ilaca, cihaza, doktora, şuna buna para akıtmadan 5 - 10 liralık şeyler ile kendimzi kurtarabiliriz bu ani ataklardan, en azında atak yapan maddeyi temizleyene kadar...

Not: Yurtdışında amazondan Türkiyeye sipariş yok, alibaba da çin menşeeli olduğu için bir aydan önce gelemez. Bunu Türkiyeye getirip satacak bir babayiğit yok mudur acaba?

aliexpress.com
    US $14.98 |WoodyKnows Super Defense Nasal Filters (1st Generation), Pollen Allergy Dust Allergies Relief, Nose Masks for Air Pollution Hepa|masks devil - AliExpress
    http://www.aliexpress.com/store/product/WoodyKnows-Super-Defense-Nano-Nasal-Filters-Dust-Pollen-Allergies-Asthma-Relief-Nose-Mask-Screen-Size-IIS/736188_1305440852.html

Benim de alerjim var ve dönem dönem işkence haline geliyor

Bu ürünü hiç görmemiştim, ama mantıklı bir ürüne benziyor

• elektrolüx ün bir EAP 300 diye hava temizleyicisi var. onu aldık. çok geniş bir karbon filtre ile hepa 13 yine çok geniş bir yüzeyi olan bir hepa filtresi var. (45* 30) cm .1,2 inci kademelerde hiç ses

yapmıyor. plazma wave teknoloşi kodlu bir iyonizer fonksiyonu da var. ozon üretmediği söyleniyor.Neyse bunu kapatabiliyor ve mekanik bir temizleyici olarak kullanabiliyorsunuz.

Çok şık dekoratif...
    Carbon filtrenin üç ayda bir temizlenmesi öneriliyor ve 4 tane olarak geliyor...

Tavsiye ederim.
  • Bende almayı düşünüyorum.yalnız bu aletler havayı dağ,orman havası gibi yapıyormu tavsiyeleriinize göre alıcam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • wolfien W kullanıcısına yanıt
    Ozon kimyasal olarak kararsız element olarak adlandırılır, bunun sebebi havada çok hızlı bir şekilde O3'den O2'ye dönüşmesidir. O2 yani oksijen bizim için hayati olmasına rağmen havada belli bir dengede olması gerekir. Gereksiz oksijen fazlalığı hem bizler için zararlı hem de yanıcı etkisi gereği tehlikelidir.
    Evde siz yokken ortama ozon salmak istemezsiniz diye düşünüyorum.
  • canoo kullanıcısına yanıt
    iyonizer hava temizleme cihazlarında bahsedilen iyonizer kelimesi havaya negatif iyon yayıyor olmalarından gelir.
    Negatif iyonlar havada doğal olarak da bulunurlar, dağ/orman havasında çok fazla bulunur.
    Şehir ortamında havada 10 birim varsa, ormanda 20.000 birim bulunur.
    Gerçek bir iyonizer hava temizleme cihazı aldıysanız evinizde daha fazla negatif iyon olacağı doğrudur fakat evinizin dağ/orman havası gibi olacağı anlamına gelmez.

Bizim evde iyonizer hava temizleme cihazı var.
    Daha temiz hava soluduğumuza şüphe yok, çok memnunuz, fakat evin havası dağ/orman havası değil :)
    Dağ/orman havası ile ev havası arasında o kadar çok fark var ki, negatif iyon bunlardan sadece bir tanesidir.

Ben şahsen her evde bir hava temizleme cihazı olması gerektiğini savunurum fakat evde dağ/orman havası yaratmak için alınan hava temizleme cihazı (hangi marka/model olursa olsun) hayal kırıklığı yaratır diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: ikizbabasi

Ozon kimyasal olarak kararsız element olarak adlandırılır, bunun sebebi havada çok hızlı bir şekilde O3'den O2'ye dönüşmesidir. O2 yani oksijen bizim için hayati olmasına rağmen havada belli bir dengede olması gerekir. Gereksiz oksijen fazlalığı hem bizler için zararlı hem de yanıcı etkisi gereği tehlikelidir.
    Evde siz yokken ortama ozon salmak istemezsiniz diye düşünüyorum.

Açıklamanız için teşekkür ederim.

Tehlike konusunu gözetim altında tutarak çözebilirim. (Cihazı oda oda gezdirip, cihazın olmadığı odalarda oturmak suretiyle.)

Tehlikeyi göz ardı edersek; ozon yayan cihazlar bahsettiğim kullanım amacıma hizmet eder mi?
    Ozon birçok sektörde sterilizasyon için kullanılır. Özel cihazlar içerisinde kontrol altında kullanılarak iyi bir sterilizasyon yaptığı doğrudur.
    Ev ortamı bu kullanımı kontrol altında tutmak için zor bir ortam benim baktığım açıdan.
    O yüzden size tehdidi göz ardı ederek kullanabilirsiniz dersem kendimi sorumlu hissederim.
    Daha önce bu forumda yazılmıştı, yangın çıkmış evlerde eve sinmiş olan yanık kokusunu gidermek için ozonlu temizlik yapılır, bunu yapan kişiler maskeler ve özel kıyafetler giyerek bu işi yapıyorlar.
    Farklı odada oturarak riski yok etmiş olmazsınız bence.

Onun yerine kaynağı yok etmek daha doğrudur, bir hava temizleme cihazını ortamda sürekli çalıştırarak sizin kaçınmaya çalıştığınız evdeki eşyalarda birikecek olan zararlı mikroorganizmaları onlar oraya kolonileşmeden yok etmiş olursunuz. Orada yer edinmiş olanları ozonla öldürmeye çalışmaktan daha kolay olur diye düşünüyorum.

Araç için ise benim bildiğim kadarıyla nitelikli oto yıkamacılarda detaylı iç temizlik seçeneklerinde ozon sterilizasyon da sunuluyor. Belli aralıklarla onu yaptırmayı tercih edebilirsiniz.

• quote:

Araç için ise benim bildiğim kadarıyla nitelikli oto yıkamacılarda detaylı iç temizlik seçeneklerinde ozon sterilizasyon da sunuluyor. Belli aralıklarla onu yaptırmayı tercih edebilirsiniz.

Yanıt için teşekkürler.

Araç için bu tür uygulamalar yaptırıyorum ama hem maliyetli oluyor, hem de güvenemiyorum. (Ozonla dezenfeksiyon yapıyor dedikleri cihaz nasıl bir cihaz bilemiyorsunuz sonuçta) Güvenilir bir yer bulunur, cihaz da incelenir belki ama her işlemde 100-200 lira gibi fiyatlar ödemektense, 1 kez 200-300 lira verip böyle bir cihaz almak bana daha mantıklı geliyor. Yanılıyor muyum?

Ev ortamında yangın dışında bir risk var mı? "Riskleri diğer odada oturarak yok edemezsiniz" derken tam olarak neyi kastettiğinizi biraz açıklar mısınız. Bu cihazların tam olarak ne gibi riskleri var?

Sürekli çalıştırıldığında havadaki mikroorganizmaları öldüren fakat insan sağlığına zararlı olmayan cihazlar nelerdir? Nasıl bir cihaz almak gerekir?

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolfien -- 11 Ocak 2016; 9:55:45 >

Araç konusunda doğru söylüyorsunuz, bu konu beni de rahatsız ediyor. Ama dediğiniz gibi bir cihaz bulamadım. Eğer siz bulursanız lütfen burada yazın, ben mutlaka almak isterim.

Evdeki ozonun iki riski var, biri sağlık etkileri, diğeri yanıcılık. Yanıcılık faktörü gözle takip edilebildiği için sorun yok. Fakat sağlık etkilerini gözle takip edemeyeceğiniz için sorun var bence.
    Havada o anda ne kadar ozon var, oksijen dengesi ne kadar değişti, vs bunları gözle takip edemeyeceksiniz. Ozonun sağlığı ciddi oranda etkilediğini düşünürsek ve gözle de algılayamadığınız için gereksiz yere evde ölçümleyemediğiniz bir risk doğuracaksınız. Ben bunu kastettim.

Gerçek bir hava temizleme cihazı prensip olarak bulunduğu ortamdaki havayı temizler, dolayısıyla ortamdaki havada ya da eşya üzerinde zararlı koloni oluşumlarını engeller. Bu sayede kaynağı kökünden kesmiş olursunuz. Bu işlevini havadaki mikroorganizmaları öldürerek yapan bir cihaz muhakkak size de zarar verecektir. Örneğin ozon üreticiler.
    O yüzden bir hava temizleme cihazının havadaki mikroorganizmaları öldürmesini değil onları kendi üzerine toplayarak havayı onlardan arındırmasını bekleriz.

Bu sebepledir ki havaya sadece iyon yayan hava temizleme cihazları verimli olamaz, yaydığı iyonlarla havada yakaladığı parçacıkları geri kendine toplayabilen cihaz başarılıdır.
    Türkiye'de hepimizin bildiği bir beyaz eşya üreticisi iki yıl önce iyonizerli klima ürettiğinde bunun ortamdaki bakteri/virüs vs temizleyeceğini iddia etmişti. Fakat klimadan iyon fırlatarak temizlik olmaz, havada yakaladığın bakteriyi geri toplamak gerekir.

Bu arada bütün söylediklerim sizler için bağlayıcı olmasın lütfen. Ben vakti zamanında kendi sorunlarımız için cihaz araştırırken bu konuları öğrendim, ama uzman filan da değilim.
    Dilim döndüğünce yardımcı olmaya çalışıyorum :)

• quote:

iyonizer hava temizleme cihazlarında bahsedilen iyonizer kelimesi havaya negatif iyon yayıyor olmalarından gelir.
    Negatif iyonlar havada doğal olarak da bulunurlar, dağ/orman havasında çok fazla bulunur.
    Şehir ortamında havada 10 birim varsa, ormanda 20.000 birim bulunur.
    Gerçek bir iyonizer hava temizleme cihazı aldıysanız evinizde daha fazla negatif iyon olacağı doğrudur fakat evinizin dağ/orman havası gibi olacağı anlamına gelmez.

Bizim evde iyonizer hava temizleme cihazı var.
    Daha temiz hava soluduğumuza şüphe yok, çok memnunuz, fakat evin havası dağ/orman havası değil :)
    Dağ/orman havası ile ev havası arasında o kadar çok fark var ki, negatif iyon bunlardan sadece bir tanesidir.

Ben şahsen her evde bir hava temizleme cihazı olması gerektiğini savunurum fakat evde dağ/orman havası yaratmak için alınan hava temizleme cihazı (hangi marka/model olursa olsun) hayal kırıklığı yaratır diye düşünüyorum.

Bazı yerlerde havayı dağ orman havası gibi yapar diye bi kaç yazı görmüştüm ondan sorayım dedim peki en yakın hangisi yapar öyle soriyim:) fiyat önemli değil özelden marka yollayabilirsiniz burdan yazamazsınız .

• Yeni bir gelişme var mı hava temizleyici hususunda.

• quote:

Araç konusunda doğru söylüyorsunuz, bu konu beni de rahatsız ediyor. Ama dediğiniz gibi bir cihaz bulamadım. Eğer siz bulursanız lütfen burada yazın, ben mutlaka almak isterim.

Evdeki ozonun iki riski var, biri sağlık etkileri, diğeri yanıcılık. Yanıcılık faktörü gözle takip edilebildiği için sorun yok. Fakat sağlık etkilerini gözle takip edemeyeceğiniz için sorun var bence.
    Havada o anda ne kadar ozon var, oksijen dengesi ne kadar değişti, vs bunları gözle takip edemeyeceksiniz. Ozonun sağlığı ciddi oranda etkilediğini düşünürsek ve gözle de algılayamadığınız için gereksiz yere evde ölçümleyemediğiniz bir risk doğuracaksınız. Ben bunu kastettim.

Gerçek bir hava temizleme cihazı prensip olarak bulunduğu ortamdaki havayı temizler, dolayısıyla ortamdaki havada ya da eşya üzerinde zararlı koloni oluşumlarını engeller. Bu sayede kaynağı kökünden kesmiş olursunuz. Bu işlevini havadaki mikroorganizmaları öldürerek yapan bir cihaz muhakkak size de zarar verecektir. Örneğin ozon üreticiler.
    O yüzden bir hava temizleme cihazının havadaki mikroorganizmaları öldürmesini değil onları kendi üzerine toplayarak havayı onlardan arındırmasını bekleriz.

Bu sebepledir ki havaya sadece iyon yayan hava temizleme cihazları verimli olamaz, yaydığı iyonlarla havada yakaladığı parçacıkları geri kendine toplayabilen cihaz başarılıdır.
    Türkiye'de hepimizin bildiği bir beyaz eşya üreticisi iki yıl önce iyonizerli klima ürettiğinde bunun ortamdaki bakteri/virüs vs temizleyeceğini iddia etmişti. Fakat klimadan iyon fırlatarak temizlik olmaz, havada yakaladığın bakteriyi geri toplamak gerekir.

Bu arada bütün söylediklerim sizler için bağlayıcı olmasın lütfen. Ben vakti zamanında kendi sorunlarımız için cihaz araştırırken bu konuları öğrendim, ama uzman filan da değilim.
    Dilim döndüğünce yardımcı olmaya çalışıyorum :)

Yanıt için teşekkürler.

Ozonun riskleri hakkında doğru söylüyorsunuz; kesinlikle haklısınız. Ne kadar havalandırsak da tam olarak doğru hava karışımını yakalayabildik mi ölçmek imkansız.

• Merhaba arkadaşlar 20-25m2 için özellikle sigara kokusundan bizi kurtaracak bir cihaz arıyoruz tavsiyeniz varsa yardımcı olabilirseniz çok sevinirim .

Teşekkürler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • FiréLord kullanıcısına yanıt
    Sigara içilen ortamda kokuya sebep olan iki faktör var;
    1) Havadaki asılı halde olan sigara dumanının kokusu
    2) Sigara dumanının sindiği eşyalardan yayılan is kokusu

Birinci etken sigara içilme anında oluşur, ikinci etken dumanın uzun süre içeride kalmasıyla oluşur.
    Birinci etken ortamı havalandırınca geçer, ikinci kolay kolay geçmez.

Ortamda verimli bir hava temizleme cihazını sürekli çalıştırarak sigara dumanının eşyalara sinmesine engel olabilirsiniz, o kokudan kurtulabilirsiniz.
    Fakat sigara içilirken ortama üflenen dumanı aynı hızda alıp temizleyecek bir cihaz yok, o yüzden duman kokusu ille de olur.

Eğer bir ortamda bir cihaz çalıştırınca sigara kokusunu tamamen yok ediyorsa, o cihazdan korkun. büyük ihtimalle sigara kokusunu sizin burnunuzun algılayamadığı başka bir gazla bastırıyor demektir.

Sigara içilirken ortama üflediğiniz duman da aslında çok küçük parçacıklardan oluşuyor, o yüzden havadaki parçacıkları verimli bir şekilde temizleyen bir hava temizleme cihazı sizin derdinize bir nebze derman olur.
    Kesin kurtulmanın yolu kapalı ortamda sigara içmemektir :)

• 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.